میرنیوز
داود احمدی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه نارواست که طرح جامع شهری را فقط در حوزه شهرسازی و معماری ببینیم، اظهار کرد: اولین طرح شهری ایران در سال ۱۳۱۰ مصوب شده و متعلق به همدان است و اولین طرح جامع شهری ایران نیز در سال ۱۳۴۵ به بندر انزلی تعلق دارد.
وی با اشاره به اینکه در طرح جامع شهری فقط نباید خیابان و کاربری دیده شود، مطرح کرد: همدان در افق نظام سیاسی کشور صنعتی تعریف نشده است بلکه با عنوان گردشگری تعریف شده است اما در همدان رتبه گردشگری چند است؟ رتبه اول اقتصادی استان همدان ساخت و ساز، رتبه دوم کشاورزی و گردشگری رتبه چهارم یا پنجم را دارد.
احمدی اضافه کرد: در طرح جامع شهری فقط نباید به فکر مسکن باشیم بلکه باید به سایر حوزههای شهری نیز توجه شود، در حوزه معماری و شهرسازی آشفتگیهایی در نماهای شهری وجود دارد. آیا در طرح جامع این مسائل دیده شده است؟ ساختمانهایی که نما دارند فقط در یک نقطه از همدان مشاهده میشود و ساختمانی که اول دهه ۹۰ ساخته شده در حال حاضر کهنه شده چراکه نما نیست و اگر مثل آرامگاه بوعلی نما بود از مد نمیافتاد.
شهردار جورقان تصریح کرد: هر شهری در هر نقطه از ایران به مراکز استان الحاق شود نه تنها باعث رشد نمیشود بلکه پسرفت آن را نیز شاهد خواهیم بود و به سکونتگاه غیر رسمی تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه جورقان هویتی هزاران ساله دارد، افزود: اسم کهن این شهر گوراوان به معنی گور آهوان است و پرویز اذکایی از آنجا به محل شکار بهرام گور یاد کرده است و اگر این شهر را به همدان ملحق کنیم اصالت آن از بین میرود.
احمدی ادامه داد: اگر جورقان بخشی از همدان شود هیچ کسی از رینگ بالای شهر در آن ساکن نمیشود و سر ریز جمعیتی استانهای دیگر در این منطقه سکونت میکنند بنابراین شاهد برساخت هویت خواهیم بود و منظور از برساخت هویت چیزی است که وجود ندارد اما تولید میشود.
وی افزود: به عبارت دیگر شخصی از روستایی به هر دلیل به شهر مهاجرت میکند و نمیتواند وارد شهر شود بنابراین در سکونتگاههای حاشیه شهر ساکن میشود و این موضوع سبب میشود افراد با فرهنگهای مختلف در کنار هم زندگی کنند و برساخت هویتی شکل میگیرد که قبلا وجود نداشته است.
احمدی عنوان کرد: تجربه ثابت کرده است در روستاهایی که قبلا به شهر همدان اضافه شدند آمار ساخت و سازهای غیرمجاز بیشتر شده و قیمت زمین و مسکن نیز افزایش یافته است و اگر جورقان نیز به همدان الحاق شود علاوه بر اینکه به سرنوشت این روستاها دچار میشود به حاشیه شهر نیز تبدیل میشود.
احمدی راهکار این موضوع را زیاد شدن محدوده شهری جورقان دانست و گفت: این راهکار همان است که برای مریانج اتفاق افتاد و میتواند برای جورقان هم عملی شود و باعث میشود علاوه بر اینکه مسکن سرشکن شود هویت شهر هم حفظ شود.
شهردار جورقان با اشاره به اینکه همدان کهنترین شهر تاریخی جهان است و شهرها و روستاهای اقماری مانند جورقان، مریانج، مزاگرد، مزدقینه و شورین نیز در اطراف آن وجود داشته است، اظهار کرد: جورقان به گواه تاریخ در زمان ساسانیان محل شکار بوده و در قرون اولیه اسلام نیز سکه جوزانی در آن ضرب میشده است و مستندهای تاریخی در این مورد وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه نمیتوانیم شهری مانند جورقان که ردپا در تاریخ دارد را نابود کنیم، تاکید کرد: الحاق راهکار مناسبی نیست و باید در کل کشور این معضل حل شود.
احمدی بیان کرد: مشاور طرح جامع باید پاسخگو باشد آیا باید زمین کشاورزی به مسکونی تبدیل شود؟ یا باید آب فاضلاب را از چشمههای گوارای الوند جدا کنیم؟ بنابراین اگر فکر میکنیم به طرح جامع باید تنها شهرساز و معمار انتقاد کنند به آن جفا کردهایم، در طرح جامع شهری باید کشاورز، روانشناس، علوم اجتماعی و... هم دیده شوند.
وی در ادامه اظهار کرد: ما مخالف الحاق جورقان به همدان هستیم زیرا با الحاق، جورقان ناخودآگاه به منطقه حاشیه نشین تبدیل میشود، همچنین پس از الحاق، قیمت زمین چند برابر خواهد شد و به حلبی آباد تبدیل میشود که در آن صورت حتی اهالی بومی جورقان نیز توان خانهدار شدن را از دست خواهند داد.
شهردار جورقان مطرح کرد: کاش به جای دعوا بر سر طرح جامع، دلسوزان شهر مینشستند و طرح جامع را طوری میدیدند که افزون بر پاسخگویی در حوزه شهرسازی و معماری به دیگر موضوعات مهم و سند چشم انداز همچون گردشگری، مهاجر پذیر بودن یا مهاجر شدن، رویکردهای اجتماعی و سایر مسائل مهم حوزه فرهنگ را نیز مورد بررسی قرار میدادند.
احمدی بیان کرد: تصمیمات امروز مسئولان در آینده تاثیرگذار خواهد بود و کاش طرح جامعی را به آینده تحویل ندهیم که اما و اگر داشته باشد و اگر صادقانه و با کار کارشناسی، کارشناسان به این نتیجه برسند که الحاق جورقان و مریانج و شورین گره گشا خواهد بود مخالفت نخواهیم کرد.
وی در پایان با بیان اینکه ۳۵ درصد جمعیت شهری در مناطق حاشیهای و سکونتگاههای غیر رسمی و کم برخوردار اما پر توان ساکن هستند، گفت: طرح جامع نباید کاری کند که حتی یک درصد به این رقم افزوده شود بلکه بالعکس باید این عدد را کاهش دهد و اگر این موضوع را تضمین میکند جای مخالفت باقی نمیماند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد