میرنیوز

مدیرکل بنیاد مسکن استان مرکزی: گرانی زمین تقصیر ما نیست / شیوه‌نامه‌های واگذاری زمین باید تغییر کند

 مدیرکل بنیاد مسکن استان مرکزی: گرانی زمین تقصیر ما نیست / شیوه‌نامه‌های واگذاری زمین باید تغییر کند 2023-01-17T12:44:48+03:30

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم در اراک، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به دستور امام راحل و در فروردین ماه 1358 تاسیس واساسنامه بنیاد در تاریخ هفدهم آذر ماه سال 1366 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که براساس اساسنامه مهم‌ترین وظایف این سازمان شامل ارائه طرحهای مورد نیاز برای ایجاد مسکن اقشار مستضعف، انجام پروژه‌های کارشناسی دربارهٔ زمین‌های روستایی، کمک در جهت تأمین مصالح ساختمانی و... است.

بررسی برنامه‌های مختلف بنیاد مسکن در حوزه روستایی و نیز شهرهای زیر 25 هزار نفر موضوعی شد تا خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در گفت‌و‌گوی تفصیلی با "علی عسگری" مدیرکل بنیادمسکن استان مرکزی ابعاد اقدامات صورت گرفته را به بررسی بگذارد که مشروح این مصاحبه در زیر می‌آید:

تسنیم: وضعیت طرح‌های هادی و اجرای آنها در استان مرکزی در چه وضعیتی قرار دارد؟

در استان مرکزی یک هزارو 604 آبادی وجود دارد که از این تعداد 855 روستا بالای 20 خانوار است و جامعه هدف طرح هادی روستاهای بالای 20 خانوار است، 919 روستای استان دارای طرح هادی است که می‌توان گفت تهیه طرح هادی در تمام روستاهای استان انجام شده است.

تعداد 260 روستا جزو روستاهایی هستند که تاریخ افق طرح آنها پایان یافته و بازنگری طرح انجام شده است که حدود 30 درصد روستاها را شامل می‌‌شود. همچنین در سال جدید 86 روستا در حال مطالعه و بازنگری طرح روستایی است که با تأکید و حساسیت دولت و تخصیص اعتبار نسبت به سال‌های گذشته تعداد و طرح‌های بازنگری دو برابر افزایش داشته است.

از تعداد 855 روستای بالای 20 خانوار طرح هادی 119 روستا تمام شده است و تعداد 364 روستا فاز نخست در آن اجرا شده است، در مجموع روستاهای تمام شده و روستاهای نیمه تمام در 483 روستا اجرای طرح هادی صورت گرفته که حدود 55 درصد روستاهای تحت پوشش استان است.

از سال 94 سهیمه قیر رایگان به بنیاد تخصیص یافته است، اجرای پروژه‌ها با اعتبار دولتی و بخشی با مشارکت منابع دهیاری‌ها است به طوری که در پروژه‌های مشارکتی، بنیاد مسکن قیر را تأمین می‌کند و دهیاری هزینه پخت و اجرای آسفالت را تقبل می‌کند، در این راستا از سال 94 تاکنون بیش از 2 میلیون و 450 متر مربع آسفالت در روستاها انجام شده است.

تسنیم: در راستای توسعه و آبادانی بخش روستایی چه اقداماتی انجام شده و چه برنامه‌هایی در استان وجود دارد؟

طرحی تحت عنوان طرح گردشگری وجود دارد که شامل روستاهایی است که قابلیت گردشگری دارند، در این راستا 8 روستا مصوب شده‌اند و در یک روستا اجرای طرح گردشگری در حال انجام است و طرح‌های 7 روستا در شهرستان‌های مختلف استان در حال مطالعه است.

تهیه طرح گردشگری در 8 روستای استان مرکزی

تسنیم: آیا برای روستاهای نمونه هدف گردشگری هم برنامه ویژه‌ای دارید تا به اقتصاد روستا کمک شود؟

طرحی تحت عنوان بافت با ارزش وجود دارد که دو روستای انجدان و وفس به عنوان بافت با ارزش تعریف شده است، فاز نخست در روستای انجدان به صورت 100 درصد انجام شده است و هم اکنون به عنوان منطقه گردشگری برای شهر اراک و میهمانان تبدیل شده است و روستای وفس به جهت جنبه تاریخی که دارد 95 درصد بافت با ارزش در فاز نخست در این روستا اجرا شده است .

طرح ملی مسکن , نهضت ملی مسکن ,

تسنیم: وضعیت استان مرکزی در حوزه صدور اسناد روستایی به چه شکل است؟

در حوزه صدور سند حدود 69 هزار جلد سند روستایی در سطح 644 روستا تاکنون صادر شده است و تعداد 10 هزار و 226 جلد سند شهری در شهرهای زیر 25 هزار نفر صادر شده است که در مجموع سند شهری و روستایی 79 هزار و 226 جلد سند با همکاری مشترک با اداره ثبت ،این اسناد تحویل روستاییان می‌شود.

تسنیم: در بحث مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستاهای سطح استان مرکزی چه اقداماتی صورت گرفته است؟

از حدود 103 هزار واحد روستایی شناسایی شده حدود 56 هزار واحد در روستا و شهرهای زیر 25 هزار نفر مقاوم سازی شده‌اند که تاکنون یک هزار و 230 میلیارد تومان تسهیلات در قالب مقاوم‌سازی پرداخت شده است، ضریب نفوذ مقاوم سازی در سطح استان حدود 56 درصد است.

طی تفاهمنامه سه جانبه بین بنیاد مسکن، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استانداری 2 هزار واحد مسکونی برای خانواده‌های نیازمند روستایی در سطح استان ساخته شد، در این راستا تسهیلات بهسازی 5 درصد و 30 میلیون تومان کمک بلاعوض از سوی سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و دولت پرداخت شد همچنین خدمات فنی و صدور پروانه به صورت رایگان انجام شده است که پیشرفت فیزیکی آنها حدود 98 درصد است و از این محل حدود 55 میلیارد تومان به صورت بلاعوض پرداخت شده است.

مقاوم‌سازی 56 هزار واحد در روستا و شهرهای زیر 25 هزار نفر

تسنیم: یکی از موانع و مشکلات حوزه مسکن بحث گرانی زمین است به طوری که در مصاحبه‌ای نائب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجس مدعی بود بنیاد مسکن با قیمت‌گذاری نجومی عامل گرانی در بخش مسکن به ویژه زمین روستایی است، نظر خودتان چیست؟

دیدگاهی که بنیاد را عامل گرانی زمین و مسکن در روستاها می‌داند درست نیست هرچند یکی از وظایف اصلی و مهم بنیاد ساخت مسکن برای محرومان است و این چیزی است که بنیاد مسکن سرلوحه کار خود قرار داده است ولی در ساخت مسکن محرومان عواملی وجود دارد که سبب توفیق یا عدم آن می‌شود.

بنیاد مسکن به دستور امام (ره) در 21 فروردین 1358 تاسیس شد، در متن فرمان تاریخی حضرت فرموند؛ حسابی با شمار 100 نزد تمام بانک‌های ملی باز می‌شود همچنین از خیرین و مردم درخواست می‌کنند که به این حساب وجه واریز کنند و در تأمین مسکن برای محرومان کمک داشته باشند بنابراین در همان فرمان رهبر کبیر انقلاب دولت، بنیاد مستضعفان و همه مردم را مکلف می‌کنند تا در ساخت مسکن برای محرومان به بنیاد مسکن کمک کنند.

در سال 58 بعد از فرمان امام صف‌های طولانی پشت در بانک‌ها از کمک‌های مردم به بنیاد مسکن و حساب 100 امام (ره) ایجاد شده بود که متولی اصلی آن بنیاد بود، بنیاد مسکن در همان دوره اقداماتی انجام داده است که هم اکنون در آمار ما مشاهده نمی‌شود به عنوان مثال در خیابان 30 متری آیت‌الله غفاری ساخت بخشی از خانه‌ها مربوط به همان سنوات است که به سابقه ما بر نمی‌گردد.

در روستا‌ها همه ساله با اعتباراتی که در بحث مسکن روستایی اختصاص پیدا می‌کند علاوه بر کمک‌های دولتی و اعطای وام‌های بهسازی و بازسازی مسکن روستایی، وجوهی به حساب 100 ویژه افرد محروم واریز و خانه‌هایی احداث می‌شود.

بنیاد مسکن به واسطه مأموریت‌هایی که در اساس‌نامه بنیاد برای آن تعریف شده باید کارخانه شن و ماسه احداث کند، تولید مصالح داشته باشد، در ساخت مسکن کمک کند و به عبارتی تمام موارد در اساس‌نامه بنیاد درج شده است و این اساس‌نامه مصوبه مجلس است که بر اساس این اساسنامه بحث ساماندهی اراضی روستایی نیز به بنیاد مسکن واگذار شده است.

طرح ملی مسکن , نهضت ملی مسکن ,

بر اساس ماده 4 قانون، ساماندهی اراضی روستایی با بنیاد است و به عبارتی هر کجا زمین روستایی در مجاورت روستا به صورت منابع ملی وجود دارد، اداره منابع طبیعی در قالب طرح‌های هادی در اختیار بنیاد قرار می‌دهد و بنیاد با اجرای طرح‌های تفصیلی و در نظر گرفتن همه مطالعات آن را تبدیل به قطعات می‌کند و قطعات را می‌تواند به متقاضیان واگذار کند.

طبق اساسنامه بنیاد مسکن برای واگذاری قطعات شیوه‌نامه‌هایی وجود دارد و طوری نیست که بتوان فراتر از قانون قیمت‌گذاری شود، در شیوه‌نامه گفته شده باید قیمت واگذاری با قیمت کارشناسی و روز و در جهت جلوگیری از ایجاد رانت باشد به عبارتی تمام هدف قانون‌گذار همین است، به عنوان مثال در روستایی زمین متری یک میلیون تومان و در روستایی که بنیاد هم زمین ندارد ممکن است زمین متری یک میلیون و 200 هزار باشد که این قیمت‌گذاری نسبت به بُعد و جاذبه‌ای است که روستاها برای سرمایه‌گذاری دارند و به همین جهت قیمت زمین در روستاهای مختلف متفاوت است.

در کل شهرستان اراک بنیاد فقط در 9 یا 10 روستا زمین دارد، آیا در دورترین نقاط استان بنیاد مسکن زمین دارد؟ ولی به این صورت نیست، از 880 روستای بالای 20 خانوار مگر بنیاد در چند روستا زمین دارد که عامل گرانی زمین باشد؟

در دوره‌های قبل روستاهایی وجود داشت که سال‌ها به صورت متروکه باقی مانده بود اما با مهاجرت معکوس و ایجاد جاذبه برای سرمایه‌گذاران و شهرنشینان، روستاها در حال احیا هستند و مردم با سکونت در روستاها سبب توسعه روستاها می‌شوند این در حالی است که بنیاد مسکن که در این روستاها زمین ندارد اما اگر نگاهی به قیمت زمین در همین روستاها شود قطعا قیمت بالاتری است بنابراین بنیاد مسکن اساسا نقشی در گرانی زمین ندارد ولی مجبور است به دلیل عدم ایجاد رانت و رعایت شیوه‌نامه‌های خود زمین را به قیمت کارشناسی به مردم واگذار کند، در این راستا در سفر وزیر محترم راه در این خصوص صحبت‌هایی شد در صورت اصلاح شیوه‌نامه به طور حتم بنیاد مسکن مطیع قوانین است.

تسنیم: وضعیت قیمت‌گذاری زمین در بخش روستایی مربوط به بنیاد مسکن به چه شکل انجام می‌شود؟

قیمت‌گذاری که در حال حاضر وجود دارد تقریبا مربوط به دو سال گذشته است یعنی اختلاف قیمت زمین که الان از سوی بنیاد واگذار شود با قیمت حال کاملا محسوس است که این خود سبب ایجاد رانت می‌شود بنابراین بنیاد مجبور است سالانه قیمت زمین را کارشناسی کند و با درصدی کمتر از قیمت کارشناسی به متقاضیان خود واگذار کند ولی در این زمینه راه‌های دیگری نیز ارائه داده است و به جای پرداخت پول بابت زمین به صورت اجاره به شرط تملیک و به صورت 99 ساله زمین را دریافت کنید که با این روش بهای زمین بسیار ناچیز و نزدیک به صفر است و فقط بهای آماده‌سازی منظور می‌شود.

یکی از وظایف بنیاد در توسعه مسکونی روستاها آماده‌سازی است که این آماده‌سازی شامل اجرای جوی و جدول، زیرسازی، روسازی و آسفالت است که این تعهدات برعهده بنیاد است یعنی اگر در جایی بنیاد زمین ارائه می‌کند باید زیرساخت‌ها را نیز تامین کند، وجوهی که زیرسازی بر می‌دارد از محل تامین فروش زمین است چراکه بنیاد بودجه‌ای غیر از فروش زمین در اختیار ندارد و دولت هم با توجه به تعداد روستاها واولویت‌های روستایی در ابتدا برای قسمتی که هیچ ارزشی ندارد اعتباری قرار نمی‌دهد.

بر اساس شیوه‌نامه 50 درصد پول فروش زمین باید در روستا هزینه شود در همین راستا در روستاهایی که زمین واگذار شده است عملیات زیرسازی اجرا و موجود است همچنین مشخص است بخش عمده‌ای از پول دریافت‌ شده از فروش زمین در روستاها به صورت جدول، زیرسازی، روسازی و آسفالت هزینه شده است.

گاهی ممکن است 50 قطعه زمین در یک روستا وجود داشته باشد که تنها در 10 واحد به صورت پراکنده اجازه و امکان ساخت باشد که البته عملیات زیرسازی آنها گاهی بسیار بالاست بنابراین در این موارد با هماهنگی دهیاری‌ها و شوراها، معابر اولویت‌دار در روستا کارهای عملیات اجرای آماده‌سازی انجام می‌شود.

50 درصد از پول زمین واگذارشده صرف آماده‌سازی روستاها می‌شود، بعد از تحویل مسکن در روستا اهالی منطقه طلب جدول، زیرسازی، روسازی و آسفالت دارد که به طور حتم هزینه‌های این پروژه‌ها باید از از محل فروش زمین تامین شود.

تسنیم: باتوجه به سیل مردادماه در استان به ویژه آهنگران و چند روستا که باعث خسارت شد بنیاد مسکن چه اقداماتی داشته است؟

در سیلاب اخیر هم زمان پدیده سیل در 23 استان اتفاق افتاد، در این راستا روال ستاد بحران به این صورت است که آمار خسارات استان را جمع‌آوری می‌کند و بنیاد مسکن نیز آمار خود را به ستاد بحران ارائه کرده و آمار در وزارت کشور تأیید شده و این آمار تحویل سازمان مدیریت برنامه‌ریزی شده است، ولی هنوز اعتبارات استانی پرداخت نشده است.

هم‌اکنون منتظر ابلاغ اعتبارات برای کمک به سیل‌زده‌ها هستیم که معمولا یک وام تسهیلات بهسازی 200 میلیون تومانی است، کمک بلاعوض ساخت به متقاضیان و تسهیلات معیشتی در قالب بسته‌های پیشنهادی ویژه مناطق سانحه دیده سیل یا زلزله هستیم و به محض اینکه تسهیلات و اعتبارات به استان پرداخت شود این اعتبارات توزیع می‌شود.

در حال حاضر با کمکی که دستگاه‌های اجرایی از جمله کمیته امداد، بهزیستی، بسیج سازندگی داشتند کار بازسازی واحدهای روستای آهنگران شروع شده است و در انتظار توزیع اعتبارات نمانده‌ایم، از همان روزهای نخست با کمک بسیج سازندگی عملیات ساختمانی از جمله آواربرداری و پی‌کنی‌های تمام ساختمان‌ها انجام شده همچنین عملیات ساخت و ساز نیز شروع شده است.

طرح ملی مسکن , نهضت ملی مسکن ,

هم اکنون در مرحله اجرای سقف، اسکلت و فونداسیون، واحدهای مختلفی وجود دارد که با کمک بلاعوض از سوی بهزیستی، کمیته امداد و بنیاد شهید تامین شده زودتر از تامین اعتبار توسط بسیج سازندگی انجام و کار ساخت و ساز در این روستا شروع شده است.

مشکلی که وجود دارد تأخیر در روند ابلاغ اعتبار است هر چند با پولی که وجود داشت مقداری از کار پیشرفت داشته است، اما به طور حتم برای ادامه کار نیاز به تامین منابع مالی وجود دارد و امید است با کمک دولت و سرعت در ابلاغ اعتبار مناطق سانحه‌دیده زمان بیشتری از دست نرود و سعی بر این است در بازده زمانی امسال و تا قبل از سال جدید وضعیت واحدها به سرانجام برسند.

گفت‌و‌گو از فاطمه ساریخانی

انتهای پیام/711/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت

تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
2024-11-28T09:27:24+03:30
کرج- سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: برخورد دو دستگاه خودرو در اتوبان کرج- قزوین بعد از پل حصارک، منجر به فوت دو نفر و همچنین مصدوم شد...

نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد

نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
2024-11-28T09:27:23+03:30
کرج- پروژه ساخت نیم ضریح حرم حضرت امیرالمومنین علی (ع) در محل کارگاه ساخت آن در منطقه محمدشهر کرج به پایان رسید و با حضور مردم البرز رونمایی شد.

ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است

ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
2024-11-28T09:27:23+03:30
تبریز- معاون سیاسی نیروی دریایی ارتش گفت: مأموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است.

ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است

ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
2024-11-28T09:14:08+03:30
کرج- رییس پلیس راه استان البرز گفت: هم اکنون ترافیک در برخی از نقاط در لاین جنوبی آزادراه های این استان سنگین است.

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
2024-11-28T09:00:46+03:30
رشت- فرماندار رشت از از برگزاری تشییع و خاکسپاری پیکر ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس همزمان با شهادت حضرت فاطمه(س) در این شهرستان خبر داد.

تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند

تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
2024-11-28T09:00:45+03:30
سمنان- مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان از تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار به آرادان خبر داد و گفت: در این حادثه ۲۰ نفر مصدوم شدند.

تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه

تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
2024-11-28T09:00:45+03:30
فیروزکوه- رئیس اداره حفاظت محیط زیست فیروزکوه از تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» خبر داد.

شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد

شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
2024-11-28T09:00:44+03:30
زنجان-مدیرکل هواشناسی استان زنجان،گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته شهر زنجان با منفی ۵ درجه سانتی گراد به عنوان سومین مرکز استان سرد کشور ثبت شد.

استان کرمان مملو از فرصت‌های خوب برای رشد و توسعه است

استان کرمان مملو از فرصت‌های خوب برای رشد و توسعه است
2024-11-28T09:00:44+03:30
کرمان_ استاندار کرمان گفت: ما هر روز با فرصت‌های جدیدی در استان کرمان روبه‌رو هستیم که هر یک به تنهایی موجب آبادانی هرچه بیشتر می‌شود.

کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان

کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
2024-11-28T09:00:43+03:30
گمیشان-مدیر کل کمیته امداد استان گلستان از کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی ۲/۱ مگاواتی روستای سقرتپه از توابع شهرستان گمیشان خبر دارد.

برگزاری راهپیمایی جمعه‌های خشم در سراسر خوزستان

برگزاری راهپیمایی جمعه‌های خشم در سراسر خوزستان
2024-11-28T08:34:04+03:30
اهواز - راهپیمایی جمعه‌های خشم در خوزستان همزمان با سراسر کشور در حمایت از مردم مظلوم غزه و لبنان و اعلام انزجار از جنایت‌های رژیم صهیونیستی برگزار می شود .

برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت

برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
2024-11-28T08:34:04+03:30
بجنورد_ جانشین پلیس راه خراسان شمالی از تصادف بین کامیون تانکر حمل شیر و پراید در محور بجنورد به شیروان با ۲ مجروح خبر داد.

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
2024-11-28T08:34:03+03:30
رشت- فرماندار رشت از از برگزاری تشییع و خاکسپاری پیکر ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس همزمان با شهادت حضرت فاطمه(س) در این شهرستان خبر داد.

وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود

وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
2024-11-28T07:54:03+03:30
چالوس- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ورود ۱۵ میلیون گردشگر خارجی و توسعه زیرساخت های گردشگری را جزو برنامه ها و اهداف اعلام کرد.

تردد در راه های مازندران روان است

تردد در راه های مازندران روان است
2024-11-28T07:27:28+03:30
ساری- سرپرست مرکز مدیریت راه‌های مازندران وضعیت تردد در راه های استان را عادی و روان اعلام کرد.

برنامه‌های هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس تشریح شد

برنامه‌های هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس تشریح شد
2024-11-28T07:14:05+03:30
مشهد- مدیر زیارتگاه شهید مدرس (ره) از تدارک برنامه‌های متنوع به مناسبت فرارسیدن هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت این عالم مجاهد، خبرداد.

مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح می‌شود

مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح می‌شود
2024-11-27T23:27:28+03:30
سمنان- رئیس فدراسیون کبدی ایران گفت: برنامه ریزی برای افتتاح مقر کنفدراسیون کبدی آسیا در تهران در دست اجرا است و برای نخستین بار کشورمان میزبان یک نهاد بین ا...

زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواق‌های موضوعی می‌شود

زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواق‌های موضوعی می‌شود
2024-11-27T22:47:31+03:30
مشهد- تولیت آستان قدس رضوی گفت: زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواق‌های موضوعی می‌شود.

املش لرزید

املش لرزید
2024-11-27T22:34:07+03:30
املش- زلزله ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر حوالی شهرستان املش در استان گیلان را لرزاند.

وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است

وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
2024-11-27T22:34:06+03:30
ساری- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: طبق آمار سازمان جهانی سهم ایران از گردشگری جهانی پایین است.

قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد

قدرت  جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
2024-11-27T21:00:43+03:30
تهران-اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دلایل شکست صهیونیستها در نبرد با حزب الله را برشمرد و گفت: قدرت جبهه مقاومت سبب آ...

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
2024-11-27T20:47:27+03:30
ساری- مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران بر اهمیت مأموریت شرکت در تداوم صادرات نفت و میعانات گازی تأکید کرد و گفت:استمرار جریان صادرات نفت، مأموریت اصلی است.

اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است

اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
2024-11-27T20:47:27+03:30
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با تأکید بر جایگاه بی‌نظیر اعتکاف در احیای مساجد و تربیت انسان‌های مجاهد، گفت: این آئین الهی، موتور محرک معنویت جامعه است.

اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد

اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
2024-11-27T20:34:06+03:30
تهران-اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دلایل شکست صهیونیستها در نبرد با حزب الله را برشمرد و گفت: اختلاف مسوولان رژیم صهی...

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
2024-11-27T20:34:05+03:30
ساری- مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران بر اهمیت مأموریت شرکت در تداوم صادرات نفت و میعانات گازی تأکید کرد و گفت:استمرار جریان صادرات نفت، مأموریت اصلی است.

تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود

تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
2024-11-27T20:20:44+03:30
ساری- معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به تلاش برای تبدیل ایران به هاب انرژی در منطقه گفت: تاکید وزیر تحقق این هدف است.

تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه

تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
2024-11-27T19:54:05+03:30
بیرجند- استاندار خراسان جنوبی تدوین یک برنامه با افق ۶ ماهه را به مدیران حوزه کشاورزی استان تکلیف کرد.

دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند

دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
2024-11-27T19:00:56+03:30
بهارستان- دادستان عمومی و انقلاب بهارستان از دستگیری یک عضو شورا، دو کارمند شهرداری و دو دلال در شهر گلستان در راستای مبارزه با فساد اداری خبر داد.

تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود

تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
2024-11-27T18:34:08+03:30
کلاردشت - وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تصویب منطقه گردشگری کلاردشت سبب جهش در منطقه می شود.

ارسال کمک‌های مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان

ارسال کمک‌های مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان
2024-11-27T17:00:47+03:30
مشهد- ۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جهت ارسال به لبنان بارگیری شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)