میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، نصیر برادران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه افزایش سهم حمل یکسره کالا به کشور ترکمنستان تا حد زیادی میتواند عقب ماندگی و کاهش سهم ناوگان ایرانی در حمل و نقل ترانزیتی را جبران کند،اظهارداشت: براساس هماهنگیهای صورت گرفته و تصمیمات اتخاذ شده مقرر شده است از تاریخ اول آبان سال جاری رویه حمل یکسره ناوگان ایرانی برای جابجایی کالاهای ترانزیتی در مرزهای سرخس و لطف آباد بطور کامل جایگزین رویه های ترانشیپمنت و تبادل یدک شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این تصمیم شامل کالاهای صادراتی هم می شود بیان کرد: طبق بررسیها و توافقات صورت گرفته با گمرکات استان رویه حمل یکسره برای ناوگان حامل کالای ترانزیتی در اولویت اجرا قرار دارد و تصمیمی در خصوص کالاهای صادراتی گرفته نشده است.
برادران با اشاره به اینکه قبل از شیوع کرونا شیوه تردد ناوگان ایرانی به ترکمنستان بصورت حمل یکسره بوده است و بعد از همه گیری کرونا با بسته شدن مرز، ترکمنستان رویه تبادل یدک را به عنوان تنها راه ارتباطی در بازگشایی مرز در دستور کار قرار داد تأکید کرد: متاسفانه رایج شدن این شیوه در دو مرز سرخس و لطف آباد امروزه سبب بروز مشکلات و آسیب هایی در حوزه حمل و نقل بین المللی شده است که در بلند مدت می تواند جبران ناپذیر شود.
وی وارد شدن آسیب و خسارت به محمولات تجاری، کانتینرها ، یدک ها و عدم عودت به موقع و متعاقب آن افزایش شکایات و چالش های روزافزون با همتایان ترکمنی، ازدحام یدکها و محمولات و ایجاد آشفتگی در محوطه های گمرکی و مرزی ، تشریفات اداری مضاعف، احتمال بروز فساد به سبب تعدد ناگریز مراحل کنترل اسنادی و بطور کلی منطبق نبودن بر رویه های نظام مند تجاری را از مهمترین مشکلات رویه تبادل یدک برشمرد.
رئیس اداره ترانزیت و حمل و نقل بین المللی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: روش تعویض تریلر در حمل و نقل جاده ای بین المللی علاوه بر موارد فوق می تواند تأثیرات منفی بر رقابت پذیری مسیرهای ترانزیتی و سهم ترانزیتی ناوگان ایرانی داشته باشد.
برادران کاهش شمار نهایی ناوگان خروجی از مرز و افزایش زمان رسیدن محموله به مقصد را از تبعات بعدی این مشکلات دانست و تأکیدکرد:عمده مزایای اقتصادی حمل یکسره بسته به شرایط از جمله مسیرهای تجاری خاص، مقررات گمرکی و زیرساخت های گذرگاه های مرزی در افق میان مدت و حتی بلند مدت حاصل می شود.
وی بیان کرد: دستاندرکاران حوزه حمل و نقل بین المللی باید علاوه بر توجه به منافع کوتاه مدت، کارایی بالقوه توسط حمل یکسره و بدون توقف را دنبال کنند تا در بلند مدت تأثیر اقتصادی آن در توسعه پایدار ترانزیت کشور نمایان شود.
رئیس اداره ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: باتوجه به تداوم بخشی رویه تعویض یدک در مرزهای ایران و ترکمنستان که منجر به حمل محمولات کانتینری و غیرکانتینری ایرانی توسط ناوگان ترکمن به مقصد ازبکستان شده است، به دلیل مشکلات مربوط به مجوزهای تردد ثالث به ناوگان ترکمن حامل محمولات ایرانی از طرف ازبکستان، ضمن ایجاد اختلال در تردد، موجبات توقف تعداد قابل توجهی از بارگیرهای ایرانی و مشکلات عدیده ای برای شرکتها و تجار ایرانی فراهم شده است.
برادران یادآور شد: توسعه حمل یکسره عملیات لجستیک را ساده می کند و در نتیجه کارایی زنجیره تامین را افزایش و باعث تقویت روابط تجاری می شود که این امر در بلند مدت به نفع تجار و صاحبان کالا خواهد بود.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده بهتر از منابع و حمایت از ناوگان ملی تأکید کرد و گفت: حمل یکسره سبب تسهیل تردد ناوگان ایرانی در امر ترانزیت می شود و به رشد بلندمدت تجارت کشور کمک می کند.
رئیس اداره ترانزیت و حمل و نقل بین المللی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در آخرین نشست کمیته مشترک حمل و نقل بین المللی جاده ای با ترکمنستان که در اسفند سال گذشته به میزبانی مشهد مقدس برگزار شد طرفین بر ضرورت افزایش سهم حمل و نقل یکسره در جایگزینی با تعویض تریلر و ترانشیپمنت تأکید داشته و در تفاهمنامه منعقد شده این موضوع لحاظ شده است و لذا طرفین مکلف به پیگیری اجرایی شدن موضوع هستند.
برادران خاطرنشان کرد: مشکلاتی در بخش صدور ویزا و همچنین هزینه های غیررسمی وجود دارد که پیگیری و رفع آنها از اولویتهای بخش حاکمیتی است.
وی با تأیید این مطلب که الگوهای تجاری و شیوه های لجستیکی در دنیا به طور مداوم در حال تکامل هستند، تصریح کرد: در سیاستگذاری در حوزه ترانزیت کشور باید الزامات ان به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد و این عوامل برای تصمیمگیری آگاهانه در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/282/
منبع : خبرگزاری تسنیم
معاون رئیس جمهور: تورم ماهانه کشور به ۲ درصد رسید/ رشد اقتصادی ۷.۷ درصد شد
استقبال زنجانیها از دختران نقرهای قایقرانی در مسابقات آسیایی + تصاویر
سرنخ مافیای زعفران پیدا شد/ از ورود زعفران به بورس راضی نیستیم!
پرداخت تسهیلات خودرو و مسکن به خبرنگاران/ کلنگزنی شهر هنر در همه استانها
واگذاری ۲۰ هزار قطعه زمین جوانی جمعیت/ تأمین ۳۴ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی
اختصاص ۷ هزار میلیارد برای ساخت خوابگاه متاهلی دانشجویی در بودجه ۱۴۰۲
دستگیری کارمند جهاد کشاورزی شهرستان ری حین دریافت رشوه ۱.۵ میلیارد تومانی
وزیر فرهنگ: ۱۱ هزار خبرنگار در سامانه وزارت ارشاد ثبت نام کردهاند/ کلنگزنی شهر هنر در تمام استانها
انتقاد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از سیاستهای ارزی بانک مرکزی/ چرا با ۶ میلیارد دلار تراز منفی روبهرو هستیم؟
سرشبکه اغتشاشات در کرمان دستگیر شد/ ارتباط متهم با سران منتسب به سلطنتطلبان
معاون دادگستری استان کرمان: با آسیبهای اجتماعی پیچیده در مراکز دانشجویی و دانشآموزی مواجه هستیم
نقرهداغ جایگاه سوخت خبرساز اربعین در ایلام/ مالک ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون جریمه شد
راهاندازی مجدد کارخانه تولید مفتولهای مسی پس از ۸ ماه تعطیلی
رئیس قوه قضائیه: دشمنان به نزاع بین شیعه و سنی دل بستهاند/ صدور مجوز جذب اختصاصی قضات بومی در کردستان
خبر خوش برای کولهبرها؛ با پیگیری دستگاه قضا معابر خاصی برای کولهبرها در نظر گرفته شد
فرمانده سپاه استان مرکزی: دشمن در فضای مجازی به دنبال تغییر باورها، هنجارها و ارزشها است
کشف ۵ میلیارد کالای قاچاق از یک شناور تفریحی
قطعی آب شرب ۳۰۰۰ مشترک در ارومیه برطرف شد
تجلیل از برگزیدگان ششمین دوره جایزه امیدآفرین استان بوشهر + تصویر
رشد ۲۲ درصدی جوجهریزی در واحدهای مرغداری سیستان و بلوچستان
وعده معاون رئیس جمهور برای پیشبینی اعتبارات توسعه زیرساختهای حرم مطهر رضوی
دستگیری کلاهبردار ۹۰ میلیاردی در ارومیه/ متهم غصب عنوان میکرد
وصول ۴۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن در استان مرکزی
سردار قریشی: جزو ۸ کشور قدرتمند نظامی و ۷ کشور برتر موشکی هستیم/ دوران بزن در رو تمام شد
کمبود معلم در مدارس کاشان به کجا انجامید؟
لایحه ساماندهی تهلنجی به زندگی بیشتر مردم ساحلنشین بوشهر آسیب میزند
منطقه آزاد سیستان چرا ایجاد نمیشود؟
واکنش فرمانده عملیات نیروی زمینی سپاه به درگیری در "ارمنستان و قرهباغ"/ خواست دشمن ناامنی در غرب آسیاست
دریادار ایرانی: دزدان بینالمللی جرأت نزدیک شدن به کشتیهای ایران را ندارند/ دشمنانمان را زیر پا لگدمال خواهیم کرد
ایران ۲ درصد علم دنیا را تولید میکند/ در ۹ فناوری جزو ۱۰ کشور برتریم