میرنیوز
سید مصطفی آقا میرسلیم امروز، ۲۲ آذر، در وبینار افتتاحیه کارگاههای مشترک آموزشی فنیوحرفهای با شرکت ایساکو که به مناسبت هفته پژوهش در سه استان خراسان رضوی خوزستان و آذربایجان شرقی برگزار شد، اظهار کرد: ایران پیش از انقلاب برای کشورهای صنعتی یک بازار مصرفی به حساب میآمد و به همین دلیل صنعت کشور به طور کامل مستقل از آموزش عالی رشد کرد. در واقع آنچه که شکل گرفته و رونق پیدا کرده بود، وابسته به کشورهای خارجی بود و بومیسازی نشده بود.
وی افزود: از دیگر سو آموزش عالی نیز مشکلاتی داشت و غیر هدفمند و بر مبنای روش حفظیات به کار خود ادامه میداد.
آقامیرسلیم با اشاره به مدرکگرایی به عنوان یکی از معضلات آموزش عالی کشور عنوان کرد: این عارضه هنوز هم در آموزش عالی کشور دیده میشود. آسیب دیگر نیز این بود که آموزش عالی به دنبال تامین نیاز حقیقی جامعه نبود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره اقداماتی که تاکنون برای اتصال صنعت و دانشگاه برداشته شده، عنوان کرد: اولین گام در این خصوص به قبل از انقلاب باز میگردد که مربوط به طراحی محصولات داخل کشور بود. بعد از انقلاب اقدامات دیگری نیز در این زمینه آغاز شد و تحقیقات توسعهای در کشور بسط پیدا کرد که البته زمینههای زیادی هم داشت. پس از آن بود که وارد حوزه تحقیقات کاربردی شدیم که این تحقیقات به صورت ریشهایتری به مسائل میپردازد و به کاربرد پژوهشها توجه دارد.
آقامیرسلیم تصریح کرد: همچنین در دوران پس از انقلاب به بررسی انتقادی نیازهای حقیقی جامعه پرداخته و به آن توجه شد. در قدم بعدی به جستجوی دانش فنی و بعد از آن به کسب دانش فنی پرداخته شد.
وی ادامه داد: طی این مدت برای انتقال دانش فنی نیز گامهایی برداشته شد و روشهای خوبی به دست آمد که بسیار دارای اهمیت است. لازم است شرایطی را ایجاد کنیم که فارغالتحصیلان قبل از پایان تحصیل استخدام شوند اما مشاهده میشود که امروز معضل بیکاری همچنان وجود دارد. اگر این پیوند درست ایجاد شده بود، امروز شاهد چنین مشکلاتی در کشور نبودیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دهه ۷۰ راهاندازی دانشگاه علمی کاربردی مطرح شد اما در این زمینه نیز موفق نبودیم. امروز بر خلاف رشتههای فنی، شرایط کشور در تربیت دانشجویان رشتههای مرتبط با پزشکی بسیار عالی است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از آنجایی که در زمینه تولید یک محصول امکانات لازم در کشور وجود دارد، بنابراین باید به صورت مستقل خودمان وارد عمل میشدیم. به همین جهت در ۲ مورد این تحقیق راهبردی شروع شد و صنعت با دانشگاه وارد عمل شد. در مسیر انتقال دانش فنی از بهترین نیروها بهرهبرداری شده و امروز شرایط به گونهای است که میتوانیم با تحریمها مقابله کنیم.
آقا میرسلیم تصریح کرد: برای تکمیل این فرایند ۲ قدم دیگر نیز باید برداشته میشد که یکی شکلگیری هستههای مراکز تحقیقاتی بود. یکی از صنایع پیشگام در این بخش صنعت نفت است.
وی ادامه داد: تشکیل هستههای فناور در دانشگاهها نیز گام بعدی است. البته فرایند تشکیل هستههای تحقیقاتی در صنعت از ایجاد هستههای فناور در دانشگاهها موفقتر بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سال ۱۳۸۲ که مقام معظم رهبری از ایران خودرو بازدید داشتند، چند نکته را مطرح کردند که یکی از این نکات ضرورت ایجاد هستههای علمی و پژوهشی در صنعت و تشکیل هستههای فناورانه در دانشگاهها بود.
وی بر ضرورت مستندسازی انتقال دانش فنی تاکید کرد و گفت: مستندسازی موضوع بسیار مهمی است که در کنار فرآیند انتقال اطلاعات اهمیت پیدا میکند. خوشبختانه کشورمان در این زمینه از تجربیات موفقی برخوردار است.
این نماینده مجلس ادامه داد: باید دانش تولید محصولات را مستقل از کشورهای خارجی به دست آوریم. اگر محصولی در داخل تولید شود، نیازی به کشورهای دیگر نخواهد بود و میتوان کشور را از وابستگی نجات داد. علاوه بر این لازم است به چرخه کامل طراحی محصولات دست یابیم. چرخه کامل طراحی باید بر مبنای تولید، به کارگیری، نحوه تعمیر، بازسازی، حفظ محیط زیست و... باشد. در دنیای امروز ۸۵ درصد از خودروهای از رده خارج بازیافت میشود. این موضوع نشاندهنده زنجیره کامل طراحی است.
آقا میرسلیم با بیان اینکه در حال حاضر در کشور ما مساله مسئولیت حرفهای در کشور ما مطرح نیست، گفت: خوشبختانه امروز پیوند بین صنعت و دانشگاه عملیاتی شده که باید ادامه پیدا کند تا صنعت نیز نیازهای خود را تعریف کند. در واقع دانشگاه باید پاسخگوی نیازهای صنعت باشد.
باید از ظرفیت دانشگاهیان برای جبران کمبود نیروی انسانی در ایران خودرو استفاده کرد
در ادامه سید رضا مفیدی، مدیر عامل شرکت ایساکو، اظهار کرد: باید برای آینده برنامه اجرایی مد نظر داشت. در حال حاضر ایران خودرو در تمام کشور ۱۷۰۰ نمایندگی دارد که در این زنجیره میتوان از فارغالتحصیلان صنعت بهره گرفت. در شرایط کنونی نخستین مشکل در بخش خدمات پس از فروش کمبود نیروی انسانی کارآمد و متخصص است. بنابراین میتوان برای جبران این موضوع از جامعه نیروهای دانشگاههای فنیو حرفهای در تمام زنجیره عرضه و تعمیر استفاده کرد.
وی افزود: ایران خودرو با وجود محدودیتهای کرونا در ۲ سال گذشته از لحاظ فنی و علمی تقویت شده و ایساکو قابلیتهای ارزشمندی را به دست آورده که میتواند کارگاههای تخصصی خوبی را برای متخصصان دانشگاهی برگزار کند.
مدیر عامل شرکت ایساکو درباره همکاری این مجموعه با تشکلها و گروههای علمی و دانشگاهی تصریح کرد: باید بهصورت مساله محور حوزه خدمات را پیگیری کرد. ضعف ما در این بخش برای ما یک فرصت ایجاد میکند تا بتوانیم شرایط بهتری را از لحاظ علمی و وفنی مهیا سازیم. در این مسیر ضروری است از ظرفیت دانشگاه برای رفع نیازهای خود استفاده کنیم. بنابراین از تمام انجمنها و دانشگاهها برای همکاری در این زمینه دعوت به عمل میآید.
در پایان این مراسم کارگاههای آموزشی دانشگاه فنیو حرفهای و شرکت ایساکو در سه استان خراسان رضوی، خوزستان و آذربایجان شرقی افتتاح شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی پایان هفته جاری
تریلی حامل تجهیزات پزشکی قاچاق در «دشتستان» توقیف شد
تعطیلی ۵ واحد صنعتی به علت تخلفات زیست محیطی در میبد
ثبتنام اعتکاف رجبیه در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد
کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
چند نفر از کارکنان شهرداری خرمآباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان