میرنیوز
علیرضا جزءقاسمی ظهر امروز (۱۲ دیماه) در نشست خبری به مناسبت سی و یکمین سالروز تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب، با اشاره به وضعیت نامناسب سال گذشته آبی، اظهار کرد: از ابتدای امسال، سال سختی در رابطه با آب سپری کردهایم ولی خدمات به صورت مستمر ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه پارسال وضعیت نامناسبی داشتیم ولی امیدواریم امسال از این پس وضعیت بهتر شود، افزود: پیشبینی این است که حتی برف زمستان امسال هم ماندگار نخواهد بود و این باعث میشود که ذخیره برفی نداشته باشیم که همین موضوع منابع آبی را تهدید خواهد کرد، به عبارت دیگر بارندگی، دارندگی نیست.
این مسئول ادامه داد: استان زنجان در بحث آب شرب و بهداشتی در حدود ۷۵ درصد به منابع آب زیرزمینی متکی بوده و شرکت آب و فاضلاب استان زنجان به صد درصد جمعیت شهری و ۹۰ درصد جمعیت روستایی خدمات ارائه میکند ولی سال قبل در روستاها برای تامین آب شرب مشکل داشتیم و علاوه بر این مصارف روستایی، تامین آب سبک و سنگین روستایی و تامین آب باغ و باغچه فشار مضاعفی بر شرکت در تامین آب وارد کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه ۳۰ درصد حجم آب روستاها متعلق به افراد پرمصرف است، گفت: مشترکان پرمصرف در روستاها در حدود چند برابر میزان مصرف، آب مصرف میکنند؛ همچنین وجود انشعابات غیرمجاز آب در روستاهای استان و استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری درختان، باغچهها و احشام نیز جزو چالشهای جدی بر سر راه تامین آب شرب پایدار در استان زنجان است.
جزءقاسمی در رابطه با روستاهای دارای تنش آبی و توجه به فصلی بودن تنش در روستاها، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ روستای استان زنجان در تنش آبی به سر میبرند و این در حالی است که در نیمه نخست امسال بیش از ۱۶۰ روستا از تنش آبی خارج شده ولی با ادامهدار شدن کمآبی و کاهش بارندگیها، احتمال بازگشت این روستاها به وضعیت تنش آبی وجود دارد و در برخی موارد در روستاها چندین بار کفشکنی انجام شد که نشان از نامناسب بودن وضعیت تنش آبی است.
وی با اشاره به اینکه اجرای پروژهها نیازمند همکاری مردم نیز در مصرف آب است، افزود: حتی الان نیز مشاهده میکنیم که مصارف آب بالا است و فرقی با مصارف تابستانی نداشته است. بارندگیهای احتمالی بعدی کسری تراز آبی قبل را جبران نخواهد کرد و امیدواریم با همکاری مردم و شهروندان این وضعیت را کنترل کنیم.
این مسئول در رابطه با هدررفت آب در زنجان، خاطرنشان کرد: هدررفت آب با عنوان آب بدون درآمد به دو بخش واقعی و ظاهری تقسیمبندی میشود که هدررفت واقعی از محل فرسودگی تاسیسات و هدررفت ظاهری از محل ایرادات اندازهگیری اتفاق میافتد. میانگین آب بدون درآمد استان ۳۹ درصد است که ۲۳.۵ درصد آن شهری و ۴۵ درصد آن روستایی است و این در حالی است که ۴۰ درصد تاسیسات شهری استان فرسوده بوده و روند اصلاح شبکه به کندی انجام میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد