میرنیوز
سید منوچهر حسینی در نشست "راهکارهای ورود دانشجویان به حوزه کار و صنعت" در ایسنا بیان کرد: تبیین سیاست و دیدگاههای متفاوت در این موارد بسیار ضروری است و تا به حال این اتفاق رخ نداده است. در دوره کارشناسی مسائلی به دانشجویان گفته میشود که برای ورود به بازار کار نیاز ندارند و صرفاً برای این است که دانشجو بتواند در مقطع ارشد و دکتری به تحصیل خود ادامه دهد.
این عضو هیات علمی گروه برق دانشگاه بوعلی سینا تصریح کرد: در مقابل یک سری مطالب با توجیه حجم بالا و زمانبر بودن آن برای دانشجویان گفته نمیشود که نشان میدهد سیاست مشخص و واحدی در این موضوعات وجود ندارد.
حسینی با تاکید بر اینکه در مرکز رشد سیاست متفاوتی ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: بحث آکادمی اشتغال در مرکز رشد موجب میشود دانشجویی که فارغ التحصیل شده مهارت های لازمه برای ورود به بازارکار را از طریق کسب مهارت و تجربه و شرح وظایفی که از آن اطلاع ندارد در این آکادمی ها بیاموزد.
وی اظهار کرد: آکادمی اشتغال زیر مجموعه مرکز رشد بوده و قرار است در این امور فعالیت و آغاز به کار کند و در این امور یاری دهنده دانشجویان باشد. این که بازار چه میخواهد مهم است و باید دانشجویان به این موارد توجه کنند.
حسینی اشاره کرد: کارآموزیها و دفاتر ارتباط با صنعت در دانشگاهها به علت سیاست و قوانین نادرست به صورت ظاهری و صوری است و میبایست اصلاح شود تا موثر و مفید واقع شود. رشتههای پزشکی در بحث کارآموزی ممتاز هستند. رشته های مهندسی اشباع شدهاند و افراد متبحر آن به اندازه قشر پزشکی در اول کار زبده نیستند. دانشجویان باید نیازهای بازار و صنعت را در انتخاب رشته و ایدههای خود اولویت قرار دهند.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه بوعلی سینا در پایان گفت: مراکز رشد و نوآوری از ایدهها و استارتاپها حمایت میکنند و ایدهدهندگان را در این موارد راهنمایی میکنند و مشاورههای تخصصی و حقوقی را به آن ها ارائه میدهند؛ مراکزی وجود دارد که به صورت گروهی با ایدهدهندگان فعالیت میکنند.
حمیدرضا جوادی، فعال حوزه فناوری و هوش مصنوعی در همدان نیز با انتقاد ار دفاتر ارتباط با صنعت و منفعل دانستن این بخش در دانشگاهها، اظهار کرد: پلی بین دانشگاه و صنعت وجود ندارد و در دانشگاه ها دفتری به نام ارتباط با صنعت صرفاً به صورت نمایشی و ظاهری در آن جا در حال فعالیت است و به عقیده من جزو منفعل ترین قسمت های دانشگاه است در صورتی که باید جزو پرکارترین قسمت های دانشگاه باشد.
وی افزود: این موضوع باعث تاسف است که واحدهای کارآموزی و اقداماتی که در آن انجام میشود به صورت صوری است و ثمرهای از آن برای دانشجویان و فارغ التحصیلان حاصل نمیشود.
جوادی با اشاره به اینکه به کارگیری نیروها در شرکت ها و ادارات به صورت درست انجام نمیشود، بیان کرد: فارغالتحصیلان در وهله اول مشغول به کارورزی و کارآموزی در شرکت مربوطه میشوند اما در حیطهای که مهارت کسب کرده به کار گرفته نمیشوند و عدم استفاده از مهارتهای اصلی آنها باعث سرخوردگی و ناراحتی آن جوان میشود و زمینه مهاجرت این افراد از کشور در همان روزهای اول در تفکراتشان شکل میگیرد چون میبینند جایگاهی برای استفاده از مهارت و دانش او در کشور وجود ندارد.
این فعال حوزه فناوری و هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه وقتی کسب و کارهای بزرگ و پولساز را با مشکلات و دست اندازهای متعدد روبرو میکنند، فارغ التحصیلان و دانشجویان با دیدن این مشکلات به شک میافتند، تصریح کرد: این روزها برای کارآفرینان مصیبت ها و تنگناهای اقتصادی و کاری زیادی رخ میدهد و دانشجویان و فارغالتحصیلان از ترس اینکه این اتفاقات در آینده برای خودشان رخ ندهد به فکر مهاجرت میافتند.
جوادی در پایان خاطرنشان کرد: نخبگان میبینند افق دیدشان با سیاستهای ثروت آفرینی در کشور همسو نیست و دلسرد میشوند. اغلب استخدام ها و جذب افراد در ادارات دولتی بر اساس شایسته سالاری نیست و افرادی با مدرک غیرمرتبط و عدم توانمندی براساس آشنایی و رابطههای پشت پرده به این ارگانها ورود میکنند و عدالت اجرا نمیشود.
انتهای پیام
خبرنگار ایسنا؛ سینا بیدمشکی
منبع : خبرگزاری ایسنا
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور است
شناسایی و برخورد با عوامل مراکز غیرمجاز سقط جنین در استان تهران
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است
۴ لنج حامل کالای قاچاق در استان بوشهر توقیف شد
تلههای زنده گیری هوبره بلای جان گونههای ارزشمند حیات وحش
آلودگی هوای ۶ شهر خوزستان برای گروه های حساس