میرنیوز
دهه ۴۰ سنگ بنای اولین شهر صنعتی در قزوین بنا نهاده شد و دهه ۶۰ صنایع مختلف در این استان شروع به کار کردند، در دهه اخیر شهرکهای صنعتی یکی پس از دیگری احداث و واحدهای صنعتی در آن مشغول به تولید شدند و چرخ صنعت استان را به حرکت درآوردند اکنون قزوین را به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور میشناسند.
بیش از ۶۵ هزار دانشجو در ۲۸ مرکز علمی و دانشگاهی قزوین مشغول به تحصیل هستند؛ در این مراکز بیش از ۲۰۰۰ استاد و عضو هیئت علمی فعالیت داشته و به آموزش دانشجویان مشغولند.
دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) به عنوان دانشگاه مادر استان قزوین دارای دانشکدهها و رشتههای مختلف از فنی و مهندسی گرفته تا رشتههای انسانی را داراست؛ دانشگاه آزاد اسلامی قزوین هم در بین ایرانیان کاملاً شناخته شده است و یک سوم دانشجویان قزوین را تربیت میکند و در عرصه رباتیک حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
اما آنچه در استان قزوین مغفول مانده پیوند صنعت و دانشگاه است؛ صنعت و دانشگاه ظرفیتهای بسیاری دارند ولی هیچیک برای ارتباط مؤثر پیش قدم نمیشوند و هر کدام انتظار دارند بخش مقابل پا پیش بگذارد؛ در این گزارش مدیران شرکتهای دانش بنیان از این راه حل پیوند صنعت و دانشگاه سخن میگویند.
پیوند صنعت و دانشگاه شعار قشنگی است
محمد عبابافها، مدیرعامل شرکت دانشبنیان البرز میکروسیستم با اشاره به اینکه پیوند صنعت و دانشگاه در حد شعار باقیمانده است، عنوان میکند: هیچ جای دنیا را مشاهده نمیکنید که مسئولین در سخنان خود از تولید حمایت کنند، در ایرانمسئولین در سخن حمایت میکنند ولی در عمل خروجی محسوسی وجود ندارد.
وی ادامه میدهد: در خصوص پیوند صنعت و دانشگاه مهم این است که دانشجو را درست تربیت کنیم تا صنعت از او استفاده کند؛ دانشجویان مطالب را درست نمیآموزند و یا اینکه درست آموزش نمیبینند و انگیزهای برای ورود به صنعت ندارند.
به گزاش ایسنا، رهبر معظم انقلاب در دهه اخیر همواره به دانشگاهها در خصوص مسائل علمی، تحقیق، پژوهش، نوآوری، جنبش نرم افزاری و ارتباط صنعت و دانشگاه تأکید کردهاند چراکه علم یکی از ارکان امنیت بلندمدت کشور است.
ابراهیم مظفری، دکترای مهندسی مکانیک مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت فنآوران ابزارسازآریا اظهار میکند: مبحث پیوند صنعت و دانشگاه یک مقاله کارشناسی و مفصل است؛ در ابتدا باید تعریف کنیم وظیفه دانشگاه و صنعت چیست که میخواهیم این دو را به هم پیوند دهیم؛ آیا میخواهیم بخش تحقیقات صنعت را به دانشگاهها محول کنیم؟ آیا این اقدام با ساختار موجود دانشگاهها متناسب است و سازگاری دارد؟
وی خاطرنشان میکند: اگر دانشگاه را تنها یک مرکز آموزشی در نظر بگیریم وظیفه آن آموزش نیروی متخصص است اما اگر دانشگاه را اینگونه در نظر بگیریم که در کنار آموزش، کارهای پژوهشی صنعتی نیز انجام دهد شاهد پیوند صنعت و دانشگاه خواهیم بود ولی متاسفانه دانشگاههای کشور در این مقوله ضعیف هستند، در کشورهای پیشرفته دنیا برای حل این مسئله بین دانشگاهها و صنایع تولیدی، پژوهشگاههایی را ایجاد کردند تا بهعنوان حلقه وصل عمل کند.
این دکترای مهندسی مکانیک که خود آستین همت را بالا زده و هر وقت که نیاز باشد لباس کار بر تن میکند، در ادامه سخنان خود میگوید: از اعضای هیئت علمی آموزشی یک دانشگاه نباید توقع داشته باشیم که کارهای پژوهشی صنعتی را انجام دهند مگر اینکه این فرد از ابتدا برای کار پژوهشی تربیت شده باشد.
عبابافها مدیرعامل شرکت دانشبنیان البرز میکروسیستم نیز به سالهای دور اشاره و عنوان میکند: سال ۶۷ با جهاد دانشگاهی علم و صنعت همکاری داشتم در حال حاضر باید به دانشجویان و دانشگاهیان انگیزه داد تا بتوانند از مطالب آموخته شده استفاده کنند، به همین واسطه صنعت راحتتر از آنها استفاده خواهد کرد در شرکت خود از دانشجویان در صنعت استفاده کردیم و در حقیقت پیوند صنعت و دانشگاه برقرار شد.
دانشجویان را باید خلاق تربیت کنیم
وی که معتقد است دانشجویان باید درست تربیت شوند، اضافه میکند: در حال حاضر مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت ما کسی است که پیش از فارغالتحصیلی همراه ما مشغول به کار شد و عضو انجمن نخبگان ایران است که با ایدههای خود واحد تحقیق و توسعه ما را متحول کرد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان البرز میکروسیستم ابراز کرد: برخی دانشجویان جوان ایدههای خوبی دارند، باید تعداد این دانشجویان را افزایش داد ما میخواهیم واحد تحقیق و توسعه خود را با حضور دانشجویان تقویت کنیم ولی دانشجویان توانایی و انگیزه لازم را ندارند.
لزوم ایجاد پژوهشگاه بین صنعت و دانشگاه
رئیس هیئت مدیره شرکت شرکت فنآوران ابزارسازآریا اشاره میکند: در سالهای اخیر در خصوص پیوند صنعت و دانشگاه بسیار سخن گفته میشود؛ اشکال این است که دانشگاهها برای آموزش پایهگذاری شدهاند و اعضای هیئتعلمی متخصص به ندرت میتوانند کار تحقیقاتی و صنعتی انجام دهند لذا باید پژوهشگاههایی واسط بین صنعت و دانشگاه داشته باشیم که افراد متخصص صنعتی در دانشگاهها در این پژوهشگاهها به کار گرفته شوند.
وی تصریح میکند: در حال حاضر به دلیل عدم فعالسازی پژوهشگاهها و پژوهشکدهها در دانشگاهها شاهد آن هستیم که بسیاری از پتانسیل دانشگاههای ما به صورت راکد باقی مانده و بسیاری از دانشگاهها دارای تجهیزات و ماشینآلات بسیار خوبی هستند که بلااستفاده مانده است.
مظفری تشریح میکند: در این سالها که دانشگاهها با مشکل افت دانشجو مواجه شدهاند و امکانات علمی با راندمان پایین مورد استفاده قرار میگیرد این امکانات میتواند در دل این پژوهشکدهها و پژوهشگاهها جهت ارائه راهحلهای مناسب برای صنایع بهکارگیری شود بارها این موضوع را مطرح کردهایم و چندین بار داوطلب آن شدهایم تا در کنار دانشگاههای استان قرار بگیریم و برای انجام این پیوند کمک کنیم ولی تا این لحظه استقبالی از سوی دانشگاهها شاهد نبودیم.
قوانین دانشگاهها اصلاح شود
وی یادآور میشود: به دانشگاهها پیشنهاد دادیم امکانات راکدی که در اختیار دارند را در قالب پژوهشکدههایی فعال کرده و ساختار پژوهشکدهها را از نظام آموزشی دانشگاه جدا کنند ولی قوانین داخلی دانشگاهها تا این لحظه اجازه نداده است که دانشگاههای استان این گام را بردارند.
مدیرعامل شرکت فنآوران ابزارسازآریا تشریح میکند: تفاوت پژوهشکدهها با مراکز رشد در آن خواهد بود که در مراکز رشد دانشجویان و افراد معمولی شرکتی را ایجاد کرده و شروع به کار میکنند ولی پژوهشکده در اختیار دانشگاه است و اعضای هیئت علمی دانشگاهها در آن به کار گرفته میشوند و دانشجویان میتوانند بهعنوان کمکیار برای انجام پروژهها و پایاننامههای خود در اختیار اعضای هیئت علمی قرار گیرند؛ در این روش نظام آموزشی مستقل از پژوهشکده عمل خواهد کرد و دریافتی هیئت علمی هم مشخص میشود البته قوانین باید به گونهای باشد که اعضای هیئت علمی برای فعالیت در این پژوهشکدهها راغب شوند.
مظفری بیان میکند: از اساتید دعوت میکنم که پای در عرصه بگذارند چراکه الان وقت کنار گود نشستن نیست و فایدهای ندارد، اکنون باید وارد گود شوند و هر کس که دل در گرو این مملکت و آب و خاک دارد باید کت و شلوار خود را در آورد و لباس کار بپوشد اگر این اتفاق بیفتد ایران یکی از بهترینهای کشورهای جهان خواهد بود.
به گزارش ایسنا، با شیوع کرونا مشاهده کردیم ظرفیتهای دانشگاهی برای تولید انواع ضدعفونیکننده پایکار آمدند و واحدهای صنعتی با توان خود در این میدان حاضر شدند؛ این سوال به اذهان خطور میکند که اگر در سالهای گذشته پیوند صنعت و دانشگاه برقرار میشد چه بسا اکنون در بخش صنعت شاهد تولید چندبرابری و حتی بهروز محصولات بودیم.
برای هر دو طرف دانشگاه و صنعت باید مشوّق گذاشت، صنایع برای پژوهش هزینه میکنند پس بهتر است این پژوهشها هدفدار باشد تا به نتیجه برسد، برای تحقق پیوند صنعت و دانشگاه باید هر دو این بخشها مورد تشویق مسئولین قرار گیرند که این تشویق میتواند بهصورت قانون تعریف شود.
«ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است»، اکنون در برهه مقابله با کرونا بسیاری از پتانسیلها شناسایی و توانایی سنجی شدند، به نظر میرسد باید در سال جهش تولید گام بلندی برای پیوند صنعت و دانشگاه برداریم تا با ادغام این دو بخش شاهد رشد و شکوفایی هر چه بیشتر در بخش تولید باشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درخواست امام جمعه برای مزایده هرچه سریعتر اموال بدهکار بزرگ پیشوا
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونسیتی را ببندند
وزیر کشور: استان گلستان نماد وفاق در کشور است
بسیجیان همدلی خود را با مردم مظلوم غزه و لبنان ثابت کردند
بانوان زنجانی یک کیلو و ۵۳۴ گرم طلا به جبهه مقاومت اهدا کردند
تعداد قابل توجهی سلاح جنگی از انبار ساختمانی در تهران کشف شد
مهاجرانی: دولت حمایت ویژه از نخبگان را وظیفه خود می داند
رئیس جمهور: ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
آغاز رزمایش ۶۰ هزار نفری «الی بیتالمقدس» با حضور سردار سلامی
رئیس جمهور» ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
مرز مهران بازگشایی شد
گروه های جهادی پزشکی و دامپزشکی به روستاهای بیجار اعزام شدند
اراده ملت ایران در حال تغییر هندسه قدرت جهان است
برگزاری مراسم عروسی و جشن در تالارهای ورامین در فاطمیه ممنوع است
اردوی ۲روزه گروه جهادی پزشکی «یاوران جهادگر» در قرچک
راننده کامیون قانون شکن در رودان تاوان رفتار جنون آمیز خود را داد
همایش «یاوران اشتغال مددجویان» در مشهد برگزار شد
آغاز نمایش اقتدار بسیجیان البرزی در رزمایش الی بیت المقدس
ترویج ورزشهای همگانی با کمک هوش مصنوعی در سطح کشور
اصفهان در آستانه نابودی کامل؛ فاجعه فرونشست درپایتخت فرهنگی ایران
الگوی سیاسی اسلام جامعترین مدل در دنیا است
ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج روشن شد
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد