میرنیوز
به گزارش ایسنا، امروزه و با پیشرفت علم روشن شده است که بسیاری از حقایق جهان هستی چندین هزار سال گذشته در قرآن کریم برای مسمانان بیان و آشکار شدهاند همچنین تاثیر بالای برخی دستورات الهی بر سلامت جسم انسان نیز با پیشرفت علم پزشکی روشن شده که روزهداری نیز یکی از این موارد است.
روزه گرفتن تاثیرات مثبت زیادی بر جسم و روح افراد دارد اما در این بین افرادی به دلایل پزشکی و شرعی نمیتوانند این فریضه الهی را انجام دهند، از طرفی روزهخواری از موارد ناپسندی محسوب میشود که اگر در خفا هم انجام شود دارای گناه است.
درجه روزهخواری در جامعه و ملاعام بسیار بالاتر است چرا که در اسلام همواره به جامعه توجه ویژهای شده است و روزهخواری و یا انجام گناه در جامعه به این دلیل که موجب گسترش آن گناه شده و افراد را برای انجام دستورات الهی دلسرد میکند بسیار نکوهیده است.
مشاهده میشود قوانینی برای مقابله با روزهخواری وضع شده است اما باید دید آیا تنها مقابله قانونی با این موضوع کفایت میکند یا فرهنگسازی یکی از راههای اصلی مقابله با روزهخواری در اجتماع است؟
در این گزارش علاوه بر توضیح در خصوص فواید روزهداری بر جسم و سلامت افراد، بر آسیبهای روزهخواری در جامعه پرداخته شده است.
ماه رمضان فرصتی برای پاکسازی بدن انسان از سموم مضر است
سید ابوالفتح شیرمردی_ متخصص طب سنتی در چهارمحال و بختیاری درخصوص فواید روزهداری در بدن انسان، اظهار کرد: ماه مبارک رمضان و روزهداری از دیدگاه طب سنتی فواید بسیاری برای بدن انسان دارد زیرا در این ماه بدن انسان به نوعی سمزدایی میشود و سمومی که ناشی از بدخوری و یا پرخوری هستند به تدریج از بدن فرد خارج میشوند بنابراین میتوان گفت اهداف اصلی روزهداری سلامت جسمانی و سلامت روح افراد است که در قرآن نیز به آن اشاره میشود که با روزهداری فرد تقوا پیدا میکند.
وی افزود: بنابراین ماه مبارک رمضان یک فرصت بسیار خوب برای پاکسازی بدن انسان از سموم مضر است و انسان برای اینکه به این پاکسازی کمک کند لازم است در این دوره زمانی از غذاهای مناسب استفاده کند.
شیرمردی ادامه داد: فرد روزهدار بیش از ۱۲ ساعت از خوردن غذا و آشامیدن خودداری میکند و بدن فرصتی مناسب جهت بازسازی پیدا میکند و اعضای بدن مانند کبد، کلیه، طحال، معده و... که در پاکسازی بدن نقش دارند فرصت بازیابی و سمزدایی پیدا میکنند بنابراین در این دوره زمانی مناسب فرد باید از بدخوری و پرخوری در وعدههای سحری و افطار دوری کند زیرا درغیر این صورت فرد نمیتواند به خوبی از این فرصت برای سمزدایی بدن خود بهرهمند شود.
روزه یک عبادت جمعی است و عواقب و اثرات بسیار بالایی نیز دارد
حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین صغیرا_ رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفتوگو با ایسنا در خصوص اهمیت روزهداری و ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: روزه یکی از اعمال عبادی است که در قرآن نیز به آن اشاره و تاکید شده است روایات بسیاری نیز درخصوص روزهداری وجود دارد همچنین روزه اثرات بسیاری از جمله فواید دنیوی، جسمی و فواید اخروی و معنوی دارد بنابراین باید توجه ویژهای به ماه مبارک رمضان و روزهداری شود.
وی افزود: زمانی که افراد قصد دارند عبادتی را انجام دهند باید تاثیرات آن عبادت را در جامعه بسنجند در اسلام نیز عبادات دو نوع هستند اولین مورد عبادت فردی است که شخص بدون اینکه دیگران آگاه شوند صدقهای پرداخت کند و یا به فقیری کمک کند، نماز نیز از جمله عباداتی است که جنبه فردی و اجتماعی دارد و به هر دو صورت قابل انجام است دومین مورد نیز عبادت اجتماعی است و روزه عبادتی است که در اسلام به آن سفارش ویژهای شده و دارای جنبه اجتماعی و جمعی است.
صغیرا ادامه داد: بنابراین روزه یک عبادت جمعی است زمانی که یک عبادت دارای جنبه اجتماعی باشد عواقب و اثرات بسیار بالایی نیز خواهد داشت برای مثال ممکن است فردی به صورت شبانه روز به نماز خواندن و عبادت فردی مشغول باشد اما زمانی که همین عبادت را به صورت جمعی و در مسجد انجام دهد ارزش بسیار بالایی پیدا میکند زیرا در این صورت افراد دیگر نیز به سمت نیایش و راز و نیاز با خداوند ترغیب میشوند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد عنوان کرد: زمانی که فردی به صورت مخفیانه مرتکب گناهی میشود این گناه اثرات و مضراتی برای فرد به همراه دارد اما زمانی که همین گناه در ملاعام انجام شود عقاب آن چندین برابر میشود زیرا کار زشتی شیوع داده میشود درخصوص روزهداری نیز زمانی که فرد در ماه مبارک رمضان در اجتماع از خورد و خوراک دوری میکند دیگران نیز به روزهداری و یا دوری از روزهخواری ترغیب میشوند.
وی اضافه کرد: درصورتی که فردی بدون عذر شرعی و در خفا روزهخواری کند دارای گناه است اما داشتن عذر موجه در این موارد موجب میشود گناه روزهخواری برای فرد محاسبه نشود اما روزهخواری در ملاعام حتی درصورتی که فرد عذر شرعی داشته باشد نیز دارای عقاب است چرا که این کار موجب شیوع منکرات در جامعه میشود.
صغیرا تصریح کرد: درمجموع هر موضوعی که دارای جنبه اجتماعی باشد در اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است و در روایات نیز آمده است که در مواردی مانند روزهخواری برای پیشگیری از شیوع بیماریگونه گناه و ابتلای دیگران به این بیماری و جلوگیری از بیتوجهی جامعه به احکام و آداب الهی تمامی افراد وظیفه برخورد با فرد گناهکار را دارند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد یادآور شد: افراد دو نوع هستند گروهی که تظاهر به روزهخواری میکنند و افرادی که واقعا اقدام به روزهخواری میکنند گروه اول قصد دارند با تظاهر به روزهخواری، آن را در جامعه پخش کنند اما در عمل اقدام به روزهخواری نمیکنند اما گروه دوم فراتر رفته و اقدام به روزهخواری میکنند که عمل هر دو گروه این افراد در اسلام نکوهیده است.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از روزهخواری در جامعه باید در ابتدا تظاهر به روزهخواری و همچنین عمل به آن را محدود کرد یعنی این دو موضوع توام با یکدیگر باید مورد توجه قرار داشته باشند چرا که تظاهر به روزهخواری نیز به میزان عمل به روزهخواری اهمیت دارد.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: درحال حاضر از سوی دستگاه قضایی اعلام شده است که با روزهخواری در جامعه مقابله میشود اما یک نکته نیز نادیده گرفته شده و آن مدارس دخترانه و پسرانه است چرا که این مکانها نیازمند قوانین هستند و لازم است مسئولان مدارس از رواج روزهخواری توسط دانشآموزان جلوگیری کنند برای مثال خانواده یک دانشآموز قصد دارند فرزند خود را با روزهداری عجین کنند اما زمانی که این کودک در مدرسه سایر هم سنین خود را مشاهده کند که به راحتی خوراکی خورده و روزهخواری میکنند دلسرد شده و روزهخواری نیز برای او طبیعی جلوه داده میشود.
صغیرا ادامه داد: در دانشگاه نیز مانند مدارس وجود قوانین برای جلوگیری از روزهخواری لازم است البته معمولا در ماه مبارک رمضان سلفهای دانشجویی تعطیل است اما پخت غذا در خوابگاهها توسط دانشجویان نیز از مصادیق روزهخواری محسوب میشوند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد عنوان کرد: بنابراین برای جلوگیری از روزهخواری و ترویج فرهنگ روزهداری باید بر موضوعات آموزشی تمرکز داشت و حقیقت روزه و فواید آن از لحاظ جسمی، مادی، باطنی، معنوی و اخروی تبیین شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سهم بانوان در مدیریت شهرستان کنگان افزایش یابد
حضرت امام، زن را عنصری موثر و اثرگذار در جامعه میدانست
۳۰۰ مقاله به همایش ملی علوم دارویی در تحقق جوانی جمعیت ارسال شد
بانوان طلبه با تمام قوت به جدال جنگ نرم دشمن بروند
شناسایی متهم به کلاهبرداری در البرز
مدارس لواسان و شمیرانات سه شنبه تعطیل نیست
تهران سهشنبه صبح یخبندان است
سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به خراسان رضوی
فعالیت عادی مدارس استان قزوین در روز سه شنبه
۶۸ هزار مازندرانی در پویش «هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند
تاج مطرح کرد؛ البرز قطب جدید فوتبال ساحلی کشور
فردا صبح تهران یخبندان است
۶۸ هزار مازندرانی در پویش « هزاران مترمکعب عشق» شرکت کردند
حمله سگ های بلاصاحب به دختر ۹ ساله در دماوند
ریزش سنگ در جاده کرج ـ چالوس یک کشته برجا گذاشت
نظارت ها بر انبارهای برنج تشدید می شود
مدیریت کشور باید متناسب با رهنمودهای رهبری باشد
ضرورت ورود به موضوع سرقت در اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی تبریز
نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی پاچیان قم به بهرهبرداری سید
امسال ۳۹ میلیون و ۴۲۲ هزار دلار سرمایهگذاری خارجی در مرکزی انجام شد
جشن ازدواج ۳۰ زوج در ساری برگزار شد
سخنگوی دولت وارد سکوی پارس جنوبی شد
اولین سکونت گاه عشایری کشور در شهر بابک برق دار شد
پیکر مادر شهیدان رنجبر در آستانه اشرفیه تشییع شد
۱۰ روستای هرمزگان برقرسانی شد
قاچاقچیان روغن خوراکی در سیرجان نقره داغ شدند
تنش در جلسه احراز عدم صلاحیت شهردار قم و خروج دو عضو
بالگرد هلالاحمر برای امدادرسانی به روستاهای الیگودرز به پرواز درآمد
یزد پنجشنبه این هفته تعطیل نیست
ذخیره ۶۰ میلیون مترمکعبی آب در آب بندانهای ساری