میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نادر تقیزاده عصر دوشنبه در جلسه بررسی وضعیت کشت قراردادی در استان اردبیل اظهار کرد: کشاورزی قراردادی که نقطه آغاز آن در سالهای گذشته در کشور زده است، در استانهای مستعد تولید محصولات باغی و زراعی در اردبیل باید توسعه و ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: کشاورزی قراردادی را وزارت جهاد کشاورزی به عنوان راهکار نهایی برای جلوگیری از فساد و ضرر و زیان محصولات کشاورزی، مقابله با دلالی و واسطهگری و افزایش درآمد کشاورزان معرفی کرده و اجرای آن را کلید زده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مزایای این نوع کشاورزی را یادآور شد و گفت: استان اردبیل با داشتن بنگاههای بزرگ تولید محصولات کشاورزی و سهم داشتن در اقتصاد کشاورزی کشور، در این طرح وارد شده و در آیندهای نزدیک نیز ستاد کشت قراردادی، محصولات اساسی کشاورزی در اردبیل تشکیل میشود.
تقیزاده تثبیت قیمت و بازار تضمینی برای محصولات تولیدی، معرفی فناوری جدید، نظارت بر محصولات و استفاده از مشاوره رایگان فنی در مزرعه، تأمین نهادههای تولید مثل بذر، کود و سم و خدمات آموزشی رایگان را از جمله مزایای این نوع کشت دانست و افزود: در کشاورزی قراردادی بخش خصوصی جای دولت را در خریدها و حمایتها میگیرد و امور بخش کشاورزی و تولید بیشتر خصوصیسازی میشود که منطبق با سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی نیز است.
وی با اشاره به اینکه امکان دسترسی به تسهیلات بانکی و استفاده از قرارداد به عنوان وثیقه در این نوع کشاورزی مد نظر است، خاطرنشان کرد: تسهیم ریسک و محافظت در برابر تغییرات قیمت بازار، دسترسی به بازار قابل اتکا، تجاری شدن کشاورزی کوچک مقیاس، کاهش هزینههای مبادله برای کشاورز و ثبات درآمدی کشاورزان و افزایش مهارتهای مدیریتی و فنی کشاورزان از جمله مزایای این طرح برای کشاورزان است.
تقیزاده نقش تشکلهای مردم نهاد تولید را در گسترش کشاورزی قراردادی مهم ارزیابی کرد و خواستار مشارکت جدی تشکلهای کشاورزی استان اردبیل در ترویج و رونق کشت قراردادی در استان شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: تأمین نهادههای کشاورزی، رساندن محصول به بازار، فروش و یا هدایت آن به صنایع تبدیلی از مشکلات عمده کشاورزان در سالهای اخیر بوده که هیچ وقت درمانی برای آن پیدا نشده و اکنون وزارت جهاد کشاورزی معتقد است کشاورزی قراردادی راهکار و درمانی برای اینگونه مشکلات است.
تقیزاده بیان کرد: اهداف و سیاستگذاری در حوزه کشاورزی باید طبق برنامه دقیق دنبال شود تا استان و کشور در تولید محصولات اساسی مانند غلات و دانههای روغنی به خودکفایی برسد و در سایر محصولات نیز ضریب خوداتکایی خود را افزایش دهیم.
وی خواستار استفاده برنامهمحور و هدفمند از منابع انسانی، سرمایه، آب و خاک به عنوان چهار عامل اساسی تولید در بخش کشاورزی شد و ادامه داد: تولید محصول کشاورزی در سه دشت مغان، اردبیل و مشگینشهر باید طبق برنامه و بر مبنای سیاست کلان کشت قراردادی انجام شود.
تقیزاده مدیریت مصرف آب در کشت محصولات کشورزی را یادآور شد و اظهار کرد: ضروری است تا از کاشت محصولات آببر نظیر هندوانه در اراضی زراعی مستعد استان صرفنظر کرده و محصولات اساسی با راندمان بالا جایگزین این نوع کشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خودکفایی استان اردبیل در تولید بذور، نهادههای دامی و علوفه را مهم ارزیابی کرد و گفت: تولید علوفه نیاز اساسی کشور و استان اردبیل است و ضروری است تا این محصولات برای تولید لبنیات و محصولات پروتئینی به صورت بومی تهیه شود.
منبع : خبرگزاری مهر
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود