میرنیوز
سیدمهدی قویدل درخصوص چهارشنبه آخر سال، موسوم به «چهارشنبهسوری» بیان کرد: در میان انبوه حوادث و وقایع آتش سوزی و صدمات جانی و خسارات مالی ناشی از آن، آمار خسارات مربوط به وقایع چهارشنبه سوری قابل توجه و تأمل است.
وی ادامه داد: براساس گزارشات واصله و اسناد بالادستی؛ بررسی ها نشان می دهد مواردی از قبیل؛ ادغام ناشیانه مواد شیمیایی، ناریه و منفجره به منظور ساخت اقلام انفجاری، جابه جایی و نگهداری غیراستاندارد مواد منفجره و ناریه، واردات، عرضه، خرید و فروش مواد و وسایل انفجاری نامرغوب و غیراستاندارد و بی اطلاعی از خطرات و استفاده غیرمتعارف از انواع مواد شیمیایی و انفجاری در بروز حوادث و وقایع آتش سوزی و آتش بازی های آخر سال تاثیر بسزایی دارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بیان کرد: آمارها حاکی از آن است که آسیب دیدگان و مصدومان چهارشنبه سوری در سال 98 تعداد 1498 مورد در کشور بوده است که این تعداد درسال99 به 1894 مورد افزایش یافته است.
قویدل افزود: همچنین تعداد فوتی ها در سال 98، چهار نفر و در سال 99 این تعداد به 9 نفر افزایش پیدا کرده و متاسفانه در سال 98 تعداد 193 و در سال 99 تعداد 131 نفر در کشور قطع عضو گزراش شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال 98 تعداد 318 و در سال 99 تعداد 131 نفر در چهارشنبه آخر سال در سطح کشور دچار سوختگی شدند، گفت: 46درصد مصدومین بین سنین 6 تا 18سال و از این تعداد 82درصد مرد و 18 درصد زن بوده اند و 30 درصد از حادثه دیده گان را عابرین پیاده و نیروهای امدادی تشکیل می دهند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بیان کرد: هرچند مجموعه اقدامات سلبی و قهری دستگاه ها و نهادهای ذیربط در سنوات گذشته، تاثیر بسزایی در کنترل و کاهش لطمات و خسارات جانی و مالی مراسم یادشده داشته است، اما هنوز هم آمار و ارقام خسارت های موصوف جای تأمل دارد، لذا پیش بینی می شود، باید در کنار اقدامات قهری و سلبی معمول، مجموعه ای از اقدامات ایجابی و ایجادی نیز طرح ریزی و به اجرا درآید.
قویدل تاکید کرد: انعکاس اشکال مختلف صدمات و خسارات ناشی از سوختن و کاربرد انواع مواد و اقلام شیمیایی، منفجره و ناریه و برخورد با سازندگان، عرضه کنندگان و کاربران این مواد تا حدودی موجب مهار و کاهش خسارات می گردد، امّا این اقدامات کافی نیست.
وی افزود: تا زمانی که اقدامات مقابله ای و پیشگیرانه دستگاه ها و نهادهای مسئول صرفاً جنبه سلبی و قهری داشته باشد و اصولاً هیچگونه اقدام یا زمینه ایجادی و ایجابی برای تخلیه هیجانات جامعه منظور نگردد، این وقایع و تبعات خطرناک و پرهزینه آن کماکان ادامه خواهد داشت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر اینکه "چهارشنبه سوری" اصولاً ماهیت و جنس امنیتی ندارد؛ لیکن دارای ظرفیت های جرم زایی و سلب آسایش وامنیت عمومی است، با این وصف عمده اقدامات دستگاه ها و نهادها باید غیر قهری و یا رویکرد آموزش فرهنگی داشته باشد.
قویدل گفت: درصد قابل توجهی قریب 180 هزار نفر مجروح، مصدوم، معلول یا قربانیان آتش سوزی های هرساله کشور مربوط به مراسم چهارشنبه سوری و نتیجه عدم تدبیر و مدیریت مناسب این ایّام و حوزه تولید، ساخت، واردات، عرضه، خرید و فروش و کاربرد مواد و وسایل انفجاری است.
وی یادآور شد: علی رغم اطلاع رسانی عمومی در زمینه خطرات اقلام انفجاری و برخورد با متخلفان و مجرمان این عرصه، متأسفانه چرخه تولید، واردات، خرید و فروش و استفاده از وسایل انفجاری کماکان فعال می باشد و زمانی این چرخه خواهد شکست و اقبال مردم از آن کاهش خواهد یافت که در کنار تصمیمات و اقدامات قهری گذشته، امکان و زمینه تخلیه هیجانات مردم (همانند مراسم اخیر نورافشانی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی22بهمن که به طور وسیع و بدون صدمات و خسارات جانی برگزارشد) نیز فراهم گردد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، اقدامات دستگاه ها و نهادهای ذیربط را بر محور های ویژه ای متمرکز دانست و گفت: این محورها عبارتند از؛ انجام کار اطلاعاتی، شناسایی و محدود سازی، کنترل و مهار فعالیت تولید کنندگان و توزیع کنندگان عمده مواد انفجاری پرخطر و پر صدا و تمرکز و اولویت بخشی به جلوگیری از واردات، تولید و توزیع مواد منفجره عمده و اطلاع رسانی و آموزش همگانی مردم از طریق رسانه های گروهی به ویژه رسانه ملّی و فضای مجازی، شناسایی نقاط خاصی در شهرهای بزرگ و همچنین انجام گشت های ویژه در این نقاط و جلوگیری از برخورد قهری مأمورین با مصرف کنندگان اقلام کم خطر و عدم تبدیل یک مسئله اجتماعی کوچک به یک مشکل امنیتی از دیگر محورهایی است که دستگاه ها باید بر آن تمرکز کنند.
این مقام قضایی در پایان تاکید کرد: همچنین پیشگیری از وقوع جرم،کاهش خسارات و تلفات چهارشنبه آخر سال، حفظ ارزش ها، رعایت مقررات، تأمین آسایش مردم، جلوگیری از اقدامات و عملیات ایذایی احتمالی عوامل و گروهک ها وعوامل وعناصر ضد انقلاب، کنترل و رصد مجرمین حرفه ای، سابقه دار ، خطرناک و اراذل و اوباش و آمادگی هر چه بیشتر دستگاه های امدادی و خدماتی باید به طور جدی مد نظر دستگاه ها و نهادهای ذیربط قرار گیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال