میرنیوز
دکتر چنگیزی آشتیانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به موافقت جهت راه اندازی دوره دکترای تخصصی فیزیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی اراک، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۶ رشته تحصیلی بالینی و علوم پایه در این دانشگاه فعال است که از این تعداد ۱۱ رشته، دستیاری است و شامل رشته های تخصصی، بیماری های داخلی، جراحی عمومی، کودکان، بیماری های زنان، بیهوشی، بیماری های عفونی، روانپزشکی، طب اورژانس، جراحی مغز و اعصاب، اورتوپدی و رادیولوژی می شود.
وی افزود: در رشته های علوم پایه در حال حاضر، رشته طب ایرانی در مقطع PHD دانشجو می پذیرد و امسال دانشگاه موفق به اخذ مجوز رشته دکترای تخصصی فیزیولوژی شد و در واقع این رشته، دومین رشته دکترای دانشگاه است.
چنگیزی آشتیانی تصریح کرد: علاوه بر این دو رشته در علوم پایه، دو رشته دکترای پژوهشی در رشته پزشکی مولکولی و باکتری شناسی نیز در دانشگاه فعال است و در واقع تعداد رشته های دکترای تخصصی در دانشگاه با دو رشته پژوهشی و رشته فیزیولوژی به ۱۵ رشته می رسد.
وی با تاکید براینکه برای راه اندازی یک رشته دکترای تخصصی در دانشگاه، مجموعه ای از تمهیدات نیاز است، گفت: در رشته های بالینی باید تجهیزات و امکانات گروه های آموزشی فراهم باشد، تعداد و تنوع بیمار کافی باشد و حداقل یک نفر از اعضای هیات علمی در گروه آموزشی مربوطه دارای مرتبه دانشیاری باشد که خوشبختانه، برای سه رشته بالینی دیگر این آمادگی در دانشگاه وجود دارد که دکترای تخصصی راه اندازی شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اراک رشته های بیماری های داخلی اعصاب، بیماری های قلب و رشته رادیوتراپی را مورد نیاز استان دانست که توان و امکانات راه اندازی و اخذ مجوز آن در دانشگاه وجود دارد و افزود: در رشته های علوم پایه برای رشته های علوم تشریح و دکترای بهداشت و ارتقای سلامت به زودی بازدیدی جهت بررسی شرایط استان و صدور مجوز انجام می گیرد و امید است دانشگاه موفق به راه اندازی این رشته های دکترای تخصصی نیز بشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه تمرکز خود را بر ارتقای سطح کمی و کیفی آموزش خاصه در دوره های تحصیلات تکمیلی متمرکز کرده است و گفت: دانشگاه در حال حاضر دارای ۳۷۰۰ نفر دانشجو است که در ۵۶ رشته تحصیلی از کاردانی تا دوره دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند. ۱۱ رشته مربوط به دکترای تخصصی بالینی دستیاری است، ۱۴ رشته کارشناسی ارشد، ۲ رشته در مقطع دکترای حرفه ای پزشکی و دندانپزشکی و ۲۵ رشته در مقطع کاردانی و کارشناسی و ۴ رشته در مقطع دکترای تخصصی علوم پایه فعال است.
چنگیزی آشتیانی با اشاره به اینکه تمامی رشته های فعال در استان براساس دستورالعمل آمایش و توسعه متوازن رشته ها راه اندازی شده اند، گفت: در حال حاضر ظرفیت دانشگاه در رشته های مختلف بیش از آن چیزی است که براساس آمایش تعریف شده است. آمایش، سرعت توسعه رشته ها در کشور را در سطح ترازی قرار داده است، البته اگر براساس ظرفیت استان پیش برویم، می توانیم برای ۱۴ رشته فعال در مقطع کاردانی و کارشناسی که بیش از ۷ سال پیش راه اندازی شده اند و حداقل در هر رشته یک جایگاه دانشیاری وجود دارد، ۱۴ رشته دکترای تخصصی راه اندازی کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی به لحاظ کمیت و کیفیت اعضای هیات علمی و مراکز آموزشی و درمانی شرایط قابل قبولی دارد، گفت: شرایط آمایش سرزمین و توسعه متوازن رشته ها، محدودیت هایی را ایجاد کرده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص افزایش تعداد فلوشیپ های ناباروری در استان مرکزی بیان کرد: به صورت کلی، مسئله جوانسازی جمعیت و سیاست کشور به سمت افزایش جمعیت، نیاز به رفع مشکلات زوجین نابارور را مطرح کرده است، از زمان طرح این مسئله، توجه به سمت فلوشیپهای ناباروری در کشور بیشتر شد، البته موضوع درمان ناباروری نیازمند یک تیم درمانی اعم از متخصص ژنتیک، متخصص جنین شناسی، متخصص اورولوژی، متخصص ناباروری و ... است تا روند تشخیصی و درمانی به نتیجه برسد.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش نیاز کشور به فلوشیپ های ناباروری، دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در حال حاضر در بخش زنان، یک فلوشیپ ناباروری دارد و تلاش جدی دارد که تعداد فلوشیپ ها بیشتر شود، اما در واقعیت ظرفیت پذیرش این نیروها در کشور کم است و از طرفی نیاز کشور بالاست و این دو باعث شده است که فرایند جذب نیروهای فلوشیپ کُند پیش رود، اما دانشگاه اهتمام جدی در جذب نیروهای توانمند و کیفی فلوشیپ دارد تا دغدغه های مردم به حداقل برسد و نیازی به ارجاع به دیگر استان ها نباشد و نیاز به صورت کامل در داخل استان تامین شود.
چنگیزی آشتیانی اضافه کرد: در شرایط کنونی، دانشگاه امکان راه اندازی دوره های فلوشیپ به صورت مستقل را ندارد، اما در برنامه دارد که به صورت مشترک این دوره ها را برگزار کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است