میرنیوز
خبرگزاری مهر، گروه استان ها: امروزه آنچه بیش از هر چیزی دیگری در بروز معلولیت ها اهمیت دارد اختلالات ژنتیکی و بیماری های ارثی است و وجود فرد معلول خانواده را بسیار تحت تاثیر قرار می دهد و مشکلات فراوانی را سبب می شود. درمان و نگهداری افراد معلول هم با توجه به هزینه هایی که دارد باری بر دوش دولت است.
بیش از یک میلیون و ۶۰۱ هزار ۶۹۲ معلول در کشور وجود دارد و از سال ۱۳۷۵ تلاش شد با ایجاد سیستم مشاوره پزشکی ژنتیکی و ایحاد آزمایشگاه های ژنتیک اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
با توجه به وجود ۲۴ هزار و ۱۴۴ معلول با ۲۸ هزار و ۱۰۸ معلولیت در خراسان جنوبی و بالا بودن نرخ معلولیت در استان برای پیشگیری از بروز معلولیت های بیشتر علاوه بر انجام مشاوره ژنتیکی، راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک و فرهنگ سازی اهمیت زیادی دارد.
۲۸ هزار و ۱۰۸ نفر آمار معلولان خراسان جنوبی
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آمار معلولیت در خراسان جنوبی ۲۸ هزار و ۱۰۸ نفر است، گفت: از این تعداد ۱۱۴ نفر به ازای هر ۱۰ هزار نفر در استان معلول جسمی حرکتی، ۱۰۱ نفر معلول ذهنی، ۵۳ نفر معلول شنوایی، ۳۸ نفر معلول بینایی، ۳۱ نفر معلول صوت و گفتار و ۲۳ نفر معلول روانی هستند.
علی عرب نژاد اضافه کرد: از نظر معلولیت جسمی حرکتی در رتبه هشتم کشوری، ذهنی و شنوایی رتبه اول کشوری، بینایی رتبه ششم کشوری، صوت و گفتار رتبه سوم کشوری و از نظر معلولیت روانی خراسان جنوبی در رتبه دهم کشوری است.
به گفته وی آمار معلولین کشور یک میلیون و ۶۰۱ هزار و ۶۹۲ نفر و آمار معلولین استان ۲۴ هزارو ۱۴۴ نفر است.
وی، تصریح کرد: به ازای هر ۱۰ هزار نفر، ۳۶۱ نفر دارای معلولیت در خراسان جنوبی وجود دارد که حدود ۳.۶ درصد جمعیت استان است.
۱.۵ درصد معلولیت کشور در خراسان جنوبی
وی درباره نرخ شیوع معلولیت اظهار کرد: به ازای هر ۱۰ هزار نفر در کشور ۲۵۲ نفر دارای معلولیت هستند که حدود ۲.۱ درصد جمعیت کشور است اما با توجه به اینکه در استان ۲۴ هزار و ۱۴۴ نفر معلول داریم این میزان ۳.۱۴ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد.
مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۱.۵ درصد نرخ معلولیت کشور در خراسان جنوبی است، تصریح کرد: شهرستان های زیرکوه و طبس بیشترین درصد معلولیت نسبت به جمعیت خود را دارند و شهرستان های خوسف، درمیان و قائنات کمترین میزان معلولیت را نسبت به جمعیت دارند.
وی بیان داشت: علت ۸۰ درصد معلولیت های موجود در خراسان جنوبی مادر زادی (ژنتیک و غیر ژنتیک) بیماری ها و حوادث زایمانی است.
راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک مطالبه مردم
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعداد زیادی از معلولان ناشی از تصادف به دلیل وضعیت مالی مناسب به بهزیستی مراجعه نمی کنند، اظهار کرد: با توجه به بالا بودن نرخ معلولیت در استان راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک ضروری است و برای پیگیری این مطالبه مردمی مکاتباتی با دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شده است.
حسن شرفی تصریح کرد: سال جاری خاص این موضوع جلسه ای در استانداری برگزار و مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اقداماتی در این خصوص با توجه به حساسیت و دغدغه ای که مسئولان دانشگاه دارند، انجام دهند.
به گفته وی هر معلولی با توجه به نوع معلولیت هزینه های تا آخر عمر برای خانواده و جامعه دارد که با انجام آزمایش ژنتیک در ماه اول بارداری می توان از بارداری های پر خطر جلوگیری کرد.
معاون بهزیستی خراسان جنوبی یکی از مشکلات موجود برای جلوگیری از تولد فرزندان معلول را نگاه سنتی بعضی از پدران استان به این موضوع می داند که سبب شده وقتی متخصصان زنان و زایمان می گویند به دلیل پر خطر بودن زایمان باید جنین سقط شود تا از انجام این کار جلوگیری شود، پدران استقبال کمی از این موضوع می کنند.
شرفی تصریح کرد: اگر قبل از ازدواج های فامیلی شجره نامه ژنتیکی دختر و پسر بررسی شود برای پیشگیری از تولد فرزند معلول می توان اقداماتی را انجام داد اما بیشتر افراد بعد از ازدواج پی گیری های لازم را در این باره انجام می دهند.
اعتبار ۱۰ میلیاردی برای راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک
مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: با توجه به اینکه نرخ معلولیت در استان بالا است و با راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک از افزایش آن جلوگیری خواهد شد.
وی بیان کرد: در کارگروه فرهنگی و اجتماعی که تیر ماه امسال در استانداری برگزار شد مسئولان وقت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اعلام اینکه متخصص مورد نیاز برای راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک در استان وجود دارد برای انجام این کار اعلام آمادگی کردند.
به گفته عباسعلی بهاری مبلغ پیش ببینی شده برای راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک استان ۱۰ میلیارد تومان است که با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) این کار اجرایی خواهد شد.
مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) خراسان جنوبی در گفتگو با خبر نگار مهر اظهار کرد: با توجه به بالا بودن نرخ معلولیت در استان و نبود آزمایشگاه ژنتیک به در خواست مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری پی گیری از طریق ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای این منظور انجام شد.
به گفته سید مجتبی موسوی مقررشد بنیاد ۱۵ خرداد آزمایشگاه ژنتیک استان را با هزینه کرد ۱۰ میلیارد تومان احداث و تحویل دانشگاه علوم پزشکی دهد که تا ۲۰ روز آینده خبر قطعی آن به ما اعلام خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
تعداد قابل توجهی سلاح جنگی از انبار ساختمانی در تهران کشف شد
مهاجرانی: دولت حمایت ویژه از نخبگان را وظیفه خود می داند
رئیس جمهور: ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
آغاز رزمایش ۶۰ هزار نفری «الی بیتالمقدس» با حضور سردار سلامی
رئیس جمهور» ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
مرز مهران بازگشایی شد
گروه های جهادی پزشکی و دامپزشکی به روستاهای بیجار اعزام شدند
اراده ملت ایران در حال تغییر هندسه قدرت جهان است
برگزاری مراسم عروسی و جشن در تالارهای ورامین در فاطمیه ممنوع است
اردوی ۲روزه گروه جهادی پزشکی «یاوران جهادگر» در قرچک
راننده کامیون قانون شکن در رودان تاوان رفتار جنون آمیز خود را داد
همایش «یاوران اشتغال مددجویان» در مشهد برگزار شد
آغاز نمایش اقتدار بسیجیان البرزی در رزمایش الی بیت المقدس
ترویج ورزشهای همگانی با کمک هوش مصنوعی در سطح کشور
اصفهان در آستانه نابودی کامل؛ فاجعه فرونشست درپایتخت فرهنگی ایران
الگوی سیاسی اسلام جامعترین مدل در دنیا است
ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج روشن شد
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود