میرنیوز
خبرگزاری فارس از تبریز- موسی کاظمزاده: از سویی وعدههای توخالی و کارشکنیها، در راستای تکمیل و اتمام برخی پروژهها از جمله (احداث بزرگراه تبریز- سهند) برای توسعه این شهر در بیش از یک دهه و سالهای اخیر هم موجب گردیده که این روزها صدای انتقاد مقام عالی استان و نماینده دولت در تأخیرهای پیش آمده در احداث بزرگراه تبریز- سهند بلند شود که اجرای این پروژه که به صورت مستقیم با زندگی 140 هزار نفر ساکن شهر جدید سهند در ارتباط است، با این وجود چرا در سالهای اخیر با بهانههای سطحی معطل مانده و بسیار سهل گرفته میشود.
البته این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت و آن اینکه، مسوولان و متولیان امر در جریان باشند، که شهروندان این شهر و به خصوص ساکنان مسکن مهر، از بدو ورود به این مجتمعها و اسکان در آنها و تا به امروز با مشکلات مختلفی از جمله معضلات معیشتی، اجتماعی و فرهنگی، زیرساختی، عمرانی، رفاهی، خدماتی، بهداشتی و ... روبه رو بوده و هستند که مقاومت و کارشکنی برخی مسوولان، مدیران و دستگاههای اجرایی در تکمیل زیرساختهای ارائه خدمات به مردم نوع دیگری از این چالشهاست که در سالهای اخیر و این روزها شهروندان این مناطق با آن روبه رو شدهاند.
حال این پرسش مطرح میشود که تا کی باید شهروندان این منطقه منتظر رفع این همه مشکلات و تکمیل این زیرساختهای اولیه باشند و به سخن دیگر اینکه، ساکنان این شهر تا کی باید تاوان کارشکنیها، اشتباهات، سوءمدیریتها، وعدههای توخالی و ندانمکارهای برخی مسوولان و دستاندرکاران اجرای ناتمام برخی از این پروژههای زیرساختی این شهر را بدهند؟ بهطوریکه در برخی مواقع این مشکلات موجب سرخوردگی ساکنان این مجتمعها از زندگی میشوند و در همین راستا نیز میخواهند همه چیزشان را در این منطقه رها کنند و در جای دیگر زندگی کنند.
تکمیل بزرگراه تبریز- سهند؛ کاهی که کوه شد
با این وجود به عقیده بسیاری از شهروندان این شهر، هر ساله به مناسبتهای مختلف از جمله دهه فجر شاهد افتتاح و بهرهبرداری پروژههای مختلف در سطح شهرها و روستاهای استان هستیم، ولی شهر جدید سهند با وجود این همه مشکلات مختلفی که از لحاظ زیرساختی، عمرانی، رفاهی، بهداشتی و خدماتی دارد، بهنظر میآید، مسوولان و دستگاههای ذیربط شهروندان این منطقه را از یاد بردهاند و به حال خویش رها کردهاند.
از این رو، سوالی که در این راستا قابل تأمل است اینکه مسوولان و مدیران اجرای همیشه و در همه حال بارها اعلام کردهاند که بهخاطر تکمیل نبودن و نبود زیرساختهای لازم حضور و اسکان این همه جمعیت در این شهر، کار غیرکارشناسی و غیرعلمی، اشتباه و غیراصولی بوده و بازنگری در این زمینهها ضروری است.
بنابراین، تکمیل بزرگراه تبریز- سهند؛ یکی از چالشهای بزرگ و مهم شهروندان شهر سهند است. از وعده بهرهبرداری این اتوبان که متولیان این امر در جلسهای که با وزیر مسکن و شهرسازی، برگزار شده بود، نزدیک سه هزار روز گذشته است.
ناگفته نماند، اجرای بزرگراه تبریز- سهند در سال ۱۳۸۷، در سفر استانی رئیسجمهور وقت به آذربایجانشرقی بیشتر بهمنظور کنترل و کاهش ترافیک جاده تبریز – آذرشهر به تصویب رسید، ولی در حال حاضر بعد از گذشت بیش از 11 سال به دلایل مختلف از جمله تأمین مالی و کمبود اعتبار هنوز این پروژه افتتاح نشده است.
کارشکنان احداث بزرگراه تبریز- سهند چه کسانی هستند
روحانی در نخستین سفر خود به آذربایجانشرقی در اردیبهشت 94 از اتمام پروژه بزرگراه 22 کیلومتری تبریز- سهند تا پایان سال 95 خبر داده بود و استاندار آذربایجانشرقی نیز اخیرا در راستای تکمیل این پروژه گفته بود که این پروژه را تا پایان سال آماده میکنیم که تا به امروز این وعدهها محقق نشده است.
با این وجود، اخیرا مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجانشرقی نیز در نشست خبری با خبرنگاران در مورد این پروژه گفته از آنجایی که قبلا این پروژه بزرگراه بوده و به آزادراه تبریز- سهند تبدیل شده که در این راستا « اگر به فصل بارندگی نمیرسیدیم، شاید با ضریب اطمینان امید میرفت تا آخر اسفند امسال تمام شود ولی با این روند تمام نمیشود، زیرا چهار کیلومتر باقی مانده است ولی قطعا با برنامهریزی تا آخر شهریور سال ۹۹ به طور کامل به بهره برداری خواهد رسید».
انتقاد از کارشکنی وزارت راه در احداث بزرگراه تبریز- سهند / مدیران استانی هنوز حساسیت را درک نکردهاند
استاندار آذربایجان شرقی به تأخیرهای پیش آمده در احداث بزرگراه تبریز- سهند اشاره کرد و گفت: تأمین مالی این پروژه از سوی وزارت راه و شهرسازی، با بهانههای سطحی معطل مانده و اجرای این پروژه که به صورت مستقیم با زندگی 140 هزار نفر ساکن شهر جدید سهند در ارتباط است، بسیار سهل گرفته میشود.
محمدرضا پورمحمدی از برخی مانعتراشیها در اجرای پروژههای حوزه راهسازی در استان انتقاد کرد و گفت: متأسفانه بخشی از بدنه اجرایی راه و شهرسازی و مدیران استانی هنوز حساسیت و ضرورت این مسأله را درک نکردهاند و همراهی خوبی با حرکت توسعه استان در این زمینه ندارند.
پورمحمدی به تأخیرهای پیش آمده در احداث بزرگراه تبریز- سهند اشاره کرد و گفت: تأمین مالی این پروژه از سوی وزارت راه و شهرسازی، با بهانههای سطحی معطل مانده و اجرای این پروژه که به صورت مستقیم با زندگی 140 هزار نفر ساکن شهر جدید سهند در ارتباط است، بسیار سهل گرفته میشود.
بهار وعده جدید افتتاح بزرگراه تبریز- سهند
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه بزرگراه تبریز- سهند، 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ابراز امیدواری کرد که این مسیر تا بهار سال آینده زیر بار ترافیک برود.
محمدرضا پورمحمدی در نشست بررسی مسائل و مشکلات پروژه بزرگراه تبریز- سهند، اظهار داشت: اتمام این پروژه یکی از مهمترین مطالبات مردم منطقه و از اولویتهای مدیریت ارشد استان است.
وی با اشاره به واگذاری این پروژه در قالب یک قرارداد مشارکتی به بخش خصوصی از سال ۹۷، گفت: بر اساس این قرارداد، چهل درصد سهم دولت و ۶۰ درصد سهم سرمایهگذار در تامین مالی پروژه بود.
پورمحمدی افزود: طول این بزرگراه 22 کیلومتر است که هماکنون 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم تا بهار سال آینده زیر بار ترافیک برود.
از سوی دیگر، باید مسوولان و دستگاههای ذیربط در جریان باشند، در حال حاضر، جاده تبریز - آذرشهر به طول حدود 40 کیلومتر، تنها راه دسترسی و ارتباطی جمعیت بالغ بر 150 هزار نفری شهروندان شهر جدید سهند به شهر تبریز است که این راه نیز هر از چند گاهی و به طور مکرر در اثر تصادف، چندین ساعت مسدود میشود که این امر نیز به نوبه خود موجب خشم بیشتر اهالی این منطقه می شود.
بر این اساس، قطع به یقین اتمام و تکمیل به موقع بزرگراه تبریز- سهند، میتواند بسیاری از ناملایمات و مشکلات زندگی این قشر متوسط و محروم جامعه را حل کند که به نظر میرسد تا به امروز این امر محقق نشده است و این شهروندان همچنان چشم انتظار تحقق وعده مسوولان در این ارتباط هستند.
بازی با اعتبار و شعور شهروندان سهندی تا کی
به هر حال، شهر جدید سهند در سال 1387 به عنوان پنجاه و هشتمین شهر استان آذربایجانشرقی، در 20 کیلومتری جنوب غربی تبریز و بر سر راه آذرشهر، به منظور اسکان دادن سرریز جمعیت کلانشهر تبریز به وجود آمد. بهطوریکه هم اکنون شهر جدید سهند در چهار فاز ساخته شده و در حال حاضر این شهر بالغ بر 150 هزار نفر جمعیت دارد و در طرح جامع این شهر جدید هم انتقال، 250 هزار نفر دیگر مدنظر قرار گرفته است، که به نظر میرسد، با توجه به عدم تکمیل برخی زیرساختهای مناسب رفاهی، خدماتی، عمرانی و بهداشتی و درمانی و به خصوص نداشتن بسترها و امکانات لازم و ضروری اولیه یک جامعه در این شهر، انتقال این همه جمعیت، در واقع خیانت به حق شهروندان این شهر است.
ناگفته نماند درست است که شهرهای جدید به نوعی دارای مسائل و مشکلات زیرساختی دارند، ولی نباید ساکنان این شهرها را به حال خود رها کنیم، چرا که اینها هموطنان ما هستند.
با این وجود برخی از واقعیتهای اجتماعی به حدی نمایان و مشهودند که هیچ جایی برای تردید، ابهام و انکار باقی نمیگذارند و به سرعت و صراحت هر ناظر را به اذعان و اعتراف میرسانند، از این رو فقط کافی است، قدم در کوچه پس کوچههای این شهرها بگذاری، مسئله مربوط به آسیب های اجتماعی، مشکلات زیرساختی، عمرانی، رفاهی، خدماتی، بهداشتی و ... قلب و دل ساکنان این منطقه و هر رهگذری را به درد میآورد.
سخن پایانی اینکه، اصحاب رسانه آذربایجانشرقی و به ویژه فعالان خبرگزاری فارس با توجه به رسالت، وظیفه و اخلاق حرفهای که در قبال جامعه و به خصوص شهروندان این سرزمین برعهده داشته و دارند، به تعهد و عهد خویش وفا کرده و در این زمینه نیز با تهیه انواع گزارشهای خبری، تحقیقی، توصیفی و تحلیلی، مصاحبه و تولید خبر سعی در انعکاس واقعی این رویدادها و طرح مشکلات شهروندان این شهر جدید آذربایجانشرقی را به دستگاههای ذیربط و مسوولان ارشد استانی و کشوری دارند که امیدواریم در این خصوص نیز مسوولان و دستاندرکاران ذیربط ضمن همراهی و همکاری با اصحاب رسانه استان برای حل مشکلات مردم این شهر بیش از اینها کوشا باشند، چرا که اکثر ساکنان این شهر از قشر متوسط و محروم جامعه هستند و از این رو انتظار میرود، اصحاب رسانه استان و به ویژه مسوولان برای حل تکتک مشکلات این شهر بیش از اینها تلاش کنند.
انتهای پیام/ 60023 /س/ر
منبع : خبرگزاری فارس
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت
بسیج یک حرکت مستمر و فلسفه تحول است
نقش بسیجیان در جنگ ترکیبی و شناختی بسیار مهم است
امام جمعه ساری: بسیج کاخ مستکبران عالم را ویران می کند
امام جمعه قم: پیروزی نهایی از آن جبهه مقاومت خواهد بود
سردار نجات: امروز بسیجیان و جهادگران در تمام صحنهها آماده اند
رئیس دیوان عالی کشور: بسیج برگرفته از فرهنگ مقاومت است
بسیج محور استراتژیک نظام در امنیت داخلی و دفاع خارجی است
شهید سیدحسن نصرالله محبوبیت فزایندهای نزد آزادگان جهان دارد
دفتر مقام معظم رهبری از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع) قم تقدیر کرد
دفتر مقام معظم رهبری از تلاش های هیات خادم الرضا(ع) قم تقدیر کرد
حادثه تاسف بار برای محیط بان شاهرودی
لنج صیادی متخلف در آبهای شمال استان بوشهر توقیف شد
«اصغر طهماسبی» به عنوان استاندار گلستان معارفه شد
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونیستی را ببندند