میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، یکی از نهادهای مردمی که دارای ریشه اصلاح و میانجیگری است و در راستای حاکمیت بخشیدن اراده مردم در رسیدگی به امور قضائی غیرمهم فعالیت میکند، شورای حل اختلاف است. یکی از مهمترین وظایف این نهاد ترویج فرهنگ صلح و سازش میان مردم است.
با توجه به اینکه شورای حل اختلاف اهداف مختلفی دارد و مهمترین آن ترویج صلح و سازش میان مردم است، کاهش مراجعات به دادگاهها و نیز رسیدگی سریعتر به دعاوی مردم هم از جمله اهداف آن است.
در این باره" رئیس مرکز توسعه حل اختلاف خوزستان حجتالاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی " با حضور در خبرگزاری تسنیم خوزستان در نشست با خبرنگاران تسنیم به اهداف و اقدامات شورای حل اختلاف در استان خوزستان پرداخت.
تسنیم: هدف از تشکیل شوراهای حل اختلاف چه بود؟
یکی از سازمانها یا زیرمجموعههای دستگاه قضا، معاونت توسعه حل اختلاف یا شورای حل اختلاف است که روز اول که شورای حل اختلاف توسط آیتالله هاشمی شاهرودی بنیانگذاری شد چند هدف داشت. هدف از تشکیل شوراهای حل اختلاف، گسترش فرهنگ صلح و سازش در میان مردم، جلوگیری از اطاله دادرسی و کاهش ورودی پرونده به دادگستری بوده است.
شوراهای حل اختلاف با کسب افتخارات متعدد در20 سال گذشته جایگاه رفیعی در میان مردم پیدا کرده است، شورای حل اختلاف مملو از انسانهایی است که فقط برای رضای خدا قدم برمیدارند و چشمداشتی به اموال مردم ندارند، به همین خاطر در دلهای مردم نفوذ کرده و باعث سرافرازی دستگاه قضائی شده و بازوی توانمندی برای دستگاه قضائی محسوب می شود.
تسنیم: چه برنامه هایی شورای حل اختلاف استان در دستور کار خود دارد؟
در حال حاضر شورای حل اختلاف استان خوزستان برنامههایی از قبیل تشکیل هیئتهای صلح در ادارات استان، تشکیل هیئت صلح در 34 از مساجد استان و ایجاد و تأسیس 80 هیئت صلح در بقعههای متبرکه استان خوزستان از جمله برنامههای شورای حل اختلاف است.
تسنیم: درباره هدف و تشکیل از ستاد صبر برایمان توضیح دهید
کارهای بزرگی در شورای حل اختلاف کشور انجام شده است که یکی از ستادهای تشکیل شده در شورا، ستاد صبر است که تمام شخصیتهای تراز اول کشور عضو این ستاد هستند و مسئولیت صلح، سازش، صبر، گذشت، عفو و پایبندی به التزامات اسلامی در دستور کار این ستاد قرار داشته و در استان خوزستان نیز فعال است.
ستاد صبر، فرهنگ گذشت و ایثار را در میان مردم ترویج میکند که در هفت ماه ابتدایی سال جاری، 157 فقره پرونده قصاص نفس با رضایت اولیای دم و با تلاش صلح یاران، کمیته مشترک شورای حل اختلاف و همکاری اداره کل زندانها و حمایت های رئیس دادگستری خوزستان، به صلح ختم شد.
تسنیم: با توجه به همزیستی اقوام مختلف در استان، فعالیت ستاد صبر تا چقدر میتواند در استان خوزستان موثر باشد؟
ترویج فرهنگ صلح و سازش و گذشت در استان خوزستان بازوی مهمی در تقویت امنیت ملی است و گسترش آن میتواند باعث عزت خوزستان شود چون مردم استان، ولایتمدار و پایبند به احکام اسلام هستند و صلح و سازش بر آنها نسبت به دشمنی غلبه دارد.
تسنیم: آماری در این زمینه دارید؟
در سال 1400، از مجموع 173 هزار و 740 فقره پرونده به شورای حل اختلاف ورودی، حدود 38 هزار و 661 فقره پرونده، به صلح و سازش ختم شد.
25 هزار و 675 پرونده موجودی در سال 1401 و تعداد پرونده های وارده 183 هزار و 455 فقره پرونده و همچنین تعداد پروندههای مختومه 188 هزار و 442 فقره بوده است که عملکرد ما در سال 1401، منجر به کاهش چهار هزار و 987 فقره 4987 فقره پرونده شده است.
57 هزار و 179 فقره پرونده در 1401 به صلح و سازش شده است، میزان موجودی پروندهها در سال 1401 نسبت به سال 1400 حدود 8.6درصد کاهش یافته و میزان پروندههای وارده 5.6درصد و میزان پرونده های مختومه 7.1درصد و رشد مصالحه 47.9درصد افزایش پیدا کرده است.
90 پرونده قصاص در سال 1401 به صلح و سازش ختم شده است. همچنین در جشن گلریزان در شش ماهه اول سال1402 توانستیم چهارصد و دو نفر از زندانیان که پرونده آنها مالی بود آزاد کنیم و نیز دویست و سی نفر هم از ورود با زندان جلوگیری شد. و در پرونده های مهم استان نزاع و درگیری بخصوص نزاع و درگیری بین اقوام مختلف استان پانصد و بیست فقره صلح توانستیم انجام بدهیم.
تسنیم: توضیحاتی درباره فعالیت صلحیاران بدهید و اینکه اساساً صلحیاران چه کسانی هستند؟
در استان خوزستان بیش از هزار و دویست نفر صلحیار از همه اقوام مختلف داریم که از این تعداد ششصد و بیست نفر ابلاغ رسمی دارند. نتیجه و ماحصل وجود صلحیاران تلاش بسیاری بود که در پرونده 157 فقره قتل انجام دادند.
تسنیم: چه تعداد نیرو در شورای حل اختلاف دارید؟ چه تعداد استخدام شده است؟ در برخی استانها در سالهای گذشته افرادی با سابقه طولانی بودند که هنوز استخدام نشدهاند، در خوزستان هم به این گونه است؟
اساس و بنای شورای حل اختلاف بر مردم گذاشته شده است و همه کسانی که در شورای حل اختلاف زحمت میکشند نیروهای مردمی هستند بغیر از آن دسته از نیروهایی که از دادگستریها به شورای حل اختلاف ترزیق میشوند.
شورای حل اختلاف استان خوزستان قریب به هزار و چهارصد نیرو دارد که بیشتر آنها افتخاری هستند و پاداشی به آنها داده میشود. درباره وضعیت استخدام این نیروها که سؤال پرسیدید، باید بگویم مجلس شورای اسلامی تصویب کرد ظرف مدت پنج سال 10 هزار نفر طی فرایندی با رعایت قانون و مقررات جذب قوه قضائیه شوند.
تسنیم: استان خوزستان چه ظرفیتی دارد؟
هنوز ظرفیتی اعلام نکردهاند. باید ابلاغ بشود.
تسنیم: بیشتر پروندههای مالی مربوط به چه مواردی است؟
ما بر اساس قانون میتوانیم به تمام پروندههایی که از مقامات بالادستی به ما ارجاع داده میشود رسیدگی کنیم. اما طبق قانون قدیم در امور مالی صلاحیت ما بیست میلیون تومان است؛ قانون جدید این مبلغ را تا 100 میلیون تومان افزایش داده است. هنوز قانون جدید اجرایی نشده است. لذا ادارهای به نام اداره بازرسی شورای حل اختلاف خوزستان داریم که این واحد تا آخر مهرماه سال جاری 482 پرونده را مورد بررسی قرار داده است.
انتهای پیام /735
منبع : خبرگزاری تسنیم
۲ انفجار مهیب در کارگاه غیرمجاز مواد محترقه فردیس/ ۲ کشته و تخریب ۳ ساختمان تاکنون + تصویر
تحریم نفتی ایران شکست خورد/ تلاش وزارت نفت برای افزایش تولید در میادین نفت و گاز
سردار فدوی: اطلاعات درباره شهادت "متوسلیان و امام موسی" کافی نیست/ تکالیف زیادی برای مبارزه با صهیونیست داریم
جانشین فرمانده کل سپاه: هیچ کشتی جرات نمیکند با پرچم اسرائیل در تنگه بابالمندب و دریای سرخ تردد کند
افزایش ۴۰ درصدی عضویت در صندوق اعتباری هنر
واکنش رئیس هواشناسی به پیشبینیهای غلط؛ ما هم ناراحتیم
روایت از دیدار رئیس قوه قضائیه با دانشجویان اردبیلی/ آیا پای وزیر معزول در فساد واردات نهادههای دامی گیر است؟
کیفرخواست وزیر سابق جهاد کشاورزی صادر شد/ تکذیب دخالت در پرونده شهید عجمیان/ جزئیات پرونده فساد چای
آغاز صدور اسناد مالکیت ۴۲ روستا در مغان و پارس بعد از ۴۰ سال
رئیس سازمان مالیات: قانون پایانههای فروشگاهی از اول دی اجرایی میشود
چرا پیشبینیهای هواشناسی برای پاییز پربارش "غلط" از آب درآمد؟
مدیرکل خزانه وزارت اقتصاد: ۲۳۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دوران کرونا را پشتسر گذاشتیم
ناوگروه ۹۳ نیروی دریایی ارتش پس از ۱۳۰۰۰کیلومتر دریانوردی به ایران بازگشت
سردار نقدی: اسرائیل در بنبست است/ نتانیاهو هیچ راهی جز خودکشی ندارد
توضیحات رئیس قوه قضاییه درباره ۲ پرونده فساد مهم/ ارتباط باورنکردنی پرونده واردات نهادههای دامی و چای دبش
انهدام ۴ باند رسیدساز جعلی و اسکیمری در کرمانشاه/ ۱۵۰ میلیارد به مالباختگان عودت شد
دستور رئیسجمهور برای ادامه مسیر ریلی تا مرز باشماق/ راهاندازی شرکت ایرلاین بومی در سنندج
وزیر اقتصاد: ۶ سال نرخ تورم بالا به کشور و سفره مردم فشار آورد/ نوسانات بورس ربطی به سازمان بورس ندارد
رئیس قوه قضاییه: به مسئولان گفتهایم که اگر برای آلودگی هوا کاری نکنید ترک فعل کردهاید
دیدار رئیس قوه قضائیه با دانشجویان اردبیل/ آیا پای وزیر معزول در فساد واردات نهادههای دامی گیر است؟
سنگتمام دیار میرزا در تشییع شهید مدافع حرم/ خیابانهای رشت معطر به شمیم حریم زینبی شد + تصویر
استاندار خراسان رضوی: چابهار در توسعه فعالیتهای تجاری و لجستیکی اهمیت دارد
معاون دانش و پژوهش کل سپاه: از سر تفکر غرب در دانشگاهها خلاص نشدهایم
تصاویر زیبا از مهاجرت زمستانه پرندگان به سواحل خلیج فارس
خروجی دانشگاههای سیستان و بلوچستان باید دانشجوی ایدهمحور و کارآفرین باشد
برخی افراد نمیگذارند امید در جامعه باشد
اعضای هیئت منصفه مطبوعات زنجان انتخاب شدند + اسامی
قاضیزادههاشمی: فرزندان شهدا معارف جهاد و شهادت را به جهانیان تبیین کنند
جوجهریزی ۸۷۶ هزار قطعهای در مرغداریهای سیستان و بلوچستان
فراوری ۳۰ تن انجیر سیاه در لرستان/ صنایع تبدیلی حبوبات ایجاد شود