میرنیوز
به گزارش ایسنا، طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از سال گذشته در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت، کلیات اجرای این طرح در مراحل اولیه مورد موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود، اما بررسی جزئیات اجرای این طرح بسیار زمانبر شد، این طرح نیز همانند سایر طرحهای مورد بررسی در مجلس شورای اسلامی موافقان و مخالفان بسیاری داشت.
قطعا توسعه فضای کسب و کار تنها مختص به صدور مجوز کسب و کار نیست، بنابراین باید تمامی عوامل دخیل در بهبود فضای کسب و کار در کنار یکدیگر مورد توجه قرار بگیرد تا بتوان شاهد بهبود اوضاع اقتصادی و رونق در بخشهای مختلف تولید در کشور بود.
ظاهرا طرحهای بسیار خوبی در کشور در راستای حل مشکلات و چالشها در مجلس شورای اسلامی به تصویب میرسد، اما پس ابلاغ طرح باتوجه به اینکه نگاه جامعی به تمامی جوانب مسئله صورت نگرفته و زیرساختها برای اجرای طرح فراهم نشده است، طرحها در میانه راه اجرا با شکست مواجه میشوند.
حال باید دید طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مرحله اجرا میتواند انتظارات را برآورده کند و شاهد توسعه در فضای کسب و کار باشیم.
عوامل متعددی در توسعه فضای کسب و کار موثر است/ مشکل تنها صدور مجوز نیست
علی شهریارپور- رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه توسعه فضای کسب و کار به عوامل متعددی بستگی دارد، اظهار کرد: باید فضای کسب و کار را یک مجموعه فرآیندی در نظر بگیریم، در این مجموعه فرآیندی عوامل بسیاری در زیرمجموعه قرار میگیرند.
وی افزود: فرهنگ کار، دستگاههای اجرایی، مدیران واحدهای تولیدی و اقتصادی، افرادی که در فضای کسب و کار بهعنوان نیروی انسانی در حال فعالیت هستند و محصولی که در این فضا تولید میشود از مجموعه عوامل موثر در فضای کسب و کار است.
شهریارپور با بیان اینکه اگر تصور کنیم تسهیل صدور مجوز و تغییرات در فرآیندهای صدور مجوز توسط دستگاههای اجرایی موجب ایجاد شرایط عالی در فضای کسب و کار میشود، اینگونه نیست، گفت: نباید انتظار داشته باشیم با تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار تمامی مشکلات در این حوزه حل شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: توسعه فضای کسب و کار به عوامل نیروی کار، مدیران تولید و انتظارات افراد جامعه از خدمات ارائه شده و محصولات تولیدی بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اگر بهطور کامل اجرا شود، میتواند موثر باشد، توضیح داد: اگر بخواهیم تنها بخشی از این طرح یعنی صدور مجوز توسط دستگاههای مجری و سیاستگذار را ببینیم و از مابقی عوامل موثر در فضای کسب و کار غافل شویم، این طرح اثرگذاری لازم را نخواهد داشت.
شهریارپور بیان کرد: اگر دستگاههای اجرایی صدور مجوز کسب و کار را تسهیل و به سرعت مجوز صادر کنند، اما در کشور از فرهنگ کار، آموزش نیروی انسانی غفلت شود، این طرح نتیجه بخش نیست.
مشکل اصلی در فضای کسب و کار تنها بحث صدور مجوز نیست
محمدکاظم منزوی- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا در خصوص طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، اظهار کرد: مشکل اصلی در فضای کسب و کار تنها بحث صدور مجوز نیست، در برخی طرحها بهعلت محدودیتها، مشکلات اجتماعی و یا مشکلات زیستمحیطی امکان صدور مجوز وجود ندارد، برای مثال اگر فردی بخواهد در یک منطقه حفاظت شده، طرح اجرا کند، بهطور یقین نمیتوان برای این طرح مجوز صادر کرد.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی باید هدف از اجرای طرح تسهیل در صدور مجوزات کسب و کار را مشخص کند، اگر طرحی دارای مشکل قانونی نباشد، مجوزات طرح به سادگی صادر میشود، باید منتظر ابلاغ طرح توسط دولت باشیم.
منزوی در ادامه با اشاره به مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید توسط شورای عالی اداری در سالهای گذشته، توضیح داد: در این مصوبه مقرر شد، استعلامهای مربوط به صدور مجوز کسب و کار در کشور حذف شود و سازمان صمت مجوز را بدون استعلام از دستگاهها اجرایی صادر کند، اما باید صاحبان طرحهای کسب و کار تمامی مسئولیتهای ناشی از اجرای طرح را میپذیرفتند و تعهد میدادند، این طرح پس از چند روز از اجرا متوقف شد، زیرا از نظر قانونی مسئولیت سنگینی بر دوش صاحبان طرح گذاشته میشد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: افرادی که بهدنبال اخذ مجوز کسب و کار هستند باید از تمامی قوانین اطلاع داشته باشند، بخشنامههایی توسط دولت صادر میشود که خود این قوانین و قوائد تعیین شده برای دستگاههای اجرایی در صدور مجوز، بسیار دست و پا گیر هستند، این قوانین باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه پنجره واحد سرمایهگذاری در سال ۹۶ توسط دولت برای تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار آغاز بهکار کرد، گفت: برای اجرای این طرح نیز صدها میلیون تومان هزینه شد، اما این طرح نیز پس از گذشت ۶ ماه از اجرا متوقف شد، زیرا مسئولان دولت بعد اعتقادی به اجرای آن نداشتند.
منزوی در پایان در خصوص مصوبه دیگر برای تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار، یادآور شد: مقرر شد اگر دستگاههای اجرای ظرف مدت دو هفته پاسخ استعلام را اعلام نکنند، این استعلام مثبت تلقی شود، این مصوبه بهغیر از مجوزهایی که مربوط به طرحهای دارای آلایندگی و دارای مشکل اجتماعی است، اجرایی میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
توهم اقتدار دشمن را با جهاد تبیین باید از بین برد
القاصی مهر: قاچاق سوخت تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب میشود
اقتصاد دریا محور میتواند مشکلات مناطق جنوبی کشور را حل کند
حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است
القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکههای قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شدند
اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند
۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند
مازندران هنوز با فرونشست زمین مواجه نشده است
واحد ۴ بخار نیروگاه به مدار سراسری برق پیوست
انقلاب اسلامی بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور است
نجات گروگان ۴۰ ساله از چنگال آدم ربایان در داراب فارس
قطع راه روستاهای بالادست شیخ موسی براثر رانش زمین
هوای اراک و ساوه ناسالم است
۸۱۰۰ محموله مرکبات از نکا صادر شد
پیشنهاد تشییع نمادین شهید نصرالله در میان ملتهای جهان اسلام
حجم آب پشت سد مهاباد به ۶۱ میلیون مترمکعب کاهش یافت
بلندمرتبه سازی راه علاج تامین مسکن در گیلان
انقلاب بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) است
بلند مرتبه سازی در شهر زنجان فقط تا ۱۲ طبقه مجاز است
جوانی جمعیت با تخصیص زمین و تأمین مسکن محقق میشود
فرود ۲ پرواز تهران و نجف در فرودگاه سبزوار بهعلت کاهش دید افقی مشهد
بلندمرتبه سازی راه علاج تامین مسکن در گیلان؛ ویلاسازی محدود شود
سمنان در صدر توسعه دهندگان مشاغل فناور کشور است
ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی در کشور
۲۱ کارخانه آرد در مازندران فعال است
مفقود شدن ناخدای ۳۷ ساله در آبهای ساحلی بندر چابهار
۴۷۳ مقاله به همایش دانش آموزش تربیت بدنی در مازندران ارسال شد
۶۰۰۰ سری جهیزیه به مددجویان بهزیستی کشور اهدا شده است
همایش ملی «دانش محتوا در آموزش تربیت بدنی» برگزار می شود