میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازیاسوج، زباله کالایی کثیف است که درصورت انجام برخی فرآیندها مثل بازیافت تبدیل به طلایی میشود که در دنیای امروز از جذابیت آن نمیتوان چشم پوشی کرد و بسیاری از کشورها با فرآهم آوردن شرایطی این کالای دردسرساز را در کارخانههای بازیافت تبدیل به ارزش افزوده و اشتغال پایدار میکنند یا بجای گندیدن و هدر رفتن این منبع قابل توجه انرژی از آن تولید برق کرده و در صنایع و خانهها بکار میگیرند.
به گفته کارشناسان در دنیای امروزی حجم بالای تولید زباله و اهمیت بازیافت این کالا برهیچ کس پوشیده نیست و حتی برخی کشورها به دلیل عدم توانایی در مدیریت این پسماند کالای خود را با استفاده از شیوههای ابتدایی آماده صادرات میکنند و همانطور به صورت خام به سایر کشورها صادر میکنند تا در مقصد این کالای کثیف تبدیل به طلایی با ارزش شده و ارزش افزوده و اشتغالزا شود.
این درحالی است که متاسفانه فارغ از مشکلات زیست محیطی افزایش زبالهها در استان کهگیلویه و بویراحمد اهمیت اقتصادی و فرصت اقتصادی موجود برای بازیافت طلای کثیف از سوی مسئولان نادیده گرفته شده است.
در این زمینه سالهاست شهرداری یاسوج از احداث یک کارخانه بازیافت زباله سخنگفته و بعضاً تاریخیهایی نیز اعلام شده برای آغاز بکار مرکز بازیافت نیز اعلام شده است، اما از آنجا که سرمایهگذار آن از سوی بخش دولتی آنچنان که باید حمایت نمیشود و شهرداری نگاه سود و زیانی به آن دارد، تاکنون زبالهها در شهر یاسوج "طلا" نشده که نشده است.
حمایت دولت تعیین کننده است
هدایت امیری، عضو شورای شهر یاسوج در همین زمینه به تسنیم گفت: بحث احداث کارخانه بازیافت زباله بیش از دو دهه در مرکز استان مطرح است اما اگر دنبال کار واقعی هستیم باید سرمایهگذار را با جدیت حمایت کنیم.
عضو شورای شهر یاسوج افزود: یک سرمایهگذار بومی پای کار است تا این کارخانه را در منطقه "دوپشته دشتروم" احداث کند و فعلا مشکل برق و آب آن حل نشده است.
وی با بیان اینکه شهرداری باید نگاه سود و درآمد را از این کارخانه بردارد، تصریح کرد: موضوع زبالهها علاوه بر تهدیدات زیست محیطی نیاز به فرهنگسازی برای تفکیک از مبدا دارند که یک خدمت مهم شهری است که شهرداری باید در این حوزه هزینه هم کند نه اینکه چشم به درآمد آن بدوزد.
امیری ادامه داد: سرانه تولید زباله در شهر یاسوج دو برابر استاندارد جهانی است و به ازای هر نفر حدود یک کیلو و 100 گرم زباله تولید میشود، اما جمعیت این شهر به حدی نیست که احداث کارخانه بازیافت را اقتصادی کند بنابراین باید سرمایهگذار این حوزه با تمام وجود حمایت شود.
عضو شورای شهر یاسوج گفت: در خصوص نفوذ شیرابه به منابع آبی نیز سرمایهگذار متعهد شده که شیرابه را به گونهای هدایت کند که به منابع آبی زیرزمینی نفوذ نکند.
نیازمند همکاری آبفا هستیم
هادی سینایی، سخنگوی محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نیز در همین زمینه به تسنیم گفت: برای تعیین میزان خطرات ناشی از نفوذ شیرابه در محل دفن زبالههای شهر یاسوج نیاز به همکاری امور آب منطقهای داریم تا اطراف جایگاه دفن زباله چاههای گمانهزنی حفر کند و پس از استحصال آب از این چاهها و انجام آزمایشهای میکروب شناسی مشخص شود آیا شیرابهها به این آبهای زیرزمینی نفوذ میکنند یا نه؟ آن را آلوده کرده است یا نه؟
سینایی افزود: محیط زیست برای سلامت مردم با هیچ دستگاه اجرایی، شخص حقیقی و حقوقی مماشاتی نخواهد داشت و در این زمینه اگر جایی لازم باشد مطالبهگری میکند که موضوع آلوده شدن محیط زیست با شیرابههای زباله یکی از مهمترین نکات است که نباید از آن ساده عبور کرد، چون درصورت آلوده شدن خاک و منابع آب احیای مجدد آنها نه تنها هزینههای هنگفتی دارد بلکه تبعات اجتماعی و انسانی آن بسیار سنگین خواهد شد.
50 میلیارد تومان بدون دلیل زمینگیر شده است
این در حالی است که سرمایهگذار کارخانه بازیافت زباله در کهگیلویه و بویراحمد با سرمایهگذاری شخصی بیش از 50 میلیارد تومان بدون تسهیلات پای کار آمده و برخلاف بسیاری از سرمایهگذاران که یا زمین منابع ملی میگیرند و تسهیلات ارزانقیمت و کاری هم نمیکنند، او سرمایهاش را به بیابان دشتروم برده تا به قول خودش از زباله کثیف، طلا بسازد و شغل و درآمد ایجاد کند.
عدالتخواه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: عاشق کارم هستم و با اطلاع از ریسکهای این مسیر آمدم اما انتظار حمایت جدی دارم هرچند تا الان کوتاهی نشده است.
وی افزود: مسئولان مربوط قول دادند در چند روز آینده مشکل آب، برق و گاز کارخانه را حل کنند چرا که کارخانه آماده شروع به کار است.
سید مهدی عدالتخواه با بیان اینکه روزانه حدود 150 تن زباله وارد سایت دوپشته دشتروم میشود که این حجم زباله، اقتصادی نیست، اما نیاز مهم شهر یاسوج بوده و به سفارش بزرگان وارد این سرمایهگذاری شدم و با توجه به برنامهریزیهای انجام شده درصورت نیاز حتی میتوانیم برنامهریزی برای دریافت زباله از شهرهای نزدیک هم انجام شود تا با افزایش ظرفیت بازیافت اقتصادی شود.
سرمایهگذار کارخانه بازیافت زباله یاسوج تصریح کرد: در فاز اول تفکیک و پایش و بعد از آن اولین محصول تولیدی ما کود کمپوست است اما در ادامه تولیدات دیگری از جمله کندر و در صورت حمایت مسئولان دیگر تولیدات نیز اضافه میشود.
هفته دولت کارخانه افتتاح میشود
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به تسنیم گفت: هیچ کاری در منطقه دوپشته دشتروم قبل از آمدن من در این مسئولیت انجام نشد اما اکنون یک کارخانه مجهز بازیافت زباله احداث شده که برنامه داریم در هفته دولت آن را افتتاح کنیم.
کیومرث حاجیزاده با بیان اینکه همه مدیران مرتبط پای کارند و از سرمایهگذار حمایت میشود، تصریح کرد: پول تابلو برق از سوی شهرداری پرداخت شده و مشکل برق کارخانه به زودی حل میشود و آب و فاضلاب نیز برای تامین آب این کارخانه در حال همکاری است.
وی مهمترین مشکل این کارخانه را به ویژه در حوزه تامین آب مربوط به معارضات محلی و مردمی دانست و گفت: رفع مشکلات موجود بر سر اجرای این طرح جزو اولیتهای مسئولان و متولیان امر است.
انتهای پیام/544
منبع : خبرگزاری تسنیم
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد