میرنیوز
مهدی مرادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش روز افزون استفاده از غذاهای غنی شده، گفت: با توجه به اهمیت سلامت و کیفیت مواد غذایی و توجه هر چه بیشتر مصرفکنندگان به سلامت و رفع نیازهای بدن از راه مصرف مواد غذایی مناسب و سالم، مصرف غذاهای غنی شده روز به روز در حال افزایش است.
وی افزود: از طرفی مصرف این غذاهای غنی سازی شده موجب رفع کمبود ریز مغذیها در برنامه غذایی افراد شده و به همین دلیل مصرف آنها با استقبال بسیاری مواجه شده است.
مرادی خاطرنشان کرد: همچنین استفاده مواد غذایی غنی سازی شده یکی از بهترین راههای دریافت ریز مغذیها و افزایش دریافت مواد مغذی ضروری با کمترین عوارض جانبی میباشد.
مرادی افزود: در مجموع در حال حاضر غنی سازی مواد غذایی با هدف اصلاح یک کمبود رژیمی شناخته شده، بازگرداندن موادی که در اثر فرآیند فرآوری در کارخانه از بین رفته و با هدف افزایش کیفیت مواد غذایی تولید شده، صورت می گیرد.
این کارشناس حوزه غذا و دارو با بیان اینکه امروزه شیر یکی از مواد غذایی غنی سازی شده است، گفت: شیر قبل از رسیدن به دست مصرف کننده در معرض یک سری فرایندها از جمله فرایندهای حرارتی و پاستوریزاسیون قرار می گیرد و در نتیجه این فرایندها برخی از ویتامینها و مواد حساس به حرارت از بین می روند.
وی افزود: همچنین در برخی از کشورها به دلایل مختلف تجاری، چربی شیر از شیر گرفته می شود که در حین این عمل ویتامین های محلول در چربی موجود در شیر نیز از دسترس مصرف کننده خارج می شود.
کارشناس مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: این شرایط موجب شده تا برای افزایش ارزش غذایی شیر، این محصول با ترکیبات مختلفی همچون آهن، روی، کلسیم، مس، ویتامینهای E، D و A و... غنی سازی شود.
مرادی با اشاره به فرآیند غنیسازی شیر، گفت: همه ویتامینها و مواد معدنی که میتوانند به شیر اضافه شوند بهصورت پودر خشک شده و ویتامینهای قابل حل در چربی به شکل روغن در دسترس هستند و این مواد همگی با هم مخلوط شده و بهصورت یکنواخت درآمده و به شیر اضافه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: مخلوط کردن مواد پیش از اضافه کردن به شیر موجب می شود اطمینان لازم از اضافه کردن صحیح و یکنواختی از مواد مغذی میکرو در محصول نهایی حاصل شود.
مرادی خاطرنشان کرد: تمام فرآوردههای لبنی شامل انواع شیر، پنیر، ماست، دوغ و سایر نوشیدنیهای لبنی، بستنی و.... با رعایت ویژگی های توصیف شده در استانداردهایشان و ضوابط کلی غنیسازی، میتوانند بامواد مغذی غنیسازی شوند.
این کارشناس حوزه غذا و دارو در تشریح فواید مصرف شیر غنی شده گفت: مصرف این ماده مغذی به پرکردن شکاف مواد مغذی در رژیم غذایی افراد کمک می کند.
مرادی مصرف این ماده غنی سازی شده را برای کودکان بسیار مفید دانست و افزود: مصرف شیر غنی سازی شده به رشد سالم کودکان و بهبود سلامت استخوان های آنها کمک شایانی می کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد