میرنیوز
محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در نطق پیش از دستور این جلسه که امروز (یکشنبه_۲۱ آذرماه) برگزار شد، به بحران آلودگی هوای اصفهان اشاره و اظهار کرد: اصفهان در آلودگی هوا گوی سبقت را از کلانشهرهای دیگر ربوده است، درحالی که اصفهان از دهههای گذشته در چرخه نادرست توسعه قرار گرفته و شرایط کنونی اصفهان متأثر از این توسعه نامتوازن است.
وی با بیان اینکه این مسیر غلط اکنون شهر اصفهان را به یک بنبست زیست محیطی کشانده، گفت: امروز آب و هوا دو عامل زیستی محدود کننده در اصفهان هستند و درحالی به استقبال زمستان میرویم که باز همانند سالهای گذشته ریههای شهر مجالی برای تنفس ندارد و غبار آلودگی بر چهره کلانشهر اصفهان خودنمایی میکند.
آلودگی هوا بخشی از زندگی روزمره اصفهانیها شده است
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه هر سال شاهد از تعداد روزهای پاک اصفهان کاسته میشود، گفت: معضل آلودگی هوا دیگر بخشی از زندگی روزمره شهروندان اصفهان شده که البته از تبعات مهم آن گسترش روزافزون بیماریهای قلبی، ریوی و بالا رفتن آمار بیماریهای صعب العلاج در بین مردم است.
وی افزود: نمیتوان سرنوشت کلانشهر مهمی مثل اصفهان را جدا از کشور مورد بررسی قرار داد، چراکه وضعیت اصفهان تحتتأثیر دیگر مناطق قرار دارد.
نورصالحی با بیان اینکه یکی از مواردی که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد ارتباط متقابل صنعت و شهر است، گفت: این موضوع از جنبههای مختلف آلودگیهای هوا، ترافیک و مهاجرپذیری قابل بررسی است، بنابراین بررسی چگونگی توسعه صنعتی برای بهبود شهر اصفهان یک ضرورت است.
رئیس شورای شهر اصفهان خاطرنشان کرد: علاوه بر وظایفی که مسئولان و اداره کنندگان شهر برای بهبود کیفیت زندگی و شرایط زیست محیطی بر عهده دارند، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تغییر نگرش و رفتار مردم از طریق آموزشهای محیط زیستی هستیم.
وی با بیان اینکه حل معضلات زیست محیطی بدون در نظر گرفتن توسعه پایدار امری محال و ناشدنی خواهد بود، افزود: البته توسعه به هر قیمتی و بدون توجه به آسیبهای زیست محیطی و بدون آیندهنگری خود میتواند بسیار مخرب عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه توسعه پایدار باید براساس اصول و قواعد آمایش سرزمین برنامهریزی شود، گفت: در واقع هرگونه توسعهای که در آینده نتواند به روند فعالیتی خود به هر دلیلی ادامه دهد و یا اینکه ضرر و زیانهای جبران ناپذیری را به محیط زیست و منابع طبیعی وارد کند، یک توسعه ناپایدار محسوب میشود.
تبعات توسعه ناپایدار در اصفهان
رئیس شورای شهر اصفهان با طرح این سوال که در شهری مانند اصفهان تعریف توسعه پایدار چقدر به عمل نزدیک شده است؟ تصریح کرد: جواب این سوال را شاید بتوان در شرایطی که با آن دست به گریبان هستیم پیدا کنیم. توسعه بیرویه صنایع بدون در نظر گرفتن شرایط محیط زیستی، فعالیت و استقرار صنایع آجرپزی و واحدهای سنگبری، شهرکهای صنعتی در شعاع ۵۰ کیلومتری، حمل و نقل و ترافیک و تغییر کاربری اراضی، نمونههای بارز توسعه ناپایدار در اصفهان است.
وی خاطرنشان کرد: بدون در نظر گرفتن توجیه اقتصادی، تخریب نکردن محیط زیست و منابع طبیعی، برهم نزدن نظم اجتماعی و پایمال نکردن حقوق نسلهای آینده نمیتوان برای یک شهر برنامه بلند مدت درنظر گرفت.
نورصالحی با اشاره به اینکه کلانشهر اصفهان در سالهای اخیر با مشکلات و معضلات مختلفی در زمینه تأمین آب آشامیدنی، تأمین حقابههای کشاورزی و حقابههای زیست محیطی مواجه بوده، گفت: این امر موجب بروز مشکلات متعدد اقتصادی و معیشتی، اجتماعی و امنیتی برای مردم اصفهان شده است.
برای حفظ حیات اصفهان حتی فرصت اولویتبندی نداریم
وی ادامه داد: حل شدن معضلات و بحرانهای موجود اتحاد و همبستگی تمام ارگانهای ذیربط را میطلبد و برای نجات این شهر جهانی باید همه امکانات و ظرفیتهای موجود در کشور بسیج شوند. در این راستا حتی ما فرصت اولویتبندی هم نداریم و آب، خاک و هوا نیازمند عزم راسخ و بسیار جدی است تا بتوانیم حیات اصفهان را حفظ کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در این مسیر همه مسئولان ذیربط باید کاملا در راستای قانون هوای پاک، مصوب مجلس شورای اسلامی، حرکت کرده و به مسئولیت خود در این زمینه عمل کنند. متأسفانه مهمترین دلیل شرایط فعلی عمل نکردن به قانون است که مشکلات عدیدهای را برای مردم ایجاد کرده و جامعه را با بحران شدید آلودگی هوا روبرو کرده است.
خرید اتوبوس در اولویت نخست است
عباس حاجرسولیها، رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای شهر اصفهان نیز در نطق خود در این جلسه اظهار کرد: تسهیل عبور و مرور وسایل نقلیه از مهمترین اقداماتی است که شهرداری باید برای کاهش آلودگی هوا انجام دهد.
وی گفت: بر اساس طرح تفصیلی، احداث برخی از خیابانها باقی مانده که ایجاد آنها میتواند به تسهیل عبور و مرور کمک کند.
این عضو شورای شهر اصفهان خواستار پیگیری برای درنظر گرفتن ردیفهای مرتبط با توسعه حمل و نقل از سوی نمایندگان مجلس شد و افزود: خرید اتوبوس اولویت نخست ما است. در گذشته اعتبار قابل توجهی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی از سوی دولت درنظر گرفته میشد که در این زمینه میتوانیم از خیرین و قرض الحسنهها کمک بگیریم.
وی حفظ درختان شهر را از دیگر راهکارهای کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: در گذشته درختان ریههای اصفهان بودند، اما به دلایل مختلف قطع شده و اندک درختان امروز نیز به علت بی آبی در حال نابودی هستند. همچنین خرید پساب در دو دوره قبل شورا برای آبیاری فضای سبز انجام شد که مدیریت شهری باید این حق خریده شده را دریافت کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای شهر اصفهان یادآور شد: ۲۰ سال پیش، ۸۵ درصد هزینه خرید اتوبوس را دولت پرداخت میکرد، اما امروز کمکی در این زمینه نمیشود.
نیاز اصفهان به ۳۰۰ اتوبوس جدید
وی تعمیرات اتوبوس را کار بیهودهای دانست و تصریح کرد: اتوبوسهایی که عمر بالای ۱۰ سال دارند باید عوض شوند. حداقل ۳۰۰ اتوبوس جدید در اصفهان نیاز داریم که این نیازمند یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.
حاجرسولیها خواستار راهاندازی ستاد ویژه مبارزه با آلودگی هوا در اصفهان شد و تأکید کرد: برای حل بحران آلودگی هوا که اثرات آن ایجاد بیماریهای صعبالعلاج است باید اقدامات جدی انجام شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای شهر اصفهان همچنین به خشکی تالاب گاوخونی اشاره و خاطرنشان کرد: جریان آب در زایندهرود تأثیر بسزایی در بهبود وضعیت هوای این کلانشهر دارد.
مدیران میروند و میآیند، آلودگی هوا باقی میماند
غلامحسین صادقیان، رئیس کمیسیون بهداشت و خدمات شهری شورای شهر اصفهان نیز در نطق خود اظهار کرد: مدیران میروند و میآیند و آنچه باقی میماند آلودگی شهر اصفهان و مردم است.
وی با تأکید بر اینکه برای مقابله با آلودگی هوا از نظر قانونی چیزی کم نداریم، اما مشکل ما در اجراست، گفت: برخی اقدامات گویا بیشتر در جهت رفع تکلیف انجام میشود و به نظر میرسد همتی در اجرای قوانین وجود ندارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و خدمات شهری شورای شهر اصفهان با بیان اینکه بسیاری از منابع آلاینده هوا در محدوده شهر اصفهان نیست، گفت: از استاندار اصفهان میخواهیم قاطعانه وارد موضوع کاهش و حل الودگی هوای شهر اصفهان شود تا در این دوره از مدیریت کلان استان، اقدام مؤثری در خصوص آلودگی هوای شهر اصفهان انجام شود.
صادقیان همچنین به رعایت پروتکلهای بهداشتی در جامعه اشاره و تصریح کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی به کمتر از ۵۰ درصد رسیده که این سادهانگاری میتواند معضلاتی را به دنبال داشته باشد، از سوی دیگر بخشی از مردم نسبت به انجام واکسیناسیون بی توجه هستند، درحالی که مطالعات علمی نشان میدهد که واکسیناسیون میزان مرگ و بستری را کاهش میدهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت