میرنیوز
حجتالاسلام احسان علائیان دوشنبه، دوم اسفند ماه، در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی قرآن و عترت طلاب خطاب به خانوادههای طلاب اظهار کرد: نگاه قرآنی شما قرآنیان به ما کمک خواهد کرد تا گامهای موثرترین در این راستا برداریم و میزان اثرگذاری بیشتری در این مسیر داشته باشیم؛ لذا تلاش داریم موضوع خانواده را در این حرکت محوری ببینیم و نقش آن را پررنگتر کنیم.
وی در خصوص جزئیات برگزاری این جشنواره گفت: برگزاری جشنواره بینالملی قرآن و عترت طلاب از مرداد ماه آغاز و به تفکیک بخش خواهران جشنواره با مدیریت حوزه علمیه خواهران، بخش بینالملل با مدیریت جامعةالصطفی و بخش اهل سنت زیر نظر شورای مدارس علمیه اهل سنت اجرا و در مجموع این جشنواره در سه بخش آموزش، مسابقات و محافل برگزار شد.
علائیان تصریح کرد: با توجه به وضعیت کرونا بستر آموزش مجازی برای بخش آموزش و مسابقات فراهم شد و با تفاهمنامهای که میان سازمان دارالقرآن و مرکز خدمات حوزههای علمیه منعقد شد، سازمان دارالقرآن متولی بخش آموزش شد و آموزشهای لازم از طریق فضای مجازی در رشتههای روخوانی، روانخوانی، سبک زندگی، پرسمان قرآنی، قصههای قرآنی، تفسیر آسان، عفاف، حجاب و صحت قرائت نماز به مخاطبان ارائه گردید.
معاون معیشت و خانواده مرکز خدمات حوزههای علمیه افزود: با توجه به اینکه خانوادههای طلاب به عنوان خانوادههای الگو مطرح هستند، لذا این طرح در راستای تقویت و به روز شدن اطلاعات قرآنی خانوادههای طلاب اجرایی شد. خوشبختانه استقبال مناسبی از سوی خانوادههای طلاب با توجه به اطلاعات نسبی آنان در خصوص قرآن به ویژه در بخش مسابقات صورت گرفت.
وی بیان کرد: سال گذشته و در سومین دوره جشنواره حدود ۱۷ هزار نفر شرکت کردند که در سال جاری این آمار به حدود ۲۲ هزار نفر رسید. این تعداد شرکتکننده به تفکیک شامل ۷۰۰۰ طلبه خواهر و فرزندانشان، ۹۰۰۰ نفر از همسران و فرزندان طلاب، ۲۵۰۰ نفر از فرزندان و همسران طلاب اهل سنت و حدود ۴۰۰۰ نفر هم از همسران و فرزندان طلاب غیرایرانی است.
علائیان با بیان اینکه در هر رشته از سه نفر برتر تجلیل خواهد شد، اظهار کرد: مراسم اختتامیه این جشنواره قرار بود همزمان با ماه ربیعالاول و روز میلاد با سعادت پیامبر(ص) برگزار شود اما با توجه به استقبال مسابقهدهندگان مهلت شرکت در جشنواره تمدید و اختتامیه آن به زمان فعلی موکول شد. این مسابقات در رشتههای قرائت، ترتیل، حفظ، اذان، صحیفه سجادیه، نهجالبلاغه، کتابخوانی و نقاشی ویژه کودکان و تا سطح استانی به صورت غیرحضوری برگزار گردید اما در مرحله نهایی استانی و کشوری به صورت محدود به شکل حضوری بر پا شد.
معاون معیشت و خانواده طلاب مرکز خدمات حوزههای علمیه اضافه کرد: این دوره از جشنواره در ۳۰ رشته و به صورت حضوری و مجازی برگزار شده و داوری آن صورت گرفت. همچنین امسال به بخش کودک و نوجوان نیز ورود کردیم. محافل قرآنی هم به عنوان بخش دیگر جشنواره بود که مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.
غفلت از مسیر قرآن باعث زوال این نعمت میشود
حجتالاسلام حسین حائری، مدیر کل مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان نیز در این مراسم خطاب به شرکتکنندگان گفت: شما قرآنیان چون با قرآن و معارف قرآنی انس دارید، از دریای بیکران این کتاب الهی بهرهمند هستید و از این دریا، معارف قرآنی استخراج میکنید.
وی ادامه داد: اینها نعمتهایی است که حفاظت میخواهد که اگر از این نعمتها غفلت شود، گرفته خواهد شد؛ لذا باید حافظان قرآن در حفظ کوشا باشند؛ قاریان در قرائت تلاش کنند و در هر عرصه دیگری از قرآن راه آن تداوم یابد.
حائری تصریح کرد: حافظان، قاریان و تالیان قرآن میدانند که اینها مقدمه برای فهم قرآن است؛ به همین جهت لازم است تلاش شود در کنار حفظ، قرائت و ترتیل با فهم قرآن آشنا شوید. هر مقدار که میتوانید با مطالعه و حضور در جلسات قرآنی برای درک معارف قرآن تلاش کنید.
مدیر کل مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان ادامه داد: درک معارف قرآن نیز مقدمهای برای ورود به میدان وسیع و مشکل عمل است. باید قرآن را بخوانیم و بفهمیم تا بتوانیم به آن عمل و مقصود این کتاب را درک کنیم. باید بیاندیشیم که فلسفه نزول قرآن چیست و اصلا چرا خدا این بساط را راه انداخت؛ چرا مهمترین رسالت پیامبر(ص) ابلاغ آیات الهی است؟ این مهم است که قرآن برای ما تبدیل به یک موضوع عادی و روزمره نشود. در روایت است که وقتی وحی بر پیامبر(ص) نازل میشد، از شدت این بار ثقیل حالت شبه بیهوشی به ایشان دست داد. ما چون به این بوستان معنویت ورود نکرده و با آن آشنا نشدهایم، نمیدانیم این کتاب چیست؛ در حالی که قرآن زنجیره عظیمی از معارف است.
وی با اشاره به تفسیر امام خمینی(ره) از چیستی قرآن گفت: در واقع قرآن همه علوم را در بر دارد؛ تاریخ گذشتگان را دارد؛ مسائل اخلاقی را بیان کرده؛ مهمترین علوم کیهانشناسی در آن آمده و بسیاری از علوم دیگر در این کتاب بیان شده است. امام فرمود اگر بخواهیم تعریف جامعی برای قرآن داشته باشیم، باید بگوییم قرآن کتاب انسانشناسی است چرا که تا انسان شناخته نشود، هیچ چیز قابل درک نیست. حتی اگر بخواهیم خدا را بشناسیم باید خود را بشناسیم چون زیربنای همه معارف انسان است.
حائری افزود: مهمترین کاری که قرآن انجام میدهد، این است که کمک میکند انسان خویش را بشناسد؛ اگر انسان خود را بشناسد، آنگاه راه راست را میشناسند؛ راه سعادت و عبودیت را پیدا میکند. اولیا خدا اینگونه راه را شناختند.
وی اضافه کرد: اکنون که دروازه قرآن به سوی ما گشوده شده و به شهر و بوستان قرآن راهمان دادهاند و قدم در این وادی گذاشتهایم، بهتر است تلاش کنیم انس با قرآن داشته باشیم. آگاهی از مفاهیم، آشنایی با تفسیر و درک حقایق قرآن یکی از بهترین شیوهها برای مزین شدن به این کتاب است. این یک ارزش برای انسان است چراکه وجودش را از پیمانه قرآن پر کردهاند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود
پزشکیان: اراده مردم، سیستانوبلوچستان را به گلستان تبدیل میکند
کشف کالای قاچاق در خرمشهر
خلیج فارس مواج میشود
زلزله ۴.۶ ریشتری برازجان خسارتی نداشت
امضای تفاهمنامه ۳۹ طرح اقتصادی در سیستان و بلوچستان
سرطان رودهبزرگ شایعترین علت مرگ در آقایان
کارکنان شهرداری ساری ۳ ماه حقوق نگرفتند
۶۰ زندانی به مناسبت هفته بسیج در قم آزاد شدند
واژگونی اتوبوس کارگران در ورزقان ۱۰ نفر را راهی بیمارستان کرد
بروز حادثه برق شهر لنده را قطع کرد
مشاورین املاک متخلف در کردستان محکوم شدند
ساری نیازمند نردبان ۶۴ متری اطفای حریق است
دیتا سنتر هوش مصنوعی ایران در شاهرود مستقر شد
رفع موانع رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان
وزیر دادگستری: مطالبه مردم باید توسط مدیران دستگاه قضا شنیده شود
اشراف اطلاعاتی زیرساخت فرایند موفقیتهای عملیات انتظامی است
تربیت بانوانی مبارز و مجاهد مانند خواهر دباغ خاصیت مکتب انقلاب
۷ اولویت و ماموریت اصلی برای فراجا مشخص شد
ارائه «برنامه عمل» ایران برای ریزگردها؛ بهشدت تحتتأثیر گردوغبار خارج از کشوریم
مشکل تأمین آب شرب و صنعتی در استان خراسان رضوی داریم
آیت الله سبحانی: اولین معصیتی که در دنیا رخ داد حسد بود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان منصوب شد
جشنواره « فتح خون» در ساری پایان یافت
نماز راهبرد پیشگیری از فساد در حرکتهای انتظامی کشور است