میرنیوز
جلال بازرگان رئیس دانشگاه زنجان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجان، با اشاره به افتتاح سیستم بزرگ هوش مصنوعی مستقر در دانشگاه توسط رئیس جمهور در آینده نزدیک اظهار داشت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش حجم محاسبات، "سیستمها و کامپیوترهای شخصی" توان پردازش لازم برای انجام محاسبات را ندارند. به طور مثال کاربرد شبکههای عصبی مصنوعی عمیق در بسیاری رشتهها که توان پردازش بالایی نیاز دارند، اجرای این شبکهها روی یک سیستم شخصی ممکن است تا دو ماه طول بکشد.
وی ادامه داد: همین موضوع سبب شد که به سمت محاسبات ابری حرکت کنیم؛ یعنی سخت افزار با قابلیت پردازش زیاد از نظر مکانی در یک فضای اختصاصی موجود باشد و کاربران بنابر نیاز و با توجه به حجم پردازشی درخواستی، با پرداخت یک هزینه برای یک مدت معین از این سختافزارها به صورت ریموت استفاده کنند. البته ناگفته نماند این سختافزارها شامل کارت گرافیکها و سرورهای اختصاصی نیز هستند.
رئیس دانشگاه زنجان گفت: در حال حاضر این ابر سیستم، در واحد انفورماتیک دانشگاه زنجان مستقر است و خریداری این سیستم 27 میلیارد تومان هزینه برده است. بخشی از آن از مصوبات سفر نخست رئیس جمهور به استان و بخشی از آن توسط اعتبارات دانشگاه تأمین شده است.
وی با بیان اینکه این ابر سیستم برای تحقیقات پروژههای قوی نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت، مطرح کرد: به طور کلی این سیستم جهت استفاده از تحقیق و پژوهش مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این ابر کامپیوتر جهت محاسبات سنگین، پیشرفته و وسیع علمی نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت و باید بگویم که این سیستم در بسیاری از دانشگاهها وجود ندارد و جزو معدودترین سیستمهای پیشرفته هوش مصنوعی در کشور است.
بازرگان گفت: این سیستم آمادگی این را دارد که توسط اساتید و پژوهشگران علمی جهت محاسبات بسیار دقیق و سنگین مورد استفاده قرار بگیرد. برای اساتید خود دانشگاه رایگان و برای کسانی که از بیرون مجموعه تمایل دارند از این سیستم استفاده کنند باید هزینه آن را پرداخت کنند.
وی در پایان گفت: این سیستم توسط واحد انفورماتیک دانشگاه انجام شده که پیمانکار این پروژه بزرگ، مجری یک شرکت دانش بنیانی بوده است. تحول عظیمی نیز در استان با افتتاح این ابر کامیپوتر رخ خواهد داد و امیدواریم در راستای توسعه و پیشرفت و آبادانی استانمان باشد.
سجاد حقزاد کلیدبری رئیس انفورماتیک دانشگاه زنجان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به جزئیات این طرح اشاره و اظهار کرد: با اشاره به پیشرفت تکنولوژی به ویژه استفاده از هوش مصنوعی در کاربردهای مختلف، امروزه مفاهیمی مانند GPU Cloud و AI as a service بسیار مورد توجه قرار گرفته است و دیگر بسیاری از محاسبات که نیاز به زمان بیشتری دارد با کامیپوتر شخصی امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: سکوی ابری پردازش گرافیکی، به منظور پاسخگویی به نیاز کاربران در حوزه هوش مصنوعی و با بهره گیری از پردازنده های گرافیکی در فضای ابری بنا نهاده شده است. این سکوی ابری متشکل از سختافزارها و سرورهایی است که به طور فیزیکی در دانشگاه مستقر شده است و یک Cloud GPU مشابه Google Colab خواهد بود. روی این سختافزارها ، یک نرم افزار واسط راه اندازی شده که توسط یک شرکت دانشبنیان انجام شده است و مسئولیت مدیریت آن به دانشگاه زنجان واگذار شده است.
حقزاد تشریح کرد: تنوع سخت افزارهای پردازش گرافیکی زیاد بوده که به طور مثال شامل پروباکس های 4070 می باشد که از بروزترین سخت افزارهای موجود می باشد. سامانه مورد نظر حدود150 کاربر همزمان برای استفاده از پردازش گرافیکی و CPU می تواند فراهم کند.
رئیس انفورماتیک دانشگاه زنجان تصریح کرد: هر شخص از هرکجای کشور عزیزمان که نیاز به محاسبات و استفاده از این سیستم را دارد، میتواند در این فضای ابری درخواستی را صادر کند. این درخواست وی وارد یک جریان و صف انتظاری میشود که از سرور اصلی یک ماشین مجازی درخواست میکند. درخواست کننده اعلام میکند که چه میزان CPU، حافظه نیاز دارد و در چه مدت زمانی میخواهد از آن استفاده کند.
وی اضافه کرد: به طور خودکار، پنل به صورت هوشمندانه میزان قیمت آن را مشخص میکند و درخواست کننده برای استفاده از این سیستم موظف است این قیمت را پرداخت کند. قیمت پرداخت شده از سوی متقاضیان، برای دانشگاه آورده و سود مالی دارد که به نوعی درآمدزایی هم محسوب میشود.
به گزارش تسنیم، طبق گفته استاندار زنجان، سیستم هوش مصنوعی مستقر در دانشگاه زنجان قرار است در سفر دوم رئیس جمهور به استان زنجان، مورد بهرهبرداری قرار بگیرد. طبق گفته افشارچی این سیستم، سومین سیستم بزرگ هوش مصنوعی در کشور است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
انتقاد معاون رئیس جمهور از جوسازی و سخنان ناصواب یکی از وزرای دولت روحانی
"سقط جنین" خط قرمز وزارت بهداشت است/ برخورد قاطع با پزشکان و ماماهای متخلف
دریانوردی ۹۲ ناوگروه ایران در اقیانوسها و دریاهای آزاد/ اسکورت ۵ هزار کشتی حامل کالاهای اساسی
وزیر ارشاد اعلام کرد: اختصاص ماهانه یک هزار تن کاغذ به ناشران/ چاپ ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی با کاغذ ایرانی
اراضی دانشگاه علوم پزشکی کردستان باید به مسکن ملی واگذار شود
دریادار تنگسیری: شناورهایی ساختهایم که در دنیا نظیر ندارد/ تأمین امنیت تنگه هرمز با کشورهای منطقه است
آماده باش راهداران خراسان جنوبی برای فصل زمستان
توزیع ۳۰۰ بخاری و بسته های معیشتی در رزمایش مومنانه
۶ جایگاه توزیع سیلندر گاز با پیگیری دستگاه قضایی در بندرعباس راهاندازی شد
ورزشکاران ورزش زورخانه ای مسئولیت بسیار سنگینی برعهده دارند
اولتیماتم استانداری کهگیلویه و بویراحمد به شورای شهر و شهردار دهدشت
جمعآوری ۱۹۱ توزیع کننده مواد مخدر و معتاد متجاهر در مشهد
سند تک برگ ۱۸۷۰ فقره املاک آموزش و پرورش کردستان صادر شد
استعفای استاندار مازندران تکذیب شد
وزیر آموزش و پرورش: در رتبهبندی باید اقدامات معلمانه را کشف کنیم
تداوم برخورد قاطع با جایگاههای متخلف توزیع سوخت سیستان
خبرهای خوش اقتصادی "داود منظور"/ تکانه اقتصادی دیگر نخواهیم داشت
۱۵۰ زندانی با مساعدت خیرین در آذربایجان غربی آزاد شدند
وعده نماینده اردبیل/ مردم ماه آینده بعد از ۲۰ سال سوت قطار را خواهند شنید
واژگونی اتوبوس در بزرگراه نیشابور ـ مشهد با ۲۶ مصدوم
کشف محموله شیشه و مرفین در مرزهای سیستان و بلوچستان
۳۶۵ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثهخیز ایلام پیشبینی شد
نایب رئیس مجلس: هر چه به جلوتر برویم وضعیت اقتصاد و معیشتی مردم بهتر خواهد شد
خبرهای خوش اقتصادی "داود منظور"/ تکانه اقتصادی دیگر نخواهیم داشت/ یارانه سه دهک اول قطع میشود
ساخت ۴۴ شهرک مسکونی در گستره ۴۰۰ هکتار
جزئیات واژگونی مینیبوس دانشآموزان در لرستان/ ۲ دانشآموز به خرمآباد اعزام شدند + تصویر
معافیت مالیاتی کارکنان دولت به ۱۲ میلیون تومان رسید؛ معافیت مشاغل و کسبه خرد ۱۰۰ میلیون تعیین شد
معافیت مالیاتی کارکنان دولت به ۱۲ میلیون تومان رسید؛ مشاغل و کسبه خرد ۱۰۰ میلیون تعیین شد
آیتالله نوریهمدانی: در کنار حشدالشعبی عراق خواهیم ایستاد
۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور شناسایی شد