میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، بیش از 400 هکتار سطح زیرکشت زعفران در شهرستان زرند است و این اراضی کشاورزی سالانه چیزی در حدود 2 هزار کیلوگرم زعفران برداشت میشود؛ زعفرانی که قسمت عمده آن در بازارهای داخلی به فروش میرسد و کل صادرات محصول زعفران استان کرمان در سال گذشته 48 کیلوگرم بوده است.
البته مشکل صادرات زعفران و فرآوری آن مختص استان کرمان نیست و به گفته مسئولان سهم کشور ما حجم تجارت 8 میلیارد دلاری زعفران در دنیا تنها چیزی در حدود 400 میلیون دلار است در حالی که حدود 80 درصد این زعفران در ایران تولید میشود و در واقع ارزش افزوده زعفران ایران و حاصل دسترنج کشاورزان ما نصیب بازرگانان خارجی میشود چرا که ما مکانیسم حضور در بازارهای بینالمللی را نداریم و رقابت در این عرصه را بلد نیستیم.
سیدرضا حسینینژاد فرماندار زرند با بیان اینکه امسال 414 هکتار سطح زیرکشت زعفران در شهرستان زرند است، اظهار داشت: بالاترین سطح زیرکشت زعفران را در شهرستان زرند داشتیم و برآورد میشود که برداشت 2 تن زعفران را در این شهرستان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه عمده برداشت محصول زعفران ما متعلق به دهستان دشتخاک است، بیان کرد: سال گذشته 1.5 تن از برداشت 2 تن محصول زعفران ما متعلق به دشتخاک بود؛ البته با توجه به معضل کمآبی و کشتهای جایگزین، در عمده مناطق کوهستانی این شهرستان کشت زعفران انجام میشود.
فرماندار زرند با بیان اینکه مهمترین مشکل ما در این حوزه در بحث صادرات این محصول است، ادامه داد: عمده محصول زعفران ما در بازارهای داخلی عرضه میشود و مقدار کمی از آن صادر شده است و این مشکلی است که همه کشاورزان با آن مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین بحثی که در حوزه صادرات وجود دارد، برندسازی و بستهبندی و مسائلی از این دست است و اگر بتوان در حوزه بستهبندی این محصول فضای جدیدی را به وجود بیاوریم، بازارهای خارج از کشور را هم میتوانیم در دستور کار قرار دهیم، گفت: جهاد کشاورزی حتماً باید تسهیلاتی را در ارتباط با این موضوع اختصاص دهد.
حسینینژاد با بیان اینکه در حوزه بستهبندی باید تسهیلاتی خاص به این منظور اختصاص داده شود، افزود: در حوزه صادرات هم باید همکاریهایی انجام شود تا این راه برای صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی هموار شود و آینده خوبی را در این حوزه رقم بزنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث صادرات زعفران فضای متفاوتی را داریم و عمده قیمتگذاری آن در بحث بستهبندی است، ادامه داد: امروز زعفران زرند به دلیل کیفیت خوبی آن زبانزد خاص و عام است و اگر کاری در استان برای زعفران زرند انجام شود برای زعفرانکاران سایر نقاط استان هم مفید است.
فرماندار زرند با اشاره به وجود واسطهها در این حوزه، بیان کرد: برای حذف واسطهها باید فرآوری این محصولات را در دستورکار قرار دهیم و اگر فرآوری زعفران انجام شود، خود به خود دست واسطهها از زعفران ما کوتاه میشود.
وی با بیان اینکه امروز شاید در بحث تولید زعفران حرف اول را بزنیم اما در بحث صادرات نه، ادامه داد: در این شهرستان برای زعفران تنها یک بستهبندی معمولی انجام میشود و ما برای فرآوری زعفران نیازمند کمک مسئولان هستیم.
حسینینژاد با اشاره به اینکه امروز زعفران ما به استان خراسان میرود و پس از صادرات به دیگر کشورها فرآوری و بستهبندی شده و به بازارهای جهانی عرضه میشود، گفت: امروز زعفران ایران با برندها و اسمهای مختلف در بازارهای جهانی خرید و فروش میشود.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال صادرات زعفران نداشتیم، افزود: فصل برداشت محصول زعفران آبانماه است و کشاورزان ما به دلیل مشکلات مالی نیاز دارند بلافاصله بعد از برداشت محصول خود را بفروشند و کشاورزان ما نمیتوانند کار صادرات را انجام دهند.
سیدمهدی طبیبزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اهمیت صادرات و تجاریسازی محصولات کشاورزی در استان کرمان، اظهار داشت: متاسفانه ما فقط تولید محصولات کشاورزی را انجام میدهیم و توجهی نداریم به اینکه محصول در چه بازاری و با چه مکانیسمی باید به فروش برسد.
وی با بیان اینکه اشکال کار ما این است که ما مکانیسم حضور در بازارهای بینالمللی را نداریم و رقابت در این عرصه را بلد نیستیم، گفت: متاسفانه حاصل دسترنج کشاورزان ما در فرآیند تولید تا بازار هرز میرود و اگر روزی قیمت واقعی آب و انرژی را حساب کنیم هیچ کدام از محصولات کشاورزی ما امکان حضور در بازارهای بینالمللی را ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه ما به لطف یارانههای انرژی و آب، صادرات را انجام میدهیم، بیان کرد: ما در بازارسازی، بازاریابی، برندینگ و بستهبندی ضعف اساسی داریم؛ به الزامات بازار و رقابت توجه نداریم و فکر میکنیم هر محصولی با هر کیفیت و هر کمیتی که تولید کنیم، بازار مجبور است آن را از ما بخورد.
وی با بیان اینکه هر تولیدی برای تجاریسازی، فرآوری و یا صادرات به مقیاسی در تولید نیاز دارد که فرآوری را اقتصادی کند، ادامه داد: کل صادرات محصول زعفران استان کرمان در سال گذشته 48 کیلوگرم بوده در حالی که صادرات کشور 217 تن بوده است و از سوی دیگر در شش ماهه اول امسال استان کرمان هیچ صادرات زعفرانی نداشته است و با این اعداد فرآوری زعفران توجیهی ندارد.
طبیبزاده با اشاره به اینکه حجم تجارت زعفران در دنیا 8 میلیارد دلار است که حدود 80 درصد این زعفران در ایران تولید میشود، افزود: طبق این آمار باید سهم کشور ما از صادرات زعفران چیزی در حدود پنجشش میلیارد دلار باشد در حالی که کل درآمد ایران از صادرات زعفران 400 میلیون دلار است و واقعیت این است که ارزش افزوده زعفران ایران نصیب بازرگانان خارجی میشود.
وی با بیان اینکه این مشکل تنها در حوزه زعفران نیست و دیگر محصولات ما نیز از همین حوزه آسیب دیدهاند، گفت: متاسفانه ما در استان تشکلهای خاص صادراتی نداریم و هر کس با هر میزان تولید انتظار دارد که خودش به تنهایی آن را صادر کند در حالی که الزاماً یک تولید کننده خوب، یک صادرکننده خوب نیست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با تاکید بر اینکه تولید باید از صادرات ما جدا شود، گفت: ما به شرکتهای حرفهای، کنسرسیومها و شرکتهای مدیریت صادراتی نیاز داریم؛ تشکلهای حرفهای صادراتی که از رمز و رازهای بازاریابی، بازسازی، برندینگ و بستهبندی آگاه باشند.
وی با بیان اینکه متاسففانه افراد غیرحرفهای در این بازار هستند و در این شرایط قطعاً ما در بازارهای بینالمللی میبازیم، افزود: متاسفانه در استان کرمان تشکلگرایی ضعیف است و همه میخواهند کار خودشان را انجام دهند؛ تا زمانی که تفکیک بین تولیدکننده و دیگر حرفهها انجام نشود و هر کس به کار تخصصی خود نپردازد، وضعیت همین است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه باید اتحادیههای صادراتی تشکیل دهیم تا تولیدکننده به تولید خود بپردازد و صادرکننده با اخذ هزینه، صادرات محصولات را انجام دهد، گفت: در تمام دنیا صادرات به همین صورت انجام میشود.
وی با بیان اینکه کالای با کیفیت و با بستهبندی خوب هر چقدر که تولید شود خریدار خاص خودش را دارد، افزود: راه حل توسعه صادرات و ایجاد ارزش افزوده در کشور و استان کرمان کار حرفهای صادراتی، بازاریابی، بستهبندی و برندسازی است.
انتهای پیام/511/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ساخت ۴۴ شهرک مسکونی در گستره ۴۰۰ هکتار
جزئیات واژگونی مینیبوس دانشآموزان در لرستان/ ۲ دانشآموز به خرمآباد اعزام شدند + تصویر
معافیت مالیاتی کارکنان دولت به ۱۲ میلیون تومان رسید؛ معافیت مشاغل و کسبه خرد ۱۰۰ میلیون تعیین شد
معافیت مالیاتی کارکنان دولت به ۱۲ میلیون تومان رسید؛ مشاغل و کسبه خرد ۱۰۰ میلیون تعیین شد
آیتالله نوریهمدانی: در کنار حشدالشعبی عراق خواهیم ایستاد
۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در کشور شناسایی شد
رونمایی از برنامه راهبردی صنعت طلا/ ۱۳ تن شمش طلا با تعرفه صفر وارد کشور شد
معاون سازمان انرژی اتمی: شهید شهریاری اعتقادی به تحصیل در خارج نداشت + تصاویر
توماج صالحی بازداشت شد
منظور: نرخ ارز کالاهای اساسی برای سال آینده ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تصویب شد
واژگونی مینیبوس حامل دانشآموزان در لرستان/ ۱۶ دانشآموز مصدوم شدند
وزیر بهداشت: ۱۶ هزار تخت بیمارستانی به بهرهبرداری رسید/ تولید ۴۰۰۰ محصول سلامتمحور
افزایش برداشت گوجه فرنگی در بوشهر/ قیمت در بازار کاهشی میشود
فرمانده نداجا در رشت: ناوشکن دیلمان قدرت بازدارندگی و امنیت چند برابری به دریای خزر خواهد داد
استاندار گلستان: مجوزهای اجرای طرح طبیعتگردی و گردشگری آشوراده صادر شد
منظور: ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم به یارانه نقدی نیاز ندارند/ نرخ تورم ماهانه به ۲ درصد رسید
دریادار سیاری: آمریکا جرأت اقدام نظامی علیه ایران را ندارد/ ارتش هیچگاه اجازه تجاوز را نمیدهد
سرلشکر سلامی: ناامنی به قلب رژیم صهیونیستی منتقل شد/ فقط ۴۸ ساعت زمان برای نابودی اسرائیل نیاز است
معاون سازمان انرژی اتمی: شهید شهریاری اعتقادی به تحصیل در خارج نداشت
رئیس ستاد انتخابات: سقف هزینهکرد انتخاباتی برای کاندیداهای مجلس تعریف خواهد شد
منظور: ۷۹ میلیون ایرانی یارانه میگیرند/ نرخ تورم ماهانه به ۲ درصد رسید
معاون وزیر خارجه: آسیای مرکزی به ایران وابسته نیست/ ظرفیت ۱۰۰ میلیون تنی ترانزیت کالا به کشورهای حوزه CIS
وزیر کشور: نقش دولت در اقتصاد به شدت کاهش پیدا کرد/ دست بخش خصوصی را برای پیشرفت و توسعه باز گذاشتیم
سرلشکر سلامی: سیاستهای رژیم صهیونیستی در غزه دفن شد/ اسرائیلیها دیگر تمایلی به ادامه جنگ ندارند
سرلشکر سلامی: اسرائیلیها دیگر تمایلی به ادامه جنگ ندارند/ سیاستهای رژیم صهیونیستی در غزه دفن شد
افتتاح پروژههای محرومیتزدایی سپاه با دستور سرلشکر سلامی/ اهدا ۲۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان قزوینی
سردار رادان: بسیاری از کارکنان فراجا مسکن ندارند/ ارتقای سطح معیشت و منزلت پلیس در برنامه هفتم
سرلشکر سلامی: بسیج عظیمترین نیروی دفاعی پایانناپذیر عالم است/ آمریکا اندازه نیروهای مسلح کل جهان بودجه نظامی دارد
روایتی از سرزمین ققنوسها/ چرا امام راحل عملیات «طریق القدس» را «فتح الفتوح» نامیدند؟ + تصاویر
تکذیب ریزش سقف عمارت باغ زرشک اصفهان/ قسمتی از تزئینات سقف فرو ریخت