میرنیوز
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، در شرایطی پیک هفتم کرونا افزایش یافته که کارشناسان براین باورند بی توجهی خانوادهها به پروتکلهای بهداشتی باعث شده نرخ ابتلا میان کانونهای خانوادگی سیر صعودی و معناداری به خود گرفته باشد.
در این زمینه کارشناسان تاکید میکنند تعطیلی مدارس و همچنین بی توجهی تهویه مناسب هوا از سوی خانوادهها در گرمای تابستان عاملی بوده تا با آغاز پیک هفتم با زیرسویههای جدید نرخ ابتلا تصاعدی افزایش داشته و روند نگران کنندهای به خود گرفته باشد تا جایی که مقایسه آمارهای یک هفته گذشته رشد 4 برابر نرخ ابتلا را نشان میدهد که درصورت بیتوجهی به این موضوع قطعا درگیر مشکلاتی عمده خواهیم شد.
لزوم تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا و تشدید رعایت شیوه نامههای بهداشتی
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به افزایش موارد سرپایی و بستری کرونا در کشور، گفت: موارد ابتلا و بستری کرونا در ایران نسبت به هفته قبل حدود 4 برابر افزایش یافته که لزوم تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا و تشدید رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، فاصله گذاری فیزیکی و تهویه مناسب، ضروری است.
دکتر حمیدرضا جماعتی در گفتگو با خبرنگار وبدا با اشاره به هفتاد و چهارمین جلسه این کمیته در روز گذشته، اظهار داشت: در این نشست آخرین اطلاعات سویه های اُمیکرون به ویژه BA.4 وBA.5 در جهان بررسی و مشخص شد که در اکثر کشورهای دنیا در اروپا از جمله فرانسه، انگلیس، آلمان، کشورهای آمریکای شمالی، جنوبی، نیوزیلند، استرالیا، ترکیه، قطر، ژاپن و اکثر کشورهای آسیایی، موارد مثبت و مرگ و میر اُمیکرون، در حال افزایش است.
وی افزود: در مطالعات مشخص شده که پدیده "ابتلای مجدد" به کرونا در زیرسویه های جدید اُمیکرون بر خلاف سایر واریانت ها که سه ماه بود، به حدود 4 هفته رسیده است. اگر فردی مبتلا به زیرسویه BA.1شده، ممکن است 4 هفته بعد به همان زیرسویه یا زیرسویه های دیگر اُمیکرون از جمله BA.2 یا BA.4 یا BA.5 مبتلا شود. در واریانت های قبلی، سیستم ایمنی فرد باعث جلوگیری از عفونت مجدد می شد ولی در مورد زیرسویه های اُمیکرون تا حدود زیادی وجود ندارد و عفونت تا 4 هفته بعد از ابتلا، محتمل است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: زیرسویه BA.2.75 در هند شناسایی و گزارش شده است و سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که این زیر سویه باید بررسی و رصد شود و در حال حاضر اطلاعاتی نداریم که این زیرسویه موجب شدت بیماری نسبت به زیرسویه های دیگر اُمیکرون می شود یا خیر اما بنظر نمی رسد باتوجه به یافته ها، چنین مساله ای صادق باشد.
وی با بیان اینکه تا کنون بیش از 16 هزار مورد ابتلا به آبله میمونی در دنیا شناسایی شده، یادآور شد: سازمان جهانی بهداشت باتوجه به افزایش موارد ابتلا به این بیماری، هشدار داده است که باید مورد توجه کشورمان قرار گیرد و اقدامات لازم از جمله تهیه واکسن انجام شود تا در صورت شناسایی این بیماری در کشور، آمادگی لازم داشته باشیم.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: در جلسه روز گذشته نماینده سازمان غذا و دارو در مورد تاریخ انقضای واکسن ها و داروها گزارشی ارائه کرد که این روند در دنیا در مورد واکسن فایزر و آسترازنکا هم انجام می شود یعنی بعد از 6 ماه بر اساس پروتکل ها، استراتژی ها و ارزیابی های واکسن، تاریخ انقضا پس از تست های تخصصی و پایداری می تواند تا 6 ماه یا بیشتر افزایش یابد بنابراین تمدید تاریخ انقضای واکسن ها، مساله جدیدی نیست و در مورد همه واکسن ها، چنین فرآیندی وجود دارد که بعد از 6 ماه، با ارزیابی های تخصصی سازمان های غذا و دارو، تاریخ انقضای واکسن ها می تواند تغییر پیدا کند.
دکتر جماعتی ادامه داد: تا کنون چندین بار تاریخ انقضای واکسن فایزر بر اساس مطالعات و بررسی های انجام شده، تغییر یافته که ممکن است 6یا 6 ماه، دوره انقضا، تمدید شود و این مساله جدیدی نیست. در مورد سایر واکسن ها نیز این فرآیند چندین بار توسط سازمان های غذا و دارو کشورهای مختلف انجام شده است.
وی به انجام مطالعات اولیه و تست های حیوانی برای تولید واکسن کرونا بر اساس زیرسویه های جدید اشاره و خاطرنشان کرد: ممکن است زیرسویه های جدید اُمیکرون، نسبت به واکسن های قبلی تاثیر کمتری بپذیرند و به همین دلیل در دنیا و کشور ما، ارزیابیها انجام شده و نیاز به ساخت واکسن بر اساس سویه اُمیکرون، ضروری بنظر میرسد و در حال تحقیق و تولید هستند. در ایران چندین شرکت واکسن سازی نیز وارد این پروسه شده اند.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: بیشترین تاثیر واکسن ها در کاهش بستری و مرگ و میر گزارش شده اما الان بحث این است که با استفاده از واکسن ها از ابتلا به بیماری نیز پیشگیری شود و بیشتر روی تقویت سیستم ایمنی مخاطی و تنفسی تمرکز شده است و برخی از شرکتها به سمت ساخت واکسنهای استنشاقی یا خوراکی رفته اند تا علاوه بر کاهش شدت بیماری و مرگ و میر، از ابتلا به کرونا نیز جلوگیری کنند که تحول جدیدی در دنیا به حساب می آید.
استان کرمان/ 128 موارد مثبت بستری جدید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 7 به 13 و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 2 به 4 شهر افزایش یافته است. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 13 به 6 کاهش پیدا کرده و متاسفانه دیگر هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا تاریخ دوم مردادماه، اظهار داشت: 128 مورد موارد مثبت بستری جدید داشتیم که 82 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 12 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 13 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 9 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 22 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 220 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید 19 در استان کرمان دو مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان 5 هزار و 680 نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 346 هزار و 859 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 79 هزار و 747 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 898 هزار و 521 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 30 هزار و 746 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.
استان سمنان / افزایش تعداد مبتلایان به کرونا روند افزایشی دارد
در حال حاضر شهرستان دامغان قرمز، شهرستانهای سمنان، شاهرود، مهدیشهر و سرخه نارنجی، شهرستانهای گرمسار و میامی زرد و شهرستان آرادان آبی کرونایی هستند.
سید محمدرضا هاشمی، استاندار سمنان با اشاره به تغییر رنگبندی کرونایی و ورود استان سمنان به وضعیت بسیار پر خطر تأکید کرد: استفاده از ماسک، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی الزامی است.
وی با بیان اینکه فعالیت مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان سمنان از سر گرفته میشود گفت: در هفته گذشته 2 هزار نفر مشکوک به ابتلا به کرونا به مراکز درمانی استان سمنان مراجعه کردند که از این تعداد تست کرونای 665 نفر مثبت اعلام شد و 60 نفر بستری شدند.
استاندار سمنان بیان کرد: از مجموع بستریها 15 نفر در بخش ICU نگهداری میشوند و در هفته گذشته یک بیمار کرونایی که به بیماری زمینهای هم مبتلا بود، جان خود را از دست داد.
کامران قدس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز با هشدار درباره ابتلای شدیدتر واکسن نزدهها به کرونا گفت: بیشتر افراد بستری در بخش کرونایی بیمارستانها کسانی هستند که یا واکسن نزدهاند و یا دوره واکسن آنها تکمیل نشده است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان دامغان در وضعیت بسیار پر خطر (قرمز) کرونایی قرار دارد افزود: در دامغان از 20 نفر بستری در بخش کرونایی، 11 نفر واکسن نزدهاند و در یک هفته اخیر 74 نفر در بخش کرونای بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان بستری شدند که از این تعداد 9 نفر در ICU نگهداری میشوند.
استان خراسان جنوبی/ تعداد جان باختگان کرونا در خراسان جنوبی به هزار و 455 نفر رسید
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته از 82 آزمایش جدید کرونا که در استان انجام شد 41 بیمار جدید شناسایی شد.
غلامرضا شریف زاده افزود: از این تعداد 19 مورد از بیرجند، 8 مورد از زیرکوه، 3 مورد از قاین، فردوس، طبس، خوسف و درمیان هر کدام 2 مورد و بشرویه، نهبندان و سربیشه هر کدام یک مورد بوده است.
به گفته دبیر ستاد پیشگیری و کنترل کرونا در استان در حال حاضر 57 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که از این تعداد 46 نفر کرونا مثبتند.
شریف زاده گفت: از این تعداد 11 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
وی افزود: در شبانه روز گذشته 2 مورد جدید فوت ناشی از کرونا در استان ثبت شد که با احتساب آن تعداد جانباختگان کرونا در استان به یک هزار و 455 نفر رسید.
وی بیان کرد: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا روز گذشته 587 هزار و 509 نفر واکسن نوبت اول، 532 هزار و 17 نفر واکسن نوبت دوم ، 223 هزار و 475 نفر واکسن نوبت سوم و 5 هزار و 162 نفر واکسن نوبت چهارم را دریافت کردند.
استان فارس/ وضعیت نارنجی 3 شهرستان استان فارس
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، افزایش ابتلاها و اعلام وضعیت نارنجی برای 3 شهرستان استان فارس نگرانی بابت تکرار تجربه تلخ کرونا را در میان متولیان بهداشت و درمان ایجاد کرده و منجر به صدور هشدارهای جدی شده است.
براساس آخرین دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، دو میلیون و 177 هزار و 858 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 636 هزار و 520 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 779 هزار و 436 تست تشخیصی مولکولی بوده که 521 هزار و 339 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 398 هزار و 422 مورد تست سریع انجام شده و 115 هزار و 181 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 91 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته، هم اکنون 410 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 61 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته مورد جدید فوتی کووید19 در فارس گزارش نشده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، هشت هزار و 40 نفر است.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب چهار دُز، به هشت میلیون و 160 هزار و 350 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 423 هزار و 905 دُز نوبت اول، سه میلیون و 131 هزار و 107 دُز نوبت دوم، یک میلیون و 553 هزار و 551 دُز نوبت سوم و 51 هزار و 787 دُز یادآور واکسن بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزایش آمار کرونا را به منزله هشداری عمومی و یادآور شرایطی دانست که بسیاری از افراد جامعه درگیر این بیماری خطرناک شده و متاسفانه عدهای نیز شاهد جان باختن عزیزانشان بودند.
به گفته وی با وجود هشدارها نسبت به اوجگیری دوباره کرونا در کشور، همچنان شاهد بیتوجهی عدهای نسبت به ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی هستیم و اگرچه شرایط فصل تابستان و گرمای هوا، استفاده از ماسک را کمی دشوارتر میکند، اما نباید این شرایط باعث کمرنگ شدن پایبندی به رعایت بهداشت و بیتوجهی به ضرورت استفاده از ماسک شود.
استان مرکزی/ شناسایی 284 مورد جدید مبتلا به کرونا ویروس در 48 ساعت گذشته
سیدمحمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی در مورد بیماری کرونا ویروس 284 مورد جدید در دو روز گذشته در استان مرکزی شناسایی شدهاند که بدین ترتیب تعداد موارد مبتلا به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون به 125 هزار و 996 نفر رسیده است.
وی افزود: در این مدت 78 مورد جدید بستری از مبتلایان به کرونا در بیمارستانهای استان مرکزی گزارش شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: 206 مورد از بیماران جدیدی که شناسایی شدهاند نیز به صورت سرپایی بوده، که تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه میشوند.
جمالیان بیان کرد: در این بازه زمانی یک مورد فوتی در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است که با این حساب تعداد فوتیها در اثر این بیماری در استان به 3 هزار و 212 نفر میرسد.
استان اصفهان/ 12 مرکز واکسیناسیون و 2 مرکز غربالگری تست کرونای رایگان در شهر اصفهان فعال هستند
مهرداد زینلیان، معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به وضعیت کرونای استان، اظهار داشت: متاسفانه در روزهای اخیر شاهد رشد فزاینده موارد ابتلا و بستری در سطح استان بودیم و البته سوژه جدید بیماریزایی کمتری در مقابل سوشهای قبلی دارد ولی همهگیری بیشتری دارد.
وی افزود: همچنان تاکید بر ایمنی سازی علیه ویروس وجود دارد و توصیه میشود افراد هر چه سریعتر نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند و تاکید میشود تمامی افراد بالای 18 سال دوز یادآور یا چهارم را دریافت کنند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان لزوم قرنطینه بیماران علامتدار، گفت: کسانی که با علائمی چون کوفتگی بدن، سردرد، تب و بدن درد مواجه میشوند، توصیه میشود حداقل 5 روز خود را قرنطینه کنند و ضمن رعایت شیوهنامهها از ارتباط با دیگران خودداری کنند.
زینلیان ادامه داد: افرادی که شغل حساسی دارند در صورت وجود چنین علائمی حتما به مراکز غربالگری که در تمامی شهرستانهای استان فعال هستند مراجعه و از مثبت یا منفی بودن تست کرونای خود اطمینان حاصل کنند.
وی تصریح کرد: در هر شهرستان حداقل یک مرکز غربالگری کرونا وجود دارد و در شهر اصفهان هم دو مرکز «بنکدار» و «معتمد» برای غربالگری رایگان و نمونهگیری تشخیص کرونا فعال هستند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به مراکز تجمیعی واکسیناسیون در سطح استان، اظهار داشت: در همه پایگاهها و مراکز سلامت در استان اصفهان واکسیناسیون انجام میشود که 12 مرکز در شهر اصفهان و در هر شهرستان حداقل یک مرکز تجمیعی واکسیناسیون با سبد کامل واکسن فعال هستند و افراد میتوانند در دو نوبت صبح و عصر برای دریافت واکسن مراجعه کنند.
درهمین حال پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به جز کاشان و آران و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همهگیری ویروس کرونا یک میلیون و 499 هزار و 897 نفر موارد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 497 هزار و 422 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.
وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار) 1367 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 718 نفر و دو مورد فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 209 هزار و 918 نفر تعداد کل بستریشدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستریشدگان فعلی در بیمارستانها 518 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 105 نفر است که از این تعداد 65 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند.
عقدک ادامه داد: 11 هزار و 735 نفر آمار کل فوتشدگان قطعی و شش هزار و 790 نفر فوتشدگان مشکوک کرونا از ابتدای همهگیری این ویروس در استان اصفهان (به جز شهرستانهای کاشان و آرانوبیدگل) بوده است.
استان بوشهر/ بیماران کرونایی بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر افزایش یافت
حسن ملکیزاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر از سیر صعودی مبتلایان به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: اشغال تختهای بستری بخش کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر رو به افزایش است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از افزایش بیش از 2.5 برابری بستریهای بخش کرونایی بیمارستانهای استان خبر داد و افزود: بر اساس آمارها در سومین روز از ماه مرداد، تعداد بیماران بستری در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر به 86 نفر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در شبانهروز گذشته 46 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند خاطر نشان کرد: افزایش بیماران بستری در بخش کرونایی مراکز درمانی استان نگران کننده است و اکنون 9 بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر بستری هستند که حال 30 درصد آنها در وضعیت حاد قرار دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به نتایج موارد فوتی ناشی از کرونا در استان بوشهر گفت: خوشبختانه در روز سوم مرداد ماه مورد فوتی ناشی از کرونا در استان بوشهر به ثبت نرسید ولی در مجموع از آغاز شیوع کرونا تاکنون، متأسفانه 2 هزار و 172 نفر در استان جان خود را به سبب ابتلا به کرونا از دست دادهاند.
ملکیزاده ادامه داد: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 37 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند.
استان خراسان رضوی/ افزایش 42 درصدی بستریشدگان روزانه بیماران مبتلا به کرونا در خراسان رضوی
محمد پهلوان رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتوگو با خبرنگاران اظهارداشت:طی این مدت شمار بستری شدگان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی با افزایش 67 درصدی از 315 به 527 بیمار رسیده است که از این تعداد 418 بیمار در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند.
وی افزود: تعداد بستریشدگان روزانه بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی از 150 مورد به 213 مورد در روز رسیده است که از این تعداد روزانه 189 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری میشوند.
پهبوان تصریح کرد: تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای خراسان رضوی طی 10 روز گذشته با افزایش 84 درصدی از 50 به 92 بیمار افزایش یافته است که 77 نفر آنان در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند.
رئیس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: طی این مدت 34 فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی ثبت و گزارش شده است که 27 مورد آن مربوط به مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است ضمن اینکه طی 24 ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در خراسان رضوی ثبت شده است.
وی گفت: روز گذشته هزار و 589 بیمار سرپایی مبتلا یا مشکوک به کرونا به بیمارستانها و پزشکان مراکز 16 ساعته خدمات سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کردند.
استان کرمانشاه/69 بیمار جدید کرونایی بستری شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در شبانهروز گذشته 28 بیمار مثبت بستری و 132 مورد بیمار سرپایی در استان شناسایی شده است.
در 24 ساعت گذشته موردی از فوت ناشی از ابتلای قطعی به کرونا گزارش نشده و فوتیهای کرونا در مجموع در عدد 3142 نفر باقی ماند.
همچنین در این مدت 12 مورد بیمار بستری جدید گزارش شده و 11 نفر نیز بعد از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدهاند.
هماکنون 69 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از مجموع بیماران بستری 10 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال پنج نفر از آنها وخیم است.
استان اردبیل/ 11 بیماری جدید بستری شدند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی محمدیاناردی اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 11 بیمار کرونایی جدید به جمع 36 بیمار بستری کرونایی در سطح استان افزوده شده تا ما شرایط متفاوتی را در پیک هفتم نسبت به هفتههای گذشته تجربه کنیم.
وی ضرورت تزریق دز یادآور را برای عموم هم استانیها یادآور شد و تصریح کرد: تزریق دز یادآور مانع از گسترش این بیماری هزار چهره خواهد شد تا ما شرایط بهتری را در گذر از پیک هفتم نسبت به پیکهای گذشته شاهد باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: آمار بیماران سرپایی کرونایی در مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانی پنج تا 6 برابر نسبت به هفتههای گذشته افزایش یافته و در 24 ساعت گذشته 620 مراجعه را به مراکز بیمارستانی، درمانگاهی و مطبها شاهد بودیم.
محمدیان افزود: علائم پیک هفتم کرونا همچون پیک ششم شبیه سرماخوردگی، تب و لرز و علائم گوارشی است که بهتر است در محافظت از سلامت خود از ماسک استفاده کرده و فاصلهگذاری اجتماعی را در کنار تزریق دز یادآور مد نظر قرار دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به برگزاری آئینهای عزاداری در ماه محرم و بازگشت حجاج، انتظار میرود هموطنان بیشتر مراقب سلامتی خود باشند تا گرفتار این موج از بیماری کرونا نشوند.
محمدیان فعالیت 2 مرکز تزریق واکسن را اعم از شهید بهشتی و باکری یادآور شد و اضافه کرد: از ساعت هشت صبح تا هشت شب تزریق واکسن در این مراکز انجام میشود و در کنار آن در سایر مراکز بهداشتی و درمانی نیز تزریق دز یادآور را شاهد هستیم.
وی بیان کرد: از هیئتهای مذهبی و هیئت امنای مساجد خواستهایم تا در این ایام در کنار برگزاری آئینهای عزاداری در فضای آزاد، نسبت به تهویه مناسب هوای مکانهای بسته اقدام کنند و از عزاداران بخواهند تا از ماسک در فضای بسته استفاده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: هنوز به صورت دقیق نمیتوان مدت زمان عبور از این پیک را اعلام کرد اما در 2 هفته اخیر با افزایش روند مراجعات سرپایی و بستری شرایط متفاوتی را در این پیک شاهد هستیم که اگر موازین بهداشتی را رعایت نکنیم، احتمال افزایش آمار مرگ و میرها نیز وجود دارد.
استان آذربایجان غربی / بیشتر مبتلایان موج جدید کرونا به صورت خانوادگی هستند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، دکتر سید جلیل موسوی صبح امروز در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به آخرین وضعیت پوشش واکسیناسیون کرونا نوبت سوم در استان، اظهار داشت: در حال حاضر44.5 درصد از گروه سنی 18 سال به بالا در استان نوبت سوم واکسن کووید 19 را دریافت کردند.
وی ادامه داد: از بین همین جامعه هدف بیشترین پوشش با 55.6 درصد مربوط به ارومیه و کمترین پوشش را پیرانشهر تا 22 درصد به خود اختصاص داده است.
دبیر قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی، ضریب پوشش واکسیناسیون نوبت سوم را در بین گروههای هدف 18 تا 29 سال 30.9 درصد 29 تا 30 سال 36.8 درصد، 40 تا 49 سال 45.4درصد 50 تا 59 سال 59.5 درصد 60 سال به بالا را 66.7 درصد اعلام کرد.
وی با بیان اینکه سویه غالب در حال حاضر موج 7 همان سویه امیکرون است، عنوان کرد: در این موج سرعت انتشار بیماری بیشتر از قبل و گرفتاری ها به صورت خانوادگی و خوشه ای است، در مدت کمتر از 24 تا 48 ساعت تقریباً تمامی افراد خانواده و جمع مبتلا می شوند اگر چه گروهی به ویژه بچه ها ممکن است علامت دار نشوند.
موسوی ابراز داشت: 85 تا 90 درصد ابتلا ها، بدون علامت، کم علامت و خفیف است و تنها 10 تا 15 درصد نیاز به بستری و بیمارستان دارند و از بین بیماران بستری نیز حدود 15 درصد نیازمند مراقبتهای ویژه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: فوتی ها حدود 5 تا 7 درصد بستریها هستند و اکثر بستری ها به ویژه فوتی ها جزء افرادی هستند که واکسن دریافت نکرده اند یا روند واکسیناسیون آنها ناقص است، همچنین اکثر آنها یکی از چند بیماری زمینهای دارند که در راس آن دیابت و فشار خون بالاست.
دبیر قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی، با اشاره به علائم و نشانه های کرونا در مورد هفتم، گفت: درد و سوزش و خارش گلو، سردرد گاها شدید، سرفه به صورت خشک گاهی هم همراه با خلط خونی، آبریزش بینی، گرفتگی و خشونت صدا، ضعف و بی حالی و خستگی، عطسه، درد عضلانی، سرگیجه، تورم غدد لنفاوی گردن، التهاب چشم، تغییر بویایی، درد در ناحیه قفسه سینه، سوزش پشت جناغ، تب گاهی بالا، تنگی نفس، گوش درد و گرفتگی گوش، از دست دادن حس بویایی گاه چشایی، انسداد بینی، گیجی و خواب آلودگی از جمله علائم و نشانههای این بیماری است.
وی خاطرنشان کرد: بیماری یک طیف است از بی علامت تا شدید و منجر به مرگ ادامه دارد، علائم و نشانه ها در روند بیماری و تکامل همه گیری تغییراتی کرده است. هیچ علامتی صددرصدی نیست و افراد علامت دار از نظر بروز و شیوع علائم و نشانه ها متفاوت هستند که گاه فقط گلودرد دارند وگاه طیف وسیعی از علائم را فرد بیمار دارد.
استان کردستان/ شمار مبتلایان کرونایی به 74 نفر افزایش یافت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فریدون عبدالملکی صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران به آخرین وضعیت کرونا در استان اشاره کرد و اظهار داشت: از ابتدای آغاز پیک هفتم کرونا 119 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شده و از این تعداد 74 نفر در بیمارستانهای سطح استان بستری هستند.
وی با اشاره به مرگ یک بیمار مبتلا در شبانهروز گذشته، گفت: هماکنون 12 نفر در بخش آی سی یو تحت مراقبتهای ویژه قرار دارند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در حال حاضر شهرستانهای سنندج، دهگلان، سقز، کامیاران و سروآباد در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، افزود: متأسفانه شمار مبتلایان روند افزایشی در پیش گرفته و کنترل این وضعیت مستلزم رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
عبدالملکی رعایت شیوه نامههای بهداشتی و تزریق واکسن را بهترین راه مقابله با کرونا دانست و تاکید کرد: افراد بالای 18 سال که حداقل 4 تا 6 ماه از تزریق نوبت قبلی واکسن آنها گذشته است، یک نوبت واکسن یادآور تزریق کنند.
استان قزوین/ بستریها 48 درصد افزایش یافت
جلال رحمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به کاهش موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا در استان اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 67 مورد ابتلای قطعی به کرونا در آزمایشگاههای منتخب کووید-19 استان قزوین شناسایی شد که در مقایسه با روز گذشته 40 نفر کاهش داشته است.
وی از افزایش 48 درصدی نرخ روزانه بستریهای کرونایی خبر داد و گفت: در شبانهروز گذشته 34 بیمار کرونایی جدید به خاطر داشتن علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار نسبت به روز قبل 11 نفر افزایش یافته است.
رحمانی با اشاره به افزایش 34 درصدی تعداد بیماران بدحال کرونایی اضافه کرد: در حال حاضر 8 بیمار کرونایی با وضعیت وخیم تنفسی و جسمانی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان قزوین با اتصال به دستگاه کمکتنفسی بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش 2 نفر بیشتر شده است.
وی از افزایش نرخ مرگومیر کرونایی روزانه خبر داد و گفت: در 24 ساعت گذشته یک بیمار کرونایی بدحال به خاطر شدت علائم تنفسی و بیماری جان خود را از دست داد که دومین فوتی ما در موج هفتم کرونا محسوب میشود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین با اشاره به افزایش یک درصدی جمعیت بستریهای کرونایی در استان ادامه داد: در حال حاضر 140 بیمار کرونایی با علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که این آمار از روز گذشته یک نفر بیشتر شده است.
رحمانی با بیان اینکه موارد بهبودیافتگان روزانه کرونایی 83 درصد افزایش داشته است، گفت: در شبانهروز اخیر 31 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت و بهبود از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار در قیاس با روز قبل 14 نفر افزایش یافته است.
وی با اشاره به آخرین آمار پوشش واکسیناسیون عمومی ضد کرونا افزود: میزان تزریق واکسن دوزهای نخست و دوم به گروه سنی بالای 18 سال مانند روزهای گذشته پیشرفتی نداشته و میزان تزریق دوز یادآور هم با پیشرفت اندکی به 45.62 درصد رسیده است. همچنین میزان تزریق دوز اول واکسن به گروه سنی 5 تا 18 سال بدون تغییر بوده و میزان تزریق دوز دوم به 29.29 درصد رسیده است.
انتهای پیام/ی
منبع : خبرگزاری تسنیم
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر بسمت کمربندی کرمانشاه
دولت و نهادهای امنیتی پاکستان از خون شیعیان مظلوم صیانت کنند