میرنیوز

سایه گرانی مصالح ساختمان بر افزایش اجاره‌بها / به تنهایی نمی‌توانیم قیمت مسکن را کنترل کنیم

سایه گرانی مصالح ساختمان بر افزایش اجاره‌بها / به تنهایی نمی‌توانیم قیمت مسکن را کنترل کنیم 2022-08-03T12:32:54+04:30

به گزارش خبرنگار مهر، امیر زاغیان ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از روش‌های کنترل قیمت مسکن، عرضه و تقاضا است، اظهار داشت: سامانه شناسایی خانه‌های خالی تا حدی کنترل بازار عرضه و تقاضا را انجام می‌دهد اما با شناسایی این خانه‌ها به تنهایی نمی‌توان قیمت مسکن را کنترل کرد زیرا نرخ اجاره‌بها به صورت مستقیم تحت تأثیر قیمت تمام شده ساخت مسکن است و قیمت مسکن نیز مستقیم تحت تأثیر قیمت تمام شده مصالح ساختمانی است.

وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی به تنهایی نمی‌تواند افزایش قیمت مسکن را کنترل کند و لازم است ارگان‌های اجرایی مانند دستگاه قضا و اصناف و املاک نیز در این مسئله کمک کنند.

قولنامه اجاره مسکن برخلاف مصوبه دولت فاقد وجاهت قانونی است

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان خاطرنشان کرد: قولنامه اجاره خانه که برخلاف مصوبه وزارت راه و شهرسازی مبنی بر افزایش ۲۵ درصدی در سال جاری نوشته شود، فاقد وجاهت قانونی است و مشاوران املاک نباید خلاف این مصوبه قولنامه‌ای بنویسند.

زاغیان افزود: پیشنهاد ما این است که وزرات صنعت، معدن و تجارت بر اساس قانون، مصالح ساختمانی از جمله سیمان و میلگرد و … را با قیمت اصلی در اختیار خانه اولی‌ها قرار دهد یا با توجه به اینکه سهم مردم از این آلایندگی و صنایع در این کلانشهر غیر قابل جبران است، وزارت شما به هر فردی یک قطعه زمین یا تسهیلات ارائه کند.

آماری از خانه‌های خالی شهر اصفهان نداریم

وی با تاکید بر اینکه نرخ اجاره بهای مسکن تحت تأثیر مصالح ساختمانی است، در پاسخ به آمار خانه‌های خالی شناسایی شده در کلانشهر اصفهان، ابراز بی اطلاعی کرد و افزود: آمار خانه‌های خالی در سامانه وزارتخانه است و ما دسترسی به این آمار نداریم ضمن اینکه در نظر بگیرید هر اتفاقی در کشور می‌افتد سهم اصفهان یک درصد بوده و اصل موضوع خانه‌های خالی بر عهده امور مالیاتی کشور است.

وی تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده نرخ مسکن قیمت تمام شده آن و خواب سرمایه است و باید در موضوع مالیات بر خانه‌های خالی سیاست تشویقی در پیش گرفت تا مالکان به اجاره دادن ترغیب شوند.

۶۰ درصد ثبت نام کنندگان نهضت ملی مسکن حائز شرایط بودند

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه ۴۲۳ هزار متقاضی در استان اصفهان در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند، اضافه کرد: بیش از ۶۰ درصد ثبت نام کنندگان حائز شرایط بودند که شمار آنها بالغ بر ۱۳۰ هزار نفر است.

زاغیان با بیان اینکه اصفهان با ۴۲۳ هزار ثبت نام کننده متقاضی دومین استان کشور در نهضت ملی مسکن است، اظهار داشت: تاکنون برای بالغ بر ۲۰ هزار واحد مسکونی پروانه اخذ و ساخت و ساز آنها آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه سهمیه استان اصفهان در نهضت ملی مسکن طی چهار سال ۲۰۳ هزار واحد مسکونی است، خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ هزار واحد در سال طی این مدت باید در استان ساخته شود.

تأمین زمین برای ۷۰ درصد متقاضیان مسکن ملی

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه عمده ترین کار ما در سال اول طرح نهضت ملی مسکن تأمین زمین بود، ابراز داشت: تاکنون برای بیش از ۷۰ درصد متقاضیان، زمین تأمین شده است که مهمترین اقدام برای تحقق پذیری سیاست نهضت ملی مسکن به شمار می‌رود.

زاغیان اظهار داشت: مسئله افزایش بارگذری با اجرای این طرح به یک دغدغه برای برخی شهروندان تبدیل شده که نهضت ملی مسکن چه نسبتی با مهاجر پذیری د مهاجر فرستی دارد؟ که باید گفت در این طرح قرار است ساکنان را خانه دار کنیم؛ البته با خانه دار شدن این مستأجران ظرفیت خالی به وجود می‌آید که این ظرفیت را باید مدیریت کرد.

وی در این باره به آماری از ثبت نام‌های متقاضیان مسکن ملی در استان اصفهان اشاره کر و گفت: براساس بررسی کلانی که با سه رقم اول کد ملی افراد انجام دادیم تقریباً به این نتیجه رسیدیم که متقاضیان از شاهین شهر، نجف آباد، خمینی شهر و کاشان و سایر شهرهای با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر یا شهر اصفهان، بیش از ۶۰ درصد از خود همان شهر و ساکن همان شهر هستند و کمتر از ۲۰ درصد مربوط به افرادی است که کد ملی آنها مربوط به شهر دیگر بوده اما ۵۵ سال است که اینجا ساکن هستند.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص ایجاد شهر یا شهرک جدید در این استان، خاطرنشان کرد: استان اصفهان به دلیل ویژگی‌های خاص، قدمت و موفقیت شهر و بحران آب در این برنامه ریزی استثنا است و با توجه به مهاجر پذیری در سال‌های گذشته قرار نیست بارگذاری جدید انجام شود و ایجاد شهر و شهرک جدید در دستور کار استان نیست.

زاغیان اضافه کرد: در طرح نهضت ملی مسکن در راستای بحران آب الحاقاتی را در پروژه‌ها انجام می‌دهیم؛ از جمله به سیستم و سپتینگ فاضلاب برای آبیاری فضای سبز توجه شده است، دغدغه کمبود آب، درست است اما بابد توجه داشت که متقاضیان نهضت ملی مسکن هم اکنون بر سر سفره آبی استان ارتزاق می‌کنند.

۲۶ هزار بانوی مجرد در اصفهان متقاضی مسکن ملی

وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن حدود ۲۶ هزار خانم مجرد بالای ۳۵ سال، یک هزار زن خود سرپرست و ۴۴ هزار نفر مرد مجرد دارای سنین ۲۳ تا ۴۵ سال ثبت نام کردند.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه نهضت ملی مسکن به سه شیوع اجرا می‌شود، اظهار داشت: روش اول انبوسازی است که به متقاضی در ابتدا واحد مسکونی تحویل داده می‌شود اما پیشرفت این پروژه‌ها به واریز آورده متقاضیان گره می‌خورد.

زاغیان خاطرنشان کرد: متقاضیان باید ۳۰۰ میلیون تومان آورده داشته باشند که در اقساط ۴۰ میلیون تومانی به غیر از وامی که دریافت می‌کنند، واریز کنند.

وی سقف کنونی وام طرح مسکن ملی را ۴۰۰ میلیون اعلام کرد و گفت: قرار است سقف این وام افزایش یابد و از این رو متقاضیان باید برنامه ریزی اقتصادی برای بازپرداخت نیز داشته باشند.‌

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان روش دوم طرح مسکن ملی را واگذاری گروهی یک پلاک زمین به ۲ تا پنج متقاضی برشمرد و افزود: این افراد مشارکتی خودشان ساخت و ساز را انجام می‌دهند.

زاغیان افزود: طرح خودمالک نیز در نهضت ملی مسکن وجود دارد که لازمه آن داشتن پروانه و سند مالکیت زمین است و بدون سپرده گذاری به این افراد وام تعلق می‌گیرد و در واقع آورده آنان زمین است.

باید جلوی خط تولید متروپل‌ها را بگیریم

وی با بیان اینکه بالغ بر ۳۰۰ ساختمان ناایمن در شهر اصفهان شناسایی و به شهرداری اعلام شده است، افزود: شهرداری اخطارها لازم را به مالکان این ساختمان‌ها اعلام کرده است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه دستیابی به ساختمان‌هایی شبیه پلاسکو در شهر اصفهان لاجرم است، ابراز داشت: با کهولت سن ساختمان و فرسایش آن لاجرم به ساختمان‌هایی شبیه پلاسکو می رسیم که بهره‌برداران آنها طبق مبحث ۲۲ باید نوسازی و بروزسانی شوند اما مهمتر از آنها باید جلوی خط تولید متروپل‌ها را بگیریم.

زاغیان افزود: باید به طور قاطع هر گونه بهره برداری قبل از پایان کار ممنوع شوند و دستگاه‌های خدمات رسان مانند سازمان‌های آب، برق و گاز باید قبل از اخذ پایان کار اجازه وصل دائم انشعابات را ندهند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان سهمیه قیر استان در طرح بازآفرینی جذب شده است، گفت: براساس نیاز شهرهای استان به صورت عادلانه بین ۷۰ شهر استان تقسیم خواهد شد که با اولویت گذرهای خاکی استفاده کنند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

جان باختن کودک ۱۱ ساله در رباط‌کریم زیر آوار میلگردها

جان باختن کودک ۱۱ ساله در رباط‌کریم زیر آوار میلگردها
2025-03-13T23:56:31+03:30
رباط کریم - سقوط میلگردها از یک دستگاه نیسان در بلوار امام رضا(ع) رباط‌کریم، جان یک کودک ۱۱ ساله را گرفت و مادرش را مصدوم کرد.

مردم اجازه دست‌درازی به ثروث عظیم «شاهوار» را نمی‌دهند

مردم اجازه دست‌درازی به ثروث عظیم «شاهوار» را نمی‌دهند
2025-03-13T23:56:29+03:30
شاهرود- رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو با اشاره به اهمیت «شاهوار» برای کشورمان، گفت: هیچ مردمی حاضر نیستند چنین ثروت عظیمی را به پای استخر...

تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد

تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد
2025-03-13T23:16:38+03:30
سمنان- نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به نقش مداحان در مقابله با توطئه‌های دشمنان گفت: تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد.

بزرگترین زورخانه شرق کشور با ظرفیت ۸۰۰ تماشاگر در گناباد افتتاح شد

بزرگترین زورخانه شرق کشور با ظرفیت ۸۰۰ تماشاگر در گناباد افتتاح شد
2025-03-13T22:09:57+03:30
گناباد- بزرگترین زورخانه شرق کشور با حضور وزیر ورزش و جوانان در روستای بیلند گناباد افتتاح شد.

امضای تفاهم‌نامه مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس کرمان

امضای تفاهم‌نامه مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس کرمان
2025-03-13T22:09:55+03:30
کرمان- تفاهم نامه مشترک مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس و صنایع دستی کرمان امضا شد.

پزشکیان پاکدشت را ترک کرد

پزشکیان پاکدشت را ترک کرد
2025-03-13T21:56:37+03:30
پاکدشت- رئیس جمهور پس از حضور در جلسه نشست با مدیران شهرستان های جنوب شرق استان تهران در پاکدشت، این شهرستان را ترک کرد و پرونده چهارمین سفر در استان تهران ن...

نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارد

نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارد
2025-03-13T21:56:35+03:30
قائمشهر- سرمربی تیم نساجی مازندران گفت: تیم نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارا است.

نارضایتی سرمربی سپاهان از داوری در بازی با نساجی

نارضایتی سرمربی سپاهان از داوری در بازی با نساجی
2025-03-13T21:30:03+03:30
قائمشهر - سرمربی تیم سپاهان اصفهان با گلایه از داوری گفت: از ترس محروم شدن مجبورم به دروغ بگویم همه چیز خوب بوده است.

طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است

طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است
2025-03-13T20:49:45+03:30
شاهرود- نماینده تشکل‌های زیست محیطی شاهرود با بیان اینکه طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است، گفت: مطالبه جدی مردم شهرستان ابطال این طرح...

کمبود منابع و بودجه در وزارت ورزش

کمبود منابع و بودجه در وزارت ورزش
2025-03-13T20:36:25+03:30
بردسکن- وزیر ورزش و جوانان گفت: کمبود بودجه و منابع در وزرات ورزش مشهود است.

مشارکت ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان

مشارکت ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان
2025-03-13T20:23:04+03:30
بندرعباس- استاندار هرمزگان از مشارکت بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان طی سال آینده خبر داد.

بارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان

بارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان
2025-03-13T20:09:42+03:30
زاهدان- رییس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای هواشناسی سیستان وبلوچستان از ثبت گزارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سطح استان خبر داد. 

استاندار گلستان: مدیران بدون اتلاف وقت، مشکلات تولیدکنندگان را حل کنند

استاندار گلستان: مدیران بدون اتلاف وقت، مشکلات تولیدکنندگان را حل کنند
2025-03-13T19:56:22+03:30
کردکوی-استاندار گلستان بر لزوم حمایت عملی از سرمایه‌گذاران تأکید کرد و از مدیران خواست بدون اتلاف وقت، پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان باشند.

جسد مقتول بعد از ۶ روز از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد

جسد مقتول بعد از ۶ روز از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد
2025-03-13T19:56:22+03:30
پارس‌آباد - دادستان شهرستان پارس آباد گفت: جسد فردی که ۶ روز پیش مفقود شده از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد.

غربالگری منظم، کلید پیشگیری و درمان به‌موقع سرطان کلیه است

غربالگری منظم، کلید پیشگیری و درمان به‌موقع سرطان کلیه است
2025-03-13T19:43:03+03:30
همدان ـ عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: غربالگری منظم: سلاحی مؤثر در جنگ با سرطان کلیه است.

مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند

مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند
2025-03-13T19:43:03+03:30
همدان ـ مدیرگروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند.

سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر

سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر
2025-03-13T19:16:25+03:30
مشهد - قائم مقام ستاد مناسبت‌های شهری شهرداری مشهد از سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس از ۲۲ مسیر به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر خبرداد.

رئیس‌جمهور خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد

رئیس‌جمهور خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد
2025-03-13T18:49:46+03:30
پاکدشت- رئیس جمهور در سفر به جنوب شرق استان تهران خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد

مقاومت پای دین دستور خداوند است

مقاومت پای دین دستور خداوند است
2025-03-13T18:09:41+03:30
شیراز - امام جمعه شیراز در جلسه تفسیر آیه محوری ۱۱۲ سوره هود در «پویش زندگی با آیه‌ها» گفت: مقاومت پای دین دستور خداوند است زیرا باعث خشنودی خداوند و شکست حی...

وزیر ورزش و جوانان در قوچان به پویش «نه به‌تصادف» پیوست

وزیر ورزش و جوانان در قوچان به پویش «نه به‌تصادف» پیوست
2025-03-13T18:09:41+03:30
مشهد - وزیر ورزش و جوانان در سفر به قوچان با حضور در پلیس‌راه این شهرستان به پویش نه به‌تصادف پیوست.

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است
2025-03-13T17:56:25+03:30
کاشمر - وزیر ورزش و جوانان گفت: در کشور حدود ۴ هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه‌تمام وجود دارد که برای تکمیل آن‌ها نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

سامانه اسکان نوروزی زائران در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شد

سامانه اسکان نوروزی زائران در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شد
2025-03-13T17:56:24+03:30
مشهد - مسئول کمیته اسکان ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی از راه‌اندازی سامانه اسکان نوروزی زائران در این استان خبر داد.

حل مشکلات اقتصادی نیازمند هماهنگی سریع بین دستگاه‌ها است

حل مشکلات اقتصادی نیازمند هماهنگی سریع بین دستگاه‌ها است
2025-03-13T17:43:03+03:30
گنبدکاووس-معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با تأکید بر لزوم پیگیری مشکلات اقتصادی و مدیریتی، خواستار هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی استان شد.

بزرگترین سفره افطار جهان اسلام در مشهد گسترده می‌شود

بزرگترین سفره افطار جهان اسلام در مشهد گسترده می‌شود
2025-03-13T17:43:02+03:30
مشهد - مشهد در شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) طی یک مراسم افطاری، میزبان ۸۰ هزار نفر روزه دار است.

استاندار تهران: کمبود منابع آب و فرونشست زمین از معضلات جنوب شرق تهران

استاندار تهران: کمبود منابع آب و فرونشست زمین از معضلات جنوب شرق تهران
2025-03-13T17:16:21+03:30
پاکدشت- استاندار تهران کمبود منابع آب، فرونشست زمین تا ۳۶ سانتی‌متر در برخی مناطق، کمبود سرانه‌های درمانی و معضل مهاجرپذیری را به عنوان مشکلات اصلی جنوب شرق ...

۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد

۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد
2025-03-13T17:16:20+03:30
ارومیه - رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی از کشف ۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع و ۱۳ کیلو گرم پیش ساز در شهرستان سردشت خبر داد.

تحول دانشگاه‌ها در مسیر استقلال مالی و ارتباط با صنعت است

تحول دانشگاه‌ها در مسیر استقلال مالی و ارتباط با صنعت است
2025-03-13T17:03:03+03:30
تبریز- وزیر علوم بر ضرورت استقلال مالی دانشگاه‌ها، گسترش ارتباط با صنعت و استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی برای حل مشکلات کشور تأکید کرد.

مسجد جامع ارومیه ثبت جهانی می شود

مسجد جامع ارومیه ثبت جهانی می شود
2025-03-13T16:09:53+03:30
ارومیه - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی غربی گفت: مسجد جامع ارومیه جزو لیست اولیه ثبت یونسکو قرار گرفته و اردیبهشت ماه سال آینده مو...

نزاع‌های اجتماعی موجب سستی جامعه می‌شود

نزاع‌های اجتماعی موجب سستی جامعه می‌شود
2025-03-13T16:09:51+03:30
مشهد - نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: نبود همبستگی اجتماعی باعث سستی اجتماعی، از بین رفتن اقتدار و روحیه مقاومت در جامعه می‌شود.

ترافیک در محور سوادکوه نیمه سنگین است

ترافیک در محور سوادکوه نیمه سنگین است
2025-03-13T15:56:21+03:30
ساری- سرپرست مرکز مدیریت راه‌های مازندران وضعیت تردد در مسیر جنوب به شمال محور سوادکوه را نیمه سنگین یاد کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)