میرنیوز
ابوالفضل معرفی، مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر قائم، عنوان کرد: حضور رئیسجمهور در محله شهر قائم اثرات متفاوتی میتواند داشته باشد که در بیشتر موارد این اثرات در راستای سازندگی و توسعه محلات است. لازم است ضمن نگاه به اثرات حضور، وظایف نهادهای محلی و استانی نیز موردتوجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین اثرات این حضور، افزایش توجه مسئولین استانی و ملی به محله است بهطوریکه تا مدتها حضور و دیدار مردمی هیئت دولت بهعنوان یکی از افتخارات در تاریخ آن محله خواهد ماند و اگر نهادهای محلی و استانی عزم پیشرفت و توسعه محله را داشته باشند بهراحتی از این اقدام و توجه ویژه دولت میتوانند بهره کافی برای پیشرفت و آبادانی محله ببرند.
وی ضمن برشمردن مسائل اولویتدار دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر قائم گفت: مسائلی مانند سکونتگاه اسماعیلآباد که علاوه بر تخریب چهره شهر و محله، آسیبهای اجتماعی مختلفی را به استان تحمیل کرده است ازجمله مسائل اولویتدار محله است که دفتر تسهیلگری نیز پیرامون آن جلسات مختلف با نهادهای متولی برگزار کرده و طرح ساماندهی متناسب را تدوین نموده است.
وی ادامه داد: مسئله دوم که در سفر هیئت دولت به استان قم و حضور در محله نیز بهخوبی مشهود بود، ریل راه آهن متروکه است که بهعنوان مانع غیرطبیعی جهت توسعه منطقه عمل میکند.
معرفی بابیان اینکه متروکه ماندن ریل آهن، آسیبهای مختلفی در حوزههای اجتماعی و حتی بهداشتی را برای محله دنبال دارد، اظهار کرد: بر اساس پیگیریهای صورت گرفته توسط دفتر تسهیلگری، این مسئله در استان قابلیت مرتفع شدن نداشت؛ اما طی گفتوگوهای صورت گرفته در سفر استانی هیئت دولت، این مسئله بررسی و مصوباتی برای آن اتخاذشده است.
وی با اشاره به اینکه مسئله سوم که از مهمترین مسائل محله شهر قائم و منطقه پنج شهرداری قم است، عدم اتصال به سیستم فاضلاب شهری است، ادامه داد: نبود زیرساختهای لازم و نظام شبکه معابر در منطقه پنج شهرداری قم موجب شده است تا جریان آبهای سطحی در معابر مشکلات مختلفی در حوزههای بهداشتی و زیست محیطی ایجاد کند که این مسئله نیز لازم است مورد توجه جدی مسئولین استانی قرار گیرد.
مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر قائم بیان کرد: این مسئله نیز در دستور کار دفتر تسهیلگری بوده است و بر اساس گفتوگوهای صورت گرفته با نهادهای متولی، توسعه شبکه فاضلاب منطقه و اتصال آن به سیستم فاضلاب شهری، بودجه میخواهد که در استان قابل تأمین نیست. بدین ترتیب این مسئله نیز ازجمله مسائلی است که با حضور ریاست جمهوری در محله میتوان امید به بهبود آن داشت.
وی عنوان کرد: ازجمله دستاوردهای سفرهای استانی، جذب بودجههای فوقالعاده برای استان است که در سفر اخیر دولت سیزدهم به استان قم و محله شهر قائم، این اتفاق نیز رخ داده است. حال این وظیفه فعالین محلی است که با پیگیری و مطالبه گری از مسئولین استانی، مصوبات سفر ریاست جمهوری به محله را برای اجرایی شدن را محقق سازند.
معرفی به آخرین وظیفه فعالین محلی در ادامه راه حضور رئیسجمهور در محله پرداخت و گفت: افزایش همگرایی میان فعالین محلی از جمله اثراتی است که با حضور مسئولین کشوری در محلات صورت میگیرد؛ همگرایی فعالان اجتماعی خود زمینهساز پیشرفت و آبادانی محله است.
وی ادامه داد: بر این اساس اقداماتی که دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر قائم طی سالهای فعالیت خود در محله انجام داده است براین مبنا بوده تا ضمن دعوت از فعالین اجتماعی و فرهنگی در قالب گروهها و تشکلهای مختلف، موازی کاری را کاهش دهد و در این راستا سعی شده است تا با نهادهای مختلف محلی و استانی ارتباط برقرار شود.
مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر قائم گفت: خوشبختانه این ارتباطات موجب شده است تا محله شهر قائم بهعنوان یکی از کانونهای اجتماعی مورد توجه فعالین حوزههای مرتبط قرار گیرد؛ تشکیل شبکه پانصدنفره در دل محله سیهزارنفری خود از دیگر ظرفیتهای است که با همگرایی و مشارکت نهادهای محلی و فعالین اجتماعی شکل گرفته است.
وی بیان کرد: اعتقاد بر این است که مشارکت و همگرایی، حلقه مفقوده توسعه محلات شهری است که با شکلگیری اتحاد و همدلی میان مردم میتوان بر مشکلات فائق آمد. مشکلاتی که ریشه در بیتوجهی مردم و مسئولین دارد.
وی بابیان اینکه برنامه ریزان شهری معتقدند که برنامهریزی در محلات لازم است از درون به بیرون شکل بگیرد، اظهار کرد: در برنامهریزی جدید، نگاه بالا به پایین و یا نگاه پایین به بالا معنا ندارد و این مردم هستند که برای محله و عمران و آبادانی محل سکونت خود باید تصمیم بگیرند.
شایانذکر است دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر قائم، از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز نموده و تا به امروز اقدام به پیگیری ۵ مسئله اولویتدار محله در قالب بیش از ۵۰ اقدام و برنامه عملیاتی نموده است. این پیگیریها در سطح ملی و استانی بوده و در این راستا شبکههای مختلف اجتماعی و فرهنگی در محله با همیاری ساکنین محله شکل ایجاد شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه