میرنیوز
احمد صابری زارع در گفتوگو با ایسنا افزود: طی یک دهه اخیر مسجد جامع سیفآباد، مسجد بازار، مسجد جامع قدیم بردسکن، آب انبار سید باقر، آب انبار کوشه، آب انبار رکنآباد، مسجد جامع حطیطه و جلالآباد، مسجد جامع شهرآباد، رباط کبودان، برج کشمر، مناره فیروزآباد، خانه علوی بابالحکم، خانه میرزا غلامحسین خان درونه، خانههای قدیمی در کبودان، خانه علمی و پایاب مظفرآباد یا دهنه آب قنات و... مرمت شده است.
وی اظهار کرد: مرمت بناهای تاریخی با توجه به نیاز، نوع اثر و نوع آسیب بنا و اضطراری بودن و محدودیتهای اعتباری اولویتبندی میشود.
مدیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بردسکن عنوان کرد: اکثر آسیبی که به بناهای تاریخی وارد میشود، به دلیل عوامل جوی بوده و کمتر شاهد عوامل انسانی هستیم چرا که فرهنگ و احساس مسئولیت مردمی خوشبختانه به حد بالایی رسیده است.
وی با بیان اینکه مردم خود نگهبان اصلی و حامی جاذبههای تاریخی و گردشگری شهر و دیارشان هستند، بیان کرد: با شروع فصل سرما و بارندگی بناهایی که نیازمند مرمت فوری باشد، به استان اعلام میشود تا در صورت تأمین اعتبار کار مرمتی و حفاظتی آنها انجام شود.
هشت بنا نیازمند مرمت اضطراری است
صابری زارع گفت: با توجه به بررسیهای صورت گرفته در حال حاضر حدود هشت بنا نیازمند مرمت اضطراری است که میطلبد اعتبار مورد نیاز از سوی استان تأمین شود.
وی تصریح کرد: اکنون ۸۰ درصد خسارتهایی که به آثار تاریخی وارد میشود، به خاطر عوامل جوی و آب و هوایی است. البته هنوز هم شاهد برخی حفاریهای غیرمجاز در منطقه هستیم.
مدیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بردسکن افزود: اولویت اول ما حفاظت آثار تاریخی و وضع موجود و در مرحله بعد با توجه به اعتبارات و بر اساس اولویتهای کارشناسی مرمت، احیا و بهرهبرداری از آثار است.
وی با بیان اینکه برخی آثار نیز با کمک بخش خصوصی مرمت، احیا و بهرهبرداری میشود، تصریح کرد: رباط کبودان از جمله آثاری بود که از ۲۰ سال قبل کاری روی آن انجام نشده و اکنون توسط بخش خصوصی در حال مرمت و بهرهبرداری است که عملیات آن ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
صابری زارع یادآور شد: برای برخی بناها از جمله قلعه رحمانیه که در ۱۲ کیلومتری کفه نمکی قرار دارد، به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم. همچنین تلاش میشود آب انبارهای تاریخی را با کمک دهیاریها و روستاییان احیاء و بهرهبرداری گردشگری و عامالمنفعه نماییم.
۳۰ درصد آثار تاریخی و طبیعی بردسکن قابلیت سرمایهگذاری دارد
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد آثار تاریخی و طبیعی شهرستان بردسکن قابلیت احیا، مرمت و سرمایهگذاری دارد، گفت: بیشتر بناهایی که تاکنون به خاطر محدودیت اعتبار مرمت نشده، مربوط به آب انبارهاست.
مدیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بردسکن در ادامه به مهمترین برنامههای پیش رو اشاره کرد و افزود: حفظ وضع موجود و حفاظت و حراست از آثار تاریخی، توسعه زیرساختهای گردشگری اعم از اقامتی و پذیرایی شهرستان، جذب سرمایهگذاران و احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی، احیای صنایع دستی و راهاندازی کارگاهها و مشاغل خانگی صنایع دستی و حمایت از هنرمندان، ثبت ملی آثار و راهاندازی طرح جدید موزه مردمشناسی و توسعه بومگردی و همچنین تشکیل انجمنهای میراث فرهنگی از جمله اقدامات مهم و پیش رو در شهرستان است.
وی همچنین به وضعیت اعتبارات این اداره در سال جاری اشاره کرد و گفت: هر چند این اعتبارات به نسبت سالهای قبل بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته اما مهم میزان تخصیص آن است.
اکثر بافتهای قدیمی تحت تأثیر ساخت و سازهای جدید
صابری زارع با ابراز تأسف از اینکه اکثر بافتهای سنتی و قدیمی برخی از روستاهای بردسکن تحت تأثیر ساخت و سازهای جدید قرار گرفته، گفت: بیشتر بافت سنتی روستاها در قسمتهای مرکزی روستاهایی مثل بابالحکم، زیروقت، کاسف و خمی از این موضوع آسیبهایی دیده است.
وی تصریح کرد: در برخی روستاها هم مانند حطیطه و نظامآباد سکونت جدید در کنار روستای قدیمی شکل گرفته و برخی روستاها نیز از جمله قلعه شادیاب، عزیزآباد و خرابچه فاقد سکونت است و نگهداری، مرمت و احیای روستاهای اصیل همت جدی و همگانی میخواهد.
مدیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بردسکن خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه احداث و راهاندازی بوم گردیها به عنوان تابلویی از سنت، رسوم و معماری روستایی باعث توجه به معماری ساده و آرامبخش روستایی شده، لذا کمتر خانههای پدری و اجدادی تخریب میشود. در واقع روستا و گردشگری روستایی مورد توجه قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: باید طرح هادی روستایی حداقل در بافت مرکزی و حفظ و نگهداری بافت سنتی روستاها بیشتر مورد توجه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گیرد و بیشتر از مصالح بومی و طرح نماها و معابر روستایی استفاده شود.
صابری زارع عنوان کرد: اگر در حفاظت از بافت سنتی روستاها اقدامی نشود، دیری نخواهد رسید که روستاها و معماری قدیمی را فقط در عکس و فیلمها باید ببینیم.
وی یادآور شد: از ۲۳۰ اثر تاریخی، طبیعی، فرهنگی و مذهبی در شهرستان بردسکن تا کنون ۳۲ اثر تاریخی و طبیعی ثبت آثار ملی شده و ۱۵ اثر دیگر برای ثبت در دست اقدام است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند
۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند
مازندران هنوز با فرونشست زمین مواجه نشده است
واحد ۴ بخار نیروگاه به مدار سراسری برق پیوست
انقلاب اسلامی بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور است
نجات گروگان ۴۰ ساله از چنگال آدم ربایان در داراب فارس
قطع راه روستاهای بالادست شیخ موسی براثر رانش زمین
هوای اراک و ساوه ناسالم است
۸۱۰۰ محموله مرکبات از نکا صادر شد
پیشنهاد تشییع نمادین شهید نصرالله در میان ملتهای جهان اسلام
حجم آب پشت سد مهاباد به ۶۱ میلیون مترمکعب کاهش یافت
بلندمرتبه سازی راه علاج تامین مسکن در گیلان
انقلاب بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) است
بلند مرتبه سازی در شهر زنجان فقط تا ۱۲ طبقه مجاز است
جوانی جمعیت با تخصیص زمین و تأمین مسکن محقق میشود
فرود ۲ پرواز تهران و نجف در فرودگاه سبزوار بهعلت کاهش دید افقی مشهد
بلندمرتبه سازی راه علاج تامین مسکن در گیلان؛ ویلاسازی محدود شود
سمنان در صدر توسعه دهندگان مشاغل فناور کشور است
ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی در کشور
۲۱ کارخانه آرد در مازندران فعال است
مفقود شدن ناخدای ۳۷ ساله در آبهای ساحلی بندر چابهار
۴۷۳ مقاله به همایش دانش آموزش تربیت بدنی در مازندران ارسال شد
۶۰۰۰ سری جهیزیه به مددجویان بهزیستی کشور اهدا شده است
همایش ملی «دانش محتوا در آموزش تربیت بدنی» برگزار می شود
سفیر اسپانیا با استاندار اصفهان دیدار کرد
۶۰۰۰ هزار سری جهیزیه به مددجویان بهزیستی کشور اهدا شده است
عروسکها در یزد به خیابانها آمدند
حدود ۷۰ هزار مسجد در کشور وجود دارد
۶ مصدوم در پی ریزش معدن ذغال سنگ در گیلانغرب