میرنیوز
دو نوع ازدواج وجود دارد. ازدواج سوپی و ازدواج سالادی؛ به آن معنا که گاهی افراد تمایل دارند وقتی با یک شخص ازدواج میکنند کاملاً با او و قوم و قبیله آن فرد میکس شوند، در مقابل افرادی هم هستند که تمایل دارند همانند اجزای سالاد با هم پیکرهای را بسازند و در عین حال که خودشان هستند و رنگ و طعم خودشان را حفظ کرده و حریم خصوصی دارند ولی در کنار همدیگر یک زندگی بسازند؛ لذا آنچیزی که در این سالهای کرونایی گاهی در مورد ازدواج شنیده میشد متفاوت بود. موضوع از سالاد و سوپ فراتر رفته بود. افراد دغدغه عدم برگزاری مراسم داشتند و نگران بودند که مبادا ازدواج کنند و یا حالا که ازدواج کردهاند افسردگی بگیرند و هر روز ذهنشان درگیر این باشد که چرا فلان لباس با فلان تعداد میهمان را نداشتند تا مردم پاییندست به تماشای دلدادگیها و مانورهای آنها مبهوت بمانند و حتی سالها در حسرت مراسم و عاشقی آنها باشند؛ در این راستا با توجه به ایام عید خواستیم قدمی برداشته و روشنگری داشته باشیم تا شاید ذرهای نگرانی از دل حساس مردم برداریم.
بررسی کنیم حالا افرادی که در ایام کرونا ازدواج کردهاند اکنون باید نگران حال بدشان در آینده باشند؟ یا خیر؟ آیا باید نگران ازدواج نکردن برخی در این دو سال کرونایی باشیم و بگوییم کاش کرونا را در ازدواج عاملی برای عقب انداختن ازدواج قرار نمیدادند؟ آیا آنها که ازدواج کردند و یا تصمیم به ازدواج دارند از روال ازدواج اطلاعات کافی داشته و دارند؟ که در اینجا به گفتوگو با یکی از روانشناسان و متخصصان حوزه مشاوره در ازدواج پرداختیم.
محمدتقی غلامی، روانشناس و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به داستان ازدواج و بهویژه ازدواجهای عصر کرونا اظهار کرد: ازدواج به طور کلی یک کتاب است. کتابی که فصل اول آن را به نظم و بقیه آن را به نثر نوشته شده و نظم یعنی آهنگین و نثر یعنی بیروح. ازدواج در دوران کرونا اگر چه به نسبت و به قول بعضی از افراد افزایش یافته ولی کرونا با همه خوبیها و بدیهایی که دارد خواهد گذشت و این دوره دوره ماندگاری در تاریخ نخواهد ماند.
این مشاور خانواده علل میزان بالای ازدواج در این عصر را مورد بررسی قرار داد و گفت: افزایش ازدواج در این دوران چند دلیل دارد که اگر مطالعه دقیقی داشته باشیم خواهیم دید که ازدواجها بیشتر در بین خانوادههایی بوده که دارای موانع اقتصادی و در سطوح پایینتر تمول بودهاند. بنابراین این افزایش نه به طور مطلق اما عمدتاً در مورد قشر خاصی است.
غلامی، ازدواج را بسان یک انقلاب دانست و افزود: اینکه از ازدواج به عنوان انقلاب یاد میکنیم به این دلیل است که یک دختر و پسر باید یک تغییر ناگهانی در سبک زندگی، مراسم عروسی، ماشین، خرید، تغییر منزل و خانه داشته باشند و عروس و داماد نشانههای آن انقلاب هستند که در دوران کرونا این انقلاب کمرنگ است و عمدتاً آنهایی که ازدواجشان را بدون نشانههای انقلاب و دگرگونی شروع میکنند بعداً دچار مشکل خواهند بود هرچند این یک قانون نیست و در علوم انسانی استثناهای زیادی وجود دارد و این صحبتها به صورت کلی و میانگین افراد بیان میشود.
شروع هر زندگی با دو ترس همراه است
این استادیار دانشگاه با اشاره به اینکه زندگی زناشویی پایدار مراحلی دارد، گفت: اولین مرحله از این زندگی پایدار دوره رمانتیک و ماهعسل است که ممکن است زمانش در افراد متفاوت و متغیر باشد و دوران خوشایندی برای دختر و پسر است و روزهای خوبی با هم دارند که در این دوره دو اتفاق و ترس دارند. اول اینکه آزادیشان را از دست بدهند و دو اینکه بعد از یک مدت رها و طرد بشوند.
وی با تأکید بر دقت و اینکه ما در اینجا فقط در مورد ازدواج پایدار صحبت میکنیم نه دوستیهای موقت، افزود: دقت کنید که دوره رمانتیک در دوران کرونا دچار آسیب نمیشود و مردم در اینباره نگرانی نداشته باشند، اما نکتهای که اینجا حائز اهمیت است این است که وظیفه ما به عنوان یک فرد درمانگر، پدر، ریش سفید و غیره باید در این مرحله به دختر و پسر کمک کنیم تا در دوران رمانتیک به یکدیگر علاقهمند و با یکدیگر صادق و ابراز علاقه و محبت قلبی داشته باشند.
مرحله دوم زندگی؛ مرحله واقعنگری و انجام وظایف
غلامی بیان کرد: مرحله بعدی مرحله تبلور و واقعیت است. یعنی دختر و پسر بعد از مرحله رمانتیک وارد منزل مشترک میشوند و با واقعیت روبرو میشوند و بعضی خانمها در این مرحله پشیمان خواهند شد و میگویند اگر صبر میکردم ازدواج موفقتری داشتم و نگران طرد شدن هستند که این موارد از ترسهای این دوره است.
این درمانگر با اشاره به اینکه وظیفه درمانگران در این مرحله این است که زوجین را با واقعنگری مواجه کنند، گفت: ما وظیفه داریم که با خیالپردازی و واقعنگری برای زوجین مرحله اول را از مرحله دوم مجزا کنیم و مطرح کنیم که زندگی در این مرحله یعنی ارائه خدمات به یکدیگر و پختن و ظرف شستن و تبلور وظایف نه ماندن در دوره ایثار و گذشت همچون مرحله اول و یعنی دوره رمانتیک. چیزی که در عصر کرونا و قبل و بعد آن متفاوت است مرحله تبلور و واقعنگری است که اگر دوره رمانتیک بسیار شکیل و جامع برگزار شود کمک میکند تا افراد زودتر به مرحله دوم قدم بگذارند.
این مشاور بیان کرد: امروزه ویروس کرونا همه چیز را تغییر داده و دیدارها را از تماس حضوری به چشمی تبدیل کرده و خیلی موارد دیگر نیز تغییر کرده که در ازدواج نیز اجرای مراسم را تغییر داده است لذا نقش بزرگترها و مشاورین خانواده این است که با بالابردن حرمت و اعتماد به نفس و آموزش مهارتهای لازم آسیبهایی را که ممکن است گریبانگیر افراد شود را کاهش دهیم. یعنی اگر دیدیم آقایی و یا خانمی هنوز در دوره رمانتیک مانده کمک کنیم تا با گذشت و ایثار به مرحله تبلور پیشروی کند.
گفتوگو از هدیسادات چاوشی
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درخواست امام جمعه برای مزایده هرچه سریعتر اموال بدهکار بزرگ پیشوا
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونسیتی را ببندند
وزیر کشور: استان گلستان نماد وفاق در کشور است
بسیجیان همدلی خود را با مردم مظلوم غزه و لبنان ثابت کردند
بانوان زنجانی یک کیلو و ۵۳۴ گرم طلا به جبهه مقاومت اهدا کردند
تعداد قابل توجهی سلاح جنگی از انبار ساختمانی در تهران کشف شد
مهاجرانی: دولت حمایت ویژه از نخبگان را وظیفه خود می داند
رئیس جمهور: ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
آغاز رزمایش ۶۰ هزار نفری «الی بیتالمقدس» با حضور سردار سلامی
رئیس جمهور» ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
مرز مهران بازگشایی شد
گروه های جهادی پزشکی و دامپزشکی به روستاهای بیجار اعزام شدند
اراده ملت ایران در حال تغییر هندسه قدرت جهان است
برگزاری مراسم عروسی و جشن در تالارهای ورامین در فاطمیه ممنوع است
اردوی ۲روزه گروه جهادی پزشکی «یاوران جهادگر» در قرچک
راننده کامیون قانون شکن در رودان تاوان رفتار جنون آمیز خود را داد
همایش «یاوران اشتغال مددجویان» در مشهد برگزار شد
آغاز نمایش اقتدار بسیجیان البرزی در رزمایش الی بیت المقدس
ترویج ورزشهای همگانی با کمک هوش مصنوعی در سطح کشور
اصفهان در آستانه نابودی کامل؛ فاجعه فرونشست درپایتخت فرهنگی ایران
الگوی سیاسی اسلام جامعترین مدل در دنیا است
ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج روشن شد
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد