میرنیوز
به گزارش ایسنا، مردم بسیاری چشمانتظار تحقق وعدهها برای حل مشکلاتشان هستند، اما اگر پس از گذشت مدتی این وعدهها عملیاتی نشود، بذر ناامیدی در دلشان کاشته میشود، کم کم دیگر هیچ وعدهای را نخواهند پذیرفت، حال این سوأل مطرح میشود که چرا هیچ نهاد رسمی و حقوقی بر عملکرد مسئولان و وعدههای آن نظارت نمیکند؟ چرا مسئول و نماینده در برابر عملکرد خود پس از اتمام دوره خدمت پاسخگو نیست؟
بارها و بارها از تریبونهای مختلف شاهد قولها و وعدههای مختلف برای اتمام یک پروژه نیمهتمام، حل مشکل بیکاری، کاهش تورم، تسهیل ازدواج جوانان و ... بودهایم، این وعدهها عدهای از مردم را به حل مشکلات امیدوار میکند، فارغ از اینکه آیا کلید حل این مشکل در دست این فرد خواهد بود یا نه؟ پس از گذشت مدتی این وعدهها بنا به دلایل مختلف عملیاتی نمیشود و مردم میمانند و یکسری وعده رنگارنگ!
اگر یک نهاد قوی بر روی عملی شدن وعدهها توسط مسئولان، نمایندگان مجلس و اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها نظارت داشت، شاید وعدههایی که امکان تحقق آنها وجود ندارد، کمتر از تریبونهای مختلف بیان میشد، همچنین نیاز است آگاهی مردم نسبت به شرح وظایف این اقشار افزایش پیدا کند و بدانند که حل مشکلی مانند بیکاری در حیطه وظایف یک عضو شورای شهر نیست و یا یک نماینده مجلس توان اجرای پروژههای عمرانی را نخواهد داشت.
بدبینی و از دست رفتن اعتماد مردم محصول وعدههای محقق نشده
بهروز مردانی نژاد- فعال سیاسی در گفتوگو با ایسنا در خصوص وعدههایی که هیچگاه تحقق پیدا نمیکند، اظهار کرد: در این خصوص باید چند نکته مورد توجه قرار بگیرد، عموما کسانی به مردم وعده میدهند که بهدنبال کسب و جذب آرای مردمی هستند و گاهی این وعدهها خارج از توان، ظرفیت، امکانات، قابلیتها و اختیارات آن فرد است.
وی افزود: رئیسجمهور، نمایندگان مجلس، شوراهای اسلامی شهرها و روستا از جمله افرادی هستند که نیازمند آرای مردم هستند، بنابراین عمده وعدهها از سوی این افراد در زمان تبلیغات به مردم داده میشود، مسئول و فردی که به مردم وعده میدهد باید با امکانات، ظرفیتها، تواناییهای کشور و اختیارات خود در زمان قبول مسئولیت آشنایی داشته باشد، برخی از این افراد حتی به خود زحمت نمیدهند قوانین بالادستی و قانون اساسی کشور را مطالعه کنند.
مردانینژاد با تاکید بر اینکه شنونده باید در مقابل وعدههای ارائه شده عاقل باشد، گفت: وقتی یک مسئول، نماینده و یا رئیسجمهور وعدهای را میدهد، افراد باید ببینند که این وعده در حیطه اختیارات فرد است یا نه؟ آیا این فرد با شرح وظایفی که برای او در قانون تعریف شده، میتواند این وعدهها را عملیاتی کند.
این فعال سیاسی افزود: افرادی که وعدهها را به راحتی میپذیرند نیز در این موضوع مقصر هستند، فرد باید با کمی جستجو متوجه شود که آیا آن وعده قابلیت اجرایی شدن را دارد یا نه؟ تا زمانیکه افراد زودباور در بین عموم مردم وجود داشته باشد باید شاهد دادن وعدههای غیرمعقول به مردم باشیم.
وی با بیان اینکه مسائل، مشکلات و چالشهای موجود در اقتصاد کشور ایران مانند بیکاری، درآمد سرانه، گرانی و ... یک شبه، یکساله و حتی پنج ساله نیز قابل حل شدن نیست، عنوان کرد: برخی از افراد بهدلیل نداشتن شناخت کافی از اختیارات و تواناییهای کشور بهصورت احساساتی شعار و وعده میدهند و عدهای نیز این وعدههای غیرمعقول را باور میکنند، بنابراین پس از گذشت مدتی تنها وعدههای محقق نشده بر جای میماند.
مردانینژاد در پایان گفت: بدبینی، از دست رفتن اعتماد مردم نسبت به مسئولان، سوءتعبیر و ایجاد فاصله ناشی از وعدههایی است که برخی از افراد بدون در نظر گرفتن شرایط، امکانات و اختیارات به مردم میدهند.
مجلس بر عملکرد مسئولان نظارت کند/ مسئولان بابت محقق نشدن وعدهها از مردم عذرخواهی کنند
علی جلالی- فعال سیاسی و مدرس دانشگاه شهرکرد در خصوص وعدههای ارائه شده از سوی مسئولان و عدم تحقق آنها، اظهار کرد: مقام معظم رهبری چند بار در این خصوص تذکراتی را به مسئولان امر دادهاند، ایشان در دیدار با اعضای هیات دولت در شهریورماه سالجاری تاکید کردند که مسئولان وعدههای غیرعملی به مردم ندهند و اگر امکان تحقق موضوعی وجود ندارد مردم را با دادن وعده امیدوار نکنند.
وی ادامه دارد: محقق نشدن وعدهها توسط مسئولان و نمایندگان مردم موجب سلب اعتماد آنها میشود، مسئولان اگر وعدهای به مردم دادند و بنا بر شرایط امکان تحقق آن وجود نداشت باید حقایق برای مردم بیان شود بابت محقق نشدن آن وعده از آنها عذرخواهی شود.
جلالی با اشاره به وعدههای انتخاباتی، گفت: عموما در دوران انتخابات وعدههایی به مردم داده میشود که در حیطه اختیارات آن مسئول و نماینده نیست، اگر وعدهها فراتر از امکانات و اختیارات فرد باشد و فرد نتواند آن وعده را اجرایی کند، اعتماد مردم سلب میشود، مردم باید نظارت و آگاهی خود را افزایش بدهند و بدانند که آیا شرایط برای تحقق این وعده فراهم است یا نه؟
این فعال سیاسی در خصوص نظارت بر وعدهها توسط دستگاههای نظارتی، توضیح داد: چنین مکانیسمی در کشور وجود ندارد، اما مجلس شورای اسلامی میتوان بهعنوان یک دستگاه نظارتی قوی و کارآمد بر عملکرد قوه مجریه اعم از رئیسجمهور و وزرا نظارت کند و این افراد با استفاده از اهرم استیضاح موظف به پاسخگویی هستند.
وی افزود: همچنین دستگاههای نظارتی نیز برای نظارت بر عملکرد مدیران در دستگاههای اجرایی میتوانند ورود پیدا کنند، اما ضعفهایی در خصوص نظارت و جلوگیری در تحقق وعدهها وجود دارد.
جلالی تاکید کرد: گاهی شرایط بهگونهای رقم میخورد که امکان تحقق آن وعده بنا به دلایل گوناگون وجود ندارد، بنابراین باید مسئولان و نمایندگان با صداقت دلیل اجرایی نشدن این وعده را به مردم توضیح دهند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه گاهی انجام یک وعده در حیطه وظایف یک مسئول یا نماینده نیست، خاطرنشان کرد: مردم باید مطالبات و توقعات خود را از مجاری خود پیگیری کنند، برای مثال انجام پروژههای عمرانی و حل معضلات مختلف در حیطه اختیارات یک نماینده نیست، بلکه وظیفه یک نماینده مجلس نظارت و قانونگذاری است، البته میتواند برای کندی در امور به مسئول مربوطه تذکر بدهد، اما نمیتواند عامل اجرایی باشد.
وی در پایان عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی بهعنوان یک دستگاه نظارتی قوی میتواند بر روی تحقق وعدهها توسط مسئولان نظارت کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور