میرنیوز

۹۷ درصد محصولات کشاورزی قزوین فاقد باقی‌مانده سموم هستند

۹۷ درصد محصولات کشاورزی قزوین فاقد باقی‌مانده سموم هستند 2022-01-15T09:48:46+03:30

یوسف درخشان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عوامل خسارت‌زای گیاهی شامل آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در صورت عدم کنترل به‌طور متوسط ۳۵ تا ۴۰ درصد می‌توانند به محصولات کشاورزی خسارت وارد کنند و با توجه به محدودیت منابع و رشد جمعیت تأمین امنیت غذایی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

وی با بیان اینکه در جلوگیری از خسارت آفات رویکرد، مدیریت تلفیقی است، بیان کرد: مدیریت تلفیقی آفات شامل به‌کارگیری مجموعه‌ای از روش‌های زراعی، مکانیکی، فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی است که ضمن دستیابی به کنترل اقتصادی و پایدار آفت، استفاده از مواد شیمیایی، خطرات زیست‌محیطی را نیز به حداقل می‌رساند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین تصریح کرد: کنترل آفات بر پایه اصول اکولوژیک استوار بوده و در جستجوی روش‌های کنترلی است که حداقل اختلالات ممکن را در برداشته باشد لذا استفاده صحیح و به‌موقع از آفت‌کش‌ها، به‌عنوان آخرین راه‌حل در مدیریت کنترل آفات محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: آفت‌کش‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین نهاده‌های تولید محصولات کشاورزی هستند و در کنترل عوامل خسارت‎‌زای گیاهی نقش زیادی دارند که اگر بر اساس دستورالعمل‌ها و ضوابط مصرف شوند دارای کمترین آسیب و خطرات خواهد بود ولی اگر غیراصولی و به شیوه نادرست مصرف شوند می‌توانند سلامت جامعه و محیط زیست را به خطر اندازند.

درخشان اعلام کرد: سالانه ۳ میلیون تُن آفت‌کش در دنیا مصرف می‌شود که ۲۷ تا ۳۰ هزار تُن آن در کشور و بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ تُن آن نیز در استان ما مصرف می‌شود. متوسط مصرف سم در کشور ما ۶۰ تا ۶۵ درصد متوسط جهانی است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر میانگین مصرف آفت‌کش به ازای هر هکتار در استان ۲.۴ لیتر و به ازای تولید هر کیلوگرم محصول تولیدی در استان ۰.۳۲ میلی‌لیتر مصرف می‌شود که از میانگین کشوری نیز پائین‌تر است. ولی متأسفانه تکنولوژی پائین سم‌پاش‌های موجود که مربوط به چهل سال قبل بوده و مصرف بد سموم، می‌تواند در مواردی باعث آلودگی محیط‌زیست و باقی‎‌مانده سم در محصولات شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین اشاره کرد: طبق آخرین نمونه‌برداری‌های انجام شده در کل کشور ۹۵.۸ در صد محصولات کشاورزی فاقد باقی‌‎مانده سموم بوده و تنها ۲.۵ درصد دارای آلودگی در حد مجاز و ۱.۷درصد دارای آلودگی بالاتر از استاندارد بودند و به استناد این گزارش ۹۷ درصد محصولات نمونه‌برداری شده استان فاقد باقی‌مانده سموم و سه درصد نیز دارای باقی‌مانده در حد مجاز بودند.

وی تشریح کرد: طی سال‌های اخیر، ایران داوطلب حذف سموم پرخطر در کنوانسیون‌های بین‌المللی بوده و هرساله تعدادی از سموم پرخطر از لیست سموم مجاز کشور حذف می‌شود. در حال حاضر از ۳۶۰ آفت‌کش ثبت‌شده و مجاز کشور ۲۷۷ آفت‌کش (۷۷ درصد) جزء سموم کم‌خطر بوده و ۶۳ مورد (۱۷.۷ درصد) در رده سموم متوسط خطر و تنها ۱۹ آفت‌کش (۵.۳درصد) در گروه پرخطر هستند که اغلب آن‌هم برای مبارزه با جوندگان و به‌صورت طعمه مسموم استفاده شده و مستقیم در روی محصولات کشاورزی استفاده نمی‌شوند درحالی‌که ترکیب ۱۰ سال قبل سموم کشور تنها ۲۱ درصد آفت‌کش‌ها در گروه کم‌خطر و ۲۹ درصد نیز در گروه پرخطر قرار داشتند.

درخشان تصریح کرد: سموم جدید معمولاً با دز مصرف پائین و دوره کارنس پائین و بسته‌بندی مناسب با فرمولاسیون‌های به‌روز تولید می‌شوند که آلودگی زیست‌محیطی را کاهش می‌دهند اما مصرف بی‌رویه هر چیزی حتی مواد غذایی می‌تواند باعث آسیب شود لذا مباحث آموزشی و ترویجی باید در اولویت قرار گیرند و اصول مدیریت تلفیقی و روش‌های جایگزین مناسب سموم به کشاورزان بیش از قبل آموزش داده شوند. سیاست سازمان حفظ نباتات بر این است که به‌تدریج همه سموم پرخطر از لیست سموم مجاز کشور خارج و سموم کم‌خطر را جایگزین آن‌ها کند.

وی اظهار کرد: هرساله بخشی از اعتبارات یارانه‌ای برای عقد قرارداد با کلینیک‌های گیاه‌پزشکی و نظارت کارشناسان بخش خصوصی برای اجرای مدیریت تلفیقی آفات در مزارع و باغات و آموزش‌های لازم در راستای کاهش مصرف سموم هزینه می‌شود، امسال نیز با عقد قرارداد با هفت کلینیک در قالب ۲۲ کارشناس، ۱۰ هزار از باغات و مزارع استان تحت نظارت و اجرای مدیریت تلفیقی آفات قرار دارند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین خاطرنشان کرد: برای کنترل بیولوژیک آفات در سال‌های اخیر توجه و اهمیت زیادی داده شده و اجرای آن خصوصاً در محصولات تازه‌خوری و گلخانه نقش زیادی در کاهش باقی‌مانده سموم خواهد داشت.

مبارزه بیولوژیک با آفات مزارع گوجه فرنگی

وی گفت: مبارزه بیولوژیک در سال ۹۸ در ۴۰۰۰ هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی، در سال ۹۹ در سطح ۴۵۰۰ هکتار (۷۵ درصد مزارع) و در سال ۱۴۰۰ نیز در ۵۵۰۰ هکتار (حدود ۹۰ دصد) از مزارع گوجه‌فرنگی انجام شده است؛ همچنین کنترل بیولوژیک در سطح پنج هکتار از باغات انار با رهاسازی عوامل بیولوژیک مانند زنبور تریکوگراما و براگون انجام شد که ۵۵ درصد هزینه آن به‌صورت یارانه‌ای و توسط دولت پرداخت شد. با اجرای این اقدام تعداد دفعات سم‌پاشی ۲ تا سه نوبت کاهش یافت که در پی آن باقی‌مانده این سموم در محصولات نیز به‌مراتب کاهش می‌یابد.

درخشان یادآور شد: در سال‌های ۹۸ و ۹۹ در سه هکتار از گلخانه‌های سبزی و صیفی استان کنترل آفات به روش بیولوژیک و بدون کاربرد سم به‌صورت یارانه‌ای اجرا شد.
 

۹۷ درصد محصولات کشاورزی قزوین فاقد باقی‌مانده سموم هستند
اجرای روش‌های غیر شیمیایی و بیولوژیک کنترل آفات طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین اظهار کرد: هر ساله با هدف ردیابی، پایش، پیش آگاهی در محصولات غالب و آفات کلیدی استان، تعیین بهترین زمان کنترل آفات و کاهش دفعات سم‌پاشی ۳۳ ایستگاه پایش در محصولات زراعی و ۵۸ ایستگاه نیز در سطح باغات استان اجرا می‌شود.

وی مطرح کرد: همان‌طور که اشاره شد میانگین مصرف آفت‌کش‌ها در کشور ما پایین‌تر از متوسط جهانی است ولی بیشترین مشکل ما در مصرف سموم با تکنولوژی پایین کاربرد بوده و در خیلی از موارد از سم‌پاش‌های مناسب استفاده نمی‌شود.

درخشان بیان کرد: باید شرکت‌های مکانیزاسیون سم‌پاشی ایجاد کنیم تا تمام سم‌پاشی‌ها نیز توسط این شرکت‌ها صورت گیرد. بایستی با رعایت اصول فنی و صحیح سم‌پاشی از قبیل کاربرد سم‌پاش مناسب، رعایت زمان مناسب سم‌پاشی، رعایت دز مصرفی، استفاده از آب مناسب سم‌پاشی، کالیبراسیون سم‌پاش و فشار و نازل‌های پاشش مناسب بهره‌وری و اثر سم‌پاشی را بالا ببریم چون این اقدامات تأثیر زیادی در کاهش مصرف سموم و حفظ محیط‌زیست و سلامت محصول و جلوگیری از افزایش خسارت به محصولات دارد.

وی ادامه داد: در استان ۲۱۸ فروشگاه توزیع‌کننده سم وجود دارد که در قزوین ۷۰ مورد، تاکستان ۵۵ ، بوئین‌زهرا ۳۴، البرز ۲۷، آبیک ۲۶ و آوج ۶ مورد هستند.

ساماندهی فروشگاه‌های سموم و نهاده‌های کشاورزی

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین تشریح کرد: ساماندهی فروشگاه‌های سموم و نهاده‌های کشاورزی از اهداف اولویت‌دار بوده و برای این منظور سامانه مانیتورینگ سموم از ۹۷ در کشور راه‌اندازی شده و فاز اول آن از مرحله ورود سم به‌صورت آماده و هم به‌صورت ماده اولیه که توسط کارخانه‌های داخلی فرموله و بسته‌بندی می‌شود تا مرحله عرضه به فروشگاه‌های توزیع در سطح کشور قابل رصد است؛ در فاز دوم که با فراهم شدن زیرساخت‌ها از سال ۱۴۰۱ اجرایی می‌شود توزیع سموم به کشاورزان تا مصرف در مزارع و باغات نیز قابل رصد خواهد شد و برای کشاورزان کدهایی تعریف خواهد شد که با این کار محصول هر کشاورز و سموم و کودهای مصرفی آن مشخص و قابل‌ردیابی خواهد شد.

وی گفت: صدور پروانه فعالیت فروشگاه‌های سموم توسط نظام مهندسی و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد و در چهار سال اخیر نظارت بر فعالیت این فروشگاه‌ها تشدید شده و با تشکیل اکیپ‌های بازرسی و با همکاری تعزیرات و بازرگانی و حفظ نباتات و نیروی انتظامی بر فعالیت فروشگاه‌ها مبنی برداشتن پروانه معتبر، حضور کارشناس فنی در فروشگاه، عدم ارائه سموم قاچاق و تقلبی و غیرمجاز و همچنین رعایت قیمت‌های مصوب نظارت می‌شود.

درخشان خاطرنشان کرد: ۲۱۸ مجوز برای راه‌اندازی فروشگاه‌ها سموم صادر شده است که در حال حاضر ۱۷۱ واحد فعال هستند؛ تعداد فروشگاه‌های غیرفعال فروش سم استان ۳۶ واحد بوده و پروانه ۱۱ واحد نیز ابطال شده است.

وی اعلام کرد: در سال ۹۷ تعداد ۲۳۸ بازدید صورت گرفته و ۲۳ حکم قضایی نیز صادر شده است. در سال ۹۸ نیز ۲۵۶ مورد بازدید منجر به صدر ۱۹ حکم قضایی و پلمب چهار واحد عرضه شده است. همچنین در سال گذشته ۲۷۲ مورد بازدید منجر به صدور پنج حکم قضایی شده است و در سال جاری نیز تا به امروز ۲۸ حکم قضایی صادر شده است.

اقدامات اختصاصی در خصوص کاهش مصرف و باقی‌مانده سموم در انگور

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین متذکر شد: سطح زیرکشت محصولات باغی استان قزوین ۷۵۲۰۰ هکتار بوده که از این میزان محصول انگور با ۳۱ هزار و ۱۸۲ هکتار بیشترین سطح زیرکشت محصولات باغی استان را داراست. میزان تولید انگور استان ۳۵۶ هزار و ۴۳۱  تُن و دارای عملکرد ۱۲ تُن در هکتار است.

وی اشاره کرد: قزوین رتبه دوم تولید انگور و رتبه اول تولید کشمش در کشور را به خود اختصاص داده است که به همت مسئولین و تلاش باغداران تاکنون بیش از ۵۵۰۰ هکتار از باغات انگور استان به سیستم داربستی تجهیز شده‌اندکه نقش مهمی در کاهش تراکم آفات و بیماری‌ها و اجرای کنترل مکانیکی آفات و علف‌های هرز و درنهایت کاهش مصرف سموم دارد؛ ایجاد ایستگاه پیش‌آگاهی پروانه خوشه‌خوار انگور در تاکستان با هدف تعیین زمان مناسب سم‌پاشی باغات انگور علیه این آفت و بالا بردن کارایی مصرف سموم در کنترل آفت و کاهش دفعات سم‌پاشی که هر سال به‌طور مرتب انجام می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین اظهار کرد: اجرای مدیریت تلفیقی آفات در سطح ۲۵۰۰ هکتار از باغات انگور از طریق عقد قرارداد نظارت توسط هشت نفر از کارشناسان بخش خصوصی و بخش دولتی، اجرای کنترل طرح کنترل تلفیقی آفت زنجره مو در سطح ۱۰۰۰ هکتار از باغات انگور تاکستان، ارسال دستورالعمل و سموم توصیه شده در باغات انگور به فروشگاه‌های سموم استان و به‌ویژه شهرستان تاکستان، ممنوعیت فروش و کاربرد سم لاروین در باغات انگور از جمله اقدامات بوده است.

وی تصریح کرد: اعلام زمان سم‌پاشی باغات به بهره‌برداران از طریق صدور اطلاعیه و بنر و پیامک، اجرای کارگاه‌های آموزشی برای بهره‌برداران در خصوص مدیریت تلفیقی آفات و تربیت ۳۰ مربی تولید محصول گواهی شده برای نظارت فنی بر باغات نیز از دیگر اقدامات انجام شده توسط جهادکشاورزی بوده است.

درخشان مطرح کرد: پیشنهاد می‌شود برای کسانی که متقاضی تولید محصولات گواهی شده هستند، اجرای سیاست‌های تشویقی بیشتری در نظر گرفته شود. همچنین ایجاد زمینه و بازار فروش محصولات گواهی‌شده با درصدی بالاتر از محصولات عادی از دیگر پیشنهادات است.

وی تصریح کرد: اجرایی کردن ماده ۲۸ قانون و آیین‌نامه حفظ نباتات و ماده ۷۲ بندت قانون برنامه ششم کشور که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را موظف کرده نسبت به تعیین باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی اقدام کرده پیشنهاد می‌شود از عرضه محصولاتی که دارای باقی‌مانده سموم بالاتر از حد مجاز هستند جلوگیری شود که با این کار انگیزه لازم در کشاورزان برای تولید محصول گواهی شده افزایش خواهد یافت.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی قزوین در پایان توضیح داد: افزایش اعتبارات لازم برای اجرا و نظارت بر کنترل تلفیقی آفات با اولویت کنترل بیولوژیکی و غیر شیمیایی در باغات و مزارع، عقد قرارداد بازرگانان با کشاورزان برای تولید و خرید محصولات آنان مطابق با استانداردهای روز دنیا از نظر کیفیت و آلایندگی و حفظ بازارهای جهانی برای صادرات و اجرای کشاورزی قراردادی، شناسنامه‌دار کردن محصولات و تهیه سموم مورد نیاز با مشورت کارشناسان و از فروشگاه‌های مجاز و دارای پروانه مجاز از سوی نظام مهندسی از دیگر پیشنهادات است.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

مدارس شیفت عصر دماوند غیرحضوری شد

مدارس شیفت عصر دماوند غیرحضوری شد
2025-02-17T10:09:47+03:30
دماوند- برودت هوا و بارش برف مدارس شیفت عصر دماوند را غیرحضوری کرد.

امنیت دریانوردی جزئی از اقتدار ملی است

امنیت دریانوردی جزئی از اقتدار ملی است
2025-02-17T09:56:22+03:30
بوشهر- فرمانده مرزبانی استان بوشهر گفت: امنیت دریانوردی جزئی از امنیت ملی است.

هوای خرمشهر در وضعیت قرمز قرار گرفت

هوای خرمشهر در وضعیت قرمز قرار گرفت
2025-02-17T09:56:22+03:30
اهواز - در ۲۴ ساعت گذشته، وضعیت هوای خرمشهر با شاخص ۱۵۲ میکروگرم بر مترمکعب به عنوان «ناسالم» و در وضعیت قرمز اعلام شد.

عملیات اجرایی ۲ گذر تشرف به حرم امام رضا(ع) آغاز شد

عملیات اجرایی ۲ گذر تشرف به حرم امام رضا(ع) آغاز شد
2025-02-17T09:56:21+03:30
مشهد - شهردار منطقه ثامن مشهد گفت: ساخت و ساز مسیر و گذر تشرف قدیمی و تاریخی «کاشانی» و «حوض امیر» با گستره چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع در محدوده حرم مطهر رضوی آ...

بارش شدید برف در البرز

بارش شدید برف در البرز
2025-02-17T09:29:42+03:30
کرج - مدیر کل هواشناسی البرز از بارش شدید برف خبر داد.

دستور ویژه دادستان ساری برای ساماندهی معاملات مجازی طلا

دستور ویژه دادستان ساری برای ساماندهی معاملات مجازی طلا
2025-02-17T09:16:27+03:30
ساری- دادستان ساری برای ساماندهی معاملات آنلاین در فضای مجازی دستور ویژه صادر کرد.

کشف طلای قاچاق به ارزش بیش از ۱۴ میلیارد ریال در مرزهای آذربایجان غربی

کشف طلای قاچاق به ارزش بیش از ۱۴ میلیارد ریال در مرزهای آذربایجان غربی
2025-02-17T09:03:00+03:30
ارومیه- فرمانده مرزبانی استان آذربایجان غربی از کشف طلای قاچاق به ارزش بیش از ۱۴ میلیارد ریال توسط مرزداران این استان خبر داد

دانش‌آموزان کردستانی به مرحله کشوری مسابقات مهارت‌های نوجوانان راه یافتند

دانش‌آموزان کردستانی به مرحله کشوری مسابقات مهارت‌های نوجوانان راه یافتند
2025-02-17T08:49:44+03:30
سنندج- رئیس اداره آموزش دور اول متوسطه آموزش و پرورش کردستان گفت: دانش‌آموزان کردستانی به مرحله کشوری مسابقات مهارت‌های نوجوانان راه یافتند.

دانشجویان دختر از شهرکرد به راهیان نور اعزام شدند

دانشجویان دختر از شهرکرد به راهیان نور اعزام شدند
2025-02-17T08:49:43+03:30
شهرکرد-مسئول بسیج دانشجویی استان چهارمحال و بختیاری گفت: کاروان دانشجویان دختر از دانشگاه‌های دولتی و پیام نور شهرکرد به مناطق عملیاتی راهیان نور جنوب غرب کش...

پرونده قتل دختر بچه ۷ ساله بوکانی بررسی شد

پرونده قتل دختر بچه ۷ ساله بوکانی بررسی شد
2025-02-17T08:49:43+03:30
ارومیه- رییس کل دادگستری آذربایجان غربی از بررسی پرونده قتل دختر بچه ۷ ساله بوکانی خبر داد و بر تسریع همراه با دقت و صحت در رسیدگی به این پرونده تاکید کرد.

شهرهای شمالی تهران چهارشنبه برفی است

شهرهای شمالی تهران چهارشنبه برفی است
2025-02-17T08:36:22+03:30
تهران- داده‌های هواشناسی استان تهران از بارش برف در آبعلی، فیروزکوه، میگون و دماوند حکایت دارد و نیز کمینه دمای هوا در این روز در آبعلی به منفی ۱۱ درجه می ...

توسعه آموزش‌های مهارتی نیاز امروز جامعه و جوانان است

توسعه آموزش‌های مهارتی نیاز امروز جامعه و جوانان است
2025-02-17T08:22:59+03:30
قم- مدیر حوزه‌های علمیه گفت: لازم است حوزه مهارتی و توانمندسازی همگام با حوزه دانشی پیش برود تا سبب تربیت نیروی کار ماهر و توسعه کشور شود.

یک هزار قالی‌باف نائینی بیمه می‌شوند

یک هزار قالی‌باف نائینی بیمه می‌شوند
2025-02-17T08:22:59+03:30
نائین - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: طی مذاکراتی که با سازمان تأمین اجتماعی انجام شد، یک هزار نفر از قالیبافان نایینی بیمه می‌شوند.

آسیب دیدن چند واحد مسکونی در زلزله حسینیه

آسیب دیدن چند واحد مسکونی در زلزله حسینیه
2025-02-17T08:22:59+03:30
اهواز - بخشدار الوار گرمسیری گفت: دو زمین‌لرزه شدید در شامگاه یک‌شنبه در شهر حسینیه خسارت جانی در پی نداشته اما منجر به ترک‌خوردگی چند واحد مسکونی شده است.

پاسداری و دفاع از حرم امری واجب است

پاسداری و دفاع از حرم امری واجب است
2025-02-17T08:22:58+03:30
ساری - فرمانده لشکر ۲۵ کربلا با اشاره به اهمیت امنیت پایدار گفت: پاسداری و دفاع از حرم امری واجب است.

کاشت ۲۷ هزار اصله نهال در قم

کاشت ۲۷ هزار اصله نهال در قم
2025-02-17T08:09:46+03:30
قم- پویش درختکاری طی تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و قرارگاه امام حسن (ع) اجرا شد و ۲۷ هزار و ۲۸۰ اصله نهال درخت بادام‌کوهی و آتریپلک...

بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شد

بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شد
2025-02-17T08:09:46+03:30
بیرجند- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی از صادرات بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود از ابتدای امسال خبر داد.

مجازی شدن برخی از مدارس سنندج

مجازی شدن برخی از مدارس سنندج
2025-02-17T07:56:19+03:30
سنندج - برخی از مدارس سنندج به دلیل برودت هوا و بارش برف امروز دوشنبه در نوبت صبح و عصر در بستر فضای مجازی برگزار می‌شود.

کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند

کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
2025-02-17T07:02:59+03:30
سمنان- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: طبق قانون کار، کارگران استان می‌توانند شرایط کار ناایمن را گزارش کنند تا از مخاطرات به خصوص در معادن...

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند

آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند
2025-02-17T02:03:00+03:30
اراک- رئیس مرکز مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی از آغاز بارش برف در جاده‌های اراک و شازند خبر داد.

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک

آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
2025-02-17T00:56:21+03:30
اراک- رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی استان مرکزی از آماده باش تمامی پایگاه های اورژانس ۱۱۵ این استان به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک خبر داد.

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد

لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های بوشهر توقیف شد
2025-02-17T00:56:20+03:30
بوشهر- فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان بوشهر گفت: یک فروند موتور لنج صیادی متخلف ترالر در آب‌های شمال استان توقیف شد.

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد

۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
2025-02-17T00:16:22+03:30
قروه-رئیس جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: ۱۲۰ رأس دام سبک نژاد بومی محلی در این شهرستان کشف و ضبط شد.

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان

اعلام آماده‌باش به دستگاه‌های امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
2025-02-17T00:16:21+03:30
اهواز -بلافاصله پس از وقوع دو زمین‌لرزه در حسینیه، استاندار خوزستان در تماس تلفنی فوری با فرماندار شهرستان اندیمشک آخرین وضعیت را بررسی و دستور آماده‌باش به ...

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه

اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلال‌احمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
2025-02-16T23:49:40+03:30
اهواز ـ سرپرست جمعیت هلال احمر استان خوزستان از اعزام تیم های امداد و نجات در پی وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر در منطقه حسینیه استان خوزستان خبر داد.

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه

نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارش‌های اولیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - سخنگوی مرکز اورژانس خوزستان از نبود خسارت های جانی بر اساس گزارش‌های اولیه از وقوع دو زمین ارزه شدید در استان خبر داد.

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه

هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
2025-02-16T23:49:39+03:30
اهواز - استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی با اشاره به وقوع زلزله در حسینیه گفت: این منطقه به دلیل قرارگیری در مرز فروبار دزفول و مجاورت با گسل‌های فعال، مستعد زلزل...

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد

واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
2025-02-16T23:09:40+03:30
بوشهر- فرمانده انتظامی شهرستان دیلم از واژگونی یک دستگاه خودروی پراید وانت در مسیرهای خاکی منتهی به استان همجوار و فوت راننده خبر داد.

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است

وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
2025-02-16T23:09:40+03:30
اهواز - دو زمین لرزه به قدرت ۴.۴ و ۵.۴ ریشتر حسینیه خوزستان را لرزاند که این زلزله در استان های لرستان، کرمانشاه، مرکزی و ایلام و حتی همدان نیز احساس شده است.

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه

اعزام تیم‌های اورژانس به منطقه زلزله‌زده حسینیه
2025-02-16T22:56:24+03:30
اهواز - وقوع دو زمین‌لرزه پیاپی در حسینیه خوزستان، تیم‌های اورژانس را راهی مناطق زلزله‌زده کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)