میرنیوز
خبرگزاری مهر، گروه استانها- مریم بزی: با شیوع بیماری کرونا گروههای بسیاری برای پیشگیری و کمک به نیروهای فعال در این رابطه اقدام کردند. یکی از این گروههای فعال و البته مؤثر، هیأتهای مذهبی استان گلستان هستند که به صورت منسجم و با برنامه ریزی به این مساله ورود کرده اند. با علی اسدی رئیس شورای هیئتهای مذهبی گلستان در درباره فعالیت ستاد مردمی مقابله با کرونا گفتگو داشتیم.
وی در این رابطه اظهار کرد: از جمله اعضای مهم این ستاد، افراد حاضر در هیأتهای مذهبی و مداحان هستند، همچنین سمنها و هیأتهای مردم نهاد که سابقه فعالیتهای خوبی دارند، در کنار ما قرار گرفته اند.
اسدی ادامه داد: یکی از اعضای بسیج محله و یک نماینده شبکه بهداشت در این ستاد حضور دارند، البته ممکن است افراد دیگری نیز اضافه شوند که ما در هر محله شورایی داشته باشیم تا پیگیری امورات هر محله را انجام دهیم.
رئیس شورای هیئتهای مذهبی گلستان با بیان اینکه هم اکنون در گرگان ۸۴ محله شناسایی شده است، ابراز کرد: از بین این ۸۴ محله حدود ۵۳ محله هدف شناسایی و نهایی شد، تا بتوانیم نیروهای مستقر خود را در این محلات داشته باشیم.
علی اسدی بیان کرد: در حال حاضر دیگر شهرستانهای استان نیز در حال تقسیم بندی محلات خود هستند؛ به طور مثال شهرستان گنبد، حدود ۴۴ محله دارد و در بین آنها نیروهای هیأتها را شناسایی کرده ایم و اقدامات پاکسازی، ضدعفونی و توزیع اقلام بهداشتی را از طریق آنها انجام میدهند.
وی اضافه کرد: در محلات گرگان هم تیمی را به عنوان «شورای سلامت» قرار میدهیم و این شورا ترکیبی از نماینده هیأتها، مدیر و یا مسئول هیأت و همچنین یک روحانی است که در آن محله مستقر میشوند.
رئیس شورای هیئات های مذهبی گلستان گفت: در این راستا روحانیون ما هم پای کار آمدند تا در محلات در کنار ما حضور داشته باشند و همچنین به طور مرتب مراجعات حضوری با مردم دارند البته نکات بهداشتی در این ارتباط به طور کامل رعایت میشود.
وی معرفی روان شناسان داوطلب را یکی دیگر از کارهای ستاد عنوان کرد و افزود: این افراد شناسایی و به ستاد معرفی شده اند و ما هم اسامی این روان شناسان را توزیع کرده ایم، تا افراد نیازمند به مشاوره تلفنی بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند و یا اینکه از طریق فضای مجازی مشاوره بگیرند.
ضد عفونی و گندزدایی محلات توسط هیئات های مذهبی
رئیس شورای هیئات های مذهبی استان ضدعفونی و گند زدایی محلات را یکی دیگر از کارهای مهم این نهاد مذهبی عنوان کرد و افزود: هیأتهای مذهبی در روستاها و شهرستانها اقدام به تهیه مواد شوینده، دستگاههای سمپاش، تراکتور و یا کولههای سم پاش کردند.
وی اضافه کرد: این کارها با هماهنگی دهیاریها و بسیج انجام شد و معابر، مساجد، هیأتها، پارکها، عابربانکها و مغازهها را در سطح روستا و محلات ضد عفونی کردند.
اسدی گفت: به دلیل اینکه نیروهای شهرداری، به علت گستردگی محلات در برخی جاها مشکلاتی داشتند، با آنها هماهنگیهایی را انجام دادیم تا در کنارشان کار ضدعفونی و گندزدایی را انجام دهیم.
وی با اشاره ضدعفونی کردن پمپ بنزینها و عابر بانکها توسط گروههای جهادی ابراز کرد: این کار به صورت روزانه انجام میشود و همچنین ضد عفونی کردن فروشگاههای بزرگ و هایپرها هم توسط گروههای جهادی انجام میشود.
تولید ماسک توسط خانمهای خانه دار
اسدی با توجه به کمبود مشکل مواد بهداشتی و ماسک عنوان کرد: گروههای متفاوت ما تلاش کردند تا نسبت به تهیه، تولید و توزیع ماسک، توسط خانمهایی که عضو هیئات هستند، این بانوان در خانههای خود، کار دوخت ماسک را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: این ماسکها دریافت شده و کار ضد عفونی آن نیز انجام شده است و در حال حاضر بخشی از آنها به بیمارستانها اهدا شده و بخشی دیگر نیز در مناطق حاشیه نشین و آسیب پذیر توزیع شده است.
علی اسدی افزود: خوشبختانه، توانسته ایم کار تولید ماسک را گسترش دهیم و قرار شده است تا تمامی کسانی که ماسک را تولید میکنند را به مرکزی که در شورای هیأتهای مذهبی معرفی کردیه ایم بیاورند.
وی اضافه کرد: ما با با همکاری آستان قدس رضوی ماسکها در مناطق هدف توزیع میکنیم.
اسدی تأمین عمومی مایحتاج عمومی اقشار آسیب پذیر که به خاطر این بیماری کار خود را ازدست داده اند را، از دیگر کارهای هیأتهای مذهبی عنوان کرد و گفت: این بستهها بین کسانی که به واسطه این بیماری کار خود را از دست داده اند، توزیع میشود.
رئیس شورای هیأت مذهبی استان ادامه داد: کار دیگری که با هماهنگی اداره اوقاف شهرستان انجام داده ایم، رصد خانوارهایی بود، که مشکل پرداخت قبض آب داشتند و این کار از طریق یکی از موقوفات خیری که وقف شده است، پیگیری کرده ایم تا هزینه آب خانوارهای بی بضاعت و کم بهره را از طریق معرفی نامهای که شورای هیأت مذهبی به ادره اوقاف میدهد، پرداخت شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در شهرستان بندرگز به صورت نمادین روزانه یک گوسفند را به نیت دفع بلا قربانی میکنند و گوشت این گوسفند در اختیار خانوادههای بی بضاعت قرار داده میشود.
اسدی اضافه کرد: هیأتهای مذهبی هم نیز در سطح گرگان و شهرستانهای استان هم اقلامی را به عنوان پک های مواد غذایی با توجه به موجودی که توسط خیرین داشتند و قرار بود برای مراسمهای مذهبی هزینه شود، برای خانوارهای آسیب پذیر توزیع شد.
وی افزود: یکی دیگر از مرکزهای جهادی ما در گرگان نیز اقدام به پخت غذای گرم به صورت کاملاً بهداشتی نموده است و بین اقشار آسیب پذیر توزیع شده است.
علی اسدی با اشاره به پیگری های هیأت مذهبی برای تولید «گان» (یکی از مصارف بیمارستانی) گفت: تلاش داریم تا با این پیگیریها بتوانیم به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم تا به این وسیله بخشی از نیازهای بیمارستانها در این زمینه تأمین گردد.
وی با بیان اینکه به دنبال تأمین مواد شوینده هستیم، اظهار کرد: برخی از دوستان این کار را در قالب بسته بندی و پک های بهداشتی به مردم درب منازل شأن تحویل میدهند.
اجرای طرح «موکب سلامت»
رئیس شورای هیأت مذهبی استان با اشاره به طرح موضوع «موکب سلامت» در استان گفت: این طرح قرار است کار خدمات دهی در حوزه غربالگری سلامت را با حضور پزشک برای مردم انجام دهد.
وی ادامه داد: این مرکز قرار است افرادی که نیازمند برخی اقلام بهداشتی هستند را کمک کند.
اسدی افزود: با همکاری اداره اوقاف شهرستان گرگان برخی از اقلام بهداشتی را تهیه میکنیم و به صورت رایگان و برخی دیگر نیز به صورت نیم بها توزیع میشود.
تعطیلی هیأتهای مذهبی از ابتدای ورود کرونا به کشور
مسئول هیأتهای مذهبی استان گفت: بنا بر اعلامیهای که صادر کردیم از چهارم اسفند ما تمامی هیئات و تجمعات در استان تعطیل شد و این برای اولین بار در استان ما انجام شد و بعد از ما دیگر استانها این کار راا انجام دادند.
وی از راه اندازی «پویش هیأت تعطیل نیست» در استان خبر داد و افزود: در این پویش هیأت مذهبی به جای حضور در محل، در حوزه فضای مجازی برنامههای زندهای را اجرا کردند.
اسدی اضافه کرد: پویش قرائت زیارت عاشورا به مدت ۱۱ شب در ساعت ۲۰ با نیت دفع بلا و شفای بیماران در فضای مجازی انجام شد؛ این کار در روستا از طریق بلند گوی مساجد برای مردم صورت گرفت.
وی «پویش در خانه بمانیم» را از دیگر کارهای خود عنوان کرد و ادامه داد: در این پویش مداحان برجسته و مدیران هیأتهای مذهبی کلیپهایی را تهیه کردند و از مردم خواستند تا برای پیشگیری از بیماری کرونا و قطع زنجیره آن در خانه بمانند.
علی اسدی خاطرنشان کرد: این کار به طور مستمر از طریق شبکههای مجازی برای مردم ارسال میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد