میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، 26 مرداد ماه سالروز شکست حصر پاوه به فرمان تاریخی امام خمینی(ره) در سال 58 است. در این روز مقاومت مردم پاوه در کنار رزمندگان به فرماندهی شهید چمران نقشه مهاجمان و گروههای ضد انقلاب را نقش بر آب کرد و انقلاب اسلامی نوپا را از شر چالشی بزرگ رها کرد.
نقشه تصرف بخشی از خاک کشور ما توسط گروهکهای سرسپرده با بیگانگان با این امید که نهال انقلاب هنوز پا نگرفته است با مقاومت دلاورانه مردم و رزمندگان نقش برآب شد و این در حالی است که سقوط پاوه میتوانست بر وضعیت سایر شهرها اثر بگذارد و روحیه مردم و رزمندگان را تضعیف کند.
26 مرداد 58 مصادف با ماه مبارک رمضان بود و پاوه 6 روز کامل بدون آب و برق در محاصره بود. مهاجمان با بستن راههای ورودی، هر جا پاسداری را داخل شهر میدیدند دستگیر و با جداکردن سر از بدن او، سر بریده را در خیابانهای شهر میچرخاندند تا مردم را وادار به مراجعت به خانههای خود کنند. حلقه محاصره هر لحظه تنگتر میشد. تعداد مهاجمان که از پشتیبانی دشمنان خارجی حمایت میشدند حدود 5000 نفر مجهز به سلاحهای مرگبار و تنها نیروی مدافع شهر تعداد کمی از پاسداران و نیروهای ژاندارمری بودند که مجموع آنان به 300 نفر هم نمیرسید.
عدم توازن قوا میان مهاجمان و مدافعان شهر سبب شد که در نیمه شب 24 مرداد 1358 درگیریها به اوج برسد. تعدادی از نیروهای سپاه پاسداران به شهادت رسیدند یا مجروح شدند و همه ارتفاعات اطراف شهر به دست مهاجمان اشغال شد. پاسداران به مقر خود در وسط شهر عقبنشینی و از اطراف خانههای خود در شهر به مقابله علیه مهاجمان اقدام کردند. بخش عمدهای از شهر از جمله بیمارستان به تصرف مهاجمان درآمد.
در روز 24 مرداد 1358 یک فروند هواپیمای اف-4 نیروی هوایی ارتش بر فراز منطقه اورامانات سقوط کرد و خلبان سرگرد نوژه و کمک خلبان آن به شهادت رسیدند.
در روز 25 مرداد 1358، فرمانده سپاه پاسداران پاوه با بیسیم از مقامات کرمانشاه درخواست کمک کرد. در حالی که خطر سقوط، شهر پاوه را هر لحظه تهدید میکرد از طرف دولت موقت، دکتر چمران مأموریت یافت برای بررسی اوضاع پاوه و مقابله با اشرار به سوی پاوه حرکت کند.
شهید سرلشکر ولیالله فلاحی از همان اوایل فعالیت گروههای معاند در مناطق مختلف کردستان حضور داشت و ضمن نظارت بر عملیاتها، با حضور خود در میان نیروهای نظامی و تشویق و قدردانی از آنان، موجب تقویت روحیه رزمندگان میشد و در عین حال در ارائه تدابیر تاکتیکی، فرماندهان را یاری و هدایت میکرد.
ایشان به خوبی میدانست که هیاهو و شعارهای سران احزاب، همان اهداف استعمار است که این بار در پوشش حمایت از خلق محروم کُرد، آشکار شده است. به همین دلیل وی ضمن سپری کردن اغلب اوقاتش در کردستان، با حضور در کلیه عملیاتهای عمده و حساس، با ارائه رهنمودهای تاکتیکی و استفاده از تدابیر مؤثر، عامل اصلی و محوری در ناکامی نیروهای ضدانقلاب بود.
سرتیپ فلاحی فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز که در قرارگاه غرب حضور داشت، از کرمانشاه به اتفاق مصطفی چمران در روز 25 مرداد 1358 با دو فروند بالگرد با توجه به خطرات بسیار زیاد وارد پاوه شدند.
یک روز پس از حضور سرتیپ فلاحی و چمران در پاوه یعنی صبح روز 26 مرداد 1358 گروهی از مهاجمان به بیمارستان حمله کردند، بیمارستان و همچنین منبع آب پاوه به کلی نابود شد. مردم پاوه در خانهها و یا زیرزمین منازل خود پنهان شدند. شهید چمران به همراه 20 نفر از پاسداران در گروهان ژاندارمری همچنان در محاصره بودند. کسی قادر به جمعآوری اجساد شهدا در خیابانهای پاوه نبود.
با صدور فرمان تاریخی حضرت امام(ره) در تاریخ 27 مرداد 1358 مبنی بر لزوم شکست حصر پاوه، نیروهای انقلابی و مردم کرمانشاه به سوی پاوه حرکت کردند. هجوم مردم و همچنین رسیدن نیروهایی که از قبل به سمت پاوه در حرکت بودند، باعث عقبنشینی ضدانقلاب شد.
پس از پیام امام خمینی(ره) در روز شنبه 27 مرداد، لشکرهای مختلف ارتش و نیروهای سپاه پاسداران از نقاط مختلف برای سرکوب مهاجمان اعلام آمادگی کردند. دولت نیز به مهاجمان اخطار کرد که اگر تا ساعت یک بعد از ظهر امروز حلقه محاصره را رها و گروگانها را آزاد نکنند، به وسیله نیروهای ارتش و مردم سرکوب خواهند شد.
در اجرای فرمان امام، علاوه بر نیروی زمینی، فعالیت مؤثر و کلی در سایر نیروهای ارتش آغاز شد. یک واحد 150 نفری از افراد تیپ 23 نیروی ویژه (نوهد) که با دستور سرتیپ فلاحی از روز قبل با هواپیمای (سی-130) از تهران وارد کرمانشاه شده بود، به همراه گروهانی از نیروی مخصوص تیپ 55 هوابرد شیراز در روز بیست و هشتم مردادماه به پاوه اعزام شد.
با فرمان امام در مقابله با گروههای ضدانقلاب، تردید و دودلی نیروهای نظامی در مواجهه با اشرار از میان رفت. از سوی ستاد مشترک ارتش(سرتیپ شاکر) به نیروی دریایی دستور داده شد 150 نفر از تکاوران دریایی بوشهر را با هواپیما به کرمانشاه اعزام کند و زیر امر سرتیپ فلاحی، فرمانده نیروی زمینی قرار دهد.
در روز بیست و هفتم مردادماه واحدهای تقویتی با استفاده از حداکثر مقدورات هوانیروز با فرماندهی و نظارت سرتیپ فلاحی با بالگرد وارد پاوه شدند. واحدهای اعزامی نیز از راه زمینی به پاوه نزدیک شدند. نیروهای ارتش بدون درگیری، از گردنه مله پلنگان وارد پاوه شدند و در اطراف گروهان ژاندارمری پاوه موضع گرفتند.
در ساعت 11 صبح روز 27 مرداد چهار فروند بالگرد حامل نیروهای نظامی و پاسداران و مهمات از کرمانشاه عازم اورامانات و پاوه شدند. مهاجمان که تحت فرماندهی حزب دمکرات کردستان بودند، پاوه را ترک کردند. مردم پاوه از مخفیگاههای خود خارج شدند و به استقبال نیروهای اعزامی آمدند. انتقال نیرو توسط بالگردهای هوانیروز با تعداد و سرعت بیشتری ادامه یافت. سرتیپ فلاحی همراه با اولین نیروها وارد شهر پاوه شد و مورد استقبال چمران و مردم پاوه قرار گرفت.
شهید چمران در خاطرات خود از عملیات آزادسازی پاوه میگوید: از 60 پاسدار، فقط 16 نفر باقی مانده بودند و آن هم 6 یا 7 نفر مجروح که قادر به جنگ نبودند و بقیه نیز خسته، کوفته، دل شکسته و گرسنه که به مدت یک هفته، تحت محاصره در سختترین شرایط بودند و اکثر دوستان خود را از دست داده بودند .آب بر آنها قطع شده بود؛ زیرا تلمبه موتور آب را که خارج از شهر قرار داشت، آتش زده بودن. نان و آذوقه نداشتند؛ مهمات آنها به پایان رسیده بود، همه ارتفاعات شهر به دست دشمن سقوط کرده بود؛ بیمارستان معروف پاوه، به دست آنها افتاده بود و همه 25 پاسدارش، به شهادت رسیده بودند. در مقابل آنها، نیرویی بین 2000 تا 8000 نفر از همه گروههای چپی و راستی، با اسلحه سبک و سنگین، همه منطقه را زیر سیطره خود گرفته بودند.
مردم استان کرمانشاه به ویژه مردم پاوه آن روزها را هیچ گاه فراموش نمیکنند و اعتقاد دارند این جنگ براساس معیار جنگ 6 روزه اعراب و اسرائیل تدوین و برنامهریزی شده بود و میگویند در مرداد 58 دشمنان ملت و انقلاب در اطراف پاوه جمع شدند و جنگ ناخواستهای را علیه مردم به راه انداختند.
براساس گفتههای مردم بومی منطقه که شاهد ماجرا بودند دشمنان جنگ کردستان را به راه انداختند و تمام شهرستانهای کردنشین به استثنای شهرستان پاوه را به تصرف خود درآوردند و در جریان مقاومت پاوه تعدادی از پاسداران بومی و غیربومی را به شهادت رساندند.
در این عملیات آمیخته شدن خون جوانان شیعه و اهل سنت در شهر پاوه سبب شد زمینه وحدت و اتحاد این افراد برای همیشه در تاریخ انقلاب بماند.
انتهای پیام/ح
منبع : خبرگزاری تسنیم
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد