میرنیوز
داراب بیرانوندی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شبکههای آب بهعنوان شریانهای حیاتی باید بهدرستی نگهداری شوند البته استهلاک و فرسودگی امری طبیعی است؛ برآوردها نشان میدهد، شبکههای شهری ۱۱ و شبکههای آب روستایی نیز حدود ۳۸ درصد فرسودگی دارند.
وی ادامه داد: ۴۶۷۰ کیلومتر شبکه آب در سطح روستاها و شهرهای استان وجود دارد که حدود ۱۱۰۰ کیلومتر آن فرسوده هستند و از این میزان شبکه فرسوده ۸۵۰ کیلومتر آن در سطح روستاها قرار دارد.
مدیرعامل آبفای استان قزوین خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۱۲۰ کیلومتر از شبکههای توزیع وانتقال آب استان را اصلاح و یا بازسازی میکنیم. در شهر قزوین نیز ۱۱۰ کیلومتر از شبکه آبرسانی فرسوده هستند که هرساله در بافت قدیمی ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر شهر قزوین را اصلاح میکنیم.
وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ اعتبارات شرکت در بخش آب و فاضلاب حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بود که بیشتر تخصیص آن اسناد خزانه است، در حال حاضر با توجه به افزایش نرخ تورم برای اصلاح شبکههای فرسوده استان حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
بیرانوندی تشریح کرد: با توجه به وضعیت بارشها در سطح کشور و استان برنامههای کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت تعریف کردهایم؛ در بلندمدت آبرسانی آب سد طالقان در برنامه قرار دارد و قرارداد آن توسط آب منطقهای نهایی شده است که آب شرب ۱۹۴ روستا و ۱۴ شهر استان را تأمین خواهد کرد؛ در برنامه میانمدت و کوتاهمدت برای تأمین آب مجبور به حفر چاههای جدید هستیم بر همین اساس ۱۶حلقه چاه باید وارد مدار شود و علاوه بر آن در سطح روستاها نیز پیگیر راهاندازی ۲۰ حلقه چاه برای تأمین آب شرب مورد نیاز روستاییان هستیم؛ لازم به ذکر است که بگوییم پروژه آبرسانی شرق حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اعلام کرد: باید منابع آبی را مدیریت کنیم و در همین راستا سیاستهای تشویقی برای مشترکین در نظر گرفته شده است و هر خانواری که بتواند مصرف خود را مدیریت کند مشمول پاداشهای در نظر گرفته شده اداره آب و فاضلاب استان خواهد شد.
۳۵ هزار مشترک تخفیف ۱۰۰ درصدی گرفتند
مدیرعامل آبفای استان قزوین تصریح کرد: اگر هر خانوار ماهانه ۵۰۰۰ لیتر آب مصرف کند، طبق تعرفه خدمات آببها و فاضلاب بهای آن رایگان است در همین راستا در سالجاری حدود ۳۵ هزار مشترک در استان قزوین شامل این تخفیف ۱۰۰ درصدی در سال جاری شدند.
وی اشاره کرد: انشعابات غیرمجاز از معضلات شرکت آب و فاضلاب استان است و با همکاری قوه قضائیه برخورد جدی و بازدارنده با انشعابات غیرمجاز خواهیم داشت؛ همشهریان در صورت مشاهده انشعابات غیرمجاز و دستکاری آن میتوانند موضوع را با شماره تلفن ۱۲۲ در جریان بگذارند که در صورت صحت اطلاعات به گزارشدهندگان پاداش پرداخت خواهد شد.
بیرانوندی گفت: بهدلیل کمبود بارشها سال سختی را در پیشرو خواهیم داشت، با توجه به اینکه منابع آبی استان از منابع زیرزمینی تأمین میشود اگر مردم مصرف خود را مدیریت نکنند در تابستان با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم بود، همشهریان باید مصارف خود را مدیریت کنند و در اسفند ماه و موعد خانهتکانی مصرف آب را مدیریت کرده و به حداقل برسانند.
وی اظهار کرد: شبکه فاضلاب نیز یکی از نیازهای اصلی شهر با جمعیت بالاست، متوسط جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب در کشورحدود ۵۰ درصد است که در استان ۶۶ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.
مدیرعامل آبفای استان قزوین اعلام کرد: این شرکت پیگیر راهاندازی تصفیهخانه فاضلاب در شهرهای شال، آبگرم، شریفیه و ضیاءآباد است تا جمعیت تحت پوشش استان افزایش پیدا کند. باتوجه به سرمایهگذاری بخش خصوصی در طرح آبرسانی از سد طالقان تدبیری اندیشیده شده که ۲۵ میلیون مترمکعب پساب شبکههای فاضلاب در قبال این هزینه کرد، تحویل داده شود.
وی اعلام کرد: آبرسانی سد طالقان به شهرهای استان ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که مراحل نهایی عقد قرارداد پروژه توسط شرکت آب منطقهای در حال انجام بوده و قرار است در قبال این آبرسانی سالانه ۲۵ میلیون مترمکعب پساب تحویل سرمایهگذار شود.
بیرانوندی مطرح کرد: در شهرهایی که شبکه فاضلاب وجود ندارد فاضلاب توسط چاه جذبی تصفیه میشود، در سطح روستاها نیز ساکنین فاضلابهای خاکستری را وارد کوچه و معابر میکنند که این امر خلاف قانون بوده و آلودگی آن بیشتر است. اهالی روستاها باید با چاه جذبی فاضلاب سطح روستاها را مدیریت کنند.
وی اعلام کرد: ۵۳۰ هکتار از منطقه قدیمی و بافت فرسوده شهر قزوین بهدلیل فنی و مشکل حفاری، امکان اجرای شبکه فاضلاب وجود ندارد و عمدتاً هدایت و تخلیه فاضلاب با حفر چاههای دستی به تعداد تقریبی ۲۰۰۰ حلقه انجام میشود. بدیهی است اگر مقاومسازی خیابانها و منازل صورت گیرد میتوان شبکه فاضلاب را به مرور در بافت فرسوده نیز اجرایی کنیم.
مدیرعامل آبفای استان قزوین متذکر شد: پسابها در کشاورزی، صنعت و تغذیه سفرههای زیرزمینی مورد استفاده قرار میگیرند. یک تصفیهخانه مدرن در شهر محمودآباد در حال فعالیت است، البته بخشی از فاضلابها در بخش کشاورزی و آن هم برای درختان غیرمثمر و محصولات غیرخوراکی استفاده میشود. عمده مدیریت پساب خروجی تصفیهخانهها تحت کنترل و هدایت و راهبری شرکت آب منطقهای قرار دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد
مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اقدام جهادی است
کنگره ۲۴ هزار شهید اصفهان احیاگر سبک زندگی شهدا است
استاندار جدید برنامه هایش را به مردم ارائه دهد
بسیجی عمل کردن لازمه پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است
رأی هیئت تطبیق ارومیه در مورد عزل شهردار ارومیه در هیئت حل اختلاف تأیید شد
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی پایان هفته جاری