میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا بنی هاشمی در سیزدهمین کنگره بین المللی و نوزدهمین کنگره ملی بهبود کیفیت در آزمایشگاههای بین المللی با محور به روز رسانی واکسیناسیون کووید - ۱۹ با تاکید بر جنبههای آزمایشگاهی پزشکی که به صورت مجازی برگزار شد، به دلایل کاهش آمار ابتلاء و مرگ و میر ویروس کووید - ۱۹ در کشور اشاره کرد و گفت: علاوه بر واکسیناسیون گسترده، پخش وسیع این ویروس در کشور و ابتلای شمار زیادی از هموطنان، سبب کاهش آمار ابتلاء و میزان قربانیان ویروس کووید در کشور شد.
وی افزود: مهمترین علت انجام واکسیناسیون در مورد تمام بیماریها، کاهش آمار ابتلاء و مهمتر از آن کاهش چرخش ویروس است که عامل دوم، باعث میشود تعداد مبتلایان به طور چشمگیری کاهش یابد.
مدیر تحقیق و توسعه مؤسسه رازی با اشاره به بیماریهای ریشه کن شده در کشور ادامه داد: اگر امروز موارد ابتلاء به فلج اطفال در کشورمان به صفر رسیده و سرخک و سرخجه به طور وسیع کاهش یافته، علت را باید در به صفر رسیدن گردش این ویروسها در کشور ناشی از واکسیناسیون گسترده توسط وزارت بهداشت جست و جو کرد.
محقق واکسن رازی کووپارس با بیان اینکه شرکتهای واکسن سازی، امروزه در مورد بیماریهای که سیستم تنفسی را درگیر میکنند و راه ورود عامل بیماری از دستگاه تنفس است، نسلهای جدید واکسن را به شیوهای میسازند تا با واکسیناسیون از میزان گردش ویروس جلوگیری شده و سویه های جدید به وجود نیایند، تصریح کرد: در این شرایط اثرگذارترین نوع واکسنها برای جلوگیری از گسترش و گردش ویروس، ساخت و استفاده از واکسنهای استنشاقی است که علاوه بر ریهها، با افزایش مقدار آنتی بادی، قابلیت ایمن سازی مجاری تنفسی فوقانی را هم در مقابل ورود ویروس دارند و به راحتی در داروخانهها هم در دسترس بوده تا افراد خودشان هم بتوانند در خانه آن را مصرف کنند.
وی تصریح کرد: واکسنهای تزریقی گرچه ایمنی لازم را ایجاد میکنند اما افراد میتوانند به عنوان ناقلان بی علامت باشند. شرایط بدتر آنکه به علت قوی شدن سیستم ایمنی، امکان ایجاد سویه های جدید محتمل است.
بنی هاشمی با اشاره به فناوری سختتر و کارایی مناسب و عوارض کمتر واکسنهای استنشاقی ادامه داد: واکسن رازی کووپارس نیز نوعی واکسن تزریقی- استنشاقی و دارای دو دز تزریقی و یک دز استنشاقی است و با دریافت هر دو دز تزریقی، ایمنی مورد نظر ایجاد خواهد شد، اما علت طراحی دز استنشاقی این واکسن این بود که هم به عنوان دز بوستر مورد مصرف قرار گیرد و هم ایمنی مخاطی را فعال کند که عامل اصلی در پیشگیری از گردش ویروس است.
وی ادامه داد: ادجوانت مصرفی این واکسن، به صورت روغن در آب به نام «رازی ادجوانت سیستم» طراحی شده و به صورت نانوایمولوسیون است. روغنهای استفاده شده در این ادجوانت بیشتر از نوع گیاهی بوده و ایمنی سلولار و همورال را به خوبی ایجاد میکند.
به گفته بنی هاشمی، پیش از اجرای کارآزمایی های انسانی، تحقیقاتی مفصل روی مجموعهای از حیوانات کوچک و بزرگ از جمله میمون سبز آفریقایی که بیشترین شباهت را به انسان دارد، انجام و حدود هفت ماه، اثربخشی و ایمنی زایی این واکسن بر روی میمونها کار شد. در نهایت اثربخشی و ایمنی زایی بالای واکسن تأیید و مدارک و مستندات به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد.
محقق واکسن رازی کووپارس با اشاره به پیشینه دیرینه مؤسسه رازی در واکسن سازی تصریح کرد: این مجموعه از دیرباز و حدود ۱۰۰ سال پیش تا کنون به عنوان مؤسسهای واکسن ساز شناخته شده است؛ بنابراین لازم بود ایمن ترین و کم عارضه ترین بستر را برای ساخت واکسن انتخاب میکردیم.
وی با بیان اینکه نتایج مطالعات هر سه فاز کارآزمایی بالینی واکسن رازی مثبت بود، ادامه داد: در فاز سوم نیز که واکسن کووپارس با واکسن سینوفارم مقایسه شد نتایج مطالعات نشان داد، اثربخشی واکسن رازی در مقایسه با سینوفارم سه برابر بوده و میزان آنتی بادی ایجاد شده در بزاق افرادی که واکسن رازی دریافت کردند هم به صورت معناداری بیشتر و ۶ برابر سینوفارم بوده است. این ویژگی سبب میشود واکسن رازی با دز استنشاقی، بتواند هم به عنوان دز بوستر مصرف شود و هم ایمنی مخاطی بالاتری ایجاد کند. علاوه بر این، در بین این افراد کسی بستری نشد، حال آنکه در میان افرادی که واکسن سینوفارم دریافت کردند، ۱۲ مورد منجر به بستری گزارش شد.
بنی هاشمی همچنین با بیان اینکه در مقالات و مجلات معتبر مانند لانست از واکسن رازی کووپارس یاد شده به انتشار نتایج مطالعات پیش بالینی این واکسن که چندین ماه در دست داوران بین المللی قرار داشت در مجله frontiers in immunology به عنوان یکی از ژورنالهای معتبر ایمونولوژی جهان اشاره کرد و گفت: این مجله دارای رتبه Q1 است و مقاله واکسن تزریقی-استنشاقی رازی کووپارس در این ژورنال با ضریب تأثیر ۷.۶ چاپ شد. این ژورنال که به صورت open access منتشر میشود در استناد به نتایج در حوزه ایمونولوژی رتبه اول در جهان را دارد.
مدیر تحقیق و توسعه مؤسسه رازی یادآور شد: پنج میلیون دز واکسن رازی به صورتی تزریقی در کشور توزیع شده، اما با توجه به نتایج مثبت آزمایشهای کلینیکال ترایال فازهای یک، دو و سه روی حدود ۴۰ هزار نفر، پیشنهاد میشود وزارت بهداشت، دست کم برای کادر بهداشت و درمان، دانش آموزان و دانشجویان از این نوع واکسنها به عنوان دز بوستر و دز چهارم استفاده کنند.
بنی هاشمی اضافه کرد: تا کنون چندین جلسه با وزارت بهداشت درباره مصرف دز استنشاقی در کشور برگزار شده که امیدواریم با موافقت این وزارتخانه این نوع واکسن به صورت وسیع در کشور مصرف شود تا میزان پخش ویروس در بین جمعیت واکسینه شده به حداقل برسد.
منبع : خبرگزاری مهر
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است