میرنیوز
عباس اخوان در گفتوگو با ایسنا در خصوص فاز دوم طرح درج قیمت تولیدکننده(به جای قیمت مصرفکننده) روی کالاها از ۱۹ دی ماه سال جاری در استان اظهار کرد: از ۲۷ آذر ماه امسال واحدهای تولیدکننده ملزم به درج قیمت تولیدکننده روی محصولاتی از جمله آب معدنی، ماءالشعیر، لوازم خانگی و انواع آبمیوه و از چهارم دی ملزم به درج این قیمت روی کالاهای دیگری مانند دستمال کاغذی، پوشک بچه، پودر لباسشویی، یخچال فریزر، تلویزیون و ماشین لباسشویی شدهاند. در همین خصوص در استان کارگروهی راهاندازی شده که بر اساس آن با کمک سازمان تعزیرات حکومتی خراسان رضوی واحدهای تولیدکننده برای اجرای این مهم بررسی میشود.
وی افزود: در فاز دوم اجرای این طرح که از ۱۹ دی ماه آغاز شده، واحدهای تولیدکننده انواع سس، رب، کنسروها، ترشیجات، ماکارونی، فیلتر روغن، روغن موتور و محصولات شوینده نیز مکلف شدند قیمت تولیدکننده را روی کالاهای خود درج کنند. بر این اساس هر هفته کالاهای متفاوتی برای درج قیمت تولیدکننده اعلام میشود.
کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: برخی از کالاها در گذشته تولید شده و روی آن قیمت تولیدکننده درج نشده است؛ این کالاها هنوز هم در سطح بازار جهت عرضه وجود دارد اما تلاش میشود کالاهایی که قیمت تولیدکننده روی آن درج شده به زودی به دست مصرفکننده برسد. بعضی از واحدها به خصوص واحدهای تولیدکننده نوشابه در استان قیمت تولیدکننده را روی محصول خود لحاظ کرده و به بازار عرضه کردهاند.
اخوان درباره بازرسیهای صورت گرفته برای درج قیمت تولید در واحدهای تولیدی تصریح کرد: تا کنون ۱۰ مورد بازرسی در مرکز استان از واحدهای تولیدکننده صورت گرفته و این بازرسیها ادامه دارد.
وی ادامه داد: اگرچه تولیدکننده قیمت تولید را روی کالای خویش درج میکند اما پارامترهای تولید هم باید ثابت باشد. گاهی پارامترهای تولید متغیر میشود و احتمال دارد در سبد عرضه مصرفکننده با تعدد قیمت مواجه شود. در حقیقت تولیدکننده با توجه به قیمت تمام شده تولید کالا آن را به فروش میرساند.
کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی درباره اینکه آیا درج قیمت تولید به نفع مصرفکننده است، عنوان کرد: اگرچه قیمت تولیدکننده روی کالا درج میشود اما باید شبکه عرضه بعد از آن نیز شفاف باشد. نباید تعدد در ارزش کالا وجود داشته باشد و کالا دست به دست بچرخد و قیمت آن افزایش یابد. بنابراین درج قیمت تولیدکننده شرط لازم است ولی کافی نیست. در این میان شبکه توزیع کالا نیز باید کنترل شده و این امر تنها با هوشمندسازی نظام توزیع کالا صورت میگیرد.
اخوان تصریح کرد: در سطح عرضه هم باید روی کالا برچسب مصرفکننده درج شود و بر روی این مساله هم نظارت صورت گیرد. در بخش عمده فروشی ضریب سود سه درصد لحاظ میشود. به طور کلی بعد از تعیین قیمت کارخانه تا قیمتی که به دست مصرفکننده میرسد، باید حداکثر ۱۵ درصد سود لحاظ شود. البته در برخی کالاها این عدد متغییر است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه