میرنیوز

سخنگوی کمیسیون فرهنگی: ۵۳ درصد قانون جوانی جمعیت اجرا نشده است

 سخنگوی کمیسیون فرهنگی: ۵۳ درصد قانون جوانی جمعیت اجرا نشده است 2023-05-20T14:34:10+03:30

احمد راستینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: امروزه خانواده رکن مهم رشد و تعالی جامعه است. به عبارتی خانواده سلول راهبردی حرکت جامعه است و اگر جامعه پر نشاط باشد و‌ اگر از خانواده حمایت کنیم، از جامعه حمایت کرده‌ایم.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم مربوط به خانواده، بحث جمعیت است، متأسفانه به دلیل سیاست‌های ادوار گذشته که برخی سیاست‌های غلطی بود و باید بپذیریم سیاست‌های غلط نتایج مخربی به دنبال خواهد داشت، شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت و‌ کاهش موالید بودیم و به قدری این کاهش رشد جمعیت چشمگیر شد که رشد جمعیت، به زیر یک رسید در حالی که بر اساس سیاست‌های کلان، حداقل نرخ جانشینی 2.5  است.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی، مسئله جمعیت و‌ جوانی جمعیت را اولویت اول کار مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: کشور‌های جوان ظرفیت نیروی کار بهتر، خلاقیت بهتر، ایده پردازی بهتر و نیروی آماده به کار بهتری دارند، جوان مؤلفه رشد و نشاط جامعه است و جوامعی که به سمت کهن‌سالی و‌ میان‌سالی حرکت می‌کنند، هزینه‌های درمان آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و شرایط رشد و‌ توسعه آن‌ها با مشکل مواجه می‌شود.

راستینه با اشاره به کشور‌های توسعه یافته‌ای که به مرز کهن‌سالی نزدیک شده‌اند و مجبور به استفاده از سیاست‌های تشویقی بسیار مهمی برای حمایت از خانواده شدند، تأکید کرد: مسئله خانواده و‌‌ جوانی جمعیت پیش از این‌ که نیاز به مشوق‌های اقتصادی داشته باشد که حتما نیاز دارد، نیازمند اقدامات فرهنگی، رسانه‌ای و تبلیغی در خصوص اهمیت جمعیت، جوانی جمعیت و‌ پویایی یک خانواده است لذا در کمیسیون فرهنگی مجلس در سال اول، قانونی به نام قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تهیه و‌ تنظیم شد که به رأی نمایندگان ملت رسید و ابلاغ شد.

وام ازدواج متناسب با تورم سالانه شده است

وی در ادامه گفت: در این قانون چند بسته در نظر گرفته شد یک بسته اقدامات فرهنگی و رسانه‌ای است که بخشی از این مسئولیت‌ها متوجه صدا سیما، تولید کنندگان و حوزه تولید فیلم و آثار هنری است که انتظار می‌رود این اتفاق مبارک بصورت جدی‌تر در صدا و سیما اقدام و تقویت شود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: بخش دیگر بسته فرهنگی و آموزشی است که متوجه آموزش و پرورش، آموزش عالی و وزارت بهداشت و درمان است که یک بسته آموزشی لازم است. بخشی نیز به وزارت راه و شهرسازی باز می‌گردد که مشوق‌های اقتصادی و کمک به خانواده‌هایی که خداوند به آن‌ها فرزند عطا می‌کند پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: تا امروز 47 درصد احکام این قانون اجرا شده است اما 53 درصد احکام یا آیین نامه اجرایی‌شان نوشته نشده است یا نوشته شده است و‌ اجرایی نشده است.

راستینه با بیان این که ایرانیان مردمی خانواده دوست هستند و مردم‌ چهارمحال و بختیاری نیز ترازشان در این حوزه بسیار بالا است، تاکید کرد: ضمن اظهار محبت به همه خانواده‌های سرزمین پر افتخار چهارمحال و بختیاری، انتظار می‌رود نسبت به شناخت این قانون اقدام به بررسی و‌ مطالعه کنند و ابعاد قانون را بشناسند و با حقوق خود در این قانون آشنا شوند و این حقوق را مطالبه کنند.

وی در ادامه افزود: در این قانون علاوه بر این که تلاش شد ازدواج‌ جوانان تسهیل شود، وام ازدواج جوانان افزایش خوبی نیز پیدا کرد و متناسب با تورم سالانه شد. همچنین فرزندانی که 1401_ 1402 بدنیا می‌آیند از 1.5 میلیون تا 2.5 میلیون تومان سهام بازار سرمایه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

زمین رایگان برای تولد فرزند سوم و خانواده‌‌های جوان 4 فرزند

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در توضیح دیگر بسته‌ها، چنین گفت: با تولد فرزندان، پدر مادرشان می‌توانند از تسهیلات فرزندآوری برای هزینه‌های اول فرزند استفاده کنند، همچنین برای تولد فرزند سوم نیز زمین رایگاه ابلاغ شده است‌، ضمن این‌که همه خانواه‌هایی صاحب فرزند سوم بشوند دولت مکلف است فارغ از این که فرم‌ "ج" آن‌ها قرمز است یا سبز یعنی حتی اگر از تسهیلات دولتی قبلا هم استفاده کردند و از زمین دولتی هم استفاده کرده اند، دولت مکلف است 200 متر زمین رایگان به آن‌ها بدهد.

راستینه با اشاره به مشوق‌های پیش بینی شده، گفت: امسال کار خوبی که در قانون بودجه صورت گرفت این بود که خانواده‌های پر جمعیت که دارای 4 فرزند زیر 20 سال هستند، دولت مکلف به طراحی سامانه‌ای شده است که این خانواده‌ها هم صاحب 200 متر زمین رایگان بشوند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مشوق‌های اقتصادی پیش بینی شده مشوق‌های نسبتا مناسبی است ضمن این‌که در خصوص یارانه خانواده‌های پر جمعیت نیز ورود شده است و حق عائله و اولاد از امسال 2 برابر شده است یعنی خانواده‌های پر جمعیت تر می‌توانند از حق عائله و اولاد بیشتری برخوردار شوند و این‌ کمک به خانواده‌ها است.

دستگاه‌های استانی مسئولیت‌شان را هر چه زودتر انجام دهند

وی افزود: مجموعه بسته‌های تشویقی در نظام آموزشی برای خانواده‌ها پیش‌بینی شده است همچنین مرخصی‌هایی برای مادران، تسهیلات در ایجاد مهدکودک در دستگاه‌ها، تسهیلات برای زنان روستایی که خود و همسرشان هیچ شغل دولتی ندارند نیز پیش بینی شده است که این خانواده‌های روستایی که صاحب فرزند سوم و چهارم می‌شوند می‌توانند از بیمه‌های رایگان بازنشستگی‌ نیز بهره‌مند شوند.

راستینه با تاکید بر این‌که بسته‌های پیش‌بینی شده نیازمند اطلاع‌رسانی است، گفت: دستگاه‌ها باید هرچه زودتر مسئولیت‌شان را انجام دهند و از همه دستگاه‌های استان درخواست می‌شود اولا گزارش نوبه‌ای را به ستاد ملی جمعیت، اعلام‌کنند. استان چهارمحال و بختیاری در رویداد ملی جوانی جمعیت جزو استان‌های پیشتاز بوده است و جزو 10 استان اول است اما باید اقدامات جدی‌تری صورت گیرد.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم جلسه اخیر شورای فرهنگ عمومی استان به تدبیر نماینده‌ولی فقیه استان به مسئله‌ جمعیت و‌ خانواده بود که به آن‌ پرداخته شده است، همچنین کمیته‌ای تشکیل شده است که رصد، پایش و نظارت بر اجرای قانون را به عهده گرفته است‌. استاندار محترم نیز در این مورد اهتمام دارند و دستورات خوبی صادر شده است. امید است این مباحث به زودی عملیاتی و‌ اجرایی شود و خانواده‌های استان از مواهب این قانون بهره‌مند شوند.

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند
2025-02-17T02:03:00+03:30
اراک- رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند خبر داد.

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
2025-02-17T00:56:21+03:30
اراک- رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان مرکزی از آماده باش تمامی پایگاه های اورژانس ۱۱۵ این استان به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک خبر داد.

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد
2025-02-17T00:56:20+03:30
بوشهر- فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان بوشهر گفت: یک فروند موتور لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های شمال استان توقیف شد.

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
2025-02-17T00:16:22+03:30
قروه-رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: ۱۲۰ رأس دام سبک نژاد بومی محلی در این شهرستان کشف و ضبط شد.

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
2025-02-17T00:16:21+03:30
اهواز -بلافاصله پس از وقوع دو زمین‌لرزه در حسینیه، استاندار خوزستان در تماس تلفنی فوری با فرماندار شهرستان اندیمشک آخرین وضعیت را بررسی و دستور آماده‌باش به ...

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
2025-02-16T23:49:40+03:30
اهواز ـ سرپرست جمعیت هلال احمر استان خوزستان از اعزام تیم های امداد و نجات در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر در منطقه حسینیه استان خوزستان خبر داد.

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - سخنگوی مرکز اورژانس خوزستان از نبود خسارت های جانی بر اساس گزارش‌های اولیه از وقوع دو زمین ارزه شدید در استان خبر داد.

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی با اشاره به وقوع زلزله در حسینیه گفت: این منطقه به دلیل قرارگیری در مرز فروبار دزفول و مجاورت با گسل‌های فعال، مستعد زلزل...

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
2025-02-16T23:09:40+03:30
بوشهر- فرمانده انتظامی شهرستان دیلم از واژگونی یک دستگاه خودروی پراید وانت در مسیرهای خاکی منتهی به استان همجوار و فوت راننده خبر داد.

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
2025-02-16T23:09:40+03:30
اهواز - دو زمین لرزه به قدرت ۴.۴ و ۵.۴ ریشتر حسینیه خوزستان را لرزاند که این زلزله در استان های لرستان، کرمانشاه، مرکزی و ایلام و حتی همدان نیز احساس شده است.

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:56:24+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است

مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
2025-02-16T22:56:23+03:30
قم- رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است که با آموزش‌های مختلف در صدد است بستر اشتغال را در کشور فراه...

دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند

دومین زلزله شدید «حسینیه»  را لرزاند
2025-02-16T22:42:59+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های ارزیاب اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های ارزیاب اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.

حسینیه بازهم به شدت لرزید

حسینیه بازهم به شدت لرزید
2025-02-16T22:29:40+03:30
اهواز - دومین زمین‌لرزه شدید به بزرگی ۵.۴ ریشتر شهر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

اراک لرزید

اراک لرزید
2025-02-16T22:16:29+03:30
اراک- زلزله اراک در استان مرکزی را لرزاند.

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد

زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
2025-02-16T22:16:27+03:30
اهواز - زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۴ ریشتر حسینیه در استان خوزستان را لرزاند.

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T22:03:02+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند

طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
2025-02-16T21:49:40+03:30
اراک - معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: طرح‌های پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند و کوتاهی از اجرای آن جرم انگاری و جزو تخلفات ...

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز

دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرج- رئیس پلیس فتای البرز گفت: اعضای دومین باندی که به بهانه وصول مطالبات بیمه ای از پزشکان و متصدیان داروخانه های به صورت اینترنتی کلاهبرداری می کردند دستگی...

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
2025-02-16T21:36:22+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد

آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فرماندار تایباد گفت: بر اساس مصوبه امروز شورای ساماندهی مبادی مرزی استان خراسان رضوی، ساعت کاری گمرک دوغارون بزودی از ۷ صبح آغاز خواهد شد.

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود

نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه می‌شود
2025-02-16T21:36:21+03:30
مشهد - فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ماه با حضور زائران و مجاوران حضرت رضا علیه السلام، نماز باران بین نماز ظهر و عصر اقامه خواهد شد.

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع

بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرم‌آباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
2025-02-16T21:23:00+03:30
خرم آباد- دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان از بازداشت ۳ پیمانکار مرتبط با پرونده تخلفات مالی شهرداری این شهرستان خبر داد.

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند

تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
2025-02-16T21:23:00+03:30
ارومیه- رییس اورژانس آذربایجان غربی از ترخیص تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان خبر داد.

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵

چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
2025-02-16T21:22:59+03:30
کرمانشاه- شهردار کرمانشاه چگونگی انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ را تشریح کرد.

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T20:43:02+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T19:52:59+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
2025-02-16T19:52:59+03:30
رشت - معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: خط انتقال آب شرق گیلان در منطقه تازه آباد جنگاه سیاهکل دچار شکستگی و آب آشامیدنی برخی نقاط شهر سیاهکل قطع...

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال
2025-02-16T19:11:15+03:30
اصفهان- استاندار اصفهان از سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به این استان خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)