میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، مریم کورهپز از استان خراسان رضوی از زمره بانوان کارآفرین شهر مشهد است که با دارا بودن تحصیلات دانشگاهی در رشته مدیریت بازرگانی و کارشناسی نرم افزار در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی بانوان بویژه دختران کم توان بهزیستی دست پُری دارد. وی بارها در عرصه کارآفرینی از سوی نهادهای مختلف از جمله نهاد ریاست جمهوری، شهرداری مشهد و جشنواره دانشجویان مبتکر و نوآور بسیجی تقدیر شده است و سمتهای مدیرعاملی مؤسسه بانوان کاراندیش نصرت، مؤسس و دبیری سازمان مردم نهاد انجمن جوانان نصرت، مجری طرح ملی اقتصاد دیجیتال بانوان کارآفرین در ۶ استان و دبیری مرکز توانمندسازی کارآفرینی و اشتغال بانوان کاراندیش کمیته امداد امام خمینی و … را در کارنامه کاری خود دارد.
بانوی کارآفرین خراسانی در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: اگر چه در ابتدا حوزه کاری من فقط شهر مشهد بود، اما بعدها استانهای دیگری مثل خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، مازندران، کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد نیز به این فعالیتها افزوده شدند.
کوره پز در حالی ۱۹ سال از عمر خود را در این مسیر سپری کرده است که هم اینک چهارمین دهه از عمر خود را تجربه میکند و معتقد است بیشترین دغدغهاش آموزش به دختران ناتوان بهزیستی است و به همین منظور هنگامی که سال ۸۳ وارد عرصه دانشجویی میشود با راه اندازی تشکل دانشجویی، این کار را با قوت بیشتری انجام میدهد و آموزشهایی همچون خیاطی، شیرینی پزی، فتوشاپ، گرافیک، تایپ و … را به این دختران آموزش میداده است، اما از سال ۹۰ با استقرار در مسجد منطقه؛ این آموزشها را به دیگر بانوان علاقهمند در عرصه کسب و کار افزایش میدهد و گستره فعالیتهای خود را علاوه بر مسجد به حسینیهها، مراکز فرهنگی، مدارس و پایگاههای بسیج ارتقا میدهد و ۲۵۰ عنوان رشته را به بانوان علاقهمند به صورت رایگان آموزش میدهد.
این بانوی کارآفرین خراسانی از توانایی خود برای به خط کردن تمام دغدغهمندان به محرومین از خیرین گرفته تا کمیته امداد استفاده کرده و با آموزشهای رایگان، سهم مهمی در اشتغالزایی زنان خانوار و کم توان بهزیستی برعهده داشته و با ایجاد شبکه سازی و راه اندازی کانالهایی در فضای مجازی؛ همچنان تلاش کرده ارتباط خود را با بانوان فراگیر (بانوان آموزش دیده) حفظ کند و حتی از برخی از بانوان آموزش برای دیگر فراگیرها بهرهمند شده است تا این چرخه آموزشی همچنان پایدار بماند.
کوره پز، همچنان مجبور است با توجه به استقبال پرشور بانوان از این آموزشها همواره در حال سفر به استانهای مختلف باشد، هر چند که خودش استادی برخی از این کلاسها را نیز برعهده دارد.
این بانوی تأثیرگذار در عرصه کارآفرینی، بیشترین درخواست در استانها در حوزه آموزش چرم، زیورآلات، خیاطی و گیاهان دارویی است و اگر چه تاکنون بانوان زیادی را آموزش داده است، اما خبر میدهد که هم اکنون قریب ۱۴۷۰ بانوی ایرانی با او بابت مسائل مختلف آموزشی در فضای مجازی در ارتباط هستند.
از کودکان کم سن و سال تا پیرزن ۷۰ ساله از زمره بانوان حاضر در کلاسهای آموزشی او بودند و اعضای خانواده وی از یاران همیشگی او در این مسیر خیرخواهانه هستند.
وی که یکی از تقدیرشدگان مهرواره بانور است اگر چه هدف خود را خدمت به جامعه بانوان میداند و هرگز در پی تقدیر نبوده، اما این نوع تقدیرها را موجب افزایش انگیزه برای خدمت میداند.
وقتی از سختی کار از او میپرسم با لحنی قاطع، مشکلات و سختی را از جمله موارد جدایی ناپذیر این نوع فعالیتها بویژه برای زنان میداند و ضمن قدردانی از همه کسانی که با او در طول این سالها همراه بودند؛ از گارد بسته برخی از مدیران در مقابل فعالیتهای خود گلایهمند است و حتی از تهدید یکی از مدیران خبر میدهد که او را به مرگ تهدید کرده است! اما او با ادامه دادن مسیر نشان داده که باکی از این حرفها نداشته و گوشش از این سخنان ُپر است و پُشتش نیز به مدد لبخند دختران بهزیستی و همه بانوانی که از طریق آموزشهای وی، کارآفرینی را تجربه کردند گرم گرم است.
وی که سختیهای زیادی را در این مسیر متحمل شده است، معتقد است اگر زمانه به عقب برگردد بازهم همین راه را با عزم راسختر و تجربه بیشتری ادامه خواهد داد چرا که به عقیده او، زنانی که استقلال اقتصادی داشته باشند، قدرت و جسارت افزونتری در توسعه و تأثیرگذاری جامعه خواهند داشت.
کوره پز، در پایان به یکی از خاطرات خوش خود اشاره میکند و میگوید: آموزش به زنان سرزمینم از تمامی اقوام و مذاهب، همیشه برای من خوشایند بوده است، اما به یاد دارم وقتی به همراه ۱۷ نفر از بانوان برای دوره آموزش خیاطی به یکی از روستاهای گلستان سفر کردیم بعد از اتمام آموزش و هنگامی که قصد بازگشت به مشهد را داشتیم. در ابتدای راه بودیم که تعداد زیادی از مردم همین روستا در کنار جاده با ظروف میوه و حتی اهدای تخم مرغ منتظر ما بودند تا به نوعی از کار ما قدردانی کنند و این یکی از خاطرات شیرین برای من و همراهان بود که نشان از مهمان دوستی اقوام ایرانی است.
منبع : خبرگزاری مهر
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود
پزشکیان: اراده مردم، سیستانوبلوچستان را به گلستان تبدیل میکند
کشف کالای قاچاق در خرمشهر
خلیج فارس مواج میشود
زلزله ۴.۶ ریشتری برازجان خسارتی نداشت
امضای تفاهمنامه ۳۹ طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان
سرطان رودهبزرگ شایعترین علت مرگ در آقایان
کارکنان شهرداری ساری ۳ ماه حقوق نگرفتند
۶۰ زندانی به مناسبت هفته بسیج در قم آزاد شدند
واژگونی اتوبوس کارگران در ورزقان ۱۰ نفر را راهی بیمارستان کرد
بروز حادثه برق شهر لنده را قطع کرد
مشاورین املاک متخلف در کردستان محکوم شدند
ساری نیازمند نردبان ۶۴ متری اطفای حریق است
دیتا سنتر هوش مصنوعی ایران در شاهرود مستقر شد
رفع موانع رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان
وزیر دادگستری: مطالبه مردم باید توسط مدیران دستگاه قضا شنیده شود
اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیتهای عملیات انتظامی است
تربیت بانوانی مبارز و مجاهد مانند خواهر دباغ خاصیت مکتب انقلاب
۷ اولویت و ماموریت اصلی برای فراجا مشخص شد
ارائه «برنامه عمل» ایران برای ریزگردها؛ بهشدت تحتتأثیر گردوغبار خارج از کشوریم
مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم
آیت الله سبحانی: اولین معصیتی که در دنیا رخ داد حسد بود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان منصوب شد
جشنواره « فتح خون» در ساری پایان یافت
نماز راهبرد پیشگیری از فساد در حرکتهای انتظامی کشور است