میرنیوز

تاکستان‌های ملایر در معرض سرطان

 تاکستان‌های ملایر در معرض سرطان 2023-11-06T10:16:01+03:30

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سرطان طوقه و یا سرطان مو، به دلیل ورود یک نوع باکتری به تاکستان ایجاد می‌شود و به شکل غده‌های گوشتی روی ریشه به وجود می‌آید.

آن‌طور که کارشناسان کشاورزی می‌گویند در زمستان به دلیل ایجاد شدن ترک و زخم بر تنه تاک‌های انگور راه نفوذ این باکتری باز می‌شود و در غده‌های آلوده، به زندگی خود ادامه می‌دهد.

بر‌ همین‌ اساس باتوجه به آغاز فصل سرما در استان همدان که یک استان سردسیر است، این روزها سرطان مو در تاکستان‌های شهرستان ملایر ریشه دوانده و باغات انگور را در معرض نابودی قرار داده است.

این شرایط در حالی است که از مجموع 7.5 میلیون هکتار تاکستان در دنیا 227 هزار هکتار باغ انگور آبی و دیم در استان همدان قرار دارد و از این گستره سالانه 420 هزار تن انگور تولید می‌شود، گرچه باغداران می‌گویند امسال به دو دلیل مهم سرمازدگی و ریشه زدن سرطان در باغات انگور این محصول با ضریب کاهشی 30 درصدی در تولید مواجه بوده است.

خاک آلوده و سرما عوامل اصلی سرطانی شدن تاکستان‌هاست

رئیس خانه کشاورز در گفت و گو با تسنیم در همدان گفت: سرما و خاک آلوده مسیر ورود سرطان به تاکستان‌های استان همدان و به ویژه شهرستان ملایر که قطب تولید انگور به شمار می‌رود، هستند.

محمد سوزنچی افزود: موارد ثبت شده زیادی نشان می‌دهد خاک آلوده سبب بیماری تاک‌‌ها شده، به طوری که درصد تشکیل غده‌های سرطانی روی ریشه و اندام هوایی که در تماس با خاک هستند بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه پیشروی سرطان در باغات انگور باعث می‌شود تاکستان‌ها به‌طور کامل از بین روند، تاکید کرد: راهکار کارشناسی برای حل این مشکل به چند نکته اشاره دارد: نخست آنکه مراقب سرما‌زدگی درختان باشیم و با استفاده از سموم مانند پتاسیم آن‌ها را نسبت به سرما مقاوم کنیم. دوم اینکه مراقب زخم برداشتن تنه تاک‌ها باشیم و سعی کنیم از روش‌های قدیم که تاک به روی زمین قرار می‌گرفت فاصله بگیریم و به سمت طرح‌های جدید علمی پیش برویم.

این کارشناس کشاورزی بیان کرد: یکی از عواملی که ناشی از سهل‌انگاری باغداران در ریشه زدن سرطان تاک است، استفاده از گازوئیل و آب آلوده است که باعث می‌شود در از بین بردن این سرطان هیچ نوع سمی کارساز نباشد.

ادعای یک باغدار: 9000 هکتار تاکستان در معرض ابتلا به سرطان

یک باغدار ملایری نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان گفت: امسال با توجه به سرمازدگی حادث شده، 9 هزار هکتار از باغات ملایر به طور جدی سرما‌زده شدند، به عبارتی زمینه ایجاد سرطان در 9000 هکتار از تاکستان‌های ملایر فراهم شده است.

حجت‌الله شریفی افزود: آثار این سرمازدگی و سرطان در محصول سال آینده بیشتر خود را نشان خواهد داد و باعث می‌شود کاهش شدیدی در صادرات این محصول داشته باشیم.

وی با بیان اینکه 280 هزار تن از انگور تولیدی استان در شهرستان ملایر تولید می‌شود، بیان کرد: میزان تولید در هر هکتار از باغات انگور شهرستان ملایر 24 تن است که امسال با خسارت 175 تنی این محصول، ضربه محکمی به اقتصاد و معیشت باغداران ملایری وارد شده است.

اگر سموم برسد، با سرطان مقابله می کنیم!

این باغدار گفت: سرمازدگی نه تنها باعث افت تولید انگور شده، بلکه عاملی شده تا امسال سرطان طوقه یا سرطان مو‌ حجم بیشتری از باغات انگور در ملایر را آلوده کند.

شریفی افزود: از مهم‌ترین کودهای کارساز برای مبارزه با سرطان مو، پتاسیم و فسفات است که اگر همزمان به تاک‌ها تزریق شود آن‌ها را در برابر سرما مقاوم می‌کند، اما امسال در تخصیص این سموم به کشاورزان مشکلاتی وجود داشت که باعث ایجاد حجم بالایی از سرمازدگی شد.

وی تاکید کرد: نیاز کنونی باغداران، سموم ازت، پتاسیم و فسفات است و با اینکه استاندار همدان در نشستی با باغداران ملایر تاکید به تخصیص آن در کوتاه‌ترین زمان کرد، اما هنوز این سموم به دست باغداران نرسیده است.

ایستاده کردن تاک‌ها، راه مقابله با سرطان مو

رضا بهراملو رئیس جهاد‌ کشاورزی استان همدان اما باغداران را خطاب قرار داد و گفت: ایستاده کردن باغات انگور موجب کنترل آفت خطرناک زنجره (آفت) مو یا همان سرطان مو می‌شود، از همین‌رو باغداران برای جلوگیری از این بیماری گیاهی باید نسبت به ایستاده کردن باغات انگور خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: جهاد‌ کشاورزی در حد امکان تسهیلات لازم را به باغداران ارائه می‌دهد تا نسبت به ایستاده کردن تاکستان‌ها اقدام کنند، چرا که با این اقدام هم از سرمازدگی و هم از ورود باکتری سرطان به تاکستان‌ها جلوگیری می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه امسال سرمازدگی و بارش بی موقع 4 هزار و 187 میلیارد تومان خسارت به باغداران انگور وارد کرد، افزود: با توجه به اینکه استان همدان سردسیر است، احتمال سرمازدگی وجود دارد، به همین منظور باغداران باید نسبت به اصلاح روش‌های کشت و بیمه کردن محصولات خود اقدام جدی کنند.

بهراملو با بیان اینکه 10 درصد از کل اراضی استان را باغات انگور تشکیل می‌دهد، عنوان کرد: باغداران انگور در همدان سالانه 420 هزار تن انگور تولید می‌کنند که 70 درصد آن کشمش بی‌دانه است و مابقی آن به دیگر فرآورده‌ها تبدیل شده و یا تازه‌خوری می‌شود.

وی همچنین در خصوص تخصیص سموم پتاسه و نیتراته به باغداران نیز گفت: سهمیه در نظر گرفته شده مشخص است و باغداران به راحتی می‌توانند میزان سموم مورد نظر خود را با مراجعه به جهاد‌ کشاورزی استان همدان دریافت کنند.

آسیب بیش از 70 درصدی تاکستان‌های ملایر

رحیم مرتضایی رئیس اتاق بازرگانی استان همدان نیز درباره سرما‌زدگی باغات انگور به خبرنگار تسنیم گفت: امسال باغات انگور ملایر به عنوان قطب تولید انگور استان 70 درصد آسیب دید که بر اساس تولید 24 هزار تن در هکتار، میزان محصول خسارت دیده بیش از 157 هزار تن بوده است.

وی افزود: سرمازدگی باغات انگور امسال دروازه ورود به آفت زنجیره مو را فراهم کرده است، بر‌ همین‌ اساس درخواست تخصیص تسهیلات ارزان قیمت برای خرید نهاده‌های کشاورزی و استمهال تسهیلات دریافتی باغداران با حذف جرائم متعلقه را داریم.

سرطان مو 5000 هکتار از باغات ملایر را آلوده کرد

رئیس اتاق بازرگانی همدان همچنین گفت: خسارتی که به باغات انگور در اثر طغیان زنجره مو یا سرطان مو وارد شده، 5000 هکتار از باغات ملایر را آلوده کرده است.

مرتضایی تاکید کرد: با توجه به دوره چرخه زندگی زنجره که بین 4 تا 8 سال است اگر اقدام جدی صورت نگیرد در آینده نزدیک شاهد از بین رفتن بخش قابل توجهی از باغات انگور استان خواهیم بود.

وی خواستار مشارکت و همراهی دولت با باغداران انگور در مبارزه جدی برای کنترل و از بین بردن آفت زنجره مو شد و تاکید کرد: انگور یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی بخش کشاورزی است که با توجه به خسارات عنوان شده نیازمند برنامه‌ریزی و توجه جدی است.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

۱۱ کیلو و ۶۸۰ گرم شمش طلای قاچاق در مرز بازرگان کشف شد

 ۱۱ کیلو و ۶۸۰ گرم شمش طلای قاچاق در مرز بازرگان کشف شد
2023-12-11T17:05:52+03:30
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی از کشف مقدار ۱۱ کیلو و ۶۸۰ گرم شمش طلای قاچاق از یک تبعه خارجی در مرز بازرگان خبر داد.

ایران میزبان مسابقات کبدی ارتش‌‌های جهان شد/ حضور قطعی ۶ کشور تاکنون

 ایران میزبان مسابقات کبدی ارتش‌‌های جهان شد/ حضور قطعی ۶ کشور تاکنون
2023-12-11T16:25:41+03:30
رئیس تربیت بدنی نیروی پدافند هوایی ارتش گفت:برای اولین بار مسابقات کبدی ارتش‌‌های جهان به میزبانی نیروی پدافند هوایی ارتش در اردیبهشت سال آینده در شهر بابلس...

کشف قاچاق ۳۵۰۰ تن بنزین سوپر در مریوان/ محکومیت ۲هزارمیلیاردی یک شرکت پتروشیمی

 کشف قاچاق ۳۵۰۰ تن بنزین سوپر در مریوان/ محکومیت ۲هزارمیلیاردی یک شرکت پتروشیمی
2023-12-11T16:12:26+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان از محکومیت یک شرکت پتروشیمی به‌میزان ۲هزار و ۱۷۹ میلیارد ریال خبر داد.

کشف قاچاق ۳۵۰۰ تن بنزین سوپر در مریوان/ محکومیت ۲ هزار میلیاردی یک شرکت پتروشیمی

 کشف قاچاق ۳۵۰۰ تن بنزین سوپر در مریوان/ محکومیت ۲ هزار میلیاردی یک شرکت پتروشیمی
2023-12-11T15:58:54+03:30
مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان از محکومیت یک شرکت پتروشیمی به میزان ۲ هزار و ۱۷۹ میلیارد ریال خبر داد.

سفر وزیر کشور به بیرجند / بازدید میدانی ‌پالایشگاه هیدروکربن ‌

 سفر وزیر کشور به بیرجند / بازدید میدانی ‌پالایشگاه هیدروکربن ‌
2023-12-11T15:05:42+03:30
احمدی وحیدی وزیر کشور برای بررسی آخرین وضعیت آتش‌سوزی در پالایشگاه بیرجند دقایقی پیش وارد بیرجند شد و مستقیما به محل آتش‌سوزی رفت.

دستگیری ۶ نفر از اعضای یک شبکه دلالی و کارچاق کنی در استان ایلام

 دستگیری ۶ نفر از اعضای یک شبکه دلالی و کارچاق کنی در استان ایلام
2023-12-11T14:52:04+03:30
۶ نفر از اعضای یک شبکه دلالی و کارچاق‌کنی در استان ایلام توسط ‌مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه دستگیر شدند.

تصادف مرگبار در محور فیروزآباد ـ خرم‌آباد با ۴ فوتی و ۲ مصدوم

 تصادف مرگبار در محور فیروزآباد ـ خرم‌آباد با ۴ فوتی و ۲ مصدوم
2023-12-11T14:25:36+03:30
رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی لرستان گفت: تصادف در محور فیروزآباد ـ خرم‌آباد ۴ فوتی و دو مصدوم برجای گذاشت.

جزئیات نحوه واردات خودرو از طریق گمرک چابهار

 جزئیات نحوه واردات خودرو از طریق گمرک چابهار
2023-12-11T14:25:35+03:30
ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با تسنیم جزئیات نحوه واردات خودرو از طریق گمرک چابهار را تشریح کرد.

گیلان میزبان عاشقان مکتب فاطمی/ پیکر ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت حضرت زهرا(س) تشییع‌ می‌شود

 گیلان میزبان عاشقان مکتب فاطمی/ پیکر ۴ شهید گمنام در سالروز شهادت حضرت زهرا(س) تشییع‌ می‌شود
2023-12-11T11:05:29+03:30
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان گفت: مراسم تشییع پیکرهای شهدای گمنام صبح روز یکشنبه ۲۶ آذرماه از سپاه ناحیه مرکزی رشت تا میدان شهدای ذهاب رشت...

تکذیب دستگیری صادق بوقی + توضیحات پلیس

 تکذیب دستگیری صادق بوقی + توضیحات پلیس
2023-12-11T11:05:28+03:30
مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی استان گیلان در ارتباط با خبر دستگیری صادق بوقی توضیحاتی ارائه کرد.

تکذیب ‌اخبار منتشر شده درباره محتوای ‌دیدار آیت‌الله مظاهری با رئیس جمهور

 تکذیب ‌اخبار منتشر شده درباره محتوای ‌دیدار آیت‌الله مظاهری با رئیس جمهور
2023-12-11T11:05:28+03:30
دفتر آیت‌الله ‌مظاهری اخبار منتشر شده درباره محتوای دیدار ایشان با رئیس جمهور در یکی از خبرگزاری ها را تکذیب کرد.

ماجرای کمک مالی و غیرمالی امام(ره) به‌ قیام میرزا کوچک جنگلی

 ماجرای کمک مالی و غیرمالی امام(ره) به‌ قیام میرزا کوچک جنگلی
2023-12-11T10:52:11+03:30
نماینده ولی‌فقیه در گیلان قیام‌های محمد خیابانی، میرزا کوچک جنگلی، مدرس، رئیسعلی دلواری و... را مقدمه‌ای برای انقلاب اسلامی دانست و گفت: زمان میرزا، امام(ره...

تعیین تکلیف ۱۰۰۰ میلیارد ‌پرونده اموال تملیکی ‌در زنجان

 تعیین تکلیف ۱۰۰۰ میلیارد ‌پرونده اموال تملیکی ‌در زنجان
2023-12-11T10:26:08+03:30
مدیر کل اموال تملیکی استان زنجان از تعیین تکلیف شدن ۴۲۳ پرونده به ارزش یک هزار و ۳۲۳ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال خبر داد.

آیا "شیطان آبی" دوباره به بابل باز می‌گردد؟

 آیا "شیطان آبی" دوباره به بابل باز می‌گردد؟
2023-12-11T10:26:07+03:30
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بابل گفت: اگر آبندان آغوزبن بابل به طور فنی و کارشناسی لایروبی نشود شیطان آبی باز می‌گردد.

مزایده ۵۳۱ میلیارد تومان کالای ‌‌انبار‌های اموال تملیکی هرمزگان

 مزایده ۵۳۱ میلیارد تومان کالای ‌‌انبار‌های اموال تملیکی هرمزگان
2023-12-11T10:26:07+03:30
رئیس‌کل دادگستری استان هرمزگان از برگزاری مزایده فروش ۱۱۸ ردیف کالای موجود در انبار‌های اموال تملیکی این استان به ارزش پایه ۵۳۱ میلیارد تومان خبر داد.

ایجاد جو بدبینی به پلیس ‌با شگرد نخ نمای بازنشر کلیپ ۷ سال پیش

 ایجاد جو بدبینی به پلیس ‌با شگرد نخ نمای بازنشر کلیپ ۷ سال پیش
2023-12-11T10:26:07+03:30
مرکز اطلاع‌رسانی پلیس استان گلستان درباره‌ کلیپ منتشره در فضای مجازی با موضوع توقیف یک دستگاه موتورسیکلت و درگیری ماموران با یک موتورسوار توضیحاتی ارائه کرد.

لرستان ایام شهادت حضرت زهرا (س) میزبان ۴ شهید گمنام شد + جزئیات تشییع

 لرستان ایام شهادت حضرت زهرا (س) میزبان ۴ شهید گمنام شد + جزئیات تشییع
2023-12-11T10:26:07+03:30
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس لرستان گفت: همزمان با ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) مردم لرستان میزبان چهار شهید گمنام هستند.

آب دریای عمان ابتدای سال ۱۴۰۴ به زاهدان می‌رسد/ انتقال آب به مشهد در افق ۱۴۰۵ تعیین شد

 آب دریای عمان ابتدای سال ۱۴۰۴ به زاهدان می‌رسد/ انتقال آب به مشهد در افق ۱۴۰۵ تعیین شد
2023-12-11T09:32:09+03:30
مدیر عامل شرکت تامین آب صنایع و معادن گفت:کارخانه ساخت لوله جهت تسریع در تامین لوله مورد نیاز خط انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان و خر...

نوسازی ناوگان تجهیزات راهداری استان بوشهر با ۱۸ میلیارد تومان

 نوسازی ناوگان تجهیزات راهداری استان بوشهر با ۱۸ میلیارد تومان
2023-12-11T09:19:01+03:30
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بوشهر از استقرار تجهیزات راهداری در جاده‌های استان در طرح راهداری زمستانی خبر داد و گفت: برای نوسازی ناوگان تجهیزات راهدا...

صنعت ساختمان قابلیت به حرکت درآوردن چند صنعت دیگر را دارد/افتتاح نمایشگاه صنعت ساختمان در بیرجند

 صنعت ساختمان قابلیت به حرکت درآوردن چند صنعت دیگر را دارد/افتتاح نمایشگاه صنعت ساختمان در بیرجند
2023-12-11T09:19:01+03:30
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: صنعت ساختمان قابلیت به حرکت درآوردن چند صنعت دیگر را دارد، بیست‌و‌دومین نمایشگاه تخصصی صنعت ساخت...

توسعه اقتصاد دریامحور در پارک زیست فناوری قشم‌

 توسعه اقتصاد دریامحور در پارک زیست فناوری قشم‌
2023-12-11T09:19:00+03:30
رئیس پارک زیست فناوری قشم با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه فعالیت‌های دریامحور گفت: در همین راستا نیز اقتصاد دریامحور از مهمترین محورهای کا...

ماینرها تا نیمه دی‌ماه در خراسان رضوی تعیین تکلیف می‌شود

 ماینرها تا نیمه دی‌ماه در خراسان رضوی تعیین تکلیف می‌شود
2023-12-11T09:19:00+03:30
دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی از تعیین تکلیف ماینرها تا نیمه دی‌ماه در خراسان رضوی خبر داد.

۱۰ هزار نفر از اقشار مختلف بسیج خراسان شمالی به اردوی راهیان نور اعزام می‌شوند

 ۱۰ هزار نفر از اقشار مختلف بسیج خراسان شمالی به اردوی راهیان نور اعزام می‌شوند
2023-12-11T09:18:59+03:30
جانشین فرمانده سپاه خراسان شمالی در امور اقشار بسیج گفت: امسال ۱۰ هزار نفر از مردم استان در قالب اقشار مختلف بسیج به اردوهای راهیان نور اعزام می‌شوند.

۷ هزار و ۲۰۰ شاخه گل قاچاق در اصفهان کشف شد

 ۷ هزار و ۲۰۰ شاخه گل قاچاق در اصفهان کشف شد
2023-12-11T09:18:59+03:30
فرمانده انتظامی شهرستان شهرضا از توقیف یک دستگاه کامیون و کشف ۷ هزار و ۲۰۰ شاخه گل قاچاق به ارزش ۱۰ میلیارد ریال خبر داد.

صادرات حصیرهای سنتی سیستان به کشورهای حوزه خلیج فارس

 صادرات حصیرهای سنتی سیستان به کشورهای حوزه خلیج فارس
2023-12-11T09:18:59+03:30
سرپرست اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: حصیرهای سنتی که توسط بومیان منطقه سیستان بافته می‌شود به کشورهای حوزه خلیج فارس صا...

ساخت ‌۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان بوشهر‌/ احداث ‌۴۰۰ نیروگاه برای مددجویان‌

 ساخت ‌۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان بوشهر‌/ احداث ‌۴۰۰ نیروگاه برای مددجویان‌
2023-12-11T09:18:58+03:30
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر از ساخت نیروگاه برق خورشیدی با ظرفیت ۵۰ مگاوات در این استان با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و گفت: علاوه بر این از محل...

آیا خراسان شمالی به مقصد محبوب بیماران ترکمنستانی تبدیل می‌شود؟

 آیا خراسان شمالی به مقصد محبوب بیماران ترکمنستانی تبدیل می‌شود؟
2023-12-11T09:18:58+03:30
استان خراسان شمالی با ۳۰۰ کیلیومتر مرز مشترک و نزدیک‌ترین راه زمینی به پایتخت همسایه شمالی ایران، کشور ترکمنستان، می‌تواند به مقصدی برای سفرهای درمانی مردم ...

دستگیری زمین‌خواران در اردبیل/ ۷ نفر راهی زندان شدند

 دستگیری زمین‌خواران در اردبیل/ ۷ نفر راهی زندان شدند
2023-12-11T08:52:18+03:30
فرمانده انتظامی استان اردبیل گفت: در قالب چهار پرونده زمین‌خواری، هفت نفر از زمین‌خواران در اردبیل دستگیر و روانه زندان شدند.

تشدید آلودگی هوا در ری ناشی از پسماندسوزی در مراکز غیرمجاز تفکیک زباله

 تشدید آلودگی هوا در ری ناشی از پسماندسوزی در مراکز غیرمجاز تفکیک زباله
2023-12-11T08:52:18+03:30
عضو شورای شهر تهران از تشدید آلودگی هوا با سوزاندن پسماند در مراکز غیرمجاز تفکیک زباله در شهرری خبر داد و گفت: آلودگی هوا در حومه شهر تهران مربوط به تداخل ن...

واژگونی اتوبوس در جاده بجنورد ـ اسفراین با ۱۷ فوتی و مصدوم

 واژگونی اتوبوس در جاده بجنورد ـ اسفراین با ۱۷ فوتی و مصدوم
2023-12-11T08:52:17+03:30
مدیرعامل هلال‌احمر خراسان شمالی گفت: واژگونی یک دستگاه اتوبوس در محور بجنورد به اسفراین در استان خراسان شمالی موجب مصدومیت ۱۷ سرنشین این وسیله نقلیه شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)