میرنیوز
محسن بابادی در گفتوگوبا ایسنا، اظهارکرد: یکی از مهم ترین دلایلی که سبب شده بازیکنان خوزستانی پس از سنین نوجوانی و جوانی فوتبال را رها کرده و مسایل دیگری را اولویت و ترجیح دهند، عدم توجه به فوتبالیستهای نخبه ای است که آن ها را میشناسند و در رده های مختلف ملی بازی کرده، اما در رده بزرگسالان به آن ها بیتوجهی شده و جایی در تیمهای فولاد، نفت آبادان و حتی نفت مسجدسلیمان ندارند. همان بازیکنان که از دید تمامی مربیان و کارشناسان فوتبال خوزستان بازیکنان توانمندی محسوب شده ولی به هیچ دلال، مدیر برنامه، مدیران سیاسی و باند خاصی وصل نیستند.
وی بیان کرد: در مسابقاتی که این سه تیم در لیگ برتر دارند، با در نظر گرفتن بازیکنان ذخیره، بیش از ۴۰ بازیکن هر هفته به میدان میرود، اما سهم بازیکنان خوزستانی تنها ۴ یا ۵ نفر است و این یعنی فاجعه برای فوتبال غنی خوزستان. استانی که در تمامی ردههای تیمهای ملی و لیگهای برتر تا دسته سوم یکی از تغذیه کنندگان اصلی فوتبال کشور بوده و هست، در تیمهای لیگ برتریاش یا بازیکنان خوزستانی آنچنانی وجود ندارند یا اگر هم باشند جایی در ترکیب تیمهایشان حتی به صورت ذخیره ندارند. بعد چگونه میتوان انتظار داشت آن بازیکن نوجوان و جوانی که در این اوضاع و احوال و شرایط سخت اقتصادی که مسیر طولانی خدمت سربازی، ادامه تحصیل، کار و ازدواج را پیش روی دارد، دل به فوتبال ببندد؟ پس اصلا آیندهای برای خود متصور نیست که بخواهد روی فوتبال سرمایه گذاری کند.
این کارشناسی فوتبال گفت: اگر تیمهای استان جایگاه خوبی در جدول ردهبندی داشته و بالانشین و مدعی نیز بودند، میشد حضور این همه بازیکن غیربومی را کمی توجیه کرد که مثلا فلان تیم برای قهرمانی یا حداقل کسب سهمیه آسیایی بسته شده و باید تقویت میشد و اکنون دیگر فوتبال حرفهای شده و چنین و چنان. اما اگر قرار است همه میانه یا پایین جدول یا در خطر سقوط باشند، ترجیح میدهیم این اتفاق با بازیکنان بومی استان بیفتد که البته مطمئن باشید غیرت، تعصب، تکنیک و تلاش آنها اجازه نمیدهد این اتفاق رخ دهد.
وی افزود: پس در فوتبال خوزستان سفرهای برای مدیران، مربیان و بازیکنان غیربومی که ماشینهای آنچنانی سوار شده و پولهای چند ده میلیاردی به جیب بزنند و پز بدهند، پهن شده است و مدیران، مربیان و بازیکنان بومی محتاج نان شب و ذرهای دیده شدن باشند. مدیران و مربیان شایستهای با تجربه کافی و بالاترین مدارج دانشگاهی و مربیگری در استان وجود دارند که در پرداخت جزییترین هزینههای زندگی خود ماندهاند و صورت خود را سیلی سرخ نگه داشتهاند.
بابادی عنوان کرد: فوتبال خوزستان سکوی پرتاب و آب و نان و نامی برای بازیکنان مُسن غیربومی و خارجی شده وهمگان همچنان تماشاگر و بیتوجه به این مسایل هستیم. البته ناگفته نماند که خود ما نیز طی چند سال اخیر در بازیکنسازی و پرورش چهرهها و استعدادهای طراز اول همچون مبعلی، کعبی، شجاعی، شریفی نسب، حمودی، علوی و... عاجز مانده و کم توجهتر شدهایم. این نیز موضوعی است که باید مدنظر قرار گیرد که آنقدر بازیکن مستعد و باکیفیت شناسایی و تولید کرده و رقابت ایجاد کنیم که هر مربی غیربومی نیز که بیاید، مجبور به استفاده از آنها شود و نگوید فلان بازیکن در تفکرات فنی و تاکتیکیام جایی ندارد.
وی ادامه داد: اگر آنقدر بازیکن خوب و باکیفیت پرورش میدادیم، نه تنها رقابت میان آنها برای انتخاب سختتر میشد، بلکه حداقل میتوانستم سهم بیشتری در لیگهای مختلف کشور و حتی چندین بازیکن لژیونر نیز داشته باشیم. یکی از دلایل آن میتواند بیاعتنایی به مناطق فوتبال خیز استان که از نظرها پنهان مانده باشد و همه ما تنها فوتبال اهواز را چسبیدهایم و بس. به نوعی چشمانمان را به روی بازیکنان شوشتر، مسجدسلیمان، لالی، دزفول، سوسنگرد، آبادان، خرمشهر، ایذه، باغملک، اندیمشک، بهبهان، ماهشهر و حتی بسیاری نقاط محروم استان بستهایم و این موضوع اصلا جالب نیست.
این کارشناس عنوان کرد: به اعتقاد بنده اگر روی مناطق بکر استان سرمایهگذاری شده و بازیکنان آنها بیشتر دیده شوند، فوتبال استان طی پنج سال آینده بازیکنان مطرحی در سطح باشگاهی و ملی خواهند داشت و طبق آنچه تحقیق و بررسی کردهام، توصیه میکنم استعدادیابها، مربیان و مدیران باشگاههای مختلف استان روی مناطقی از جمله ابوالفارس رامهرمز، شادگان و دارخوین و در سطح اهواز نیز کوت عبدالله و مناطق اطراف آن توجه و دقت نظر بیشتری داشته باشند. چرا که همچون معدن طلا سرشار از بازیکنان مستعد و نخبه اند. اگر این بازیکنان دیده شده و کمی به آنها بها داده و در آکادمیها و باشگاههای مختلف استان در ردههای کشوری مورد استفاده بگیرند، خواهند توانست نسل خوب در فوتبال کشور شکل دهند و بدون اغراق آینده فوتبال کشور را تضمین کنند. در این صورت و طی سالهای آتی، دیگر نیازی به بازیکنان خارجی و غیربومی نخواهیم داشت و نان فوتبال در سفره فرزندان همین استان و خانواده هایشان قرار خواهد گرفت و از قدیم هم گفته اند: چراغی که به منزل رواست، به مسجد حرام است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر بسمت کمربندی کرمانشاه
دولت و نهادهای امنیتی پاکستان از خون شیعیان مظلوم صیانت کنند
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد
تقویت اقتصاد دیجیتال، نیروگاه های خورشیدی و حوزه دانشبنیان در برنامههای یزد
نمایشگاه جهادگران علمی مازندران در ساری برپا شد
احتمال مرگ درنای سیبری وجود دارد