میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، علی درجانی شامگاه پنجشنبه در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با اشاره به آغاز مقدمات کشت برنج به عنوان یک محصول استراتژیک در استان گیلان، اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا نگرانیهایی در زمینه انتقال این بیماری در زمان کشت محصول در میان مسئولان حوزه بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در همین راستا در جلسات ستاد مقابله با کرونا با کمک کمیتههای مختلف بیش از ۲۰ دستور العمل بهداشتی و فنی برای محصولات مختلف استان تهیه شده است، افزود: با استفاده از ظرفیت صدا و سیما، خبرگزاریها و فضای مجازی اطلاع رسانیها انجام شده و همچنین از بسیج امکانات جهاد کشاورزی در شبکه ترویج استفاده شده موارد و توصیههای بهداشتی به اطلاع کشاورزان رسیده است.
توسعه مکانیزاسیون در شالیزارهای گیلان در دستور کار
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر توسعه مکانیزاسیون در امور کشاورزی، گفت: از سال گذشته به ویژه در اراضی شالیزاری توسعه و ارتقای سطح مکانیزاسیون اعم از کشت، داشت و برداشت در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به آماده سازی ۶۵۰۰ دستگاه نشاکار برای کشت برنج در استان گیلان آماده سازی ۶۵۰۰ دستگاه نشاکار برای کشت برنج در استان گیلان، تصریح کرد: ماشین آلات داشت و بیش از ۳۵۰۰ دستگاه ماشین آلات برداشت نیز آماده کار و فعالیت هستند و توجه به این موضوع علاوه بر افزایش بهره وری در حفظ سلامتی کشاورزان و رعایت نکات بهداشتی نیز تأثیرگذار خواهد بود.
درجانی با بیان اینکه از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری موجود در استان گیلان ۶۵ درصد در بخش کشت و ۷۰ درصد در بخش برداشت قابلیت فعالیتهای مکانیزه را دارند و مابقی به شیوه سنتی کار بوده که نکات فنی و بهداشتی به آنها اطلاع رسانی شده است.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات و حمایتهای لازم در حوزه توزیع بذر و تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزان، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۰ بانک نشا در استان فعال است و بیش از ۳۰ درصد از مزارع و شالیزارهای استان امکان استفاده از بانک نشا را دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه یکی از توصیههای ما به کشاورزی با توجه به شیوع ویروس کرونا استفاده از ظرفیتها محلی و خانوادگی برای نشا شالیزارها است، گفت: در صورت بهره گیری از ظرفیتهای کارگران سایر روستاها باید دستورالعملهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تعریف شده، رعایت شود.
انتقال دانش در هکتار اولویت جهاد کشاورزی گیلان
وی با اشاره به اینکه اقتصاد و اشتغال استان گیلان برپایه کشاورزی است و نگاه تمام مسئولان توسعه و رونق بخش کشاورزی در استان است، افزود: ارتقای دانش در هکتار، اقدامات ترویجی و آموزشی برای انتقال دانش، تأمین نهادهای به موقع بخشی از سیاستها و اولویتهای جهاد کشاورزی در استان گیلان دنبال میشود.
درجانی به توزیع ۱۵۰۰ تن بذر گواهی شده برای نخستین بار در استان گیلان توزیع ۱۵۰۰ تن بذر گواهی شده برای نخستین بار در استان گیلان اشاره و تصریح کرد: بیش از ۳۱ هزار تن کود شیمیایی نیز توزیع شده و حدود ۶ هزار تن سهمیه جدید دریافت و در حال توزیع است و مابقی نیز تا رفع نیاز کامل کشاورزان تهیه و توزیع میشود.
وی با بیان اینکه گیلان بزرگترین تولید کننده ارقام بومی و پرمحصول برنج در کشور است، گفت: برای ارتقای تولید در هکتار بیش از ۴۰۰ نفر از کارشناسان جهاد کشاورزی در استان مستقر هستند در راستای ارتقای دانش کشاورزان مشارکت میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد شالیزارهای استان با ارقام بومی و کیفی نشا میشود، ادامه داد: در زمینه کشت ارقام پرمحصول نیز امسال پیش بینی شده این ارقام در ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشت شود. در سال گذشته سه رقم پرمحصول رونمایی شد.
صرفه جویی ۲۰۰ میلیون متر مکعبی آب با احیای آب بندان ها
وی به وجود ۸۷۷ پهنه آبی در استان گیلان اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته آب بندان ها به عنوان یک سازه محکم برای تأمین آب بخش کشاورزی و حتی سایر فعالیتها توسعه روستایی بوده است. در سال گذشته بعد سالها بی توجهی به این ظرفیت براساس توافقی اعتباراتی برای احیای این آب بندان ها اختصاص یابد.
درجانی با اشاره به اینکه تعدادی از آب بندان ها بر اساس نگاه فنی به وزارت نیرو و مابقی به جهاد کشاورزی سپرده شد، اظهار کرد: از سال گذشته بر اساس منابع تخصیص یافته احیای هزار و ۲۰۰ هکتار در قالب ۷۱ پروژه در همه شهرستانهای استان گیلان در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر نیز این پروژهها از پیشرفت فیزیکی بسیار خوبی برخوردار است امسال نیز در صورت تصویب و اعتبارات مناسب با همان روند ادامه خواهد یافت. انتظار میرود با اجرای این پروژهها ۲۰۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی و نگهدار روان آبها و آب باران را داشته باشیم.
وی به تولید مرغ در گیلان اشاره و با بیان اینکه این استان به با تولید ۱۰ درصد مرغ کشور به عنوان قطب تولید مرغ شناخته میشود، افزود: روزانه بیش از ۴۰۰ تن کشتار گوشت مرغ در استان گیلان داریم از این میزان ۲۰۰ تن مصرف داخلی استان و مابقی به سایر استانها عرضه میشود روزانه بیش از ۴۰۰ تن کشتار گوشت مرغ در استان گیلان داریم از این میزان ۲۰۰ تن مصرف داخلی استان و مابقی به سایر استانها عرضه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر اینکه در زمینه تولید مرغ هیچ مشکلی در استان وجود ندارد، گفت: برای ایام ماه مبارک رمضان شرکت پشتیبان دام آمادگی عرضه مرغ منجمد را نیز دارد.
وی به هجوم ملخ مراکشی به باغات زیتون رودبار نیز اشاره کرد و ادامه داد: این آفات به صورت عمده در شهرستانهای رودبار، رودسر، سیاهکل تالش و انزلی مشاهده و باید به موقع مقابله شود. در سال گذشته در بیش از ۳۰ هزار هکتار در مناطق مختلف با اولویت رودبار پایش انجام و ۱۰ هزار هکتار سم پاشی شده است.
درجانی ادامه داد: امسال از بهمن ماه پایش ها آغاز شده تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر خسارت هجوم این نوع ملخ نداشتهایم. تاکنون در بیش از ۷۰۰ هکتار مبارزه شیمیایی و بیش از ۸ هزار هکتار پایش شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود