میرنیوز
دهه دوم فروردین ماه ۹۶، خبر آغاز عملیات اجرایی تصفیهخانه فاضلاب دورود با حضور مسئولین ارشد لرستان در صفحه رسانههای استانی و کشوری درج شد، موضوعی که مطالبه جدی مردم این شهرستان بود.
این پروژه شاید لبخند را روی لبان دورودیهایی که از این چالش در رنج بود نشاند اما به مانند برخی پروژههای استان هنوز پس از گذشت چندین سال به نتیجه نرسیده است.
ضرورت خروج کامل فاضلاب شهر از رودخانه "تیره"
هوشنگ بازوند استاندار وقت لرستان تیرماه ۹۳ در بازدید از روند ساماندهی فاضلاب شهر دورود گفته بود: مطابق اعلام مسئولان به منظور احداث طرح تصفیه خانه شهر دورود مناقصهای برگزار و این طرح به پیمانکاران واگذار شده و عملیات اجرایی تصفیه خانه شهر دورود ظرف ۴۵ روز آینده آغاز خواهد شد.
استاندار لرستان اعلام کرده بود: بخشی از کار در این زمینه نیز انجام شده که امیدواریم با تسریع در تکمیل شبکه فاضلاب دورود شاهد خروج کامل فاضلاب شهر از رودخانه "تیره" باشیم.
بازوند با تاکید بر اهمیت توجه به سلامت و بهداشت مردم دورود تصریح کرد: در سریعترین زمان ممکن نسبت به ساماندهی فاضلاب شهر دورود اقدام و در راستای کاهش نگرانی و دغدغه مردم در این زمینه قدم برداشته شود.
صحبتهای استاندار نشان از وضعیت نامطلوب شبکه فاضلاب در این شهرستان داشته ولی ۴۵ روزی که آقای بازوند از آن خبر داده بود سه سال به طول انجامید و کلنگزنی این پروژه ۱۸ فروردین ۹۶ انجام شد!
تصفیهخانه دورود تحول بزرگ زیست محیطی ایجاد میکند
در آئین کلنگزنی پروژه تصفیهخانه فاضلاب دورود سال ۹۶، حمیدرضا کرموند مدیرعامل شرکت آبفای لرستان گفته بود: عملیات اجرایی این پروژه با ظرفیت جمعآوری بالغ بر ۳۲ هزار متر مکعب در روز و با هزینهای بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال در مدت دو سال ساخته میشود.
وی با بیان اینکه با اجرای این عملیات، آب حاصل از فاضلاب دوباره بازچرخانی میشود و در بخشهای مختلف از جمله صنعت مورد استفاده قرار میگیرد که این در بحث کمبود آب بسیار حائز اهمیت است، گفت: با توجه به اینکه فاضلاب دورود تا سد دز پیش میرود احداث این تصفیهخانه اقدام بزرگی در راستای بهبود محیط زیست منطقه است و تحول بزرگ زیست محیطی را ایجاد خواهد کرد.
نکته قابل تامل صحبتهای مدیرعامل آبفا این است که اگر فاضلاب دورود تا دز پیش میرود و مشکلات زیست محیطی خاص خود را به همراه دارد چرا پس از گذشت چندین سال پروژه که از آن حتی میتوان به عنوان پروژهای زیست محیطی یاد کرد، تکمیل و به بهرهبراری نرسیده است.
زیر ترمینال شهر دورود فاضلاب رها شده است
در این خصوص امیر زلقی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست دورود با اظهار گلایهمندی از اینکه سه سال است پرونده قضایی وضعیت فاضلاب شهرستان مفتوح است و پیگیر این موضوع هستیم، گفت: متاسفانه در برخی مناطق فاضلاب بهصورت سطحی رها شده و وارد رودخانه میشود.
وی بیان کرد: ورود فاضلاب به رودخانه مشکلات زیست محیطی نیز برای شهر ایجاد میکند؛ حتی یک سری مزارع برنج در این شهرستان از فاضلاب برای کشت خود استفاده میکنن.
زلقی اضافه کرد: متاسفانه شرکت آب و فاضلاب وظیفه خود را بهدرستی عمل نکرده و این قضیه به معضلی برای شهرستان تبدیل شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دورود بیان کرد: زیر ترمینال نیز فاضلاب رها شده و با شهرداری و آبفا که صحبت کردیم جوابشان این بود که باید طرح تفصیلی شهر مشخص شود تا بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.
زلقی گفت: این پرونده منجر شده تا برای مدیرعامل آبفای استان اخطار گرفتیم و عملیات اجرایی وضعیت فاضلاب شهر دورود آغاز شد اما بهدلیل نبود بودجه و اعتبار کافی هم اکنون تعطیل است.
ایجاد شبکه تصفیهخانه دورود نیازمند همت مسئولین استانی و کشوری است
در این خصوص حمیدرضا کرموند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان به ایسنا گفت: دورود یکی از شهرهای قدیمی و پرجمعیت استان محسوب میشود که شرکت آبفا در تامین و توزیع آب شرب آن برنامههای گستردهای داشته است.
وی ادامه داد: در بحث فاضلاب مشکلات عدیدهای وجود دارد که باید در سالیان گذشته با توجه به اعتباراتی که داشتیم این مشکل انجام میشد اما متاسفانه باید دلیل عدم بهرهبرداری به موقع آن را از مسئولین وقت بپرسیم.
این مسئول گفت: سال ۹۴ پنج شهر دورود، نور آباد، الشتر، کوهدشت و ازنا را بر اساس مطالعات انجام شده شناسایی کردیم که به تصفیهخانه فاضلاب نیاز دارند و به عنوان شهرهای اولویتدار در بحث تصفیهخانه فاضلاب عملیات کلنگ زنی در آنها آغاز شد.
کرموند با بیان اینکه پیشرفت ساختمانی تصفیهخانه در این شهرها بهصورت میانگین بین ۴۰ تا ۴۵ درصد است و بنا داریم با جذب اعتبارات به موقع آنها را در سال ۹۹ وارد فاز بهرهبرداری کنیم، اضافه کرد: تمام شبکه فاضلاب دورود برقرار است اما اتمام شبکه تصفیهخانه شهر نیازمند همت مسئولین استانی و کشوری است تا در کوتاهترین زمان بتوانیم آن را به تصفیهخانه وصل کنیم.
۶۴ کیلومتر شبکه فاضلاب در کل استان در دست اقدام است
کرموند با بیان اینکه ۶۴ کیلومتر شبکه فاضلاب در کل استان با اعتباری بالغ بر ۳۶۷ میلیارد ریال در دست اقدام است و تاکنون از این رقم ۲۲۲ میلیارد ریال هزینه شده است، گفت: اضافه بر ظرفیتهای اعتباری فعالیت کردیم تا بتوانیم عقب ماندگیهای گذشته را جبران کنیم.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه دورود چنانچه انجام شود میتوانیم شبکه فاضلاب را به آن وصل کنیم، عنوان کرد: در داخل شهر تا این لحظه مواردی که به صورت مشاهده عینی باشد دیده نشده و اگر موردی هم وجود دارد افراد میتوانند با سامانه ۱۲۵ شبانهروز تماس گیرند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: اگر این برنامهریزیها که در چند سال انجام شده در گذشته مورد توجه قرار میگرفت امروز شاهد مشکلات فاضلاب در شهرستانهای استان نبودیم.
کرموند با اشاره به اینکه با مشکل بودجه در پروژههای عمرانی مواجهایم هر چند تا تاکنون بیشترین اعتبار را نسبت به بقیه شرکتهای آبفای دیگر استانها جذب کردیم اما با توجه به افزایش تورم و قیمت مواد اولیه پروژهها در زمان مقرر به انجام نخواهند رسید، اظهار کرد: اگر پنج تصفیهخانه مذکور در استان به بهرهبرداری برسند در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر این مهم میتواند در بحث افزایش شاخصهای زیستمحیطی و حمایت از منابع طبیعی بهداشت موثر باشد.
وی گفت: با افتتاح این پروژهها جایگاه شاخص آبفای استان در کشور از ۵۸ درصد به ۸۵ درصد میرسد و این اقدام در فرایند زیست محیطی و بهداشت عمومی و سلامت جامعه موثر خواهد بود.
باتوجه به اهمیت پروژه، تلاشهای ما برای پیگیری موضوع از طریق فرمانداری دورود نیز بی نتیجه ماند.
پیشرفت فیزیکی تصفیهخانه دورود کمتر از ۲۰ درصد است
در این خصوص مجید کیانپور، نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات تصفیهخانه دورود این است که پیمانکار آن ظرفیت کار برای اجرای کار به موقع نداشته و از توان مالی مناسبی که بتواند کار را جلو ببرد برخوردار نیست و تا زمانیکه پیمانکار قوی نباشد و تامین اعتبار صورت نگیرد پروژه به پیشرفت فیزیکی مناسبی نمیرسد.
وی عنوان کرد: پیشرفت فیزیکی این پروژه کمتر از ۲۰ درصد است.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کل سیستم فاضلاب شهری باید تصفیهخانه فاضلاب داشته باشد تا منجر به کاهش آلودگی زیستمحیطی شود.
کیانپور با بیان اینکه این مساله امروز و دیروز نیست و باید به سمت استانداردها پیش رویم، اظهار کرد: با اجرای تصفیه خانه فاضلاب در استان کمک کنیم آلودگی زیست محیطی را به حداقل برسانیم؛ اجرای تصفیهخانه آب و فاضلاب برای آبهای سطحی کیفیت بهتری پیدا میکند.
امیدواریم این پروژه زیرساختی و حیاتی برای شهرستان دورود که نقش بسیار مهمی در حفظ بهداشت عمومی و زیست محیطی ایفا میکند هر چه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت
بسیج یک حرکت مستمر و فلسفه تحول است