میرنیوز
به گزارش ساینتفیک، همانطور که مشاهده کردیم واکسنهای ساختهشده در این مورد کارایی نداشته و مؤثر نبودند، بنابراین باید به تغییر در روش تحقیق و نوآوریها توجه بیشتری داشته باشیم. بیماری همهگیر کووید-19 شاید انگیزهای برای ساخت و تسریع پیشرفتها در زمینه واکسنشناسی برای غلبه بر محدودیتهای کنونی شود.
یکی از مهمترین موارد در تسریع طراحی واکسنهای امروزی توانمندسازی دانشمندان برای کسب دانش عمیقتر در زمینه زیستشناسی مولکولی و ژنتیک در طراحی واکسنها بهعنوان محرک بدن در واکنش به عفونتهای ویروسی است.این نسل جدید واکسنها از اسیدهای نوکلئیک، بلوکهای ساختاری ژنها و پروتئینهاست. درواقع اولین واکسنی که در آزمایشهای بالینی علیه بیماری همهگیر فعلی معرفیشده، واکسن اسید نوکلئیک اسید است.
تحقیقات واکسنشناسی نمونهای از تحولات در مولکولهای تقویتکننده سیستم ایمنی است که به "کمککننده" مشهور هستند و موجب افزایش کیفیت واکنش ایمنی بدن میشوند. از این کمککنندهها در واکسیناسیونها علیه هپاتیت، سیاهسرفه، کزاز، پاپیلومای انسانی، سل و مالاریا استفاده میشود. بهتازگی، طبقه جدیدی از این کمککنندهها با موفقیت علیه زونا استفاده شدند. البته در مورد بیماری ایدزHIV نیز نویدهایی دادهشده است.
واکسنهای حاوی ترکیبات کمکی حتی در مورد جهشهای ژنتیکی نیز محافظت ایجاد میکنند. این واکسنها دارای قدرت بیشتری هستند، بنابراین دوزهای کمتری تجویز میشود و افراد بیشتری ایمنسازی شده و مدتزمان ایمنسازی نیز بیشتر است.
بااینوجود، این ترکیبات حیاتی برای ایجاد واکسنهای مؤثر بر ضدویروس فعلی مورداستفاده قرار نمیگیرند، اما چرا؟ دلیل اول این است که شرکتهای تولیدکننده چنین واکسنهای تایید شده به دلیل محدودیت در منابع طبیعی، تولید کافی ندارند. دوم، در وضعیت فعلی شک و تردید در مورد ایمنی واکسن، باعث شده تا برخی در افزودن مکملها برای ایجاد واکسنهای قویتر تردید داشته باشند. دلیل آخر هم کمبود کمککنندهها در حوزه عمومی است که میتواند بر تقویت اثربخشی واکسنهای جدید تأثیرگذار باشد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالاتمتحده اعلام کرده است که تولید واکسن کروناویروس جدید از اولویت بالایی برخوردار است و میتواند "نسبتا زود" در دسترس قرار گیرد، اما آیا این موضوع بهزودی برای محافظت شهروندان آسیبپذیر در برابر بیماری کووید-19 تحقق خواهد یافت. در این میان، باید برای رفع مشکلات موجود در تولید واکسن برای همهگیریهای بالقوه فعلی و آینده بهسرعت چندین قدم برداشته شود:
سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه
ما میتوانیم از این بیماری همهگیر بهعنوان انگیزهای برای تامین بودجه ابتکارات استفاده کنیم که به ما در درک بهینه طراحی، انتخاب و تولید مکملهای جدید واکسن برای مقابله با عفونتهای همهگیر کمک کند. تلاش هماهنگ در تحقیق و ایجاد واکسنهای جدید منجر به واکنش سریعتر و مؤثرتر به شیوع در آینده خواهد شد. بهطور مشابه، واکسنهای اسید نوکلئیک پتانسیل عظیمی از خود نشان دادند و نیاز به آزمایش و استقرار گسترده دارند. همچنین نیاز به سرمایهگذاری و تسهیل در آزمایش، نظارت و تجزیهوتحلیل ایمنی واکسنهای کمککننده نیز داریم.
ایجاد ذخیرهسازی راهبردی
امروزه ایمن بودن ترکیبات کمککنندهها به اثبات رسیده و میتوانند با هزینه کم، سریع و به مقدار زیاد و با مواد مصنوعی موجود بهطور گسترده در دسترس باشند. متاسفانه، این کمککنندهها بهطور گسترده مورداستفاده قرار نمیگیرند و به مقدار کافی در انبار کشورها ذخیره نمیشوند و باید یک ذخیره ایجاد کنیم تا این ترکیبات نجاتدهنده برای این بیماری و همه بیماریهای آتی آماده باشند.
کاهش موانع نوآوری در تولید واکسنهای مدرن
ترس از عوارض جانبی واکسن به طرز چشمگیری مانع از توانایی تولید واکسنهای جدید شده است. ما باید ابزاری برای انتشار دانشآموخته شده در مورد ایمنی و عوارض جانبی واکسنها برای عموم ایجاد کنیم. غلبه بر ترسهای ما از بیماری همهگیر ویروسی، برای تحریک توسعه یک نمونه واکسن ایمن، انعطافپذیر، با افزایش سرعت دسترسی و مقرونبهصرفه برای برطرف کردن بیماری همهگیر فعلی بسیار مهم است.
میدانیم که بیماریهای عفونی تاریخ تکرار میشوند پس فرصت برای اطمینان از ثبات و امنیت بیشتر برای همهگیریهای آینده را با کمک واکسنهای قرن بیست و یکم غنیمت شمرده و اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود