میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در این استان 1120 واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری وجود دارد که بخش عمدهای از آنها با مشکلاتی از جمله بدهیهای بانکی، تأمین اجتماعی، مالیات، قوانین دست و پا گیر و تعدد و بیثباتی بخشنامهها مواجه هستند و همین مسائل فعالیت آنها را با مشکلاتی از جمله فعالیت با حداقل ظرفیت و حتی تعطیلی مواجه کرده است.
از طرفی نبود فضای مناسب کسب و کار و زیرساختها عرصه را بر بسیاری از تولیدکنندگان تنگ کرده و عدم مشورت و نظرسنجی از فعالان بخش خصوصی در تصمیمگیریهای کلان سبب بروز مشکلاتی برای تولیدکننده و فعال اقتصادی در کرمانشاه شده است.
در این میان باز هم بانکها و قوانین و مشکلات مربوط به آنها بیشترین گلایهمندی تولیدکنندگان را به خود اختصاص دادهاند و این در حالی است قوانین بانکی ابلاغ شده از مرکز و کمبود منابع را بهانه میکنند و اینچنین این چرخه معیوب همچنان ادامه دارد زیرا بانکها برای تأمین منابع از تولیدکننده درخواست خواب پول را دارند و از طرف دیگر این کار برای تولیدکننده ممنوع است و اساساَ تولیدکننده سرمایهای برای سپردهگذاری ندارد.
این مشکلات در حالی است که مقام معظم رهبری امسال را با عنوان تولید، پشتیبانی و مانعزدایی نامگذاری کردهاند و با وجود اینکه بیش از سه چهارم سال گذشته اما مسئولان یا ارادهای برای تحقق بخشیدن به این شعار ندارند یا قوانین را مانعی بر سر راه برنامهها میدانند و این در حالی است.
در شرایط اقتصادی کنونی که فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان در خط مقدمه جبهه اقتصادی قرار دارند این قشر از جامعه همدلی و همتی برای تحقق شعار سال ندیدهاند در حالی که خودکفایی و تقویت بنیه اقتصادی کشور در دستان تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است.
بهزاد باباخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه امسال نیز همچون چند سال گذشته مقام معظم رهبری توجه ویژهای به موضوع تولید داشتند اظهار داشت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید امسال با جدیت بیشتری پیگیری شد و تاکنون 78 جلسه برگزار شده و بیش از 540 مصوبه داشته است.
وی عنوان کرد: از 540 مصوبه این کارگروه 316 مورد اجرا شده و 153 مورد نیز در حال پیگیری است و 71 مصوبه نیز اجرا نشده است که البته تمام مصوبات اجرا نمیشود و گاهی ساز و کارهای موجود در ادارات و وزارتخانهها مانع میشود.
باباخانی گفت: از این مصوبهها 70 مورد مربوط به سرمایه در گردش، 11 مورد سرمایه ثابت، 83 مورد استمهال تسهیلات، 14 مورد تأمین اجتماعی، 26 مورد امور مالیاتی، 60 مورد موارد مربوط به تأمین انرژی و آب و برق واحدهای تولیدی و 176 مورد نیز مربوط به مسائل دیگر بوده است.
وی با اشاره به اینکه در جهاد کشاورزی، سازمان صمت و میراث فرهنگی نیز ستاد تسهیل در سطح پایینتر برگزار میشود افزود: ستاد تسهیل در شهرستانها نیز برگزار میشود که عدالت در این زمینه برقرار شود.
باباخانی از معافیت 20 ساله واحدهای تولیدی 11 شهرستان استان براساس شرایطی خبرداد و گفت: برای رسمیت یافتن یک منطقه آزاد بعد از تصویب در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام باید اساسنامه تصویب و هیئت مدیره و مدیرعامل آن از طرف دولت تعیین شود اما منطقه آزاد قصرشیرین بعد از تصویب با تغییر دولت همزمان شد و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در حال تصویب اساسنامه است.
تولیدکنندگان ایرانی بیشتر از تحریمهای داخلی ضربه میخورند
مومیوند از تولیدکنندگان استان کرمانشاه که از قوانین دست و پاگیر بانکها برای تسهیلات تجهیزات گلایهمند است میگوید: چنانچه یک تولیدکننده تصمیم به توسعه کسب و کار خود داشته باشد برای تهیه تجهیزات میتواند به بانک مراجعه کند که دراین صورت بانک فاکتور خرید دستگاه و تجهیزات نو را مطالبه میکند.
وی افزود: این در حالی است که در شرایط تحریم هیچ کشوری به ما تجهیزات نو نمیفروشد و مجبور هستیم از دستگاههای کارکرده داخل کشور استفاده کنیم اما بانک این را نمیپذیرد و چنانچه بخواهیم با دور زدن تحریمها تجهیزاتی را وارد کشور کنیم باید دو برابر هزینه کنیم و بانک نیز فاکتور شرکت سازنده را مطالبه میکند در صورتی که برای دور زدن تحریمها باید از چند واسطه استفاده کرد.
مومیوند گفت: در واقع برای توسعه کسب و کار باید برابر بخشی از تسهیلات، سپرده در بانک وجود داشته باشد و سندی معادل 1.5 برابر ارزش ملک در گرو بانک باشد و این در شرایطی است که کارشناسی که ارزیابی میکند 70 درصد ارزش ملک را ثبت میکند و در واقع میتوان گفت این کار شدنی نیست و هیچکس نمیتواند با این سیستم به اهداف خود برسد.
وی با اشاره به اینکه ما هماکنون بیشتر از تحریمهای داخلی ضربه میخوریم افزود: تصمیمات عجیبی که در سطح کلان و گاهی در استان اتخاذ میشود به طور کامل به ضرر تولید است این در حالی است که برای پیشرفت صنعت استان باید برای سرمایهگذار جذابیت ایجاد کرد.
مومیوند با بیان اینکه بیشتر واحدهای تولیدی در سه حوزه مراودات در حوزه بانکی، دارایی و تأمین اجتماعی مشکل دارند عنوان کرد: در حوزه بانک یک مسئله فرااستانی وجود دارد و چنانچه درخواست تسهیلات از بانک داشته باشیم بانک سند محل اجرای طرح را قبول نمیکند و سند دیگری را مطالبه میکند که سهلالبیع باشد یا بتوان آن را سریع به پول تبدیل کرد.
وی گفت: با تحویل سند دیگر به بانک، کارشناس ارزیاب 70 درصد ارزش ملک را به بانک اعلام میکند و از طرفی بانک 1.5 برابر تسیهلات پرداختی سند دریافت میکند، به طور نمونه با داشتن سند 10 میلیارد تومانی بانک پنج میلیارد تومان محاسبه میکند و این کار را برای تولیدکننده دشوار کرده است.
میانگین حساب خوب 6 ماهه در ازای پرداخت تسهیلات به تولیدکننده
این فعال اقتصادی با اشاره به مشکل دیگر بانکها گفت: بانکها باید از محلی سرمایه جذب کنند و از این طریق به تولیدکنندگان تسهیلات پرداخت کنند اما بانک چون به هر دلیل نمیتواند سرمایه را جذب کند صورت مسئله را حذف کرده و از خود تولیدکننده پول میگیرد و در ازای پرداخت تسهیلات یک میانگین حساب خوب 6 ماهه میخواهد.
مومیوند عنوان کرد: در واقع بانکهاهاهاه از خود تولیدکنندگان پول میگیرند مقداری به آن اضافه میکنند و مجموع این پول را با سود 18 درصد به عنوان تسهیلات به خود ما برمیگردانند.
باباخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در پاسخ به مشکلات بانکی فعالان اقتصادی استان میگوید: همه به مشکلات نظام بانکی اذعان دارند اما روند بهبود کند است.
وی گفت: مشکلات نظام بانکی چنانچه استانی باشد در ستاد تسهیل به آن پرداخته میشود و اگر بعد از صدور مصوبه مصوبه اجرا نشود میتوانیم برای برخورد قضایی به دادستانی معرفی کنیم و در مجموع هر مانع استانی که در راستای کار تولیدکننده باشد در ستاد تسهیل رفع میشود. و چنانچه مشکلات ملی و در خارج از چارچوب اختیارات استانی باشد به سطح وزارتخانهها منعکس میشود.
باباخانی با بیان اینکه گاهی بانکهای عامل دستورالعملی را از تهران دریافت میکنند بیان کرد: این سختگیری بانکها برای خرید تجهیزات بارها منعکس شده است و در راستای رفع این مشکلات کمیته فضای کسب و کار که در گذشته دولتی بود اکنون به بخش خصوصی یعنی اتاق بازرگانی واگذار شده است و از این به بعد با حضور فعالان بخش خصوصی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه به طور طبیعی تولیدکنندگان نیازهای خود و بانکها نیز محدویتهای خود را در نظر میگیرند عنوان کرد: نظام بانکی نیز جزو همین نظام اقتصادی است و به طور طبیعی بخشی از مشکلات بر سیستم بانکی تحمیل میشود.
باباخانی با اشاره به اینکه بانکها براساس منابع و مصارف کار میکنند گفت: بانکها باید منابعی را جذب کنند اما در چند سال اخیر اقتصاد ما به سمتی حرکت کرده که سپرده بانکی جذابیتی برای مردم نداشته و بنابراین منابع بانکها کاهش یافته است.
وی با اشاره به واحدهای تملیک شده توسط بانکها عنوان کرد: بانکها گاهی در راستای حمایت از تولید در روستاهای دورافتادهای زمین محل اجرای طرح را به عنوان وثیقه میپذیرند اما این محل اکنون تخریب شده و بنابراین بانک نمیتواند این وثیقه را نقد و به سرمایه تبدیل کند و این از مشکلات بانکها است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: از شورای عالی بانکها خواستهایم منابع و مصارف بانکهای دولتی و خصوصی را در اختیار ما قرار دهند که در مجموع ارزیابی ما این است که بانکهای دولتی بهتر از بانکهای خصوصی عمل کردهاند.
منابع بانکها پاسخگوی حجم بالای درخواست تسهیلات در استان نیست
جلیلیان رئیس شورای عالی بانکهای استان کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه شبکه بانکی چارچوبی دارد اظهار داشت: منابع محدود و تقاضا برای دریافت تسهیلات بیشتر از منابع موجود است و البته این مشکل مربوط به سراسر کشور است.
وی عنوان کرد: مشکل دیگری با عنوان تورم سالیانه وجود دارد که همواره از نرخ تسهیلات بانکی پیشی میگیرد و این موضوع سبب میشود تقاضا برای دریافت تسهیلات و استفاده از مابه تفاوت نرخ تورم نیز نسبت به تسهیلات در جامعه شدت یابد و منابع موجود پاسخگو نباشد.
جلیلیان با اشاره به اینکه با این وجود تولید اولویت اول است و همیشه به این موضوع پرداخته میشود گفت: نیاز تولیدکنندگان چارچوبهایی دارد و اگر این چارچوبها رعایت شود در زمینه تسهیلات تولید هیچ محدودیتی وجود ندارد.
وی افزود: محدودیتی برای بخش تولید قائل نشدهایم و حتی اگر منابع محدودی وجود داشته باشد چنانچه واحد تولیدی شرایط دریافت تسهیلات را داشته باشد هیچ بانکی در این زمینه کوتاهی نمیکند.
جلیلیان عنوان کرد: بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات محدودیتهایی برای نظارت بر نحوه درست مصرف تسهیلات در نظر گرفته است و درخواست کردن پیش فاکتور برای هزینه کردن صحیح تسهیلات است.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی سه نوع نظارت قبل، حین و بعد از پرداخت تسهیلات برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته است افزود: هدف ما پیشبرد تولید است و کوتاهی در این زمینه وجود ندارد و برای رفع موانع تلاش میکنیم اما برخی مشکلات باید از طریق بانک مرکزی رفع شود.
دستگاههای دولتی خود را در قوانین دست و پاگیر ایزوله کردهاند
مومیوند در بخش دیگری از سخنان خود از گذشتهنگر بودن بانکها انتقاد و عنوان کرد: بانکها براساس فعالیتهای فروش و تولید دو سال گذشته تولیدکننده برای آینده تصمیم میگیرند و این موضوع در حالت عادی مشکلی ایجاد نمیکند اما اکنون که اقتصاد به شدت متورم است و قیمتها به صورت روزانه تغییر میکند، بسیاری از شرکتها را با چالش مواجه کرده است.
وی گفت: چنانچه یک شرکت تولیدی در دو سال گذشته هیچ کار خاص و اضافهای انجام نداده باشد و با تیراژ دو سال قبل خود فعالیت داشته باشد فروش و هزینه آن دو برابر دو سال قبل است؛ بنابراین نمیتوان سیستم مالی گذشته یک شرکت را در نظر گرفت و برنامه مالی فعلی را براساس آن برنامهریزی کرد که در این صورت مبلغی که بانک به عنوان تسهیلات پرداخت میکند برای چند ماه هم کافی نیست و این مشکلات بسیاری را برای شرکت ایجاد میکند.
مومیوند با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات ملی و گریبانگیر تولیدکنندگان سراسر کشور است گفت: رفع این مشکلات نیازمند عزم و اراده ملی است و دولت و مجلس باید مصوباتی در این زمینه داشته باشند.
وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات نیز مربوط به داخل استان است و نمونه آن در استانهای صنعتی کمتر مشاهده میشود افزود: در استان کرمانشاه ادارات و دستگاههای اجرایی برای اجرای صحیح کار تلاش میکنند اما چون باید براساس ضوابط و قوانین عمل کنند خود را در محیط ایزوله قرار میدهند و شرایط استان را در نظر نمیگیرند.
این فعال اقتصادی بیان کرد: یک مدیر باید برخی مشکلات را با تدبیر خود و مصلحت رفع کند و شاید قانون نتواند در حل برخی مسائل کمککننده باشد و باید تصمیم فراقانونی با توجه به شرایط استان اتخاذ شود.
مومیوند با بیان اینکه استان کرمانشاه یک استان محروم است و برای رسیدن به استانهای موفق صنعتی باید تصمیمات و تدابیر آنها الگو قرار گیرد گفت: به طور نمونه یک شرکت از تجربیات شرکتهای بزرگ استفاده میکند و بهتر است به استان کرمانشاه نیز به چشم یک بنگاه اقتصادی کوچک نگاه کرد که نیاز به پیشرفت دارد و برای پیشرفت استان کرمانشاه تنها اکتفا کردن به دستورالعملهای ابلاغی از تهران کافی نیست.
انحصار تولید ماسک برای یک شرکت خاص در کرمانشاه
سالکی از فعالان اقتصادی استان کرمانشاه نیز گفت: مشکلات سر راه تولیدکنندگان استان تبدیل به طلسمهایی شده که رمز عبور از آن شفاف نیست و تصمیمات و برخوردهایی کاملأ سلیقهای یکی از این طلسمها است.
وی عنوان کرد: به طور نمونه غذا و دارو اصرار دارد تهیه ماسک تنها برای یک شرکت و بدون برگزاری مناقصه باشد و اکنون در استان چندین سال قرارداد و خرید ماسک تنها با یک شرکت است در حالی که نباید حق تقدم قائل شد.
باباخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در پاسخ به تبعیض ایجاد شده در انعقاد تولید و خرید ماسک و ایجاد بازار انحصاری تنها برای یک شرکت خاص گفت: ما نیز نسبت به این موضوع گلایه داریم و پیگیری کردهایم و این موضوع به دستگاههای نظارتی گزارش شده است.
سالکی در ادامه یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان را مالیات عنوان کرد و گفت: در ردهبندی ادارات مالیات، استان کرمانشاه در دریافت مالیاتهای مردمی در جایگاه اول تا سوم کشور قرار دارد و تولیدکنندگان در استانهای برخوردار باید همان مالیاتی را پرداخت کنند که ما در استان کرمانشاه پرداخت میکنیم و این در حالی است که نرخ بیکاری و فقر در استان کرمانشاه مشهود است.
وی با بیان اینکه زمان آن رسیده که نمایندگان مجلس اینچنین مشکلاتی را به عنوان قانون مصوب و رفع کنند گفت: یکی دیگر از این طلسمها سازمان تأمین اجتماعی است؛ یک تولیدکننده تا ساعت 24 فرصت ارائه لیست بیمهای را دارد و در صورت چند دقیقه تأخیر چندین درصد جریمه به او تحمیل میشود.
بیوس مدیرکل تأمین اجتماعی استان کرمانشاه نیز در پاسخ به مشکلات بیمهای تولیدکنندگان با اشاره به اینکه برای دریافت لیست بیمه کارگران یک واحد تولیدی یک ماه به تولیدکننده و کارفرمایان فرصت داده میشود گفت: در بسیاری از موارد برخی از صنوف این فرصت به دو ماه افزایش پیدا کرده و این برای حمایت از تولیدکننده و کارگران است.
سالکی در بخش دیگری از صحبتهای خود این سؤال را طرح کرد که آیا در استان جدول و برنامهای برای تراز و تقسیم تسهیلات بانکی که وارد استان میشود وجود دارد که تمام شرکتها براساس یک درجهبندی خاص بتوانند به صورت عادلانه تسهیلات دریافت کنند یا حمایت تسهیلاتی تنها مشمول چند شرکت خاص میشود و بقیه در بروکراسیهای شدید گرفتار هستند.
اما باباخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه این موضوع را رد میکند و میگوید: عملکرد استان در زمینه مالیات گاهی کمتر از استانهای دیگر نیز بوده و اینکه در ردههای بالای کشور قرار داشته باشد صحیح نیست و از طرفی موضوع معافیت 20 ساله واحدهای تولیدی و خدماتی 11 شهرستان نیز اتفاق مهمی است که باید اطلاعرسانی شود.
سالکی با بیان اینکه یکی دیگر از معضلات و موانع بانک و بروکراسیهای شدید اداری است عنوان کرد: تا زمانی که تولیدکننده فروش مناسب و عالی دارد رفتارهای فردی در بانک در حد اعلای احترام است اما اگر فروش کاهش پیدا کند رفتارها تغییر میکند و مورد بیاحترامی قرار میگیرد؛ حداقل چیزی که تولیدکننده نیاز دارد یک احترام عمومی و شخصیت اجتماعی است.
این فعال اقتصادی همچون دیگر همکاران خود از نظام بانکی انتقاد کرد و گفت: در نظام بانکی گفته میشود که اگر گردش مالی یا خواب پول نداشته باشید نمیتوانید از تسهیلات بانکی استفاده کنید زیرا نرخ تسهیلات 18 درصد است و با خواب پول باید بیش از 24 درصد شود و اگر اینچنین سابقهای وجود نداشته باشد نمیتوان از تسهیلات استفاده کرد.
وی افزود: خواب پول برای تولیدکنندگان در بانک ممنوع و یکی از خطوط قرمز سازمان بازرسی است اما تمامی بانکها با تولیدکنندگان اینچنین درخواستی را دارند و 10 تا 20 درصد تسهیلات را به عنوان توثیق برمیدارند و مسدود میکنند.
قوانین قدیمی حوزه اقتصادی باید به روز شود
سالکی با بیان اینکه یکی دیگر از معضلات این است که یک نرم افزار و سیستم جامعی برای بررسی وضعیت تولید یک کالا وجود ندارد و چندین نفر باید قربانی یک نفر شوند عنوان کرد: باید کاری کرد که استان کرمانشاه در زمینه تولید یک کالا به قطب تبدیل شود به طور نمونه تمام تمرکز روی یک شرکت گذاشته شود و تمام شرکتها تحت حمایت آن شرکت باشند اما در شرایط کنونی همه رقیب یکدیگر هستند و در نهایت ورشکست میشوند.
وی گفت: در این شرایط مدیران ارشد استان و وکلای مجلس باید تدبیری داشته باشند که تمام این مشکلات رفع شود اما این کار با توصیه و تماس امکانپذیر نیست و باید با مصوبه و تنظیم و تدوین قانونهای مصوب و قابل اجرا باشد.
سالکی با اشاره به فرمایشات دقیق مقام معظم رهبری عنوان کرد: مقام معظم رهبری هر ساله شعاری را انتخاب میکنند که سرمشق اجرایی و رفتاری مدیران باشد و باید برای رسیدن به این هدف قوانینی تنظیم و مصوب شود که حوزه اجرا را روان کند.
سالکی بیان کرد: به مدیران دولتی گفته میشود باید براساس شعار سال اینگونه رفتار شود اما میگویند قانون ما قدیمی است و اینچنین قوانینی را نداریم در حالی که این قوانین قدیمی باید توسط نمایندگان مجلس به روز شود.
باباخانی معاون هماهنگکننده امور اقتصادی استانداری کرمانشاه عنوان کرد: براساس قانون هیچ مسئول و دستگاهی اجازه ندارد به بهانه اشباع یک بازار مانع صدور مجوز شود و مجازات برای آن تعیین شده است و اگر به بهانه اشباع مانع ایجاد کرد خود یک مانع است.
وی افزود: با توجه به اینکه براساس قانون امکان عدم صدور برای واحدهای جدید وجود ندارد اما مقرر شده به واحدهای جدید تسهیلات پرداخت نشود که تنها افراد توانمند وارد عرصه شوند و سیلوها از این دسته واحدها هستند.
استان کرمانشاه از جمله استانهای ثروتمند است که منابع طبیعی بسیاری را در خود جای داده که با استفاده از این ظرفیتها و کنار گذاشتن قوانین دست و پا گیر و اقدام جهادی مدیران میتواند واژه کودکفایی را معنا کند و به توان اقتصادی مدنظر مقام معظم رهبری دست یابد.
انتهای پیام/832/ش
منبع : خبرگزاری تسنیم
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان