میرنیوز
علیرضا مختارپور قهرودی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در دوازدهمین آیین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت (رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «حوض خون») که امروز ۲۲ اسفندماه در بیمارستان سابق شهید کلانتری اندیمشک در حال برگزاری است، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در مهرماه سال جاری در دیدار با دستاندرکاران کنگره شهدای استان زنجان ضمن تأکید بر انجام فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی درخصوص دفاع مقدس و شهدای عظیمشأن به نکته مهم دیگری اشاره کردهاند و آن لزوم تحلیلها و استنتاجهای جامعهشناختی و روانشناختی درباره خاطرهنویسیها و مراسم باشکوه تشییع پیکر مطهر شهدا در شهرهای مختلف است و سپس به کتاب حوض خون اشاره و احساس شگفتی و احترام خود نسبت به خدماتی که این بانوان انجام داده و زحماتی که کشیدهاند را بیان کردهاند.
به گزارش ایسنا، وی گفت: در آن ماههای اولیه که هنوز دستگاههای اجرایی و قوای نظامی کشور فاقد هماهنگی و امکانات لازم بود، نقش مهم و اصلی در دفاع در برابر دشمن و پشتیبانی از رزمندگان ایران بر عهده عموم اهالی میهندوست شهرهای مختلف خوزستان قرار گرفت. جوانان دلیر خوزستانی وظیفه جلوگیری از پیشروی دشمن را عهدهدار شدند و بسیاری از طبقات مختلف مردم نیز به انجام امور پشتیبانی از دفاع مقدس از تأمین مواد غذایی و البسه گرفته تا تهیه اقلام پزشکی و ملزومات عمومی رزمندگان پرداختند.
مختارپور قهرودی بیان کرد: در این میان و با توجه به وضعیت آب و هوای خوزستان و آثار و تبعات جنگ و کمبود امکاناتی همچون لباس و پتو و ملافه، برخی از شیرزنان در اهواز و اندیمشک بهصورت کاملاً خودجوش مرکزی برای شستن لباسها و پتوهای برگشتی از خط مقدم به پا کردند تا این اقلام پس از شستوشو و آمادهسازی مجدداً مورد استفاده رزمندگان قرار گیرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: حضرت آیتالله خامنهای که در همان هفتههای اول حمله دشمن، با اذن حضرت امام (ره) برای حمایت از رزمندگان و کمک به تأمین نیروی انسانی و جمعآوری امکانات به خوزستان رفته و در آنجا مستقر شدند در خاطرات خود از روزی یاد میکنند که از سالنی بازدید کردهاند که زنانی لباسهای خونین و خاکآلود رزمندگان را در آنجا میشستند و پارگی لباسها را رفو میکردند و بعد از اتوکشی آنها را آماده ارسال به خط مقدم میساختند. ایشان از کار آن بانوان بهعنوان کار سخت و عظیمی یاد میکنند که هیچکس هم از آنها خبر ندارد.
وی تصریح کرد: آری حماسه این مهربانوان غیور اهوازی و اندیمشکی، همچون صدها حماسه دیگر، ناگفته و مغفول مانده است. اینک به برکت بصیرت دفتر مطالعات جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی و به همّت هشتتن از بانوان جوان نسل جدید انقلاب، تحقیق جامعی دربارۀ تاریخ شفاهی مجاهدت بانوان اندیمشک صورت گرفته و نتیجۀ آن به قلم روان و تأثیرگذار خانم فاطمهسادات میرعالی به رشتۀ تحریر در آمده و با نام حوض خون در گنجینۀ آثار مکتوب فاخر دفاع مقدّس قرار گرفته و منتشر شده است.
مختارپور قهرودی گفت: متن روایتهای راویان و تصاویر موجود در این کتاب، ترسیمکننده صحنههای بیبدیل و اعجابآور و شگفتانگیزی است که اگر مدارک و مستندات متقن برای آن وجود نداشت شاید باور مجاهدت این مجاهدان خاموش و بیریا و گمنام برای آیندگان بسیار دشوار مینمود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار کرد: خواندن این کتاب هر انسان آزادهای را خجلتزده میکند و بیاختیار به تعظیم در برابر این بانوان وا میدارد. نکته امیدوارکننده در ماجرای تحقیق و تدوین و انتشار این کتاب، حضور جوانان نسل جدید انقلاب است. خانم میرعالی نویسنده این کتاب متولد ۱۳۶۹ است که با همراهی دیگر همکاران خود، از اوایل سال ۱۳۹۴ مصاحبه با بانوان فعال در بیمارستان شهید کلانتری و رختشویی را آغاز میکند. براین اساس، نویسندۀ کتاب در اوایل ۲۵سالگی خود، یعنی در اوایل جوانی خود، بوده و همچون دیگر همکاران تحقیق این کتاب، به جمعآوری مصاحبه و تحقیق دربارۀ مجاهدت ناگفتۀ بانوانی اقدام کردهاند که سالها با ایام حادثه فاصله داشتهاند. چرا که ماجرای حوض خون به اواخر سال ۵۹ مربوط میشود، جنگ تحمیلی در سال ۶۷ پایان یافته و نویسنده این کتاب دو سال پس از پایان جنگ تحمیلی چشم به این جهان گشوده است.
وی گفت: یکی از روشنترین شواهد و دلایل استمرار جریان ناب و اصیل انقلاب اسلامی همین است که نگاه جوان متولد ۶۹ را بر حادثه حماسی سال ۵۹ میگشاید و از این جوانان، سفیران پیام دفاع مقدس به نسلهای بعدی میسازد. حوض خون در سال ۱۳۹۹ منتشر میشود به قلم جوان متولد ۱۳۶۹ و راوی ماجراهای سال ۱۳۵۹. از آن واقعه تا ظهور کتاب حوض خون، چهار دهه گذشته و چهل سال دوران یک نسل کامل است. این انقلاب زنده است وقتی یکی از حماسیبانوان رختشوی حوض خون در مصاحبه با محققان کتاب در سال ۱۳۹۶ بعد از آنکه میگوید تا حالا شده آنقدر لکههای خون را توی دست بسابی تا خون از دست خودت جاری شود؟ بگوید: راهی نداری برویم سوریه لباس رزمندهها را بشوریم؟
مختارپور قهرودی گفت: سخن آخر اینکه کتاب حوض خون راهی است به حوض کوثر، چشمهای است که میتوان وجود خود را در آن شستوشو داد و به طهارت باطنی دست یافت. انشاءالله.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد