میرنیوز
در حالی که برخی از کارشناسان بهداشت عمومی گفتند که اُمیکرون ممکن است منجر به بستری شدن کمتر در بیمارستان بهخصوص در افراد واکسینهشده شود، اما این سویه جدید مسئول افزایش ناگهانی سرایتهاست و بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا، حدود ۵۹ درصد از عفونتهای کووید-۱۹ در ایالاتمتحده در هفته منتهی به ۲۵ دسامبر را به خود اختصاص داده است.
شرایط بازگشایی دانشگاهها در ایالاتمتحده
چندین موسسه ازجمله دانشگاههای هاروارد، پرینستون و سیراکیوز شروع ترم بهار را حدود یک هفته با تاخیر برگزار خواهند کرد.
جیل دولان، رئیس کالج دانشگاه پرینستون و دبلیو راشل کالهون، معاون وی در یادداشتی ذکر کردند: «از آنجایی که همهگیری ادامه دارد و نوع بسیار قابل انتقال اُمیکرون چالش دیگری برای سلامت عمومی ایجاد میکند، دانشگاه تصمیم گرفته است تا بازگشت تدریجی برای دانشجویان مقطع کارشناسی را سازماندهی کند.»
سایر دانشگاهها ازجمله بیشتر پردیسهای دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه استنفورد و دانشگاه نورث وسترن اعلام کردند که قصد دارند ترم بهار را با آموزش از راه دور آغاز کنند.
آنا برشتاین، استادیار دپارتمان سلامت جمعیت در دانشکده پزشکی گروسمن دانشگاه نیویورک گفت: بهترین روش کاهش سرایتها و تاخیر یا آموزش از راه دور به فرهنگ دانشگاه بستگی دارد، اما همه موسسات باید به آینده نگاه کنند و فراتر از ترم آینده آماده شوند.
برشتاین توضیح داد که بسیاری از مراکز آموزشی زیرساخت ایجاد محیطهای امن برای دانشجویان خود را با ایجاد اتاقهایی با تهویه مناسب با دستگاههای تصفیه هوا، لزوم آزمایش کووید-۱۹ در دسترس، اجباری بودن ماسک و تشویق یا اجباری کردن واکسیناسیون و دوزهای تقویتکننده دارند. با وجود همه این اقدامات وی گفت که یک موسسه آموزشی پتانسیل این را دارد که یکی از امنترین مکانها باشد و در حال حاضر این مورد باید تا حد زیادی مورد توجه قرار گیرد.
با آغاز سال جدید و پایان تعطیلات دانشجویان، کالجها و دانشگاهها در سراسر کشور لزوم دریافت دوزهای تقویتی را اعلام کردند. در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ مرکز آموزشی به واکسیناسیون کووید-۱۹ نیاز دارند و تعداد فزایندهای در حال اعلام لزوم دریافت واکسن تقویتی هستند.
جیجی گرونوال، محقق ارشد مرکز امنیت سلامت جانز هاپکینز در دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ گفت: «کالجهایی که نیازی به واکسیناسیون ندارند باید ملزم به دریافت دوزهای تقویتکننده شوند و باید در دسترس همه افرادی باشد که در سن رفتن به دانشگاه هستند.»
گرونوال اظهار کرد که اقدامات گسترده واکسیناسیون و دریافت دوزهای تقویتکننده بهخصوص زمانی ضروری است که به افراد آسیبپذیر در معرض خطر پیامدهای شدید بیماری با وجود واکسینهشدن فکر کنیم.
دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، بزرگترین دانشگاه این کشور با جمعیت دانشجویی حدود ۴۸۵ هزار و ۵۴۹ دانشجو، همه دانشجویان، اساتید و کارکنان واجد شرایط را در ۲۳ پردیس ملزم کرده است تا ۲۸ فوریه یک دوز تقویتی دریافت کنند.
دانشگاه هاروارد روز دوشنبه اعلام کرد که تمام اساتید و دانشجویان به استثنای معافیتهای پزشکی و مذهبی تایید شده، ملزم به دریافت واکسن تقویتکننده کووید-۱۹ تا ۳۱ ژانویه خواهند بود.
آنتونی کی ووتو، استاد دانشگاه هاروارد و مدیر ارشد آکادمیک و هیو مایتی، معاون ارشد امور بهداشتی در بیانیهای گفتند: «نکته اصلی این است که اگر واکسینه شوید در برابر ویروس بیشتر محافظت میشوید».
با ظهور سویههای مختلف و تعدیل موسسات، گرونوال دیگر آیندهای بدون کووید-۱۹ را تصور نمیکند بلکه مردم را تشویق میکند تا اقدامات ایمنی را در زندگی روزمره، برنامهریزی برای فاصله اجتماعی و آزمایش کووید-۱۹ در ماههای سردتر در نظر بگیرند. وی گفت که کلید سلامت ما این است که آسیبپذیرترین افراد از نظر فیزیکی را درنظر داشته باشیم، ماسک بزنیم، واکسینه شویم و با تغییر شرایط سازگار شویم.
گرونوال گفت: «کارهایی که میتوانیم انجام دهیم بهطور تقریبی مانند گذشته است. هیچ سویهای وجود ندارد که جادویی باشد و ما ابزارهای زیادی داریم که میتواند کمککننده باشند».
شرایط بازگشایی دانشگاهها در کانادا
در کانادا نیز دانشگاهها بازگشت به آموزش حضوری را بررسی میکنند. دانشگاههای انتاریو در تاریخ ۱۰ ژانویه، با شروع ترم زمستانی ۲۰۲۲ از دانشجویان استقبال کردند. با این حال، افزایش سریع نوع اُمیکرون، آموزش حضوری را حداقل تا ۲۴ ژانویه و در برخی موارد تا ۳۱ ژانویه در بسیاری از دانشگاههای سراسر استان به تاخیر انداخته است.
دولت کبک معتقد است که موسسات تحصیلات تکمیلی منبع شیوع کووید-۱۹ نیستند و از دانشگاهها خواسته است در ۱۷ ژانویه به دانشگاهها بازگردند اما بیشتر آنان ترجیح میدهند از مهلت دو هفتهای تاخیر در بازگشت به دانشگاه استفاده کنند. در همین حال، دانشگاه مک گیل پروژه آزمایشی تست سریع کووید-۱۹ خود را به حالت تعلیق درآورده است تا با دستورالعمل دولت مبنی بر ذخیره تستها برای افراد دارای علامت همسو شود.
اکثر دانشگاههای بریتیش کلمبیا نیز تاریخ بازگشت خود به دانشگاه را به تعویق انداختند که باعث درخواستهایی از سوی دانشجویان در موسسه فناوری بریتیش کلمبیا، کالج لانگارا و کالج داگلاس شده است و از موسسات خود خواستهاند از این روش پیروی کنند. دانشجویان دانشگاه مموریال در رابطه با ایمنی شرکت حضوری در این ترم درخواست مشابهی را ارائه کردند. در آلبرتا، دانشگاه کلگری، دانشگاه آلبرتا و سایر موسسات تحصیلات تکمیلی اعلام کردهاند که آموزش آنلاین برای سه هفته اول ژانویه ادامه خواهد داشت.
شرایط بازگشایی دانشگاهها در چین
در چین با تعطیلی دانشگاهها و محدود شدن حمل و نقل در تعدادی از شهرها، چشم انداز دانشجویان بینالمللی که از مارس ۲۰۲۰ از چین خارج شدهاند و امیدوار به بازگشت بودند، تیره شده است.
گروهی به نام اتحادیه بینالمللی دانشجویی چین (CISU)در ۱۱ ژانویه از طریق توییتر گفت: سفر به چین برای دانشجویان بینالمللی که مصمم به بازگشت پس از دو سال درس خواندن آنلاین بیهوده هستند، بهویژه آنانی که از کار آزمایشگاهی و تمرین مورد نیاز برای تکمیل مدارک خود محروم شدهاند، چشماندازی تیره بهنظر میرسد.
شرایط بازگشایی دانشگاهها در هند
در هند نیز دانشگاهها تلاش میکنند تا امتحانات را به حالت آنلاین تغییر دهند. دانشگاه فنی عبدالکلام امتحانات عملی را بهصورت آنلاین برگزار میکند، در حالی که دانشگاه انتگرال امتحانات جاری خود را به تعویق انداخته است. دانشگاه لاکنو هنوز تصمیمی اتخاذ نکرده است. اعضای جوامع مختلف کالج دانشگاه دهلی هند نیز با افزایش موارد کووید-۱۹ تنها رویدادهای مجازی را برای چند ماه آینده برنامهریزی کردهاند.
بهنظر میرسد شادی دانشجویان از بازگشایی مرحلهای دانشگاه دهلی (DU) و از سرگیری فعالیتهای آفلاین برای جوامع مختلف دانشگاهی کوتاهمدت بوده است. با شیوع اُمیکرون و افزایش موارد کووید -۱۹ در شهر، فعالیتهای انجمنهای کالج مجبور به بازگشت به دنیای مجازی شده است.
دانشگاه مالت اکثر امتحانات ترم اول خود را به صورت آنلاین برگزار میکند و میگوید که این تصمیم به دلیل اختلال ناشی از قوانین قرنطینه است. این دانشگاه در بیانیهای اعلام کرد که ۷۰۰ امتحان از ۹۷۶ امتحان یعنی حدود دو سوم، از راه دور برگزار خواهد شد. امتحانات قرار است از دوشنبه ۲۴ ژانویه آغاز و تا شنبه ۱۲ فوریه ادامه یابد.
این دانشگاه اعلام کرد: پس از رایزنی با دانشکدهها، موسسات، مراکز و مدارس مقرر شد بیش از دو سوم آزمونهای برنامهریزی شده در پایان ترم اول بهصورت آنلاین برگزار شود.
در این بیانیه آمده است: «علیرغم چالشهای ناشی از وضعیت جاری، دانشگاه متعهد به شناسایی راهها و ابزارهایی است تا همه دانشجویان بتوانند در امتحانات شرکت کنند و واحدهای تحصیلی ترم اول را با کمترین اختلال تکمیل کنند.»
منابع
www.universityworldnews.com
www.universityaffairs.ca/news
www.nbcnews.com/news/us-news
timesofmalta.com
www.hindustantimes.com
www.hindustantimes.com
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید