میرنیوز
ویروس کرونا، چند وقتی است که به جان زندگیها افتاده و اکنون زندگی اصناف را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است، از ضرر و زیانهایی که متوجه اصناف شده، تا بیکاریهای هر روزه و تا نگرانی بابت چکهایی که کشیده شده و توان پرداختی وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، پس از طرح فاصله گذاری اجتماعی، دولت طرح فاصله گذاری هوشمند را به مرحله اجرا گذاشت و هدف آن بازگشت جامعه به شرایط عادی با رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
طرحی که در آن کسبه و اصناف به عنوان قشر تاثیرگذار جامعه که با عده زیادی از مردم هر روز در ارتباطتند با رعایت دستورالعملهای خاصی میتوانند کار خود را آغاز کنند.
در این طرح اما هنوز مشاغل پرریسک که ازدحام جمعیتی را به همراه دارند، همچنان در استانها تعطیل میمانند تا تصمیمات مقتضی گرفته شود.
همراهی اصناف برای شکست کرونا
به میان اصناف رفتیم و درددلهایشان را شنیدیم. اربابی، صاحب یک سوپرمارکت در بیرجند در گفتوگو با ایسنا گفت: خود موارد بهداشتی را رعایت میکنیم و از مشتریان نیز میخواهیم با رعایت موارد بهداشتی کالای مورد نظر خود را بردارند.
وی افزود: به طور مثال در ورودی مغازه دستکشهایی قرار دادیم تا افراد در هنگام دست زدن به اجناسی مغازه دچار بیماری نشوند.
این کاسب بیان کرد: هر روز پیش از شروع به کار نیز فضای مغازه را ضدعفونی میکنیم، اما خوب فروش به خصوص در مورد برخی اجناس بسیار کاهش یافته است.
اکبری، فروشنده لوازم التحریر نیز به ایسنا گفت: برای شروع کار کد بهداشتی را از طریق سامانه دریافت کردیم و سعی میکنیم ضوابط آن را رعایت کنیم.
وی افزود: برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، میزی در درب ورودی مغازه قرار دادهایم تا مشتریان از بیرون مغازه آنچه درخواست دارند را مطرح کرده و از ازدحام جمعیت جلوگیری شود.
مشاغل پرخطر را دریابید
یکی از صاحبان تالارهای پذیرایی در استان نیز به ایسنا گفت: از زمان شیوع کرونا مراسمات لغو شد و این امر ضرر بزرگی به ما زد.
وی افزود: ما نمیدانیم چه زمانی باید فعالیت خود را آغاز کنیم و این آینده مبهم باعث ایجاد ترس میشود.
وی بیان کرد: کارگران تالار بیکار شدهاند و از سویی ما سوددهی لازم برای پرداخت حقوق را در این دو ماه نداشتهایم.
وی اظهار کرد: از مسئولان تقاضا داریم برای بازگشت زیان وارده به مشاغل پرخطر فکری کنند تا خسارت این روزها جبران شود.
در این میان اما، صاحبان بسیاری از املاک اجاره بهای این مدت را به مستاجران خود بخشیدهاند تا بار گرانی بر غصههای آنان نباشند.
دریافت کد بهداشتی توسط 70 درصد اصناف
رضا علیزاده، رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی در گفتوگو با ایسنا گفت: حدود 65 تا 70 درصد اصناف استان با مراجعه به سامانه، کد بهداشتی لازم برای شروع و ادامه فعالیت را دریافت کردهاند.
وی اظهار کرد: کد بهداشتی به منزله تعهد اصناف برای رعایت سلامت فردی و پروتکلهای بهداشتی است.
رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی با بیان اینکه همچنین این تعهد شامل پس نگرفتن برخی از کالاها پس از فروش نیز است، افزود: نظارت بر اصناف از سوی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته و کارگروهی در قالب گشت مشترک شامل؛ دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات، سازمان صمت و نماینده اصناف این نظارتها را انجام میدهند.
علیزاده با بیان اینکه 8 تا 10 گروه در سطح شهر کار رصد و نظارت را انجام میدهند، تصریح کرد: اصناف در خراسان جنوبی مشکلات زیادی دارند و در معرض آسیب هستند، اما با این وجود همواره همراهی لازم را دارند.
وی یادآور شد: برخی از اصناف مانند آرایشگرها، مراکز بازیهای کامپیوتری، تالارها و برخی از مشاغل که پرریسک نامیده میشوند، در این روزها متحمل خسارتهای بسیاری شدهاند که لازم است با تصمیمات مقتضی مورد حمایت قرار گیرند.
عدم تمدید مهلت ثبتنام اصناف برای دریافت کد بهداشتی
مشیرالحق عابدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: مهلت ثبت نام اصناف برای دریافت کد بهداشتی قابل تمدید نیست.
وی گفت: بر اساس دستورالعملهای ابلاغی، صاحبان حرف و مشاغل کم خطر باید به سامانه salamat. gov. ir مراجعه کرده، کد بهداشتی و گواهی سلامت دریافت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مهلت یک هفتهای تعیین شده برای دریافت کد بهداشتی، ادامه داد: این بازه زمانی از روز جمعه ۲۲ فروردین ماه شروع شده تا ساعت ۲۴ فردا پنجشنبه ۲۸ فروردین ماه ادامه دارد.
عابدی با بیان اینکه این مهلت یک هفتهای، ساعت ۲۴ فردا پنجشنبه به اتمام میرسد و قابل تمدید نیست، یادآور شد: بر اساس آخرین آماری که دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده تاکنون ۷۰ درصد اصناف در این سامانه ثبتنام کرده و گواهی سلامت را دریافت کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تأکید شده گذر از این مرحله و رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط اصناف از مراحل طرح فاصله گذاری هوشمند است و در قطع زنجیره کرونا تأثیر بسزایی دارد، لذا همه صاحبان مشاغل کم خطر مکلف به تمکین از این قانون هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: به جهت اهمیت موضوع و حفظ سلامت جامعه، از امروز نظارتها جدیتر خواهد بود و با اصنافی که به هر دلیلی بدون دریافت کد، فعالیت خود را از سر گرفتهاند، برخورد خواهد شد.
عابدی اظهار کرد: واحد صنفی افراد خاطی و کسانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، به مدت یک ماه پلمپ خواهد شد.
وی از همراهی اصناف با طرح فاصلهگذاری اجتماعی تشکر کرد و گفت: خراسانجنوبی به جهت همراهی همه اقشار مردم از استانهای پیشرو در طرح فاصله گذاری اجتماعی بوده است.
بازرسیهای جدیتر آغاز میشود
محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی نیز در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: از امروز نظارت و بازرسیها جدی تر انجام شده و مواردی که پروتکلها را رعایت نکرده باشند اِعمال قانون خواهد شد.
وی اظهار کرد: از هفتم فروردین تا امروز، موارد ابتلا و افراد فوت شده روند ثابتی را طی کرده و در دسته بندیها در وضعیت زرد قرار داریم؛ البته تعداد آزمایشات در استان نسبت به کلانشهرها پایین تر است و این موضوع، مقایسه استانی توسط برخی رسانهها را دچار خطا میکند.
وی افزود: در شرایط فعلی مشکل حادی در بخش امکانات، تجهیزات، تختهای بیمارستانی و تأمین اقلام بهداشتی نداریم و برای شرایط حاد نیز پیش بینیهای لازم صورت گرفته است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در استان افزود: بر اساس ابلاغیه، اصناف کم خطر باید به سامانه مراجعه کرده کد سلامت دریافت کنند، اما متأسفانه برخی بدون توجه به دستورالعملها یا از روی عدم اطلاع، اقدام به بازگشایی واحد صنفی خود کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: توصیه ما به مردم، در خانه ماندن و رعایت نکات بهداشتی است، چراکه سختگیریها به دلیل اهمیت سلامت مردم و اصناف است و اگر مراعات نشود با چالش مواجه خواهیم شد.
استاندار خراسان جنوبی در خصوص فعالیت مشاغل پرخطر نیز اظهار کرد: در آخرین جلسه ستاد ملی، مقرر شد پروتکلهای لازم تدوین شود تا این افراد نیز بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند که این موضوع در دستور کار دولت قرار دارد و در مرحله مطالعه است.
معتمدیان افزود: فعالیت ادارات نیز همچنان با حضور دو سوم کارکنان خواهد بود و اخیراً مقرر شده، دستگاههای دولتی نیز باید کد سلامت را دریافت کنند که به زودی بخشنامه آن ابلاغ خواهد شد.
وی، توجه به طرح فاصله گذاری اجتماعی را ضروری برشمرد و تصریح کرد: ترددهای بین شهری مانعی ندارد، اما کنترلهای بین استانی همچنان اِعمال خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: کارشناسان و افراد متخصص در حوزه بهداشت و درمان، باید حضور پررنگ تری در صدا و سیمای استانی داشته باشند و آموزش و دستورالعملهای لازم را تبیین و یادآوری کرده حساسیتها را در مردم بالا ببرند.
معتمدیان ادامه داد: از کسانی که در زمینه تولید ماسک در استان فعالیت میکنند حمایت میکنیم، اما این حرکت های عام المنفعه باید با نظارت و کسب مجوزهای لازم از دانشگاه علوم پزشکی باشد.
وی با اشاره به حمایت دولت از اقشار آسیبپذیر اظهار کرد: وام قرض الحسنه یک میلیون تومانی با تنفس چند ماهه، قبل از ماه مبارک رمضان در اختیار یارانه بگیران قرار خواهد گرفت که تأیید درخواست آن از طریق پیامک انجام میشود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: وام ۲ میلیون تومانی نیز برای اصناف آسیب دیده در نظر گرفته شده که ضوابط آن اعلام خواهد شد.
معتمدیان خاطرنشان کرد: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر رزمایش گسترده و مشارکت مردم در کمک رسانی به اقشار آسیب پذیر، گروههای مختلفی مانند بسیج مستضعفین، سمنها، گروههای جهادی و... وارد میدان شدهاند که باید در شورای هماهنگی نهادهای حمایتی استان با هم افزایی بیشتر، کمک های جمع آوری شده را به دهکهای پایین جامعه و نیازمندان واقعی برسانیم.
اجرای تمام این طرحها تنها برای تلاش برای برون رفت از این اوضاع است. شرایطی که بیش از هر چیز به همراهی و مشارکت همه اقشار نیاز دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کاشت ۲۷ هزار اصله نهال در قم
بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شد
مجازی شدن برخی از مدارس سنندج
کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵