میرنیوز
حمید ظهرابی در نشست با سازمانهای مردم نهاد فارس که با موضوع " بذرکاری و احیای عرصههای طبیعی و نقش سازمانهای مردم نهاد در حفظ آنها" به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد. تاکید کرد: سازمانهای مردم نهاد به دنبال گرایشهای تخصصی محیط زیست باشند.
به گزارش ایسنا به نقل از سازمان محیط زیست فارس، ظهرابی از سازمانهای مردم نهاد بابت حضور ماهیانه و ارائه دیدگاهها، نظرات و نیز پیگیری نواقص و ایرادهای محیط زیست استان تقدیر کرده و از آنان خواست که در مباحث اساسی و کلان توسعه استان که محیط زیست را تحت تاثیر قرار میدهد، ورود بیشتری داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته آماری از تخریب و تصرفهایی که در مناطق چهارگانه سراسر کشور اتفاق افتاده بود جمع آوری شد و نتیجه آن قابل تامل بود؛ حدود یک درصد از این مناطق، دچار تخریب و یا تصرف شده بودند که از این میزان حدود ۷۰ درصد، توسط دستگاههای دولتی و یا نهادهای وابسته به حاکمیت اتفاق افتاده بود که این موضوع با تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور محترم در خصوص تطابق طرحهای توسعه ای با چارچوب الزامات حفاظت از محیط زیست، منافاتی جدی دارد.
ظهرابی عنوان کرد: مسائل مهمی که محیط زیست طبیعی استان را با مخاطرات جدی رو به رو میکند؛ کمبودآب، وضعیت بحرانی تالابها و رودخانهها؛ چرای بی رویه، قطع درختان، تولید زغال، حریق، پاک تراشی و تخریب و تصرف زمین و نیز شکار و صید است.
او بار دیگر تشکلهای مردم نهاد را مورد خطاب قرار داد و گفت: با توجه به اینکه در آغاز مسیر تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم، انتظار میرود جلسه هم اندیشی با حضور متخصصان، کارشناسان و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد، برای بررسی سیاستهای کلان کشور و به ویژه استان با هدف تدوین و ارائه پیشنهاد های مرتبط با برنامه هفتم توسعه، برگزار شود، تا بتوانیم اثر بخش تر عمل کنیم.
ظهرابی گفت: برای مثال؛ سازمان حفاظت محیط زیست و تشکلهای مردم نهاد زمانی میتوانند در بخش کشاورزی تاثیر گذار باشند که با اصلاح سیاستهای بخش کشاورزی شرایط را برای افزایش تولیدات کشاورزی بدون افزایش بهره برداری از منابع آب و حتی کاهش سی درصدی برداشت از منابع آب، مصوب در برنامه سازگاری با کم آبی و تنها در قالب افزایش بهره وری، رقم بزنند.
همچنین فعالیت در زمینههای تخصصی، از موارد مورد تاکید مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس به سازمانهای مردم نهاد بود و اظهار کرد: با دنبال کردن گرایش تخصصی توسط سازمانهای مردم نهاد، به دانش وسیع تر و دستاورد های بیشتری خواهیم رسید و در نتیجه، علمی تر و دقیق تر، عمل میکنیم.
او با اشاره به جلسه مشترک با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و استاندار فارس بیان کرد: در این جلسه مقرر شد تا سیاستهای توسعهای استان، همراه و همگام با الزامات حفظ محیط زیست باشد.
برگزاری همایش روز جهانی تالاب به میزبانی فارس
از دیگر موارد بررسی شده در این جلسه، برگزاری همایش روز جهانی تالاب در بهمن ماه سال جاری، به میزبانی استان فارس بوده که نیازمند برنامه ریزی مشترک و هدفمند بین کارشناسان محیط زیست و سازمانهای مردم نهاد، برای ارائه مشکلات، دستاوردها و همچنین برنامههای آتی این حوزه خواهد بود.
ظهرابی در مورد جنگل کاری و بذر کاری نیز گفت: هوشمندانه ترین اقدام در این زمینه، حفظ منابع موجود و در وهله بعد، توسعه جنگلها و کاشت بذر است. در همین راستا، میتوان با در نظر گرفتن بهره وری حداکثری و توجه عموم به اهمیت حفظ جنگلها، برنامههای درختکاری و بذر کاری را هم حفظ کرد.
او در باب شیوه صحیح بذر کاری نیز چنین گفت: هماهنگی با برنامه ریزان و متولیان، انتخاب مکان مناسب و آینده نگری در خصوص بذری که میکاریم و همچنین در نظر گرفتن شرایط نگهداری بذرها و نهالها که شامل آب کافی، حفاظت و قرق ادامه دار است، از نکات حائز اهمیت در این خصوص است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به موضوع حریق افزود: از هم اکنون باید با برنامه ریزی جامع و دقیق، مناطقی که مستعد آتش سوزی است، را انتخاب کرده و اقدامهای پیشگیرانه را آغاز کنیم و با ارائه گزارش از مناطق مختلف، با همکاری سازمانهای مردم نهاد، در تدوین برنامه عملیاتی و موثر که منجر به کاهش میزان آتش سوزی در مناطق شود، اهتمام ورزیم.
ظهرابی در خصوص بهره مندی از کمکهای بینالمللی به منظور حفاظت از محیط زیست نیز تصریح کرد: در این حوزه کمکهای قابل توجهی وجود دارد که میتوان با همراهی متخصصان و دانشگاهیان به ویژه مشاور استاندار در امور محیط زیست که فردی متخصص، کارآمد و همچنین دارای ارتباطات بینالمللی است، بودجههای خوبی را جذب کرده و نقش موثری در طرحهای توسعهای و ایجاد زیر ساخت های مناسب برای استان داشت.
سیدعلی اکبر کاظمینی، دبیر شبکه تشکلهای محیط زیست فارس نیز گفت: بذرکاری و احیا منابع طبیعی نقش بسیار مهمی در دنیا دارد اما متاسفانه در سه دهه اخیر دولتها با طرحهای ناپایداری که داشتهاند، بخش بسیار بزرگی را در این حوزه تخریب کردند.
او افزود: عملکرد سازمانهای متولی چنانچه بر اساس استانداردهای جهانی و تفکر محیط زیستی باشد، شاهد این همه قطع درختان،خشک شدن تالابها و فرسایش خاک نخواهیم بود.
کاظمینی اضافه کرد: سازمانهای مردم نهاد در چند سال اخیر در مناطق مختلف استان به بهترین نحو اقدام به بذرکاری و درختکاری کردهاند، بذر و نهالهای کاشته شده نیاز به مراقبت و آبیاری دارد، و با توجه به شرایط موجود نیازمند مطالبه گری سازمانهای مردم نهاد از سازمانهای متولی امر را دارد.
مجید تقی خانی، هماهنگ کننده سمنهای تخصصی محیط زیست و منابع طبیعی استان فارس و دبیر انجمن همیاران اقلید نیز با بیان اینکه از آبان ماه شروع به بذرکاری در مناطق مختلف شهرستان اقلید کردهایم، گفت: نتیجه موثر در بذر کاری با ایجاد قرقهای محلی حاصل میشود.
او در خصوص معادن موجود در منطقه شکار ممنوع بصیران هم بیان کرد: با توجه به نامه نگاریهای متعددی که از سال ۹۶ تاکنون انجام شده اما اقدامی صورت نگرفته است.
محمدجواد رنجبر، عضو شورای هماهنگی شبکه تشکلهای محیط زیستی و منابع طبیعی استان فارس و دبیر انجمن میراث ماندگار بختگان هم گفت: آنچه باعث شد تشکلهای محیط زیستی به سمت بذرکاری جنگلی بروند، صرفا فرهنگ سازی و ایجاد باورهای حفظ و حراست از عرصههای طبیعی، در جامعه است.
او خاطرنشان کرد: جانمایی میدانیِ محل کاشت بذر و نهال با اداره منابع طبیعی است و اعضای سمنها در آن محدوده دانههای جنگلی را میکارند ولی متاسفانه چون این مناطق پایش و قرق نمی شود؛ عملا بیشتر این فعالیتها، نمود عینی ندارد.
رنجبر در ادامه به اعتراض جامعه محلی و دامداران ساکن شمال شرق منطقه حفاظت شده بهرام گور، در واگذاری و صدور مجوز معدن سنگ، اشاره کرد و گفت: جاده سازیهای اخیر در این پهنه، سبب تخریب طبیعت بکر منطقه و آسیب جدی به مراتع و گونههای مختلف گیاهی شده است. در پاسخ به این مورد نیز ظهرابی اظهار کرد: هیچ مجوز جدیدی صادر نشده و پس از بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که در قالب مجوز قبلی سینه کار جدید باز کرده و متاسفانه مجوزها از قبل صادر و تمدید شده است، هم اکنون هم کار را متوقف کرده و ضمن دریافت مجوز جدید، باید خسارات را به حداقل رسانده و اقدامات جبرانی انجام دهند.
محمدجواد سیاح پور دبیر انجمن میراث پریشان هم گفت: سازمانهای مردم نهاد در حوزه بذرکاری عاشقانه تلاش میکنند.
او بیان کرد: سازمانهای مردم نهاد بایستی در همه امور به صورت تخصصی پیش رفته و از انجام کارهایی مانند اقدام به دستگیری متخلفان که در حیطه ی وظایف سازمانهای مردم نهاد نیست، اجتناب کنند و به مسایل کلان تر بپردازند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان