میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، هرساله با فرارسیدن فصل تابستان و افزایش دمای هوا استفاده از آب شرب به طور فزایندهای در بین مردم افزایش مییابد اما در سالهای گذشته بیشتر شهرها و روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد با مشکل کمبود آب روبرو بوده و امسال نیز همانند سالهای گذشته روستاهای استان دچار قطعیهای طولانی مدت آبشرب هستند.
استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای کوهستانی ایران به شمار میرود و باوجود اینکه یک درصد از جمعیت کشور را دارد اما نزدیک به 10 درصد روان آبهای کشور از این استان عبور میکند.
کهگیلویه و بویراحمد سرزمین آفتاب و رودها و چشمهساران است و با توپوگرافی جنگلی و کوهستانی و نیز شرایط حاصلخیزی این استان، اما در زمینه پایداری منابع آبی همیشه دچار مشکل بوده است و با شروع فصل گرما روستاهای این استان با تنش آبی روبرو میشوند.
تغییرات اقلیمی و نبود زیرساختهای لازم در طی سالهای متمادی سبب شده که کهگیلویه و بویراحمد استانی که ظرفیتهای بسیار مهمی دارد اما از گذشته تاکنون با محرومیت همیشگی بیآبی دست و پنجه نرم کند.
در سالهای گذشته تاکنون مواردی از جمله عدم زیرساختهای لازم، عدم مدیریت منابع آب، استفاده از چاههای عمیق و بهرهبرداری غیرقانونی از سفرههای زیرزمینی، کشاورزی سنتی و نیز شرایط مختلف بارشی سبب شده تا شهرها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد بطور جدی با تنش آبی روبرو شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: 3 هزار و 500 حلقه چاه آب در این استان وجود دارد اما خشکسالی امسال سبب شده تا آبشرب شهرها و روستاهای استان دچار مشکل شده و در این زمینه باید مدیریت مناسبی اتخاذ شود.
آرش مصلح افزود: در حال حاضر تعداد 260 روستای استان با تنش آبی روبرو شده و چنانچه شرایط موجود تداوم یابد حتی تعدادی از شهرهای استان طی ماههای آینده دچار مشکل میشوند.
وی با اشاره به میانگین بارش در استان، گفت: میانگین بارش کهگیلویه و بویراحمد در دراز مدت 651 میلیمتر بود اما این میزان امسال با کاهش یکصد میلیمتری به 550 میلیمتر رسیده و این میزان کاهش بر روی تمام منابع آبی استان تأثیر گذاشته است.
مصلح با اشاره به میزان برداشت آب از منابع آبی استان، عنوان کرد: 5 هزار مجوز برداشت آب از منابع آبهای سطحی مثل چشمهها و رودخانهها، 9 شبکه آبیاری زهکشی، 5 نیروگاه برق آبی و 2 سد در حال بهرهبرداری در سطح استان داریم.
مدیرعامل آب منطقهای استان با بیان اینکه منابع آب استان در حال پایین رفتن است، خاطرنشان کرد: این روند کاهش آب بر روی فعالیتهای صنعتی استان از جمله صنایع بزرگ همچون کارخانههای آب تأثیر فراوانی داشته و باید تدابیر لازم اندیشیده شود.
مشکل کمآبی در سطح روستاهای استان سبب شده تا مطابق مصوبه هیئت دولت کشت برنج در این استان ممنوع شود، البته براساس تأکید استاندار کهگیلویه و بویراحمد مبنی بر بومیسازی این موضوع مهم در کنار رودخانهها با مردم همکاری شود.
تعداد یک هزار و 640 روستای استان بالای 20 خانوار جمعیت دارند که از این تعداد، یکهزار و 18 روستای استان زیر پوشش شبکههای آبرسانی آب و فاضلاب هستند و شاخص برخورداری روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد از آبشرب سالم و بهداشتی 86 درصد درصد است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد، گفت: امسال 208 میلیارد تومان اعتبار محرومیت زدائی به طرحهای آبرسانی روستایی در این استان اختصاص داده شد.
اسفندیار برخه افزود: مجلس شورای اسلامی نیز 400 میلیارد تومان دیگر برای طرحهای آبرسانی استان مصوب کرد که در صورت تخصیص میزان کمکهای اعتباری دولت به آب رسانی روستایی در کهگیلویه و بویراحمد، این میزان به 608 میلیارد تومان افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه با استفاده از این مبلغ طرحهای تامین آب در حدود 250 روستا اجرا میشود، عنوان کرد: با مشارکت بسیج سازندگی و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) عملیات ساخت مجتمعهای آبرسانی در 184 روستای کهگیلویه و بویراحمد با اعتبار 40 میلیارد تومان آغاز شد.
مدیر عامل شرکت اب و فاضلاب استان گفت: با بهربرداری از این طرحها مشکل کمبود و قطعی آب 13 هزار خانوار روستائی استان برطرف و بیش از 51 هزار نفر از روستائیان از آب سالم و پایدار بهرمند میشوند.
وی خاطرنشان کرد: برای تامین آب آشامیدنی پایدار تعداد 622 روستای دیگر حدود یکهزار میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.
برپایه این گزارش، امسال شرایط بیآبی در سطح روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به سال گذشته بیشتر است و مردم سطح استان باید مدیریت مصرف را رعایت کنند تا بتوانند روزهای گرم تابستان امسال را بدون مشکل بیآبی پشت سر بگذارند.
انتهای پیام/544/ی
منبع : خبرگزاری تسنیم
اقدامات وزارت نفت براساس اولویت شهرها باشد
احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری یک مطالبه جدی محیط زیستی در چهارباغ
ادامه انسداد بخشی از جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
مجهزترین پارکینگ بافت پیرامونی حرم رضوی به بهره برداری می رسد
آخرین خبرها از ثبت جهانی دره خرمآباد؛ امیدوارم تیرماه جشن جهانیشدن را بگیریم
هزینه کرد ۱۸ میلیارد تومانی برای تکمیل و تجهیز زیرساختهای فرهنگی در خراسان جنوبی
تصادفات در محورهای جنوب استان بوشهر ۱۲ درصد کاهش یافت
۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های گازرسانی رامسر تخصیص یافت
برنامه قطعی برق در خراسان شمالی اعلام شد+ جدول
رقم بذر جو مقاوم به سرمازدگی در گلپایگان رونمایی شد
نشست تخصصی شهید شهرکی در استان سمنان برگزار می شود؛ تبلیغ مسئله محور در مساجد
یک فوتی و ۱۲ مصدوم در حادثه ترافیکی محور شهرکرد - اصفهان
تخصیص ۳۲۴ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون در مازندران
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس