میرنیوز
سالهاست مناطق محروم خراسان جنوبی از کمبود پزشک در رنج هستند؛ از راهروهای شلوغ و پر رفت و آمد بیمارستانها و مراکز درمانی تا بیمارانی که از لباسهایشان مشخص است از غرب و شرق استان به مرکز استان آمدهاند و حتی در همین مرکز استان هم به آنچه باید نمیرسند.
به گزارش ایسنا، افرادی را میشناسیم که سه ساعت راه را از شهرهای مختلف به بیرحند طی میکنند و آخر سر هم به دلیل نبود پزشکان با صرف هزینههای دو برابری راهی استانهای دیگر میشوند و این چه درد بزرگی است فراتر از آن بیماری و آن درد جسمی. طی کردن مسافتها برای رسیدن یک پزشک متخصص آن هم با درد بیماری دقیقا همان چیزی است که درد بیماری را بیشتر میکند.
حالا با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، عدم توازن در دسترسی به پزشک متخصص و فوق تخصص، یکی از چالشهای نظام سلامت کشور است. در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تعهد داده که این کمبود ظرفیت پزشکان چه در سطح عمومی و چه در سطح پزشک متخصص را برطرف کرده و این زمینه را ایجاد کنند که مشکل کمبود پزشک نداشته باشیم. اگر روند موجود ادامه یابد، مطمئناً مثل زمان اوایل انقلاب مجبور میشویم پزشک از خارج بیاوریم که این قضیه به سود مردم و جامعه نیست.
عدم تناسب پزشکان متخصص با وسعت و پراکندگی جمعیت
فرزاد فیروزی، مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان جنوبی به ایسنا گفت: میزان پزشک متخصص به نسبت زیرساختهای مهیا شده و وسعت استان و پراکندگی جمعیت به میزان کافی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دائما برای جذب پزشکان در تلاشیم، افزود: مجلس شورای اسلامی، بخشی از تولید درمان مورد نیاز بیمه شدگان را بر عهده سازمان تامین اجتماعی گذاشته و از طرفی دانشگاه علوم پزشکی هم در جذب دچار مشکل است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان جنوبی بیان کرد: در خراسان جنوبی به بسیاری از رشتههای تخصصی پزشکی نیاز فوری داریم و لازم میدانیم وزارت بهداشت به آن توجه کند؛ همچنین لازم است سهمیه نیروی متخصص برای تامین اجتماعی در برنامه پنج ساله توسعه دیده شود.
فیروزی با اشاره به اینکه هم اکنون سه نیروی متخصص و تعدادی متخصص مهمان با تامین اجتماعی در استان همکاری میکنند، تصریح کرد: قانون، تأمین زیرساخت مورد نیاز را برای این سازمان درنظر نگرفته است.
وی با بیان اینکه اکنون سهمیه استفاده از نیروهای متخصص فارغالتحصیل دانشگاههای علوم پزشکی از این سازمان گرفته شده است، اظهار کرد: در ماده ۷۴ قانون پنج ساله ششم مقرر شده که نیروهای متخصص ضریب دوکای دانشگاههای علوم پزشکی با تأمین اجتماعی همکاری کنند که در همین راستا تفاهم نامهای بین وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی برای این منظور امضا شد و اگر با هم افزایی شرایط فراهم شود بودجه و زیرساخت را تامین میکنیم.
مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: این توافق نامه در استانهای کشور در حال اجرایی شدن است، اما در خراسان جنوبی همت بیشتری میطلبد و نیاز به هم افزایی بین دستگاهی دارد.
انگیزه سازی نکردهایم
سلمان اسحاقی، نماینده مردم قاین و زیرکوه و عضو کمیسیون بهداشت نیز چندی پیش گفت: ما در چند سال اخیر به تربیت نیروهای پزشک متخصص توجه زیادی نداشتیم و همین باعث شده اکنون نه تنها در خراسان جنوبی بلکه در کشور با این موضوع و کمبود مواجه شویم.
وی بیان کرد: ما انگیزههای لازم را برای ماندگاری پزشکان در نقاط محروم ایجاد نکردهایم؛ بعد از آنان انتظار داریم در این مناطق خدمت کنند؛ گاهی هم برخی مناطق استان جزء مناطق محروم از نظر خدمت پزشکی محسوب نمیشوند و این امر کار را سخت کرده است.
اسحاقی ادامه داد: کاهش مدت زمان تعهد پزشکان؛ از جمله انگیزههایی است که میتوان به آنها داد تا تخصص خود را پی بگیرند؛ در این حوزه اصلاح بند سه ماده چهار ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تکمیلی و تخصصی در مجلس مورد توجه قرار گرفته است.
وی یادآور شد: انتظار داریم وزیر بهداشت دولت سیزدهم نه تنها بیشترین وقتش را برای کرونا بگذارد بلکه بیشتر وقتش را برای نگاه به ارتقای حوزه بهداشت، سلامت و درمان تخصیص دهد که یکی از موارد مهم مورد توجه باید تخصیص پزشک و متخصص به استانهای محروم و کم برخودار است.
فرآیند جذب پزشکان متخصص
سید محمد موسوی میرزایی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز به ایسنا اظهار کرد: فرآیند جذب پزشک متخصص از مردادماه هر سال آغاز شده و از استانها اعلام نیاز میشود.
وی با بیان اینکه امسال برآورد این بود که ۱۲۶ پزشک متخصص نیاز داریم و این امر به وزارتخانه انتقال داده شد، افزود: از سایر استانها نیز این نیازها اعلام میشود و وزارتخانه براساس جمعیت، شاخص جغرافیایی، پراکندگی استانی برآورد میکند و تعداد نیاز را با ظرف محدود خود تقسیم میکند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه قرار بود ۸۰ متخصص وزارتخانه به عنوان سهمیه امسال تخصیص یابد، بیان کرد: از این تعداد تاکنون ۵۰ پزشک به استان آمدهاند و پیگیریها برای جذب ادامه دارد.
به نظر میرسد با نوعی ضعف قانونی در پراکندگی پزشکان متخصص روبرو هستیم؛ از طرفی زیرساختهای لازم را برای ادامه تحصیل آنان آماده نکرده و از طرفی شرایط را مهیای کار نکردهایم؛ بنابراین در این شرایط حاضر به کار و ادامه تحصیل نیستند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درخواست امام جمعه برای مزایده هرچه سریعتر اموال بدهکار بزرگ پیشوا
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونسیتی را ببندند
وزیر کشور: استان گلستان نماد وفاق در کشور است
بسیجیان همدلی خود را با مردم مظلوم غزه و لبنان ثابت کردند
بانوان زنجانی یک کیلو و ۵۳۴ گرم طلا به جبهه مقاومت اهدا کردند
تعداد قابل توجهی سلاح جنگی از انبار ساختمانی در تهران کشف شد
مهاجرانی: دولت حمایت ویژه از نخبگان را وظیفه خود می داند
رئیس جمهور: ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
آغاز رزمایش ۶۰ هزار نفری «الی بیتالمقدس» با حضور سردار سلامی
رئیس جمهور» ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
مرز مهران بازگشایی شد
گروه های جهادی پزشکی و دامپزشکی به روستاهای بیجار اعزام شدند
اراده ملت ایران در حال تغییر هندسه قدرت جهان است
برگزاری مراسم عروسی و جشن در تالارهای ورامین در فاطمیه ممنوع است
اردوی ۲روزه گروه جهادی پزشکی «یاوران جهادگر» در قرچک
راننده کامیون قانون شکن در رودان تاوان رفتار جنون آمیز خود را داد
همایش «یاوران اشتغال مددجویان» در مشهد برگزار شد
آغاز نمایش اقتدار بسیجیان البرزی در رزمایش الی بیت المقدس
ترویج ورزشهای همگانی با کمک هوش مصنوعی در سطح کشور
اصفهان در آستانه نابودی کامل؛ فاجعه فرونشست درپایتخت فرهنگی ایران
الگوی سیاسی اسلام جامعترین مدل در دنیا است
ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج روشن شد
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد