میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، 15 اردیبهشتماه 1400 مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام با ایجاد هفت منطقه آزاد جدید در سطح کشور موافقت کردند که یکی از آنها منطقه آزاد سیستان بود.
گفته شده به دلیل مشکلات متعدد منطقه سیستان، فضای مجلس برای تصویب این منطقه نسبت به 6 منطقه آزاد دیگر مثبتتر بوده، با این حال دو سال بعد از تصویب آن در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام، غیر از راهاندازی یک دفتر اجرایی، کار دیگری برای ایجاد زیرساخت و توسعه منطقه آزاد سیستان صورت نگرفته است.
در این راستا خبرنگار تسنیم سراغ مدیر اجرایی منطقه آزاد سیستان رفته تا آخرین وضعیت راهاندازی و علت عدم ایجاد آن تاکنون را جویا شود. محمدرضا واعظیپور در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه همه مقدمات کار برای تشکیل سازمان منطقه آزاد انجام شده، اظهار داشت: در گام نخست اساسنامه منطقه آزاد سیستان تدوین و در دیماه 1401 به تصویب هیات وزیران رسید و تایید شورای نگهبان را اخذ کرد و ابلاغ شد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد سیستان افزود: در ادامه شناسه ملی به عنوان یکی از ارکان حقوقی سازمان از سازمان ثبت اسناد و املاک اخذ شده است. مطالعات طرح جامع منطقه آزاد سیستان بر اساس قانون، گام بعد بود که چون سازمان نداشته، دولت هفت منطقه آزاد قدیم کشور را معین هفت منطقه آزاد جدید قرارداد که در این راستا منطقه آزاد چابهار به عنوان معین منطقه آزاد سیستان انتخاب و به عنوان کارفرما این مطالعات را انجام داد و در این راستا از حدود 40 دستگاه ملی و استانی اطلاعات پایه اخذ شد.
وی ادامه داد: در این راستا غیر از اسناد بالادستی و اسناد آمایشی ملی، اطلاعات لازم منطقهای و محلی از دستگاههای مختلف به لحاظ استقرار مستحدثات و حریمهای هر مجموعه مثل راهآهن، خطوط انتقال گاز و خطوط انتقال برق و آب یا میراث فرهنگی با توجه به اینکه محدوده «شهر سوخته» داخل اراضی قرار دارد، اخذ شده به نوعی اراضی منطقه از جهت مالکیت و حدود مورد بررسی و تدقیق قرار گرفت و احتمالاً تا حدود یک ماه آینده ما فضای کلی لکهگذاری منطقه را انجام دهیم.
واعظیپور در خصوص منابع تخصیص داده شده در راستای ایجاد زیرساختهای لازم برای ایجاد منطقه آزاد سیستان، در سال جاری مکاتبهای از سوی معاون اجرایی رئیس جمهور با استاندار سیستان و بلوچستان انجام شده تا 50 میلیارد تومان اعتبار از منابع استانی برای ایجاد زیرساختهای اولیه منطقه آزاد سیستان اختصاص دهند؛ یکی دیگر از منابع مصوبات سفر دولت به استان محسوب میشود که مبالغی در مصوبات پیشبینی شده و مابقی تامین اعتبار از طریق مشارکت با سرمایهگذاران تامین خواهد شد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد سیستان خاطرنشان کرد: سال گذشته در بودجه منطقه آزاد چابهار مصوب شد مبلغ هفت میلیارد و 150 میلیون تومان در قالب کمک به منطقه آزاد سیستان اختصاص دهد که با توجه به اینکه منطقه آزاد چابهار حدود 10 ماه مدیرعامل نداشت، تنها توانستیم از این حدود یک میلیارد تومان این مبلغ مصوب استفاده کنیم که آن هم برای طرح مطالعات جامع استفاده شد.
وی اضافه کرد: امسال هم بر اساس موافقتنامهای که بین ما، منطقه آزاد چابهار و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد مبادله شده، مقرر است 10 میلیارد تومان از جانب منطقه آزاد چابهار به ما کمک شود که مطابق موافقتنامه صرف امورات کلی مثل مطالعات خواهد شد.
واعظیپور گفت: ما در منطقه آزاد سیستان حدود 21 هزار هکتار اراضی داریم که برای معنا پیدا کردن منطقه آزاد و استقرار گمرک در آن باید این محدوده را محصور کنیم و این امر عملاً در فاز نخست قابلیت اجرایی ندارد. در قانون هم پیشبینی شده که مناطق آزاد در گام نخست زیرمنطقه(subzone) معرفی کنند که در این راستا سه زیرمنطقه "رامشار، فرودگاه زابل و میلک" به دبیرخانه شورای عالی و گمرک جمهوری اسلامی برای این فرآیند معرفی شده است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد سیستان ادامه داد: یکی از این سه منطقه «میلک» است که در حال حاضر از بازارچه و پایانه مرزی بهرهمند بوده و دیوار محصور و گمرک دارد و ما در این نقطه عملاً نیاز نیست کار خاصی برای محصور شدن انجام دهیم و محدوده آن شامل از مرز میلک در نقطه صفر مرزی که پایانه و بازارچه مرزی و روستای میلک را در بر میگیرد و در ادامه از مسیر جنگل نیاتک و بی بی دوست تا فرودگاه زابل است.
وی اضافه کرد: منطقه منفصل دیگر نیز منطقه ویژه اقتصادی "رامشار" بوده که محدوده آن از "لوتک صفرشاه" آغاز میشود و تا شهر رامشار و در ادامه تا روبروی "شهر وخته" حدود 12 هزار هکتار اراضی را در این نقطه در بر میگیرد.
انتهای پیام/.
منبع : خبرگزاری تسنیم
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی پایان هفته جاری
تریلی حامل تجهیزات پزشکی قاچاق در «دشتستان» توقیف شد
تعطیلی ۵ واحد صنعتی به علت تخلفات زیست محیطی در میبد
ثبتنام اعتکاف رجبیه در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد
کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
چند نفر از کارکنان شهرداری خرمآباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان