میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، فیروزه اسدزاده منیر شامگاه شنبه در نشست بانوان کنشگر فرهنگی با محوریت جمعیت و خانواده که در مدرسه صدرای اردبیل برگزار شد، تنظیم خانواده و شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر را آغازی برای کاهش جمعیت در کشور عنوان و اظهار کرد: در سالهای گذشته بنا به برخی مقتضیات زمان، تلاش برای کنترل جمعیت آغاز شد اما این کنترل ادامه یافت و به بحرانی که اکنون دچار آن شده ایم، مبدل شد.
وی وضع جمعیتی در کشور را نگران کننده عنوان کرد و گفت: طبق آمار جهانی ایران در میزان جمعیت در بین ۲۰۹ کشور، در رده ۱۴۶ قرار دارد که اگر در ۵ سال آتی این وضعیت بحرانی بهبود نیابد، ما به مدت ۱۱۳ سال متوالی با جمعیت سالمند روبرو خواهیم بود.
اسدزاده وضع اقتصادی و مسئله معیشت را غیر مرتبط با فرزندآوری دانست و افزود: بسیاری از افراد بر این باورند که پایین بودن میزان درآمد خانوادهها عامل اصلی در کاهش فرزندآوری بوده و اقتصاد را الویت اصلی در ازدیاد جمعیت میدانند اما این در حالی است که خانوادههای متمول و ثروتمند نیز تمایلی به ازدواج و یا فرزندآوری ندارند لذا فرهنگ سازی و تبیین خطرات کاهش جمعیت برای خانواده و جامعه میتواند در افزایش جمعیت مؤثر باشد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، فردگرایی و لذت جویی را از عوامل کاهش رغبت به فرزندآوری در خانوادهها مطرح و تصریح کرد: در گذشته مصرف گرایی و میزان توقعات بسیار پایین بود و فرزندان با حداقل امکانات در نهایت سلامت و آرامش روحی پرورش یافته و از افراد موفق جامعه میشدند اما اکنون بنا به تبلیغات ضد فرهنگی در فضای مجازی، تک فرزندی و کوچک شدن خانوادهها باعث کاهش ارتباط اجتماعی در بین افراد شده است.
وی بر ضرورت هم افزایی و تعامل دستگاههای فرهنگی و متولیان جمعیت و خانواده در فرهنگ سازی ازدیاد جمعیت تاکید کرد و گفت: راهکارها و برنامههای جمعیتی از سوی نهادها و ادارات مختلف باید تجمیع شده و همچنین از روشهای ارائه شده توسط کشورهای موفق در بحث جمعیت نیز استفاده کرد تا از بحران پیش رو عبور کرد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل فرزند را عامل دوام و بقای خانواده بیان کرد: طبق آمار به عمل آمده میزان طلاق در خانوادههای دارای ۲ فرزند و بیشتر، در رده پایین قرار دارد که این امر نشان از عمق بخشی به بنیان خانواده توسط فرزندان است.
اسدزاده اشتغال بانوان و فعالیت اجتماعی مادران را از دیگر عوامل کاهش فرزندآوری در خانوادهها دانست و اضافه کرد: حضور مادران در بازار کار و نیز افزایش هزینه نگهداری و مراکز مهد کودک، یکی دیگر از عوامل کاهش رغبت به فرزندآوری در بین بانوان شاغل است که میتوان با اجرای تمهیدات لازم در اختصاص مراکز مذهبی و بخشی از مساجد به محل مهد کودکهای کم هزینه و تأمین برخی از هزینههای نگهداری فرزند میتواند راهکاری در افزایش فرزندآوری باشد.
وی در پایان از مسئولان هیئتهای مذهبی و بانوان فعال فرهنگی و دینی خواست در جلسات تبلیغی و مجالس دینی در تبلیغ و تبیین اهمیت فرزند آوری و افزایش جمعیت تلاش کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان