میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا حسن زاده بعدازظهر سه شنبه در کارگاه آموزشی بینالمللی سازی آموزش عالی مختص دانشگاههای کلان منطقه یک آمایشی سلامت کشور گفت: اجرای طرحهای تحقیقاتی مشترک و نیز برنامههای آموزشی مشترک، تأسیس شعب دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو از جمله مسیرهای پیش رو در بین المللی سازی دانشگاهها است.
وی افزود: رویکردهایی که در این راستا وجود دارد میتواند درآمد زایی، شناسایی نخبگان، تضمین کیفیت، نفوذ فرهنگی و ارتقای دانش فنی باشد.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی خاطرنشان کرد: تعداد دانشجویان در استانها در سال ۱۴۰۱ حاکی از وجود ۱۱ هزار دانشجو در مازندران دارد و نسبت دانشجویان ایرانی به خارجی ما چندان جالب نیست.
این مسئول ادامه داد: بیشترین دانشجویان خارجی ما از کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، هند و لبنان است و در کشور تهران و در کلان منطقه سمنان و گلستان وضعیت خوبی در جذب دانشجویان خارجی دارند.
حسنزاده اشاره کرد: با توجه به حضور پررنگ دانشجویان آفریقایی به ویژه از نیجریه این قاره میتواند هدف خوبی برای راه اندازی شعب دانشگاهی ببن الملل ایران در دنیا باشد.
وی تاکید کرد: دانشگاه سمنان با دانشگاه گرجستان و دانشگاه مازندران با دانشگاه روسیه در حال رایزنی و طی مراحل اولیه برای جذب دانشجوی خارجی است.
بین المللی سازی آموزش عالی در علوم پزشکی
محمدحسین آیتی یکی از اساتید حاضر در نخستین روز این کارگاه آموزشی با موضوع تصویرکلی بینالمللی سازی آموزش عالی در علوم پزشکی گفت: غالب دانشگاههای کشور در حال جذب دانشجویان خارجی هستند و این امر نیازمند آموزش است.
وی افزود: سه دهه است از بین المللی سازی در دانشگاهها آغاز شده است تا به چالشهای این بخش پاسخ داده شود.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: بین المللی سازی برای بسیاری از دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تبدیل به یک جز اساسی و لاینفک مأموریتها و کارکردهای اصلی شده است و در بسیاری از دانشگاههای مهم دنیا حتی به عنوان محتوای برنامههای درسی وارد شده است.
آیتی خاطرنشان کرد: اشکال جدید بین المللی سازی در حال شکل گیری است که فرآیند رتبه بندی و اعتبار بخشی نمونههایی از آن است.
وی بیان کرد: بین المللی سازی آموزش عالی به معنای راهبردها و نوآوریهای خاص کشورها در جهت همگرایی با روند دنیا در حوزه جذب دانشجویان خارجی است و ابعاد گوناگون سیاسی. اجتماعی و اقتصادی را در بر میگیرد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: بین المللی سازی نه تنها باعث تغییر نظام آموزشی شده بلکه در درون خود نیز دستخوش تحول و تغییر شده است.
آیتی ادامه داد: بین المللی سازی از راه دور در دوران کرونا گسترش یافت در حوزه جذب دانشجو و اساتید خارجی و نیز کادر آموزشی کارآیی دارد.
وی بر عوامل اثرگذار بر بین المللی سازی اشاره کرد و گفت: در مقابل چالشهای فراوانی نظیر چالشهای مالی، فرهنگی، فناورانه، ساختاری، دیپلماتیکی و دانشگاهی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
این استاد دانشگاه گفت: تسهیل گرهای بین المللی سازی برای دانشجویان بین الملل بسیار حائز اهمیت است که تسهیلات، زیرساختها، امکانات و اسکان و … از جمله تسهیل گرها است که مورد توجه دانشجویان خارجی قرار خواهد گرفت.
این مسئول گفت: بین المللی سازی در دانشگاههای ایران در حال انجام است و بعضاً شناخت درستی از این مقوله وجود ندارد و لذا باید شاخصهای ارزشیابی بین المللی سازی در دانشگاهها تدوین و منتشر شود تا مورد استفاده قرار گیرد.
عنایت الله شعبانی رئیس کالج بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این جلسه گفت: در این کارگاه ارائه محتوا توسط دانشگاههای کلان منطقه صورت گرفت و در هر حوزه از سرشناسان کشور آموزش لازم داده خواهد شد.
معرفی دانشگاههای ایران به دانشجویان خارجی
شعبانی با بیان اینکه مأموریتهای بین المللی در ایران باید در یک مسیر جامع و پیش بینی شده باشد، عنوان کرد: اگر ما بتوانیم از دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در دانشگاههای دنیا در کشور استفاده کنیم این خود یک نوع از بین المللی سازی است که حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه در گام نخست، بین المللی سازی باید در خانه صورت گیرد و مبانی فکری نیز باید در این راستا شکل بگیرد، متذکر شد: باید دانشگاههای ایران را به دانشجویان خارجی معرفی کنیم و لذا یک پایگاه اطلاع رسانی جامع با نام education Iran بدین منظور تشکیل و راه اندازی شده است و در تلاش برای ارتقای این وب سایت هستیم.
شعبانی یادآور شد: باید به طور مداوم امتیاز کشور بر اساس شاخصهای ارزیابی در حوزه بینالمللی سازی مورد رصد قرار گرفته شود و برای بهبود آن موانع را مرتفع سازی و خود را به روز کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود